Μπορεις να κανεις κι αλλο ενα τεστ. Σκεψου τα 2 η’ 3 λιγοτερο καλα (δε λεω “χειροτερα” για να μην εχουμε δραματα με ορισμενους ). Ας πουμε τα 2 για τους δισκους που εχουν μεχρι 10 κομματια και τα 3 για τους δισκους που εχουν παραπανω απο 10 κομματια. Κανε λιστα, ερχεται κι η δικια μου οσονουπω .
For Whom
Sandman
Sanitarium
Bleeding Me
Seek & Destroy
Χμμμ νομίζω δεν το είχαμε κάνει αυτό πριν λιγο καιρό? Άσε που στις λίστες με χειρότερα έχουμε περισσότερα παλμφεης αλλά επειδή είμαι τολμηρος
KEA: δύσκολη επιλογή επειδή δεν έχει πραγματικά μέτριο κομμάτι, αλλα ας πούμε πως τα phantom lord και no remorse μου ακούγονται λιγοτερο εμπνευσμένα από τα υπόλοιπα. Βέβαια αν τύχει και τα παίξει σε κάνα μπαρ που μπορεί να μπεκρουλιαζω η αντιδραση θα είναι ωωω να σου γαμησω και ευφορία, go figure
RTL: εύκολη επιλογή, escape και trapped ωραία κομματια, αλλά τα υπόλοιπα είναι μνημειώδη
MOP: αρνείται ο εγκέφαλος μου να βγάλει τα δύο χειρότερα του δίσκου στον καλύτερο μέταλ δίσκο όλων των εποχών, είναι όλα 11/10
AJFA: Και εδώ πολύ δύσκολη επιλογή, είναι όλα κομματαρες, shortest και eye με μισή καρδιά της μισής καρδιάς
BA: εύκολη επιλογή το don’t tread, με μισή καρδιά το never, γιατί ψιλογαμει. Τρίτο χμμμμμ με πολλη δυσκολία το wolf που γαμει ομως
LOAD: Poor και Ronnie ψιλοευκολα, αν και είναι ωραία κομμάτια, αν πρέπει να πω τρίτο το hero (που ψιλογαμει)
RELOAD: Με τη μέθοδο του αποκλεισμού, τα πρώτα τέσσερα γαμανε σύμπαντα, το low man’s είναι έπος όπως και το fixxxer, το attitude είναι πολύ αλανιαρικο και γαμάτο για να είναι στα χειρότερα, το bad seed έχει θεϊκό main riff, το carpe diem είναι προσωπική αδυναμία, το slither σκοτώνει, το prince charming είναι γαμάτο catchy οπότε τι έμεινε, το better than you και το where the wild things are μόνο, αυτά τα δύο λοιπόν, δεν μπορώ να διαλέξω τρίτο
Garage (Ω ναι!): Ας πούμε πως το free speech ανοίγει το διπλό δίσκο με πολύ πιο μέτριο τρόπο απ’ ότι είναι η συνέχεια, το killing time αν και γαμει δεν γαμει όσο τα υπόλοιπα γρήγορα και το crash course ενώ είναι ωραίο όταν το ακούω περιμένω να σκάσει το last caress που ΓΑΜΑΕΙ σύμπαντα
St. Anger: τα my world και sweet amber πάντα με ψηναν λόγο λιγότερο από τα υπόλοιπα, αν έπρεπε να πω τρίτο θα ήταν το purify, που είναι πολύ ωραίο όμως
DM: δύσκολη επιλογή, όλα τα κομμάτια είναι περίπου στο ίδιο (8-9) επίπεδο, αυτή τη στιγμή θα έλεγα τα broken και suicide. Αν έπρεπε να διαλέξω τρίτο the end ή that was, δύσκολα
HARDLOAD: manunkind, murder και am i savage, αν και είναι ωραία κομμάτια και τα τρία
Είναι μπάντα με απίστευτα ψηλά τον πήχυ στη δισκογραφία της, οπότε ακόμα και τα χειρότερα είναι πολύ ωραία κομμάτια
ΟΚ. Προσδιορίζω εκ νέου, λοιπόν.
Οι 5 απόλυτες κορυφές μου και αδιάκοπες ανατριχίλες
“Fade to Black” / “Creeping Death” / “One” / “To Live Is to Die” / “The Outlaw Torn”
Και τα 5 εξτραδάκια που έπονται (καθότι επετράπησαν)
“For Whom the Bell Tolls” / “Welcome Home (Sanitarium)” / “Blackened” / “Wherever I May Roam” / “Bleeding Me”
Μανμου συμφωνώ είναι κόμματαρα με φοβερές ριφαρες, αλλά άντε να διαλέξεις τα χειρότερα κομμάτια ενός δίσκου που τα μισά είναι 10/10 και τα άλλα μισά 11/10. Οποίο και να διαλέξεις λάθος είναι. Είπαμε, είμαι τολμηρος
Ας πούμε τα one, justice, to live και blackened είναι ΕΠΗ, τα frayed ends και dyers eve και harvester γαμανε τα πάντα στο διάβα τους δεν θα διάλεγα με τίποτα κάποιο από αυτά, τι έμεινε μόνο τα eye και shortest που απλά μου αρέσουν λιιιιιγο λιγότερο από τα υπόλοιπα
Thing, Leper
Σίγουρα είναι πιο ωραία ιδέα μια συλλογή με τα “λιγότερο καλά” τραγούδια ανά δίσκο, αυτό νομίζω ότι μπορώ να το κάνω, χωρίς σε καμία περίπτωση αυτό να σημαίνει ότι δε μου αρέσουν (εκτός του St. Anger που όλα είναι χάλια και εκεί θα δυσκολευτώ να επιλέξω ποιο είναι το πιο χάλια από τα χάλια). 2 από κάθε δίσκο, το Anesthesia δε λαμβάνεται υπόψη ως κανονικό τραγούδι, οπότε εξαιρείται:
Motorbreath
Metal Militia
Trapped Under Ice
Escape
The Thing that Should not Be (με την καμία, αλλά οκ)
Leper Messiah (με το πιστόλι στον κρόταφο)
Eye of the Beholder
The Shortest Straw (με το πιστόλι στον κρόταφο)
Don’t Tread on Me
The Struggle Within
Poor Twister Me
Ronnie
Better Than You
Where the Wild Things Are
Free Speech for the Dumb
The More I See
The Wait
Killing Time
My World
Purify
Cyanide
Suicide & Redemption
ManUNkind
Murder One
Θα τη γράψω σε Cd να παίζει στο αυτοκίνητο, για να δω πόσο καλά ή όχι θα περνάω ακούγοντάς τη.
ΑΚΟΥΩ ΤΟ ORIGINAL!
Κανονικά το λέγανε για τους μοτορχεντ αυτό παλιά, αλλά περισσότερο ταιριάζει στους μεταλλικα
" Αν οι μεταλλικα διασκευάσουν το κομμάτι σου παύει να είναι κομμάτι σου, το μεταλλικα γίνεται το ορίτζιναλ και το δικό σου η διασκευή"
Ισχυει, με την εξαιρεση του οταν οι Metallica διασκευασαν Motörhead
Όσα “άντε γεια” και να ακούσω για τη λίστα μου, δε δέχομαι κανένα. Το μόνο που θα μιλήσει στην καρδούλα μου θα είναι για το “Purify”. #mic_drop.
Χαχαχαχ ωραίο αυτό με τα χειρότερα, όντως το κάνεις σετλιστ και σε λίγες μέρες μέρες γίνονται αγαπημένα σου για να δω…
Κιλλ δε μωλ : μέταλ μελίσσια, fantom
Ράιτ δε : Τραπ under ice, esc
Μάστερ : δε θινγκ, ντισποζαμπλ
Τζασισσσσ : άι μπιχολδερ, φραιντ εντς
Μπλιακ : Ντοντ read on μι, στρανγκλ
LOAD : χιρροοοοο, poor τουιστ
RELOAD : Σλιδερ, wild thingz
Στ.Ανγκερ : σουτ μι again σουτ it, μαι γουορλντ
Ντεθ: δι Εντ οφ δε λαιννννννν, σαϊαναϊντ
HWTSD : man not kind, σαββαζ
ΚΕΑ: Metal Militia
RTL: Escape
MOP: Leper Messiah
AJFA: Eye Of The Beholder
Black: Through The Never
Load: Ronnie
Reload: Slither
St. Anger: Purify
Death Magnetic: The End Of The Line
Hardwired: Murder One
Όταν λέμε χειρότερα εννοούμε 9.9/10
2 ή 3 είπαμε
Kill Em All: Phantom Lord, Metal Militia
Ride The Lightning: Trapped Under Ice, Escape
Master Of Puppets: The Thing That Should Not Be, Leper Messiah
…And Justice For All: Eye Of The Beholder, The Frayed Ends Of Sanity
The Black Album: Don’ Tread On Me, Through The Never, The Struggle Within
Load (είμαι πάνω από 1.85): Ronnie, Cure, Poor Twisted Me
Reload: Better Than You, Where The Wild Things Are, Attitude
Garage, Inc.: Mercyful Fate, The More I See
St. Anger: Invisible Kid, My World, Purify
Death Magnetic: Cyanide, Suicide & Redemption
Hardwired… To Self Destruct: Here Comes Revenge, Am I Savage?, Murder One
Δυσκολότερο έργο γιατί δεν μπορούσα διαλέξω ποιον να βάλω σε αυτή τη λίστα είχα σε Master και AJFA.