Μetallica

6 Ιουλίου πήγαν Ισπανία και 8 Ιουλίου Πορτογαλία, και τώρα έχουν τεράστιες πυρκαγιές εκεί… :thinking:

Και πες ότι αυτοί που την πίνουν είναι περισσότεροι, αλλά πόσοι έπαιξαν ξύλο στους Maiden, πόσοι άναψαν καπνογόνα?
Το δέχομαι ότι μπορεί να ενοχλεί κάποιους το καπνογόνο και ότι είναι αναμφισβήτητα πιθανός κίνδυνος (προσωπικά το θεωρώ συμπαθέστατο για 1-2 τραγούδια, αλλά σίγουρα επικίνδυνο), αλλά πραγματικά αυτό είναι το πρόβλημα? Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι συζητάμε σε ένα ροκ φόρουμ για τα καπνογόνα και στο Θ.Παπακωνσταντίνου που είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό καπνογόνων και το 1/5 του κόσμου και αν, δεν φάνηκε ούτε την μπάντα να ενοχλεί, ούτε τον κόσμο (ίσα ίσα). Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ περίεργη η σύγκριση. Και όλα αυτά, επειδή ένας μαλάκας (Dickinson) αντιδράει σαν κομπλεξικός μαλάκας και όχι σαν επαγγελματίας. Είπαμε και στο γνωστό θρεντ, υπάρχουν τρόποι, δεν χρειάζεται να δεχτεί αυτό που γίνεται. Ας σταματήσει το τραγούδι και να πεί “παιδιά παιρνω πούλο αν ξανανάψει καπνογόνο”. Αλλά όχι, προτίμησε να ειρωνευτεί.

Τώρα για το ξύλο, τι να πω, δεν ξέρω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με πιτ ακόμα και όταν είχα βρεθεί στις παρυφές του και δεν ήθελα να μπω.

Για τα μπαφιδια, δεν έχω να πω κάτι, όποιον τον ενοχλεί καλά κάνει και τον ενοχλεί.

Εν κατακλείδι, δεν βρίσκω πουθενά την ΤΟΣΗ καφρίλα του Έλληνα στις συναυλίες, γενικά μάλλον μας αρέσει να γκρινιάζουμε και γκρινιάζουμε ακόμα περισσότερο όταν ένας κομπλεξικός μαλάκας έχει ξυπνήσει στραβά, γιατί φυσικά αυτός είναι το “είδωλο” και έχει δίκιο.

5 Likes

Το χειρότερο στους Maiden δεν ήταν τα καπνογόνα, μα τα χουφτώματα που έπεφταν αβέρτα στις κοπέλες στην αρένα.Δε μιλάμε για κάτι που το ανέφεραν μία και δύο αλλά αρκετές, και έπεσαν και μπουνιές σε μία φάση για το θέμα μεταξύ δύο παρεών.Προφανώς ο Μπρους είναι παπάρας (αν και δεν είχε…ξυπνήσει άσχημα, μια χαρά κεφάτος ήταν μέχρι το Ναμπερ), όμως δε θα βγάλουμε και λάδι το ‘καλύτερο κοινό του κόσμου’, επειδή ο Ντίκινσον είναι κομπλεξικός.

1 Like

Καλά, για αυτό προφανώς δεν έχω να πω τίποτα :face_vomiting:

Λάδι προσωπικά δεν έβγαλα κανένα κοινό, απλά μου φαίνεται υπερβολαρα το “καφρίλα του Ελληναρά”, όπως υπερβολάρα είναι και το “καλύτερο κοινό του κόσμου” (my ass).
Προσωπικά έχω δεί αρκετές συναυλίες που τις έχει ανεβάσει επίπεδο το κοινό. Επίσης το καφρίλα του Ελληναρά, μου φαίνεται ακριβώς η ίδια γενικοποίηση με αυτούς που παραξηγήθηκαν με το greek cunt.

Τεσπά, είμαστε σε τοπικ μεταλλικα.

2 Likes

Συνεντευξη απο το 1997, εχει παρα πολλα ενδιαφεροντα σημεια.

• Ο Τζεησον και ο Τζεημς εξηγουν πως τα τραγουδια που εμειναν πισω ειναι αυτα που ηταν λιγο πιο πολυπλοκα και ηθελαν περισσοτερη δουλεια απο αυτα που μπηκαν στο LOAD

• Ο Randy Staub λεει οτι για τα τραγουδια στο RELOAD επελεξαν εναν πιο ζωντανο ηχο, το οποιο βεβαια αν και καταλαβαινει κανεις οτι ειναι αληθεια οταν ακουει τον δισκο, ειναι αστειο αν σκεφτει πως στις περιοδειες που ακολουθησαν αγνοησαν τον μισο δισκο (για εντελως διαφορετικους λογους βεβαια)

• Δεν το ειχα ξανακουσει να το λενε τοσο συγκεκριμενα, αλλα ο Τζεημς λεει σε καποια φαση οτι δεν υπηρχε κανενας λογος για τους Metallica να ξεπερασουν τον εαυτο τους, και οτι ηξεραν πως δε θα το κανουν και ποτε οσον αφορα τις πωλησεις αφου το Black Record οπως λεει :sweat_smile: εφτασε την κορυφη, οποτε απλα αποφασισαν να κανουν βολτες γυρω γυρω στην κορυφη του βουνου με αυτα τα 2 αλμπουμ :sunglasses:

7 Likes

Καθενας με τα γουστα του αλλα για εμενα το να παω σε συναυλια αγαπημενου συγκροτηματος και να ειμαι ο μονος που κοπανιεται ενω γυρω μου οι παντες καθονται και βλεπουν θεατρο με ξενερωνει σε βαθμο που μου χαλαει την συναυλια. Αντιθετως δεν θυμαμαι να εχω χαλαστει ποτε με το υπερβολικο χοροπηδημα-ξυλο-τραγουδι. Προσωπικο γουστο αλλα μονο ετσι απολαμβανω ροκ-μεταλ συναυλιες. Τα καπνογονα κανουν ατμοσφαιρα αλλα οταν αναψει ο αλλος διπλα σου δεν ειναι καθολου μα καθολου καλη φαση οποτε ναι, σε αυτο μαζι σας, να κανουν σοβαρο ελεγχο να τα απαγορευουν.

3 Likes

Σε τρομερή κατάσταση οι τύποι…
Ρε Πορτογαλοι φωνάξτε λιγο το στανιό σας…στο “Cause we’re Metallica” έπρεπε να σας ακούσει όλη η Ιβηρική χερσόνησος.

2 Likes

Καταρχήν δε με αφορα ο Θ. Παπακωσταντινου και τι συμβαινει στις συναυλιες του.

Για μενα ο,τι συμβαίνει γυρω μου και με αποσπα απο την εμπειρία της συναυλίας (καπνογονα, χωμα [στη Μαλακασα], σπρωξιδια, pit, ουρλιαχτά στα αυτιά μου, μαγκιες, μπουκάλια νερου, τσιγαρα κλπα) με χαλάει.

Η αποψη οτι ο Dickinson ή ο οποιοσδηποτε καλλιτεχνης ειναι κομπλεξικος κι εμεις απλα “ενθουσιώδεις” ειναι για εμενα αστεία.

Τα κατανοώ αυτά και μάλλον κλίνω περισσότερο προς στη δική σου άποψη πάρα την αντίθετη αν πρέπει να είναι άσπρο ή μαύρο, αλλά πολύ αποστειρωμένη άποψη ρε παιδί μου.

Η εμπειρία της συναυλίας είναι και αυτά τα πράγματα, δεν είμαστε απλοί δέκτες. Δηλαδή αν ο καλλιτέχνης την έχει κλάσει ή έχει κατεβάσει 10 ποτά δε σε απασχολεί αν θα σου χαλάσει την “ιδανική” εμπειρία της συναυλίας?

Νομίζω το πιο σωστό ήταν αυτό που γράφτηκε χθες . Μια μέση λύση

Καλή ώρα , φρέσκο παράδειγμα, Blind Guardian χθες . Τραγούδι παλαμάκια κοπανημα . Όλα όμορφα και ωραία χωρίς καφριλικια

Για μένα λαηβ χωρίς παλμό με αγάλματα δεν μπορώ να ευχαριστηθω

Από την άλλη δεν χρειάζομαι και κάτι παραπάνω από αυτό για να περάσω μπόμπα

2 Likes

Άλλο να υπάρχει παλμός, κοπάνημα κλπ, και άλλο να ανάβει ένας μαλάκας καπνογόνο μπροστά σου και να μην μπορείς να αναπνεύσεις κανονικά για το υπόλοιπο της συναυλίας (όπως είχα κάποτε περιγράψει που μου συνέβη στη συναυλία του '99).

2 Likes

Γενικά μια συναυλία είναι μια συλλογική εμπειρία.
Τώρα είναι ανάλογα και που θα πας.
Αν πας Guardian και σε πειραζει που γκαριζει ο διπλανός το ρεφραιν, ε κάτσε σπίτι.
Αν πας Slayer και σου τύχει να είσαι κοντα σε σπρωξίδια και δεν θες, ε κάτσε σπίτι.
Kαι μένα θα με χαλάσει αν πάω Pain of Salvation και ακούω το Ashes και ο διπλανός μιλάει για κάτι ασχετο, αλλά αν το κοινό δεν έχει παλμό (και δεν μιλάω για καφρίλες), τότε ας δω youtube ξέρω γω, τι να πω.
Εγώ λέω να πάω Bolt Thrower με καθήμενους ή Godspeed σε pit. Tι να πω :neutral_face:

1 Like

Για μια ακομα φορα (αν και 10 χρονια πριν ε) ο Λαρς ΓΑΜΑΕΙ

2 Likes

Δεν ακουω καλλιτεχνες που θα τα κανουν αυτα αλλα προφανως τον καλλιτέχνη δεν μπορεις να τον ελεγξεις οκ.

Σίγουρα ειναι συλλογικη εμπειρία αλλα το κυριο ζητουμενο ειναι η απολαυση της μουσικης και οχι το να δεχεσαι τις αντιδρασεις τριτων σε αυτη.

Αν δεν ακούς καλλιτέχνες που τα κάνουν όλα αυτά, μια χαρά είσαι. Ποιο το θέμα τότε?

Ελπίζω στο youtube να βλέπεις βιντεο των Metallica μετά το 2003 αποκλειστικά :stuck_out_tongue:

1 Like

Reload, καράφλα, θα στοιχημάτιζα ότι ήσουν εσύ.

Διαφωνώ. Άμα θέλω να απολαύσω μουσική βάζω το cd και απολαμβάνω μια χαρά. Η συναυλία είναι συλλογική εμπειρία και αυτή η συλλογικότητα ανάλογα με το είδος της μουσικής εκφράζεται διαφορετικά

2 Likes

Δεν ήμουν εγώ, αλλά εννοείται ζήλεψα. Κι εγώ αυτό θα τους πήγαινα για υπογραφή αν τους γνώριζα από κοντά.

Εγω θα πηγαινα st anger για να δω εκφραση και να ακουσω σχολιο.

4 Likes