Εχεις δικιο - να το πεις σε αυτους που ξεκινησαν την κουβεντα και την συνεχισαν.
Δεν ειπα οτι εσυ το ξεκινησες, απλα δεν καταλαβαινω απο που αντλεις τις προσδοκιες σου οτι αυτο το φορουμ ειναι κατι σαν τον λοφο της Πνυκας και αγορευουμε μονο για σοβαρα φιλοσοφικα θεματα. Ερχομαστε να γραψουμε καμια μαλακια να περασει η ωρα ξερω γω, τσιλ.
για να πουμε κατι πιο σοβαρο,εγω δεν πηρα κανονικο εισιτηριο για αμβουργο να ξερεις
Κουρδίσμενα να είναι, και ας τα πήρε και απο το jumbo
Μαλακια εκανες.
Θάβει τον Λαρς
Και αναφέρεται συγκεκριμένα σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα και triggering και στην ουσία, δίνει τα εύσημα στον αείμνηστο Cliff, ότι εκείνος τράβηξε το κουπί ρυθμικά.
Γενικά, με αφορμή αυτό και με την πρόσφατη εμπειρία μου με ηχογράφηση και μίξη στη συνέχεια, μάλλον επαληθεύεται μια φήμη που είχα διαβάσει για το …And Justice For All. Στην τωρινή μου ενασχόληση, παρατήρησα ότι κάποια όργανα που ηχογραφήθηκαν σε ξεχωριστές φάσεις, τυχαίνει να είναι ελαφρώς εκτός Ρυθμού, όταν τύχει να αναπαραχθούν όλα μαζί, κάτι μπορεί να τύχει να είναι λίγο εκτός οπότε, μεμονωμένα μπορεί να όργανα να ακούγεται ότι παίζουν μια χαρά ρυθμικά, όταν όμως αναπαράγεται μαζί με άλλα όργανα, μπορεί κάποιος να είναι λίγο πιο μπροστά, λίγο πιο πίσω κτλ.
Οπότε, πλέον δεν μου προκαλεί εντύπωση κάτι που είχα διαβάσει ότι κατά τη διάρκεια του mastering στο Ride The Lightning, κάποια μέρη παίχτηκαν ελαφρώς πιο γρήγορα και ενδεχομένως να οφείλεται σε αυτό, στο να είναι όλα σύμφωνα και να μην ακούγεται κανείς πιο πίσω ρυθμικά, ενδεχομένως να επιταχύνθηκαν ρυθμικά κάποια μέρη για να είναι όλα συγχρονισμένα.
Επίσης, μιας και ανέφερα το And Justice, κάτι που διάβασα, έλεγε ότι ο Λαρς έπαιξε μεν τα κέρατα του σε εκείνο το άλμπουμ αλλά και πάλι, ρυθμικά υπήρχε μια ανακρίβεια, η οποία, θα γινόταν ακόμα πιο αντιληπτή, αν ήταν πιο ηχηρο το μπάσο γιατί εκεί, θα υπήρχε μοιραία η σύγκριση ότι ρυθμικά κάποιος είναι αλλού συνεπώς, δεν έπρεπε να ακουστεί αυτή η απόκλιση. Συνεπώς, αν ο Λαρς έπαιζε τα ίδια μοτίβα σχεδόν παντού και ο Τζέισον έπαιζε κάτι ελαφρώς διαφορετικό ρυθμικά, εκεί ίσως ήταν πιο αντιληπτή η απόκλιση, το ότι ρυθμικά κάποιος είναι αλλού συνεπώς, γι’αυτό ίσως σιώπησε το μπάσο, για να μην γίνονται οι όποιες συγκρίσεις.
Ξανατονίζω, είναι λογικό όταν δεν ηχογραφούνται όλα μαζί τα όργανα και ηχογραφούνται σε διαφορετικές φάσεις (κάτι το οποίο απ’οσο νομίζω έκαναν κατά κόρον οι Metallica πριν το Black Album) να υπάρχουν τέτοιου είδους αποκλίσεις, είτε τονικές, είτε ρυθμικές οπότε, εκεί μετά εξαρτάται και από τον ηχολήπτη αν μπορεί κάπως να σώσει την κατάσταση αν και όπως μας έλεγαν στη σχολή, σκοπός είναι το πρωτογενές υλικό να είναι όσο γίνεται άρτιο και χωρίς λάθη ούτως ώστε, να χρειαστεί ελαφρά επεξεργασία για να γίνει ακόμα καλύτερο, να μην πέσει όλο το βάρος στον ηχολήπτη για να το σώσει…
(Γράφοντας το ChatGPT για το Master)
“The drumming of Lars Ulrich is a weakness that holds it back from being a truly great record.”
πόσες φορές θα αλλάξεις τζιφάκι, ενώ το σωστό είναι εγχώριο;
Εχω διαβασει παρα πολλες θεωριες συνομωσιας για τα τυμπανα του Λαρς στα 25 χρονια που ειμαι φαν, αλλα αυτην ποτε ξανα!
Δεν μπορώ να θυμηθώ όμως καθόλου που το είχα διαβάσει, σίγουρα πάντως κάπου το έχει πάρει το μάτι μου να αναφέρεται. Πάντως, νομίζω ότι αυτό που αναφέρουν οι περισσότεροι, είναι ότι ο Λαρς ήθελε να είναι μπροστά στη μίξη για να ακούγεται καλύτερα το παίξιμο του, είχε ανάγκη να το δείξει καθώς όσο να’ναι, σε εκείνο το άλμπουμ, τεχνικά ήταν στο peak του, μετά απλοποίησε το παίξιμο του.
Βέβαια, καταλαβαίνω αυτό που λέει το review περί επαναλαμβανόμενου παιξίματος, νομίζω στο Master Of Puppets, σε κάθε ρεφρέν, παίζει ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς μοτίβο. Θα μου πει κάποιος, ρεφρέν είναι, λογικό να είναι ακριβώς το ίδιο αλλά, έστω και μια μικρή αλλαγή στο μοτίβο, δεν θα ήταν άσχημη, είναι λες και πήρανε ολόκληρη τη φράση και απλά την έκαναν copy-paste. Λεπτομέρειες θα μου πεις αλλά, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο ίδια είναι τα ρυθμικά μοτίβα ενώ στο And Justice, πραγματικά είχε πολλές και διαφορετικές ιδέες, σε αυτό το άλμπουμ, πραγματικά μπορώ να ακούσω την επιρροή που είχε ο Ian Paice των Deep Purple στο παίξιμο του Λαρς, εκείνος σε κάθε κουπλέ μπορούσε να παίζει και κάτι διαφορετικό, ποτέ δεν έπαιζε το ίδιο πράγμα από την αρχή μέχρι το τέλος
Ακόμη δεν έχω καταλάβει το νόημα του post σου, ε.
Ίσως είναι για το πότε να περιμένουμε το νέο single.
Αφου βγηκε
Είχα φάει σκάλωμα πόσο διάστημα μεσολαβούσε μεταξύ των κυκλοφοριών των single για το HTSD και αν μπορούσε να γίνει αναγωγή για τώρα αλλά κλαιν, το release date τώρα είναι σε 5 μήνες.
Μπορεί να μην δώσουν και τίποτα άλλο μέχρι να βγει το άλμπουμ επίσημα
Μπορεί να έχουμε ένα τραγούδι κάθε μήνα και τα υπόλοιπα όταν βγει επίσημα
Who knows?