Πραγματικά ωραιο!
Αυτό μάλιστα! Θυμίζει έντονα Justice for all
Εχει credit ο Hammett αλλα πραγματικά το σολο είναι μέτριο δυστυχώς.
Πολυ καλό! Δυνατό, μου θυμίζει Confusion.
Το σόλο θα μπορούσε να ειναι καλύτερο παντως.
Δε μου κανει κεφι να το ακουσω ρε παιδια.
λογικό . Μαύρη μέρα.
Μάλλον είμαι η μειοψηφία που ναι μεν μου άρεσε, αλλά δε με ενθουσίασε το κομμάτι.
Ριφαρα, ναι, τσεκ.
Μπάσο σούπερ, κυρίως το groove στο outro.
Ωραία φωνητικά στο temptation και στα verses που θυμίζουν λίγο 2x4 στα εφέ.
Εκεί που γυρίζει τα φωνητικά στο στυλ του Confusion στο ρεφραιν με χάνει λίγο (ειδικά στο temptation leave me be) αν και μεταξύ ακροάσεων είναι grower και κολλητικό. Αλλά και πάλι, νοιώθω πως το ρεφραιν είναι το πιο αδύναμο σημείο του κομματιού, πράγμα που δεν είναι καθόλου Metallica.
Στα αρνητικά η επιμονή στο snare που με κουράζει (όσο κι αν ταιριάζει στην εισαγωγή), το meh solo (το καλύτερο από τα 3 βέβαια) και η παραγωγή που αυτό κι αν είναι αρνητική έκπληξη.
Παραγωγή εννοείς ότι είναι λιγότερο γυαλισμένο από HTSD; Γιατί εγώ έτσι ένιωσα
Δε με πειράζει το ότι δεν είναι γυαλισμένη, ήθελα παραπάνω όγκο σε ένα τέτοιο τραγούδι και σίγουρα να είναι όλα ευκρινή και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Είναι -πως να το πω- muffled;
Δεν είναι τόσο θέμα παραγωγής βασικά, όσο μίξης
Ολα καθαρα τα ακούω πάντως, ειδικα το μπασο ακουγεται πολυ δυνατα. Αν και συνηθως γκρινιάζω για τα μεγάλα τραγουδια εδω νομιζω τα 7 λεπτα κυλάνε όμορφα.
Σε μένα πάντως ακούγεται μακράν το καλύτερο ρεφρέν ως τώρα… Το γουστάρω παρά πολύ. Σε αντίθεση με το Λαξητερναααααα που μου φαίνεται από τα πιο αδιάφορα (για να μην πω κριντζι) ρεφρέν που έχουν γράψει ποτέ.
Η φάση για μένα είναι αδιαμφισβήτητα:
Darkness >>>>>>>>>> Suicide >>> Λατέρνα
Σε όλα τα στοιχεία μάλιστα. Ήχος, ρεφρέν, μπάσο, ριφφ, ατμόσφαιρα , φωνητικά.
Συμφωνώ αν το πας συγκριτικά, αλλά σαν κομμάτι καθεαυτό όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (intro, verses, outro, φωνητικά κλπ κλπ) είναι ανώτερα του ρεφραιν.
7 λεπτά κομμάτι και νομίζω ότι είναι 3
ήθελα 5 λεπτά ακόμα μόνο για το main riff
Το άκουσα κι εγώ, θα πω ότι είναι…μπλα? Κανένα ξεπέταγμα, ένα σταθερό πράγμα για 7 λεπτά μου φάνηκε, δεν ένιωσα συναίσθημα.
Το μόνο που μου άρεσε ήταν το riff κάτω απ’το σόλο και που επαναλήφθηκε μετά, που ακούγεται και πολύ καλό με το half time που παίζει ο Lars.
Στον γυρισμο απο δουλεια ειχε αρκετη κινηση, κι ετσι εκανα 53 λεπτα να γυρισω σπιτι. Με προχειρους υπολογισμους, αυτο ειναι ισο με 3180 δευτερολεπτα, ενω το If Darkness Had A Son διαρκει επισημα στο Spotify 6 λεπτα και 36 δευτερολεπτα, αρα 396 δευτερολεπτα.
Η πραξη 3180/396 μας δινει 8.030303 , αρα ακουσα το τραγουδι ακριβως 8 φορες, οι οποιες ειναι ηδη μεσα σε μια μερα περισσοτερες φορες απο οσες εχω ακουσει ειτε το Lux Aeterna ειτε το Screaming Suicide.
Έχει κι αυτό το μπάσο προς το τέλος, που γαμάει, γενικά το τελείωμα του κομματιού είναι από τα καλύτερα τους εδώ και καιρό. Σίγουρα θα έμπαινε με τα καλά του Hardwired…
So paint your eyes as black as sorrow
Hide yourself behind tomorrow
μάλλον κάνει παρέα με τον Holmes ο James
Νομίζω ότι η φάση με το ένα-ένα τραγούδι (ας τα πούμε singles) πριν βγει ένας δίσκος είναι πολύ άχαρη. Ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλα συγκροτήματα που έχει κλείσει ο κύκλος τους και πλέον δισκογραφούν απλά για το χαβαλέ τους. Είναι προτιμότερη μια συνολική άποψη όταν με το καλό κυκλοφορήσει ο δίσκος.
Με το HTSD είχα λιώσει το πρώτο single, είχα ακούσει αρκετά το δεύτερο και 2-3 φορές μόνο το τρίτο. Μετά περίμενα τον δίσκο. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.
0 στα 3. Ενώ με το Hardwired είχα ενθουσιαστεί με το moth και το atlas.
Ρε παπάρα Kirk παίξε ένα σόλο της προκοπής γαμας όλο το τραγούδι.