Μetallica

ας πούμε το firepower αναμάσημα είναι
Είδε κανείς κάποιον να γκρινιάζει ; ούτε καν !

1 Like

Painkiller ειναι ενα. Δυσκολα θα βρεις αναλογο παραδειγμα.

2 Likes

Βασικά το Painkiller το έβγαλαν στα 40+ οι Priest, όχι στα 59 που βγάζουν οι Metallica το 72 seasons.

4 Likes

Είναι καλύτερο από τα δύο πρώτα singles, είναι χειρότερο από το If Darkness Ηad a Son που είναι φανταστική τραγουδάρα.

2 Likes

Μια χαρά τραγούδι ειναι μην το σκαλιζουμε και πολυ, ωραια εισαγωγή, ωραιο ριφφ, μια χαρά ρεφρέν, ωραιο κοψιμο μετα το δευτερο ρεφρεν. Επρεπε να ειναι 2 λεπτα μικρότερο κλασικα αλλα οκ ολα καλά απλα τιποτα φοβερο.

1 Like

2 Likes

1 Like

Δισκαρες ολα, πρωτοτυπο κανενα.

2 Likes

Ολα εχουν ικανοποιητικο βαθμο φρεσκαδας για τις μπαντες που τα εβγαλαν. Πολυ ικανοποιητικο θα ελεγα. Δεν χρειαζεται να ανακαλυψουν τον τροχο ξανα για να βγαλουν κατι φρεσκο. Κανενας δισκος των PF δεν ακουγεται σαν το Division Bell. Κανενας δισκος των Rush δεν ακουγεται σαν το Clockwork Angels. Κανενας δισκος των Rolling Stones δεν ακουγεται σαν το Bridges To Babylon. Το Memento Mori θελω να το ακουσω ακομα αρκετα :stuck_out_tongue: αλλα ειναι οντως δισκαρα.

ΥΓ. Βαλατε ως παραδειγμα το Painkiller, που δεν εχει καμια μα καμια πρωτοτυπια για τους Priest. Τα αποπανω παραδειγματα ειναι πολυ πιο πρωτοτυπα.

2 Likes

εγώ μόλις τώρα το άκουσα…

:sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops:

Αυτό ακριβώς ήθελα από Metallica… ριφάρες, headbang, ηχάρα και να περάσω καλά ακούγοντας το δίσκο.

2 Likes

Μια χαρά φρεσκότατο ήταν το Hardwired… μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Δεν θα έχει μπαλάντα ο δίσκος διαβάζω, περίμενα κάτι πιο συναισθηματικό για να είμαι ειλικρινής. Φαίνεται πάντως πως το τελευταίο κομμάτι θα είναι πολύ δυνατό.

3 Likes

Για το ομώνυμο κομμάτι δεν υπάρχει what if.Εδώ είναι ζωντανά και είναι γαμάτο.

2 Likes

0/3 για μένα ως τώρα, κανένα τραγούδι δε με κάνει να ξαναγυρίσω πίσω. Προσωπικά δεν ελπίζω σε κάτι που θα μου κάνει τα σαγώνια μου να πέσουν, αλλά θέλω 2-3 τραγούδια που θα μείνουν στις playlists μου. Με το Hardwired το κατάφεραν αυτό με τα Atlas, Spit και Halo, για να δούμε τώρα

2 Likes

Άρα έχεις ένα τραγούδι ακόμα να ακούσεις

Α ναι 4 έχουν βγάλει, φαντάσου πόσο αδιάφορα μου φαίνονται

2 Likes

Άρα στο HTSD ήσουν στο 1/3 με τα singles

Το έχω ακούσει ζωντανά, αρκετές φορές μάλιστα, και είναι ακριβώς ο ορισμός του what if για μένα (σωστός ήχος, ακόμα κι ένα μίνι σόλο - σου δίνουν δηλαδή μια γεύση του τι θα μπορούσε να είναι ο δίσκος).

Είναι σα να μου λες πως το rendition του Unnamed Feeling είναι καλύτερο από το δίσκο. Προφανώς. Το γεγονός πως όλα είναι καλύτερα από το δίσκο επειδή τους αλλάζουν τα φώτα (προς το καλύτερο) live δείχνει σε ένα βαθμό πόσο εκτιμούν το αποτέλεσμα του δίσκου.

Η μόνη χρησιμότητα του St. Anger είναι ότι έβγαλαν όλη αυτή την σκατιλα που επικρατούσε στη μπάντα, είδαμε (κυριολεκτικά στο ντοκιμαντέρ και μεταφορικά στο δίσκο) την ασχήμια, και τους επέτρεψε να επιβιώσουν σα μπάντα (και όχι μόνο στην περίπτωση του Hetfield) και να πάνε παρακάτω.

Από εκει και πέρα σα γενικότερο σχόλιο, έχουν βρει τον ήχο τους που καλώς ή κακώς είναι αυτοαναφορικος, αυτό τους αρέσει να παίζουν πλέον.

5 Likes

Μια χαρά όλα τα κομμάτια μέχρι στιγμής.Όλα εχουν τις καλές στιγμές τους.
Όχι, δεν ρίχνει σαγόνια αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο, μιλάμε για τους Metallica του 2023.

Τα κομμάτια είναι ότι πρέπει για να τα βάζω στο αμάξι με φουλ ένταση και να περνάω γαμάτα και αυτό μου αρκεί…παραπάνω αναλύσεις δεν με απασχολούν ιδιαίτερα.

6 Likes

Δεν θα γράψω πολλά για το μουσικό σκέλος του 72 Seasons, ακούγεται ευχάριστα, δεν ξετρελάθηκα, από εκεί και πέρα περί ορέξεως…
Θα σταθώ σε άλλο σημείο, στους στίχους… ιδέα μου είναι, ή απλά έχουμε μια σειρά από προτάσεις-σλόγκαν χωρίς να υπάρχει μια ενιαία στιχουργική δομή; Στέρεψε από στιχουργικές ιδέες ο Χετ;
Τουλάχιστον από ριφς δεν πάσχουν ακόμα, αλλά…

3 Likes

Θα συμφωνήσω απόλυτα, οι στίχοι ήταν… λέξεις.