Euro 2020

Ντάξει ρε μαν, δες το σε streaming τόσα κανάλια θα το δείξουν

Το θέμα δεν είναι αν θα το δεις από επίσημο κανάλι ή όχι. Δεν κρίνω όποιον το δει ε, ούτε καν.

ΥΓ. Επίσης, τι Μουντιάλ χειμώνα ρε απίθανοι…

Δε νομιζω οτι το προβλημα του ηταν ο Ερπετοπουλος :joy:

Οσον αφορα την εκμεταλλευση εργαζομενων κτλ… εγω εχω να πω οτι συμβαλλουμε θελουμε δε θελουμε σε αυτο εμεις, ειτε δουμε το Μουντιαλ ειτε οχι, και παρεμφερη πραγματα γινονται δυστυχως λογω του καπιταλισμου παγκοσμιως και με τροπους που ουτε καν ξερουμε μαλλον.

Α καλά, πρέπει να παίχτηκε τρελό χαλασμένο τηλέφωνο :laughing:

Ο Quintom με έπιασε. Και έχει δίκιο πως ναι, τέτοια πράγματα συμβαίνουν γύρω μας χωρίς να το ξέρουμε, αλλά τώρα που το ξέρω, ε δεν νιώθω άνετα να βλέπω την μπαλίτσα μου σε έναν χώρο που μπορεί να έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι. Κανένα είδος διασκέδασης δεν απαιτεί ανθρώπινες θυσίες. Ξαναλέω πως δεν κρίνω επουδενί όποιον το παρακολουθήσει.

1 Like

Όταν έχει κάνει τόσες βουτιές ο Στερλινγκ στη διάρκεια του ματς, είναι λογικό να έχει κουραστεί και να μην μπορεί να εκτελέσει το πέναλτι… :smile:
Δυστυχώς για αυτόν όμως χθες διαιτητής ήταν ο Kuipers που δεν μάσησε από τα καραγκιοζιλίκια του.

Έχασα τον λογαριασμό πραγματικά με τις φορές που έπεσε επειδή τον χτύπησε ο αέρας.

3 Likes

διαιτητάρα… σε όλες τις φάσεις κοντά και 100% σίγουρος γι’αυτό που έβλεπε. Αν ήταν όλοι σαν και αυτόν θα θέλαμε var μόνο για το οφσάιντ

5 Likes

Ισχυει, αλλα επρεπε να δει το VAR με βαση τους νεους κανονισμους στην σεντρα του Μπερναρντεσκι που χτυπησε ξεκαθαρα στο χερι του Αγγλου αμυντικου.

Εγω ειμαι 100% κατα αυτων των πεναλτι, αλλα απο τοτε που μπηκε το VAR τα δινουν ολα αυτα, οποτε επρεπε να δοθει και χθες και να εχουμε νωριτερα την κηδεια.

Αλλα τι να λεμε τωρα, εδω ειδαν VAR στο πεναλτι με Δανια κι ειπαν "ελα μωρε δωστο ναι ολα καλα "

Αν μιλάς για τη φάση που χτύπησε στο χέρι που ήταν μαζεμένο προς το στομάχι καλά έκανε και δεν το έδωσε. Δε νομίζω να μπορούσε να το έχει κάπου αλλού το χέρι για να “ενοχλεί λιγότερο”

Αν λες κάποια άλλη φάση δεν τη θυμάμαι

Δεν ηταν κολλητο ακριβως. Και ξαναλεω, εγω δεν θεωρω κανενα απο αυτα τα πεναλτι σωστα, ομως αφου βλεπουμε οτι τα δινουν πλεον σε ολες τις ομαδες, ε πρεπει να το δωσουν και κατα της Αγγλιας.

Αν κάτι εγώ κράτησα από χτες, είναι ότι το Catenacio θέλει Αρχόντους και όχι λινάτσες :stuck_out_tongue:

Η Αγγλία πλήρωσε την ανικανότητα του Southgate να αποβάλλει την φοβικότητα και τον συντηρητισμό που τον διακατέχει σαν προπονητή, στήνοντας ξανά μια ομάδα με σκοπό να κρατήσει το 0 στην άμυνα ως σχεδόν αυτοσκοπό, αποτυγχάνοντας πλήρως να αξιοποιήσει έδρα - momentum (γκολ στο 2ο λεπτό) - ατμόσφαιρα και κυρίως για άλλη μια φορά τις τρομερές μονάδες που έχει στην ομάδα -ιδίως μεσοεπιθετικά- παίζοντας αυτή την απαράδεκτη τριπλή ζώνη άμυνας.
Έχεις γκολ στο καλημέρα και παρ’ όλα αυτά, παίζεις ταμπούρι από το 5ο λεπτό αντί να πιέσεις για ένα δεύτερο γκολ, όταν η Ιταλία για το μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου δεν ξέρει που πατάει. Λες και είναι τίποτα δευτεράτζες άπειροι οι Ιταλοί να τους δώσεις χώρο και να μην τον εκμεταλλευτούν για 90 λεπτά, ή τίποτα μικρή ομάδα να μην βγάλουν ένταση πάθος και δύναμη όταν καταλάβουν ότι δεν έχεις σκοπό να ψαχτείς για 2ο γκολ.

Για τα pelanties απλά τραγικός επίσης. Αν ένας παίκτης έχει μια φορά άγχος πριν εκτελέσει ένα κρίσιμο penalty, ένας άλλος θα έχει τρείς φορές άγχος όταν μπαίνει στο ματς τελευταία στιγμή με μοναδικό σκοπό να εκτελέσει ένα κρίσιμο penalty. Έχεις ήδη μέσα Grealish, Sterling, Henderson νωρίτερα, παίκτες ζεσταμένους που θα πάρουν και το κρίσιμο penalty πιο εύκολα λόγω του ότι είναι αυτοί που είναι, αλλά διαλέγεις 2 20χρονους παίκτες που τους έχεις χρησιμοποιήσει ελάχιστα σε όλο το τουρνουά και για το 5ο καθοριστικό τον 19χρονο χειρότερο παίκτη της Εθνικής Αγγλίας όχι μόνο χτες αλλά σε όλη την διοργάνωση…

Καλά γενικά από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις για Southgate, ο old chap έχει στον πάγκο καθηλωμένους διαχρονικά Grealish-Rashford-Sancho-Belingham και παίζει τριπλή ζώνη άμυνας χτες, χαρίζει το κέντρο απλόχερα στο 70 που βγάζει τον Rice -που έκανε δουλίτσα ήδη- και γενικότερα φουλ αμυντικό συντηρητικό ποδόσφαιρο γιατί είναι κάθε μέρα Κυριακή και κάθε Κυριακή γιορτή και σχόλη! Δεν διανοείται καν ότι θα πειραματιστεί στο ελάχιστο βγάζοντας πχ τον άφαντο με 0 τελικές Kane χτες έξω και κανέναν Tripier/Walker, παίζοντας πχ σαν false 9 ξέρωγω τον Sterling τον δύτη (που τον γλέντησε και ο Kuipers χτες) και βάζοντας μέσα κανένα Grealish/Sancho να κυνηγήσει την νίκη, μόνο σκεφτόταν από το β ημίχρονο τα penalties και τον Kane να χτυπάει ένα εκ αυτών…

Από την άλλη, η καλύτερη και πιο consistent ομάδα του τουρνουά κέρδισε. Ψυχωμένη, τακτικά σωστά στημένη, με πάθος, δυνατή, ωραία ομάδα αυτή η Ιταλία -την οποία υποστήριζα και ανοικτά όσο βλέπαμε το ματς χτες από το β μέρος και μετά γιατί το άξιζε- με ελπιδοφόρους νεαρούς παίκτες για το μέλλον. Επίσης ο καλύτερος τρόπος να αφήσει πίσω την αποτυχία πρόκρισης στο προηγούμενο Mundial, συστήνοντας μια νέα φρέσκια και γεμάτη προοπτική ομάδα που παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο συν τοις άλλοις.
Κιέζα συγκινητικός, man of the match για εμένα, Βεράτι Ζορζινιο Κιελινι Μπονουτσι οι υπόλοιποι διακριθέντες! Μαντσίνι έκανε τρομερή δουλειά, μένει τώρα να αντικαταστήσει επάξια σιγά σιγά το δίδυμο Μπονούτσι - Κιελινι για το μέλλον μιας και είναι και οι 2 αρκετά μεγάλοι και έχει ήδη μια ομάδα έτοιμη με μεγάλες βλέψεις σε διεθνές επίπεδο για τα επόμενα χρόνια.

Πάντως γίνεται ίσως και λίγο αδίκως παραπάνω κουβέντα για την Αγγλία -αδίκως λόγω του ότι η Ιταλία κέρδισε :stuck_out_tongue: -, γιατί είναι η Αγγλία οκ και κυρίως για το πως κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να χάσει ένα Euro το οποίο όλοι οι οιωνοί ήταν τραγελαφικά, σχεδόν μεταφυσικά :stuck_out_tongue: υπέρ της. Τέτοια αυτοκτονία σπάνια συναντάς στο ποδόσφαιρο γενικότερο :stuck_out_tongue:

Για του στραβού το δίκιο, αυτή η φουρνιά παικτών της Αγγλίας και καλοί παίκτες είναι και μικροί σε ηλικία και ψημένοι για τα καλά πλέον στα δύσκολο και δεμένοι σαν ομάδα και ενωτικοί με έναν πιο υγιή τρόπο σε σχέση με τις ομάδες του παρελθόντος… δικαιολογεί σίγουρα την παρουσία της σε ημιτελικό Mundial και τελικό Euro -τον οποίο παρ’ όλα αυτά, ε τον έχασε στα penalnties στο φινάλε φινάλε, ακόμα και με τις μαλακίες του Southgate κατά τη διάρκεια του match, με μια ορθολογική 5άδα εκτελεστών ίσως είχε κερδίσει χτες που και ο Πίκφορτν ο κακομοίρης έκανε ότι μπορούσε- back to back και σίγουρα πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουν να δώσουν πράγματα και να διεκδικήσουν και άλλα τρόπαια.
Αλλά όσο καλό και αν τους έκανε ο Southgate στο ψυχολογικό κομμάτι -και κύριος χτες όπως πάντα, αποδέχτηκε πλήρως την ευθύνη για τις επιλογές των penalties- , είναι στιγμή και καιρός ή να αρχίσει να αναθεωρεί την ποδοσφαιρική του κοσμοθεωρία ή να δώσει τη σκυτάλη στον επόμενο…

213391272_4228124487273828_882210092265866492_n

υγ. Shaw για εμένα παίκτης της διοργάνωσης. Consistent, άψογος αμυντικά, άψογος επιθετικά, ασσίστς, γκολς, κουβάλησε την Αγγλία πολύ περισσότερο από άλλους, αλλά δυστυχώς του έλαχε να είναι στη πλευρά των χαμένων αλλιώς πιστεύω θα την τσίμπαγε την διάκριση

3 Likes

Βζιιιν:

3 Likes

Κάπου εδώ να πω πως η φάση που ο Κιέζα μένει όρθιος από δύο βαρβάτα μαρκαρίσματα (ειδικά το κλωτσίδι απόγνωσης του Rice στο τέλος που ευτυχώς δεν τον βρήκε) και τραβάει σουτ απο 30 μέτρα, είναι κάτι που μου έχει λείψει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θέλω να το βλέπω συχνότερα. Γενικά ο Κιέζα είναι όαση, έχει εξαιρετικά τελειώματα και το θράσος/τσαμπουκά από το 1ο λεπτό.

8 Likes

Το πατημα του Ζορζινιο στον Γκριλις επρεπε να το δει; Ελα, μην ασχολουμαστε με τετοια τωρα. Καρασαπιο πεναλτυ θα ηταν, και να μην εβρισκε στο χερι, θα εβρισκε στο σωμα.

Βασικα ο Κιελινι τον γλεντησε σε μια φαση στο τελος, ουτε που καταλαβε ο Στερλινγκ πως του πηρε τη μπαλα.

2 Likes

Μπα, θα περνουσε η μπαλα. Και δεν ασχολουμαι απο μονος μου, με εκαναν να ασχολουμαι με την αηδια που λεγεται “χερι στην περιοχη” εδω και 2 χρονια. Το εγραψα 2 φορες και κανεις πως δεν καταλαβαινεις το point μου, το οποιο ειναι οτι ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Το γραφω με κεφαλαια μπας και :stuck_out_tongue:

Ειναι λατρεια ο ατιμος, δεν καταλαβαινει τιποτα. Και το βρωμοσουτο που εριξε, αν πηγαινε 1 μετρο πιο αριστερα θα το ειχε φαει ορθιος ο Πικφορντ (και καθε αλλος)

Ειναι πλεον 23.5 ο Ρασφορντ και 21 o Σαντσο (οκ μικρη αποκλιση εδω) , περνανε τα χρονια :stuck_out_tongue:

Ξεκινησαν τα ομορφα… γαμω το σπιτι τους.

:face_with_raised_eyebrow: χθες οντως δεν επαιξε καλα αλλα με το σπαθι του την κερδισε την εμπιστοσυνη του Southgate βασει ολων των προηγουμενων παιχνιδιων που επαιξε (και φιλικα/προκριματικα). Ο,τι του ζητηθηκε, το εκανε.

οντως τελεια. Αν δεις το πλανο με τους ιταλους στη σεντρα, υπαρχει ενας που πανηγυριζει για την αποκρουση αλλα δεν καταλαβαινει αμεσως οτι το πηρανε κιολας

1 Like

Δε μπορω, τον αγαπω παρα πολυ εδω και πολλα χρονια, αλλα τωρα ακομα περισσοτερο.

Χαμογελαστος σε ολο το τουρνουα, εκανε το τουρνουα της ζωης του, εσπαγε πλακα, και ηταν απλα μια λατρεια. Και μοιαζει εντελως με ελληνοφατσα :sweat_smile:

oι μόνες καλές του στιγμές, θεωρώ εγώ, ήταν όταν έβγαινε αλλαγή για να μπει κανένας Grealish/Sancho με highlight το ματς με τη Γερμανία.
Δυστυχώς δεν μου άρεσε καθόλου όσο τον είδα, μια παραπάνω γιατί έτρωγε θέση από παίκτες που άξιζαν 11άδα εξ’ αρχής

Going into the shoot-out, the numbers were in England’s favour. Italy had beaten Spain in the semi-final but no team had ever won two shoot-outs in the same Euros tournament. England (1996), Poland (2016) and Switzerland (2020) all won one and then lost one. In World Cups, only Argentina (1990) and Croatia (2018) have won two shoot-outs in the same tournament.

If you add the Copa America (4/7 teams won successive shoot-outs), the African Cup of Nations (1/4), the Asian Cup (1/3) and the Gold Cup (1/3 win two), then only 9/26 teams win their second shoot-out in the same tournament, at a 35pc success rate.

Why might this be? Are the players less focused or too complacent before the second shoot-out? Does the other team have a better read on them having recently seen them take penalties?

Ο αλλος βγαζει στατιστικη αναλυση με δειγμα 26.
Δε μπορω. Στην πιθανοτητα να κερδισεις δυο αγωνες στα πεναλτι στην ιδια διοργανωση.
Απλα αισχος.