Ό,τι και να αποφασιστεί, πάντοτε θα υπάρχει διαμαρτυρία για τις οριακές φάσεις. Ακόμα κι αν πούμε ότι ο επιθετικός είναι οφσάϊντ μόνο αν είναι εκτεθειμένος για 5 μέτρα, όταν μένει εκτεθειμένος για 5.01 μέτρα και ακυρώνεται το γκολ, θα υπάρχουν διαμαρτυρίες. Εμένα για το οφσάϊντ δε με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου ποιο είναι το όριο, με ενδιαφέρει να είναι το ίδιο για όλους κι αυτό έχει πρακτικά λυθεί με το VAR.
Σώπα…
Ανοιξαμε κουβεντα με αφορμη το αποψινο… υπερθεαμα. Τη μλκ ιδεα της χρωματιστης καρτας, μαλλον την εμπνευστηκε ο Φαν Μπαστεν, οχι ο Βενγκερ.
Συμφωνουμε, ουτε εγω εχω τελεια λυση. Απλως εκανα την παρατηρηση νωριτερα επειδη ειναι καθαρα θεμα point of view. Δες και τη “συνδεση με τα παραπανω” που εγραψα
Αρα σωστα το εγραψα: “παλιο συγχρονο αθλημα” (με εκανες quote). Αν θελουμε, μπορουμε να πουμε οτι ποδοσφαιρο επαιζαν οι αρχαιοι ελληνες και υπαρχει στα αρχαια αγγεια. Συγγνωμη, οχι. Ουτε ειναι μεσαιωνικο αθλημα αναμεσα σε δυο χωρια. Συγγνωμη, οχι.
Ειλικρινα, δεν ξερω τι να πω. Αλλα αληθεια, βαριεμαι να απανταω στη βαση “αυτα συμβαινουν εναν αιωνα τωρα / μπα η κατασταση εγινε χειροτερη” Tο “εχω ποδοσφαιρικη μνημη” δεν ειναι μομφη για τη δικη σου (εκτος αν εισαι 100 χρονων, οπως εγραψα χαριτολογωντας). Κι επειδη δεν ειναι η πρωτη φορα που αλλα γραφω και αλλα διαβαζεις συνεχιζουμε ο καθενας με το δικο του ποδοσφαιρο. Scripta manent και ολα καλα.
Επιτελους, μπραβο. Οφσαιντ στη φουντα του παπουτσιου ή στην ουγια της φανελας, τι σημασια εχει; Αρκει να ειναι το ιδιο για ολους. Το αντιθετο οφειλεται στον ανθρωπινο παραγοντα (διαιτητης, βαριστας, βοηθος), οχι στο βιντεο. Το βαρ ειναι για 4 περιπτωσεις, βοηθαει στο integrity, δεν αλλαζει τους κανονες.
Αντε καλο βραδυ σε ολους.
Ώρα να επιστρέψουμε στην… πεζή καθημερινότητα των αγώνων και το σημερινό πρόγραμμα που το απόγευμα έχει τους αγώνες για το 5ο όμιλο. Εκεί έχουμε μέχρι στιγμής τετραπλή ιοοβαθμία και φυσικά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά… ή μήπως όχι;
Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον Ρουμάνο διεθνή Ντάνουτ Λούπου που είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στις αρχές των 90s έχοντας εντυπωσιάσει με την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Παρόλο που δεν κατάφερε να κλέψει την παράσταση εντός γηπέδων όπως ήλπιζαν οι ιθύνοντες των πρασίνων, έκλεψε όμως οτιδήποτε άλλο αξίας υπήρχε στο διάβα του, τελικά κατέληξε να αγωνίζεται στα “φιλικά” σωματεία της Κορίνθου και του ΟΦΗ!
Ο εν λόγω λοιπόν, με όση αξιοπιστία μπορεί να έχουν τα λεγόμενα του, αποκάλυψε αυτό που όλοι υποψιάζονται αλλά κανείς δεν λέει ανοιχτά! Ότι δηλαδή Ρουμανία και Σλοβακία θα φέρουν το βολικό για όλους ισόπαλο αποτέλεσμα και θα προχωρήσουν μαζί στην επόμενη φάση!
Στο Euro 2004, την τελευταία αγωνιστική, στις 22 Ιουνίου, έπαιζαν Σουηδία-Δανία. Το ματς ήρθε 2-2, αποτέλεσμα με το οποίο και οι δύο πήραν την πρόκριση και αφήσανε εκτός την Ιταλία στη διαφορά τερμάτων. Σε μια από τις δύο χώρες, δε θυμάμαι σε ποια, την ημέρα του αγώνα εφημερίδα είχε εκδοθεί αναγράφοντας την ημερομηνία ως “2-2 Ιουνίου 2004”. Κανείς δεν το έβλεπε να έρχεται εκείνο το αποτέλεσμα
Το θυμάμαι αυτό το ματς, μας είχαν πάει 10 μέρες στην Κατερίνη για διεθνές τουρνουά μπαλίτσας με τα τιμημένα Σούρμενα και ήταν την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα και το βλέπαμε όλα τα πιτσιρίκια.
Αν κάποιος ασχολείται με το χάντμπολ, θα θυμάται ότι εκεί τότε αρχές-mid 00s, η εθνική μας ομάδα είχε για προπονητή έναν Σουηδό και είχε φέρει όλη τη φαμίλια στην Ελλάδα. Με το γιο του τον Ούλε ήμαστε συμπαίχτες τότε στις ακαδημίες και παίζαμε μαζί 4 χρόνια (από 8 μέχρι 12, τρίτη ως έκτη δημοτικού χοντρικά αν θυμάμαι καλά, μπορεί και πρώτη γυμνασίου), αυτός στο 6 και εγώ ως ο παιχταράς στο 10. Κάναμε και καλή παρέα, γιατί εγώ μιλούσα ψιλοκαλά Αγγλικά αν και πιτσιρίκι, ενώ οι Σουηδοί λογικά έρχονται με ενσωματωμένο firmware εκ γεννησιμιού και μιλάνε τέλεια Αγγλικά κατευθείαν.
Τα πρώτα χρόνια ήταν λίγο αναγνωριστικά, αλλά εκείνη τη χρονιά 03-04 κάναμε παπάδες στο τουρνουά στον Ασύρματο (χώμα κιόλας), όλη τη σεζόν μοιράζαμε 5-6άρες και χάσαμε μόνο δύο ματς, το ένα απέναντι στη Βουλιαγμένη, που την Παρασκεύη μας είπε ο προπονητής θα λείπει (γιατί έπαιζε μπάλα ερασιτεχνικά στην ομάδα του χωριού του στην Εύβοια και έπεφτε μαζί, στο Μαντούδι αν θυμάμαι καλά, μας είχε πάει διήμερο κιόλας όλη την ομάδα) κι εγώ νόμιζα ότι δεν θα παίξουμε Ανησυχητικό τηλέφωνο στον κοιμισμένο πατέρα μου Κυριακή πρωί “που είστε? έχουμε αγώνα. nnnkkk δε μου είπες δεν έχετε αγώνα? ΑΑΑΑΑΑΑ μπαμπά πάμε, χάνω την μπάλα, σε πρκλ πλ πλ πλ πλ”, σφαίρα στο γήπεδο, φτάνω λίγο προτού τελειώσει το ημίχρονο, περνάω πίσω απ’ τον αντίπαλο τερματατζή και τον ρωτάω πόσο είναι μου λέει 2-0, και του κάνω “θα σου βάλω κι εγώ άλλα 3 στο δεύτερο” και μου κάνει “όχι, εμείς κερδίζουμε” :O. Εν τέλει του έβαλα μόνο 1, και χάσαμε 2-1 και έτσι ήταν η μοναδική μας ήττα στην regular season
Η δεύτερη ήττα, ήταν στον τελικό του τουρνουά στην Κατερίνη και η μοναδική φορά που “μάλωσα” με τον Ούλε. Παρένθεση, τουρνουά που παραλίγο να φάω την μοναδική μου κόκκινη κάρτα, αφού σε ένα ματς των ομίλων τα αρχιδάκια από την Ολλανδία κλώτσαγαν πολύ αφού χάνανε με 6-1, και κάποια στιγμή τραβάω ένα φοβερό κλοτσίδι από πίσω και κάνει ο διαιτητής “βγάλε το 10 έξω μην τον βγάλω εγώ” στον προπονητή Τέσπα, στον τελικό, χάσαμε στα πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, που ισοφάρισα προς το τέλος με απευθείας φάουλ και ενώ ήθελε να το βαρέσει ο Ούλε και γι αυτό “μαλώσαμε”, γιατί ήταν από τα αριστερά και αυτός ήταν δεξιοπόδαρος κι εγώ αριστεροπόδαρος. Του κάνω no, i’ll do it, c’mon malaka mr said I take it, δεν άκουσα τίποτα, του λέω φύγε, το παστελώνω και χαμός
Τέλοσπαντων, το βλέπαμε live το ματσάκι Σουηδία-Δανία, πανηγύριζε ο Ούλε, τον πετάξαμε και στη θάλασσα το βράδυ, φώναζαν οι γονείς που μας συνόδευαν, μη είναι αργά κλπ κλπ, θυμάμαι κάποια μέρα κάναμε μπάνιο και τον τσίμπησε και τσούχτρα τον Ούλε Τον είχα ψάξει πριν κάποια χρόνια, νομίζω έγινε κι αυτός επαγγελματίας χάντμπολ.
Το μεγάλο ματς ήταν βέβαια μερικές μέρες αργότερα, το Ελλάδα-Γαλλία που έγινε χαμός στην ταβέρνα, 200 πιτσιρίκια το βλέπαμε παρέα, σουβλάκια, ποτήρια με κοκακολα,σπραιτ,φαντα μαζί να φεύγουν στον αέρα, χαχα ωραίες εποχές
Αυτά, για ένα meme πήγα αρχικά, σε σεντόνι αναμνήσεων κατέληξε
Ειμαι με 3 ωρες υπνο και σηκωθηκα να μετακινησω το αυτοκινητο γιατι ηταν παρκαρισμενο μπροστα απο σχολειο κι επρεπε να φυγει πριν τις 7 το πρωι, και παω να πεσω για μερικες ωρες ακομα, απλα να ξερεις οτι επειδη το μυαλο δε λειτουργει σχεδον καθολου λογω αυτης της καταστασης… αρχικα διαβασα ολοκληρη την ιστορια σου νομιζοντας πως επαιζες handball ως παιδακι, και δεν εχω αποφασισει αν αυτο κανει ολη την ιστορια καλυτερη ή χειροτερη. Παντως την ξαναδιαβασα πλεον γνωριζοντας οτι μιλας για μπαλιτσα, και την απολαυσα το ιδιο.
ΥΓ. Εσυ πιτσιρικι στο Euro 2004, εγω 23 χρονων να κατεβαινω με το αυτοκινητο με φιλους και το κοριτσι καθε φορα που κερδιζε η Ελλαδα προς Κηφισιας να κανουμε χαβαλε με τα αλλα αυτοκινητα και μετα για ενα ή παραπανω απο τα παρακατω: σουβλακια, videogaming μεχρι αργα, σεξ, ταινιες κτλ. Ωραιες εποχες.
Μπαλίτσα = ποδόσφαιρο αμερικανάκι
Χαιρω πολυ, αυτο ειναι το μονο που καταλαβα απο το κειμενο, απλα ειδα για τον προπονητη χαντμπολ και κολλησε εκει το μυαλο για ολοκληρο το ποστ μετα. Και Ουλε(λε) κι αμαν αμαν.
ΓΑΤΑΚΙ
Έχω κι εγώ μία αξέχαστη ιστορία από το καλοκαίρι του 2004.
Εγώ δούλευα βράδυ τότε και μετά από κάποια νίκη σε νοκ-άουτ (πιθανολογώ με την Τσεχία), βγήκε στο προάστιο που διέμενα τότε κι ένας “Αχόρταγος” για να συνδράμει το κομβόι των οχημάτων με τις κόρνες, τους αλλόφρονες εκπαραθυρωμένους κ.λπ.
Η επικρατέστερη εκδοχή λέει ότι κάποιοι πιτσιρικάδες έκαναν την κίνηση, άλλοι υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι μέσα από τον “Αχόρταγο” έκαναν τη βρωμοδουλειά. Μικρή σημασία έχει, καθότι (όπως πιθανότατα να καταλάβατε) η κάνουλα του οχήματος άνοιξε και η δεξαμενή ήταν γεμάτη. Αποτέλεσμα όλου αυτού να βρωμοκοπήσει όλη η περιοχή της κεντρικής πλατείας και τα πέριξ, σε αξιοσημείωτη ακτίνα μάλιστα.
Αν δεν κάνω λάθος επιλήφθηκε και ο Δήμος την επομένη, με πιεστικά κ.λπ., μπας και συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση.
Αλήθεια ρε Βέλγιο; ΚΑΦΕ σορτσάκια;;;;
Ο Ντε Μπρόινε πιτσιρικάς;
Ξυπνησα! Ποιο ματς βλεπουμε? Οσοι ειδατε τα πρωτα ημιχρονα, πειτε.
Με ελκυεει περισσοτερο το Σλοβακια - Ρουμανια.
Εντωμεταξυ σε αυτον τον ομιλο τα 4 απο τα 6 ματς ηταν μπλε εναντιον κιτρινων
Ουκρανια - Ρουμανια
Σλοβακια - Βελγιο
Ουκρανια - Σλοβακια
Βελγιο - Ρουμανια
Ρουμανια - Σλοβακια
Βελγιο - Ουκρανια
Χθες επαιζε η Σερβία και ήθελε μόνο νίκη. Μηδέν φάσεις. Σήμερα παίζει η Ουκρανία και θέλει μόνο νίκη. Μεγάλες ευκαιρίες και μάχη σε κάθε φάση. Τι σχέση έχουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Ή καλυτερα, τι σχέση είχε η χθεσινή Σερβία με το ποδόσφαιρο γενικά;
Ξεκαθαρα η καλυτερη ομαδα μεταξυ των 8 που θα αποκλειστουν σε αυτην την πρωτη φαση, και σιγουρα καλυτερη απο τις περισσοτερες 3ες των ομιλων που περασαν στους 16. Τους λυπαμαι λιγακι.
Επαιξαν πολυ καλα αποψε. Και κοντρα σε μια ομαδα που σε ολα τα ματς δεν επεισε. Εκαναν ανατροπη στο προηγουμενο, ε… ενταξει, ψιλοδιαλυθηκαν απο τη Ρουμανια, αλλα συμβαινουν αυτα. Μπαντ λακ ομως, ειχαν πολλες δυνατες ευκαιριες για να σκοραρουν, λιγη περισσοτερη συγκεντρωση στην τελικη προσπαθεια ηθελε.
Καλυτερες oμαδες για μενα παντως μεχρι τωρα ειναι Ισπανια, Αυστρια και Πoρτoγαλια.
τι γίνεται…