Euro2008

Eiναι γρίφος το φετινό Γιουρο. Καταρχήν δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι η Ολλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Ισπάνοι έχουν τις καλυτερες ομάδες και παίζουν αξιόλογη μπάλα. Υπάρχουν πασίγνωστα πρόσφατα παραδείγματα ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτός που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Το στοιχεί που ευνοεί αυτές τις τρεις ομάδες είναι η δίψα που πρέπει να έχουν για την κατάκτηση του τροπαίου το οποίο άλλοι δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ και άλλοι πριν απο 20 και 30 χρόνια. Το ίδιο στοιχείο διψας για διάκριση υπάρχει και θα πρέπει να δείξουν και οι άλλες ομάδες όπως η Κροατία και η Ρωσία συν το γεγονός ότι οι άλλοι διεκδικητές θα τις υποτιμήσουν κίολας και όποιος το κάνει θα το πληρώσει ακριβά.
Απο κει και πέρα ποιος μπορεί να ξεγράψει ομάδες όπως οι Ιταλοί και οι Γερμανοι που σε όποια διοργάνωση συμμετέχουν πάντα ειναι μέσα στη διεκδίκηση και πολλές φορές κατακτουν τους τίτλους έστω και αν δεν έχουν κατι περισσότερο παρά μετριότατους παίχτες? Εξάλου το ποδοσφαιρο είναι ένα παιχνιδι που παίζου πολλοι και στο τυέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί (ή οι Ιταλοι θα συμπλήρωνα).

Υπάρχει όμως και η κατά τη γνώμη μου χειρότερη ομάδα της οκτάδας, η Τουρκία που όμως το πείσμα η μαχητικότητα και η Ρεχαγκελιακή κολοφαρδία που έχει δείξει κάτι μου λένε ότι αν καταφέρουν να περάσουν τους Κροάτες τότε πάνε για να το πάρουν…

Καρβου, το παιχνίδι που έκανε χθες ο Βύντρα ζητημα να το έχει κανει 3-4 φορές στην καριέρα του. Μη βγάζεις απ’ αυτό συμπεράσματα.

Και ο Σεϊταρίδης τώρα μπορεί να σέρνεται αλλά παλιά, αρκετά παλιά, τις επελάσεις που έκανε από δεξιά πολλοί τις ζήλευαν

ορανιε,αλλα κλασσικα τους φοβαμαι μην κανουν καμια χοντρη κ χασουν τωρα στα προημιτελικα-ημιτελικα,το συνηθιζουν…κ εμενα,αυτο το μπαμ με τρομαζει γαμωτο…αν οχι η ολλανδια,θα γουσταρα κροατια,ωραια μπαλα παιζει κ εχει κ οπως ειπωθηκε κ πριν αρκετα πιο ευνοικη κληρωση απο αλλους…

σέντρα όμως και πάλι δεν έβγαζε (και πίστεψε με είμαι από τους τεράστιους φαν του Γιούρκα, ειδικά αφού είναι πρώην παίκτης του ΠΑΣ που φώναζα για αυτόν, πολύ πριν τον μάθουν οι Παναθηναϊκοί :p)

Ο Βύντρα εμένα χθες μου θύμισε δεξιοπόδαρο Φύσσα. Δεν έχω δει πολύ Βύντρα τελευταία, αλλά όποτε τον έχω δει, δε μου έχει δείξει πως είναι άχρηστος όπως φωνάζουν κάμποσοι…

Ψηφισα ΠορτογαΛια για κατακτηση… (με ενα λου, 2 λου εχει η ΓαΛΛια)
Λοιπον, ευκολα η δυσκολα πιστευω πως η Πορτογαλια, η Κροατια και η Ολλανδια θα περασουν ημιτελικα. Εκει θα τους συναντησει και η Ιταλια η οποια θα πεταξει εξω τα λουζερια τους Ισπανους* (η ιστορια αυτο δειχνει, θα το αναλυσω παρακατω). Πορτογαλια - Κροατια, Ιταλια - Ολλανδια οι ημιτελικοι. Περνανε οι Πορτογαλοι, περνανε και οι Ιταλοι γιατι δεν νομιζω να χασουν 2η φορα απο τους Ολλανδους και εχουμε τελικο Πορτογαλια-Ιταλια με τους Πορτογαλους να παιρνουν την κουπα…αυτα…:stuck_out_tongue:

*Ισπανια: Oι Ισπανοι παντα αποκλειονται οταν πεφτουν σε καποια απο τις θεωρητικα δυνατες ομαδες (αλλα και απο μικροτερες). Ας παμε μια αναδρομη…

Μουντιαλ
1982:Παροτι επαιζε στην εδρα της, εμεινε εξω στην 2η φαση απο Αγγλια, Γερμανια (αλλο συστημα τοτε)
1986:Aπεκλεισαν την Δανια στον 2ο γυρο, αλλα τους πεταξε το Βελγιο εξω στην συνεχεια
1990:Τους απεκλεισε η Γιουγκοσλαβια στον 2ο γυρο
1994:Aπεκλεισαν την Ελβετια στον 2ο γυρο, τους πεταξε η Ιταλια εξω στα προημιτελικα
1998:Δεν περασαν καν στον 2ο γυρο, βγηκαν 3οι πισω απο Νιγηρια, Παραγουαη
2002:Aπεκλεισαν το ΕΙΡΕ στον 2ο γυρο, τους πεταξε η Νοτια Κορεα εξω στα προημιτελικα (με εναν οχι τοσο “κομψο” τροπο, η αληθεια να λεγεται)
2006:Aποκλεισμος στον 2ο γυρο, απο Γαλλια

Euro
1984:Απεκλεισαν Δανια στον ημιτελικο, εχασαν ομως απο Γαλλια στον τελικο
1988:Αποκλειστηκαν στον 1ο γυρο απο τις Γερμανια, Ιταλια
1992:Δεν πηραν μερος
1996:Περασαν τον ομιλο, ομως στα προημιτελικα τους πεταξε εξω η Αγγλια
2000:Περασαν τον ομιλο, τους πεταξε εξω η Γαλλια
2004:Τους απεκλεισε η Ελλαδα και η Πορτογαλια απο την φαση των ομιλων

Μια ζωη αυτη η ομαδα ολο “παιζει καλη μπαλα” αλλα στα δυσκολα ΠΑΝΤΑ κολλαει, μια απο τα ιδια προβλεπω και φετος, εκτος και αν τους ανοιξει η τυχη, αφου λειπει ο γκαντεμοσαυρος για την εθνικη, Ραουλ

Η ομάδα που ΑΞΙΖΕΙ να το πάρει είναι η Ολλανδία. Παίζει πολύ γρήγορα κι αποτελεσματικά και ούτως ή άλλως έχω μια συμπάθεια στο πειθαρχημένο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Ρωσία καλή αλλά δε με συγκινεί. Θα αποκλειστεί στους 8.

Η Ισπανία, χλωμό να το πάρει. Λάθος να μην είναι στην Εθνική ο Ραούλ. Θα περάσει τώρα, αλλά για κατάκτηση δύσκολο.

Οι Γερμανοί δεν έχουν καμιά σπουδαία ομάδα, ειδικά σε σύγκριση με την ΟΜΑΔΑΡΑ του Μουντιάλ. Παρόλα αυτά έχουν τη συμπάθειά μου για τον ίδιο λόγο με τους Ολλανδούς.

Η Ιταλία δεν είναι πολύ καλή. Λείπει ο στυλοβάτης της άμυνας, ενώ κι η επίθεση δε δείχνει πολύ αξιόπιστη. Στο ματς με τη Γαλλία έπαιξαν ωραία, αλλά δεν τους βλέπω για να το παίρνουν. Επίσης, η παράδοση δείχνει ότι σπάνια όποιος πάρει Μουντιάλ παίρνει και Γιούρο.

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την Κροατία, δεν την έχω πολυπαρακολουθήσει.

Στα φαβορί κι η Πορτογαλία, πολύ καλό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ή αυτοί ή οι Ολλανδοί.

Τέλος, συμπαθέστατη η Τουρκία. Προσπαθούν πολύ, αλλά, δεν πιστεύω να το πάρουν. Δεν είναι αυτό που λέμε “παραδοσιακή δύναμη”…

Υπάρχουν Τοροσίδης, Γκαλίτσιος για δεξιά.
Σταθεροί αμυντικά και μια χαρά σέντρες.

περίμενε να δούμε και τον Γκαλίτσιο σε αυτό το επίπεδο. Κόντρα στη Βέροια και τις άλλες ομάδες της Α’ Εθνικής καλός ήταν. Αλλά μέχρι να τον δούμε στα βαθιά, κράτα μικρό καλάθι :wink:

Πρώτα φαβορί Πορτογαλία και (εφόσον πέρασε το βάσανο του ομίλου) Ιταλία. Η Ολλανδία παίζει καλά αλλά έχει κι αυτή τρύπια άμυνα, με Ιταλία και Γαλλία θα μπορούσε να έιχε φάει τουλάχιστον από 2 γκολ. Η Ισπανία έχω την αίσθηση ότι θα τα θαλασσώσει απέναντι στην Ιταλία. Η Ρωσία δύσκολο να υπερβεί κατά σειρά Ολλανδία και Ιταλία (ή Ισπανία). Κροάτες και Τούρκοι (όποιος από τους δυο περάσει -πολύ ανοιχτό ματς) έχουν ελπίδες για τελικό μόνο αν συμβεί κάποιο θαύμα και οι Πορτογάλοι αποκλειστούν από τους Γερμανούς.

Ο Βύντρα είναι από μέτριος έως κακός κόντρα στη Βέροια και τις αλλες ομάδες της Α’ Εθνικής.

Συμφωνώ και αυτός είναι ο λόγος που συμφωνώ και με την νοοτροπία Ρεχάγκελ να καλεί παίκτες μόνο από τους τρεις του κέντρου. Άλλο να διακρίνεσαι στην Ξάνθη (Τοροσίδης), στον Πανιώνιο (Σπυρόπουλος), στον Άρη (Παπαδόπουλος) και άλλο σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Δεν υποτιμώ τις ομάδες που ανέφερα. Απλά όπως και να έχει δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους τρεις μεγάλους. Σκεφτείται μόνο πόσοι παίκτες έβγαζαν μάτια και όταν πήραν μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα χάθηκαν. Βάλλας, Λαγός, Ταραλίδης… τελειωμό δεν έχει η λίστα.

Koίτα, αν ένας παίκτης κανει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα και τον επόμενο μήνα-δίμηνο καλέιται εθνική, τότε αυτό πως το εξηγείς?

Να πω μόνο ότι η νοοτροπία Ρεχάγκελ απέτυχε αυτή τη φορά

Πάντως αν με τις πασούλες που παίζαμε με τη Σουηδία, και με παρόμοια νοοτροπία καταφέρναμε να περάσουμε θα ήταν μεγάλος μάγκας.

Καλώς ή κακώς η ομάδα μας ήταν αντικειμενικά η χειρότερη στη διοργάνωση βάση ποιότητας παικτών.

Και μόνο που είχαμε τόσο καλές εμφανίσεις στα προκριματικά, έστω και σε εύκολο όμιλο, για μένα ήταν επιτυχία. Λίγο καλύτερα να παιζαμε και στο euro θα ήμουν αρκετά ικανοποιημένος

πεστα ρε μανο.
το 2004 το πηραν γιατι δεν τους ηξερε κανενας, ειχαν πολλη τυχη και μπορουσαν να τρεξουν, αλλα απο ποιιοτητα παικτων μονο με την αυστρια συγκρινονται

εμενα η αποψη μου ειναι η εξης…

με βαση το επιπεδο του ποδοσφαιρου μας απο ολες τις αποψεις, (οργανωση,γηπεδα,ποδοσφαιρικη κουλτουρα,επιπεδο ποδοσφαιριστων,οργανωση σε μικροτερες ηλικιες,υποδομες)και μονο που συμμετεχει η εθνικη ελλαδος σε ενα euro θα πρεπει να θεωρειται τιμη…(π.χ. ειναι απιστευτο να ειναι εξω η αγγλια)

θελω να πω δηλαδη οτι αν υποθεσουμε οτι η εθνικη ελλαδος καθρεπτιζει το επιπεδο του ποδοσφαιρου της χωρας μας η πορεια της απο το 2002 μεχρι σημερα ειναι κατι που δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα και δεν αντικατοπτριζει το επιπεδο του ελληνικου ποδοσφαιρου…

δυστυχως η επιτυχια του 2004(μια επιτυχια εκτος καθε λογικης)δεν εδωσε το ερεθισμα στο ελληνικο κρατος να βελτιωσει το ποδοσφαιρο μας απο το ερασιτεχνικο επιπεδο μεχρι τη superleague…

για μενα αυτο ειναι το μεγαλο στοιχημα…να φτιαξουμε καλο ποδοσφαιρο σε ολους τους τομεις,και οχι να ασχολουμαστε γιατι μια αξιοζηλευτη ομαδα (απο το 2002 και μετα) που βρισκεται εκτος ελληνικης πραγματικοτητας εκανε 3 ατυχα παιχνιδια…

Πραγματικα, δεν μπορω να καταλαβω σε ποιο “επιπεδο” αναφερεσαι… Εκτος αν θεωρεις αντιπροσωπευτικη την βαθμολογια του πρωταθληματος, γιατι κατα τα αλλα στα μεταξυ τους παιχνιδια, φανηκε αλλη διαφορα “επιπεδου” :slight_smile:

Οσον αφορα τα παραδειγματα που παραθετεις, ειναι ολα ατυχη γιατι οι συγκεκριμενοι παικτες δεν αξιοποιηθηκαν σωστα απο τους εκαστοτε προπονητες.

Το οτι ο Οττο, παιρνει στην εθνικη παικτες που αγωνιζονται εντος ΠΟΚ ή στο εξωτερικο, ειναι γεγονος.
Τωρα, δεν χρειαζεται να αναρωτιομαστε γιατι φαινεται τοσο fame story η εθνικη…απλα δεν εχει τυχη.
Γιατι το 2004, ειχε μονο τυχη κ.Οττο.

Κροατία.Τέλος.
θα το σηκώσει γαμώ!

Ούτε την Τουρκία δεν θα περάσει. :slight_smile:

ό,τι πεις δάσκαλε

:bow2: :bow2: :bow2: :bow2: