Eurobasket 2011

Μου αρεσε οσο επαιξε ως play maker ειπα,δεν αναφερθηκα στην εν γενει παρουσια του στο παιχνιδι,γιατι και παλι ηταν αρνητικος στο εκτελεστικο κομματι.Αλλα κατεβαζε σωστα την μπαλα και εδινε ηρεμια,τουλαχιστον στο πρωτο μερος.

δυσκολοι οι Ρωσοι και οι Σλοβενοι

με Ρωσσία, Σλοβενία και Βουλγαρία πέφτουμε?

εδιτ: οκ πήρα απάντηση :stuck_out_tongue:

Ο Ζήσης δεν είναι playmaker. Το μόνο που μπορεί να κάνει ως κατά συνθήκη playmaker είναι να κατεβάσει τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, το στοιχειώδες δηλαδή. Αλλά α) ένας καλός playmaker κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ αυτό και β) ο Ζήσης είναι SHOOTING GUARD και ως τέτοιος άλλος είναι ο ρόλος του στο γήπεδο.

Τριτη φορα που το λεω,αλλα δεν τον εκρινα ως σουτινγκ γκαρντ στο πρωτο μου ποστ,ειπα απλα οτι οσο επαιξε play maker δεν ηταν και κακος.Ή εστω,προσεφερε περισσοτερη σιγουρια σε σχεση με το αν εμπαιναν σλουκας,ξανθοπουλος(που δοξα τον Αλλαχ δεν μπηκε).

Με κοντό σχήμα και κάποια figure ώστε να βγαίνουν καλύτερα τα ματ απ για τα φτερά,μια χαρά άσος μπορεί να παίξει.Αλλά ότι δεν είναι τυπικός άσσος,ναι δεν είναι

σωστά, ώρα να βάλει και κάνα κρίσιμο σουτ λοιπόν

Ο Ζήσης βασικά είναι ένα χάλι μαύρο αλλά δεν έχουμε και κανένα άλλον αξιόπιστο γκαρ σε αυτό το τουρνουά. Αν συνεχίζει να παίζει έτσι μέχρι τα 30 του (σε 2 χρόνια δηλαδή) καλύτερα να κάνει μια χάρη στον εαυτό του και να σταματήσει. Playmaker δεν είναι αλλά προσπαθεί να γίνει από την στιγμή που η βαριέται να προπονηθεί η ξέχασε να σουτάρει. Δηλαδή έλεος στα 2 τελευταία ματς έχει 1/17 σουτ και τα περισσότερα είναι από μέση απόσταση, αυτά είναι ποσοστά τυφλού. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει, ο τραυματισμός του το 2006 δεν μου κάνει και τόσο σαν δικαιολογία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν too good to be true βασικά. Την περίμενα την ανατροπή και ήλπιζα πως θα αντιδρούσαμε σωστά στα κρίσιμα λεπτά. Το παράξενο αλλά καλό είναι πως η σωστή αντίδραση ήρθε από τους μικρούς και όχι από τους “έμπειρους” εκτός Φώτση φυσικά. Ο Ζήσης αν έχανε και τις βολές έπρεπε να κάνει χαρακίρι. Καλάθης μεγάλο ματς όπως και όλοι οι μικροί που έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Ζούρος κακώς αφήνει τον Μπουρούση μοναδικό ψηλό απέναντι σε πιο δυνατούς σεντερ, δεν μπορεί το παλικάρι, πρέπει να εμπιστευτεί λίγο παραπάνω τον Κουφό και ας κάνει μερικά λάθη.

Μπράμος αν έβαζε τα σουτ θα ήταν ο καλύτερος μας παίκτης σε αυτό το τουρνουά. Πολύ ενέργεια στο παρκέ κυνηγάει όλα τα ριμπάουντ και είναι σκυλί στην άμυνα. Το σουτ είναι φανερά θέμα ψυχολογίας, ίσως πρέπει να προσπαθεί να μπει περισσότερο μέσα με την μπάλα, όσες φορές το προσπάθησε κάτι κέρδισε.

Στα υπόλοιπα η Ισπανία μάλλον το έδωσε το παιχνίδι τους Τούρκους, δεν θυμάμαι ποια ήταν η τελευταία φορά που είχαν τόσο χαμηλό σκορ. Άντε καλή συνέχεια να έχουμε, αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε θα έχουμε καλύτερη τύχη.

Το σκέφτηκα και γω για Ισπανία, αλλά από την άλλη τους στοιχίζει έναν βαθμό αυτό το “δώσιμο”.

Είναι αρκετά υπερόπτες για να νομίζουν πως δεν θα τους στοιχίσει και τόσο. Ο Π.Γκασόλ σήμερα δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο.

Για Μπράμος και τα σουτ του πιστεύω ότι παίζει λίγο ρόλο και το “κλίμα”,και σε αυτόν τον τομέα έπεσε και αυτός κατευθείαν στα βαθιά.
Καλείται πολλές φορές να πάρει σουτ σε πρώτο χρόνο ή να σκεφτεί(ή μάλλον χωρίς να σκεφτεί)πολύ γρήγορα για να σηκωθεί,δηλαδή πρέπει να πάρει τα σουτ περισσότερο “μηχανικά” από όσο έχει μάθει και συνηθίσει ο ίδιος

Βασικα αυτο δεν πρεπει να αναφερεται καν πλεον ως δικαιολογια…
Πριν 5 χρονια χτυπησε στο προσωπο ! Ουτε το ποδι του εσπασε ωστε να ειναι διστακτικος/αδυναμος σε αποφασιστικα drive και διεισδυσεις, ουτε το χερι του εσπασε ωστε να εχει επηρεασει την ελαστικοτητα του καρπου ή το στυλ του γενικοτερα οταν σηκωνεται να σουταρει.

Απλα ο ρολος του ποτε δεν ηταν αυτος του ‘‘ηγετη’’, αλλα καθιερωθηκε στην Εθνικη ομαδα γιατι ειναι ενας παικτης με μπασκετικο μυαλο και συνεση, ψυχραιμια, σταθερο και καλο σουτ (που οκ μπορει να τυχει και σε δυο ματς να σπασεις τα σιδερα, αυτο σε ολους συμβαινει) και σωστες επιλογες στο ομαδικο παιχνιδι.
Συνεπως για να φανει η αξια ενος τετοιου παικτη μεσα στο γηπεδο, πρεπει να εχει και τους καταλληλους συμπαικτες να του πασαρουν σωστα, να κανουν τις σωστες κινησεις χωρις τη μπαλα, να ξερουν γενικα πως να στηθουν και να κινηθουν μεσα στο παιχνιδι.
Ε, οταν μπαινοβγαινουν στο παρκε διαφοροι με τρικυμια στο κεφαλι, τον ‘‘καταδικαζουν’’ και αυτον.

Περασαμεε! Από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Βέβαια στο πρώτο ημίχρονο τα έσπασαν και οι Κροάτες, ήμασταν και εμείς υπερβολικά εύστοχοι (για τα δικά μας δεδομένα).Όταν η διαφορά έπεσε στους 14 πόντους φοβήθηκα ότι έτσι και πλησίαζαν περισσότερο δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τελικά το προβάδισμα… Τέλος καλό όμως όλα καλά.

Τρομερός Φώτσης. Πολύ καλός Καλάθης και Μπράμος (επιτέλους θυμήθηκα με ποιον μου μοιάζει… με τον Κλέιζα !! xD )

Κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς, απ’την κατάταξη των ομάδων στο Ευρομπάσκετ;:):!:

νομιζω οι πρωτοι εξι περνανε απευθειας

χρονια τωρα…:wink:

μπορει να μου στειλει κανεις κανα site που μπορω να βλεπω τους αγωνες του eurobasket?ευχαριστω

Γαμημενε Κεσελι… 7/9 τριποντα με την Εθνικη… με εμας ουτε λειπ απ (respect για το μπουκετο στον Τσαρτσαρη ομως:lol:)

Σερβια - Γαλλια 96-97 στην παραταση το καλυτερο ματς του ευρωμπασκετ που εχω δει μεχρι στιγμης. Αμα η Ελλαδα διασταυρωνοταν με τον ομιλο που σχηματιζεται απο τον Α και τον Β θα επεφτε πολυ γελιο. Μιλαμε για αλλου επιπεδου μπασκετ

τωρα είδα τους ομίλους που σχηματίστηκαν για την δεύτερη φάση

[B]Ε’ ΟΜΙΛΟΣ[/B]

Γαλλία 4-0
Σερβία 3-1
Ισπανία 3-1
Λιθουανία 3-1
Τουρκία 2-2
Γερμανία 2-2
[B]
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ[/B]

Ρωσία 4-0
Σκόπια 4-0
Ελλάδα 3-1
Σλοβενία 3-1
Φινλανδία 2-2
Γεωργία 2-2

τι τούμπανο είναι ο Ε.???!!

*η ερτ θα έχει όλα τα ματς…ενα στο sport+ και τα άλλα σε νετ ετ1…(βασικά εχω ξενερώσει απίστευτα που δεν εχω δει τίποτα εκτός εθνικής…)

Τρεις απο τον καθενα προκρινονται? Αν ναι, θεωρω πως μπορουμε. Και θελω να μας δω απεναντι απο Ρωσια (π.χ.) που ειναι μεγαλη ομαδα, πως θα ανταποκριθουμε.