Με νίκη των Σλοβένων επί της Ισπανίας και νίκη της Μ. Βρετανίας επί της Σερβίας με 8 ή 9 πόντους, οι Ισπανοί αποκλείονται.
Κάθε Ευρομπάσκετ κάνουμε και μια τραγική εμφάνιση, σε αυτό ας είναι η σημερινή που δεν έχει καμιά βαθμολογική σημασία:!:
Σιγα που ηταν τραγικη εμφανιση…ενα αδιαφορο ματς και απο τις 2 ομαδες και εμεις παιξαμε αρκετα καλα και ειμασταν και αρκετα ευστοχοι.
Άρα την χρωστάμε ακόμα:roll::!:
Ε ναι, ενταξει εχουμε περιθωριο μερικα παιχνιδια ακομα για κακη εμφανιση.Μεχρι να παμε στα νοκ αουτ.Δεν εχω καταλαβει κιολας και το νεο συστημα .Αυτο που καταλαβα παντως ειναι οτι αυξησαν τα παιχνιδια.
Έχω καραπορωθεί. Θέλω αυτή η εθνική να πάει καλά στη διοργάνωση, περισσότερο από ποτέ. Δε θέλω να θεωρηθεί αποτυχημένο το γρήγορο και ανοικτό μπάσκετ που παίζουμε. Έχουμε τόσο ταλέντο, έχουμε παικταράδες σε ψηλούς και κοντούς και αν το μπάσκετ του Καζλάουσκας φέρει και αποτελέσματα, τότε πάμε για μεγάλα πράγματα στο Μουντομπάσκετ του χρόνου. Τρέμε Πυραμίδα! Τις ΗΠΑ θα τις έχουμε!
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο νέο σύστημα. To 2007 γινόταν το ίδιο με τους ομίλους. Αυτό που δε θυμάμαι καθόλου είναι αν μέτραγαν όλοι οι βαθμοί του πρώτου γύρου για το δεύτερο γύρο ή μόνο οι βαθμοί απέναντι στις ομάδες που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο όπως συμβαίνει τώρα…
λωλ, δεν δειχνουν καν τους αγωνες της εθνικης βρετανιας δω περα :lol:
Το γούστο των Βρετανών στον αθλητισμό είναι πειραγμένο…Σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες δεν υπήρχε ούτε μια μικρή στήλη να μιλάει για το μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας αλλά όταν ήρθε ο καιρός κυκλοφόρησε πολυτελέστατο ένθετο για κάποιο τουρνουά κρίκετ…:-s
Για να μην πω για την πλύση εγκεφάλου που σου κάνουν οι ίδιοι για το πόσο γαμάτο είναι αυτό το άθλημα…
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η εθνική ήταν σε εύκολο σχετικά όμιλο.
Τα δείγματα πάντως μέχρι στιγμής αποστομώνουν αναλύσεις τύπου “καμιά νίκη δεν θα έρθει εύκολα” (βλ. Παπδογιάννης).
:lol:
Μου έχει συμβεί στην Αμερική σε κατάστημα με αναμνηστικά ΝΒΑ:
Mε πλησιάζει μία κοπέλα και μου δέιχνει μία αφίσσα με τον Jordan (σε κίνηση, η λέξη BULLS στη φανέλλα δεν διαβαζόταν) και με ρωτάει ποιάς ομάδας φανέλλα φοράει…:?
Μου πήρε μερικά δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσω πως μου μιλούσε με Βρετανική προφορά και πως δεν με κοροϊδευε ώστε να της απαντήσω σοβαρά! :lol::lol:
Αυτή η εθνική σου βγάζει κάτι όμορφο. Κάτι που χάλασε μόνο στο 2ο ημίχρονο με τους Κροάτες που υπήρξε κούραση.
Δεν σου βγάζει το μεγαλεπίβολο (και όμορφο) της εθνικής στη Σερβία και την Ιαπωνία, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημερινή εθνική. Την τιμά το ότι στέκεται επάξια.
Χτες, σε ένα πολύ σπάνιο θέαμα μπορούσες να παρακολουθήσεις παράλληλα τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και volley.
Στο volley έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Μια ομάδα που στέκεται καλά στο υψηλότερο επίπεδο.
Στο ποδόσφαιρο έχουμε μια μέτρια, συνολικά μικρών δυνατοτήτων ομάδα.
Στο μπάσκετ έχουμε ομαδάρα. Υπερδύναμη ρε αδερφέ. Είναι μια ομάδα που προκύπτει από το ταλέντο που έχουμε σε αυτό το άθλημα. Ταλέντο που δεν έχουμε στο ποδόσφαιρο και πρέπει να παραδεχτούμε.
Τα πρόσωπα στο μπάσκετ είναι σημαντικότατα. Η ελλάδα με 4 πρωτοκλασσάτους παίκτες εκτός εκ των οποίων ο ένας ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (Διαμαντίδης) δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.
Για εμένα ξέρετε τι κάνει αυτό που βλεπω όμορφο; Το ότι όποιο παιδί μπαίνει μέσα να παίξει, βλέπεις ότι νιώθει πως είναι τιμή του να παίζει για την Εθνική Ελλάδας. Δείτε το στα μάτια ενός μέτριου παίκτη όπως είναι ο Καϊμακόγλου, δείτε το στους πανυγηρισμούς σε καλάθι όταν είμαστε 20 πόντους μπροστά, στον Κουφό και τον Καλάθη, στον Σπανούλη και τον Μπουρούση που βάζουν ηγετικές πλάτες.
Λίγη τύχη θέλουν και θα μας καθηλώσουν για άλλη μια φορά.
8/9 στις βολές ο Σχορτσιανίτης. Στα πιο κωλόφαρδα του θα έβαζε 4/9. Τι έπαθε χθες;
H βασικη διαφορα ειναι οτι αυτος ο μετριος μπορει να μπει στην εθνικη, χωρις να πρεπει να παρει μια μεταγραφη καπου αλλου.
Η βασικη διαφορα ειναι οτι η μια εθνικη (οποιοι κι αν ειναι παιχτες καθε φορα) ειναι παρεα και η αλλη κλικα.
Γι’ αυτο (και για το ταλεντο τους, βεβαια) χαιρεσαι να τη βλεπεις αυτη την ομαδα καθε χρονο.
Δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να τραβήξει η βαλίτσα, γιατί όσο και καλό μπάσκετ να παίξεις, όλα κρίνονται στο κωλοπαίχνιδο των 8. Μπορεί να πάμε εκεί με 6 στα 6 και να ρουφήξουμε το αυγό, για χίλιους λόγους. Ας μην το γκρινιάζω, όμως, άλλο. Μέχρι τώρα βλέπουμε μία ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι πολύ περισσότερο από παλιά, παίχτες νεοφερμένους να συμπεριφέρονται σαν να παίζουν χρόνια (Καλαμπόκης, Καλάθης), παίχτες ανανεωμένους (Σόφο) και διάθεση για μπάσκετ με έλλειψη σκοπιμότητας. Επίσης μέχρι τώρα δεν φαίνονται τα κενά που άφησαν οι Wind brothers και ο Βασιλόπουλος, του οποίου το κενό είναι μεγαλύτερο από ότι νομίζουμε, κυρίως λόγω της ενέργειας που βγάζει στην άμυνα, αλλά και γιατί δεν φοβάται την προσπάθεια όταν η μπάλα καίει.
Κοίτα, αν σκεφτείς πως οι 4 από την αμυντική μας πεντάδα δε συμμετέχουν σε αυτό το Eurobasket (Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής), τότε μια χαρά άμυνα παίζουμε. Ο μόνος που είναι μέχρι στιγμής κάτω από τις δυνατότητες του στην άμυνα είναι για μένα ο Πρίντεζης. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα Καζλάουσκας μιας και όλη τη χρονιά παίζει μέτρια άμυνα.
Όπως κι αν έχει, για το γρήγορο μπάσκετ που παίζουμε, οι πόντοι που έχουμε δεχτεί είναι μάλλον λίγοι. Τώρα θα μας δούμε και στα δύσκολα
Μια χαρα τσουλαει η ομαδα μου φαινεται ! Αρχιζει να δενει σιγα-σιγα.
Το καλο ειναι οτι φαινεται οτι δεν εχουμε προβλημα στο σκοραρισμα κατι το οποιο μονο ως καλο το βλεπω!
…Και βγήκαν αμέσως τα λαμόγια στα ραδιόφωνα: “O Σχορτσιανίτης εκθέτει τον προπονητή του στον Ολυμπιακό” #-o
Ερώτηση SOS:
Ξέρουμε ποια μέρα θα παίξουμε τον προημητελικό αν περάσουμε, και με ποιο κριτήριο θα γίνει την άλλη Πέμπτη ή Παρασκευή?
Αν βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι στον όμιλο, παίζουμε στις 17, αν βγούμε τριτοτέταρτοι παίζουμε στις 18.