Σε αυτά τα 2 quotes στήριζα αυτό που είπα. Όμως τελικά το ένα, δεν ήταν δικό σου. Επομένως, λάθος μου. Αλλά διαβάζοντάς τα, μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι, επειδή χάσατε με μικρή ή την ελάχιστη διαφορά, αυτό σήμαινε ότι είναι μικρές οι διάφορες ανάμεσα στις ομάδες αυτές. Εκεί είχα την ένσταση. Για μένα οι διάφορες είναι μεγάλες, εκτός κι αν μιλάμε για συνθήκες αγώνων νοκ αουτ (πχ Φ4).
Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι δεν έχει φτάσει ακόμα το peak του, συμφωνώ (προφανώς) ότι στον 2ο γύρο θα κριθούν όλα, συμφωνώ ότι έχει ξεπεράσει προσδοκίες κι ότι η κατάταξη πλέον έχει μικρότερη σημασία από παλιότερα, αρκεί βεβαίως στο τέλος να είσαι μέσα στην 8αδα. Ξαναλέω μόνο ότι βάζω ενα ερωτηματικό για το ποσό θα αντέξει το ρόστερ σε τέτοια ένταση (κυρίως στην άμυνα) μέχρι Μάρτιο-Απρίλιο.
Επειδή το έγραψα εγώ να πω πως δεν πιστεύω πως την επόμενη φορά θα κερδίσουμε η κάτι τέτοιο. Θέλω να πω πως μπορεί να χάσαμε από όλες σχεδόν της ομάδες της 1ης κατηγορίας αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί και μας έμεινε η ελπίδα να τους κερδίσουμε όταν πρέπει. Μπορεί η Μπάρτσα να ρθει στο σεφ και να μας κερδίσει χαλαρά 10 πόντους αλλά έτσι όπως την βλέπω προσωπικά μέχρι τώρα δεν το κόβω για το πιο πιθανό σενάριο(κοβιντ και τραυματιών επιτρέποντος για τον Ολυμπιακό). Από την άλλη βέβαια δεν θα είναι εύκολο ούτε για τον Ολυμπιακό
Δε μπορώ να ξέρω αν ο γαύρος έχει πιάσει ταβάνι των δυνατοτήτων του (θα έλεγα και γω πως όχι), απλά να σημειωθεί πως το μπατζετ του δεν είναι αστρονομικό αν όσα έχουν ακουστεί είναι ορθά. Νομίζω προσεγγίζει τα 8 μύρια. Σίγουρα μεγαλύτερο από το δικό μας (ίσως το μικρότερο στη λίγκα) αλλά όντως αξίζει επιβράβευση το recruiting του Μπαρτζώκα. Αμφιβάλλω πως αν είχαμε τα έξτρα 3 μύρια θα είχαμε προχωρήσει σε αποφυγή των ανορθογραφιών μας. Δείχνει να λειτουργεί πιο σωστά ως οργανισμός και αυτό νομίζω δεν του πιστώνεται αρκετά, είτε χάσει στο ΟΑΚΑ είτε όχι.
Σίγουρα λειτουργεί πιο μπασκετικά ως οργανισμός. Άλλωστε πίσω από εμάς, ότι και να λένε οι στημένοι, βρίσκεται ο Τράκης. Αυτός μπορεί να ανοίξει την κάνουλα, αυτός κάνει δουλειές με ένα συγκεκριμένο γραφείο για μεταγραφές, αυτός έχει ποτίσει τόσα χρόνια την ομάδα με την τοξική του νοοτροπία.
Όμως δε συμφωνώ για τα επιπλέον 3εκατ. Ο ΠΑΟ με ένα καλό PG κι ένα back up 5αρι, θα μπορούσε να χτυπάει άνετα 8αδα (άσχετο αν έπρεπε να προέλθει από τον Μίσκο).
Να σου θυμίσω τους μισθούς των 10 πιο καλοπληρωμένων:
Όλοι οι υπόλοιποι παίχτες της διοργάνωσης, παίρνουν από 1.5 και κάτω. Επομένως απλά επίλεξε εσύ 2 παίκτες της αρεσκείας σου (έναν άσο κι ένα πεντάρι) και βάλε τους στο ρόστερ του ΠΑΟ
Πάντως εμένα αυτά τα έσοδα-έξοδα με έχουν μπερδέψει. Και εν τέλει τι μπάτζετ είχαν το καλοκαίρι και τι μπάτζετ έχουν τώρα; Γιατί παίκτες χρειαζόμασταν και λέγαμε ότι θα πάρουμε και παίκτες μόνο φεύγουν εν τέλει.
Εγώ πάλι νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αν δεν έχει πιάσει το peak τότε έχει φτάσει πάρα πολύ κοντά. Η μόνη βελτίωση που μπορώ να δω είναι μια σταθεροποίηση στο τρίποντο, καθώς τα ποσοστά παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις είτε από αγώνα σε αγώνα είτε μέσα στον ίδιο αγώνα.
Από κει πέρα το recruiting που λέτε φέτος δούλεψε καλά μετά από πολλά χρόνια όπου είχαν γίνει πολλές αστοχίες και ήταν ο ένας από τους λόγους της κάμψης μετά το 2017 (οι άλλοι ήταν τα προβλήματα ρευστότητας των αφών λόγω των γνωστών δικαστικών διαμαχών αλλά και οι παραπάνω από το φυσιολογικό τραυματισμοί σε κάποιες σεζόν).
Πέρσι για παράδειγμα οι επιλογές Τζένκινς, Χάρισον αλλά και η παραμονή Έλις αποδείχτηκαν λανθασμένες (ακόμα και στη λογική του χαμηλότερου μπάτζετ από το φετινό). Φέτος οι επιλογές έγιναν όντως στοχευμένα, ήρθε ένας PG σχετικά ψηλός και δυνατός για πίεση στη μπάλα και στα μις ματς (βλ. Χάκετ), ένας ψηλός σέντερ που να μπορεί όμως να ακολουθεί και στις αλλαγές στην περιφέρεια (βλ. Μιλουτίνοφ -χοντρικά το λέω, προφανώς δεν συγκρίνω) κι ένας scoring guard που έλειπε από την εποχή του Έρικ Γκριν.
Ακούγεται όλο και πιο πολύ πλέον, ότι φαγώθηκαν λεφτά από διάφορους παρατρεχάμενους (Παρθενόπουλο πχ ή μανατζαρέους) και ίσως και Τράκη. Είτε αυτό είτε, για λόγους που έχουν να κάνουν με το ότι δε χωνεύει το ότι δεν τον παρακαλάμε να γυρίσει πίσω, ο ίδιος ο Τράκης έκλεισε σκόπιμα την κάνουλα.
Όπως και να έχει, όντως δε βγαίνουν τα νούμερα αν βάλεις στην εξίσωση τα δημοσιεύματα από βοθροσάιτ του ιδίου (το καλοκαίρι).
Σημαντικό το πακετο αγώνων με ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ .Με δυο νίκες ανεβαίνεις πολύ και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Όσον αφορά τα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν κυρίως στη ρακέτα
Αν βρει τις περσινές του εμφανίσεις ο Martin ,ενσωματωθεί ο Acy και διατηρηθεί σε αυτο το επίπεδο ο Fall παμε για αρκετα ψηλά .Αλλα το πιο σημαντικό φέτος ειναι ότι καθεσαι να δεις την ομάδα και βλέπεις ωραίο ισορροπημένο μπασκετακι
Χωρίς Σαντ-Ρος στο ντέρμπι, που κόλλησε covid. Ακόμα πιο δύσκολος ο αγώνας για μας καθώς χάνουμε τον καλύτερο αμυντικό μας. Δεν ξέρω ποιος θα παίξει άμυνα τους περιφερειακούς του γαύρου, δε βγαίνουν τα κουκιά πλέον.
Ο Πέρυ προφανώς θα αναλάβει τον αντίπαλο PG αλλά οι Μέικον/Νέντο δε φημίζονται για τις αμυντικές τους ικανότητες (ειδικά ο 2ος). Εκεί θα μπορούσε να βοηθήσει ο Κουβανός αλλά πλέον ο Πρίφτης θα πρέπει να βρει άλλες λύσεις (ίσως ζώνη).
Το κρούσμα με παίκτη ισχύει και όλοι λενε ότι ειναι ο Σαντ Ρος.
Τα έχουμε όλα έχουμε και τις απουσίες, ατυχίες.
Ο πιο σημαντικός μας παίκτης για αύριο λόγω αμυνας αλλά και των επιθετικών λύσεων που μπορεί να δώσει δεν θα παίξει. Οκ…
Μην ξαναδώ κάποιον εδώ να ξαναλέει για Μπαρτσελόνα και κουραφεξαλα… Μιλάμε για τουλάχιστον 5-6 ματς τα οποία τα πήρε στο σουτ και πήρε σφύριγματα ντροπή.
Δεν είναι αλλοίωση αποτελέσματος αυτό… αλλοίωση αθλήματος είναι. Ομάδα απάτη, χωρίς το σπρώξιμο θα είχε τουλάχιστον 3-4 ήττες ακόμα.
Αν την αφήσουν… πάντως με την εικόνα της μέχρι τώρα θα έπρεπε να παίζει οριακά για την 4δα και όχι να είναι πρώτη. Δεν αρκεί να κάνει ήττες στο 2ο γύρο όταν ήδη έχει κάνει παραπάνω νίκες από αυτές που άξιζε στον πρώτο.
Να σημειωθεί ότι σήμερα σκόραρε 42 (σαράντα δύο) πόντους με βολές!
Ισχύει ότι αυτό το σφύριγμα, ήταν από τα πιο εξωφρενικά που έχουν δοθεί στην ιστορία της Euroleague. Σε σφύριγμα που έκρινε ματς!
Πάντως αν ήμουν Περάσοβιτς, δε θα εστίαζα εκεί. Στη χθεσινή ήττα σου ανέτρεψαν διαφορά 20π (57-77) στο β ημίχρονο και 15π στα τελευταία 5 λεπτά με τραγικές αποφάσεις Χεζόνια, Μπράουν, Κάνααν (που έχασε 2/3 βολές στο τέλος που θα έδινε τη νίκη στην Ούνιξ).
Ναι μεν, αλλά οι ίδιοι παίχτες πήγαν τη διαφορά στους 20 πόντους και οι ίδιοι έπαιξαν μια από τις καλύτερες άμυνες που έχω δει ποτέ σε αγώνα μπάσκετ. Αν έβλεπε τα ντιφλέξιον ο Ρικ Πιτίνο, θα ζητούσε να γίνει προπονητής τους.
Λογικά κουράστηκαν από τη μεγάλη αμυντική προσπάθεια, πήραν τα σφυρίγματα οι άλλοι και κομβικό σημείο για την ανατροπή ήταν η κίνηση του Κάνααν να σιωπήσει το κοινό μετά από 3ποντο του. Ξεσηκώθηκαν όλοι, κοινό & παίκτες και άλλαξε η ψυχολογία τους.
Όντως, αυτοί το πήγαν στους 20 κι όντως έπαιξαν φοβερή άμυνα. Αλλά νομίζω ότι η Ούνιξ είναι ομάδα εύθραυστης ψυχολογίας λόγω των παικτών-αστέρων της. Δε θα βάλουν την ομάδα πάνω απ’ όλα. Στις κρίσιμες στιγμές, όταν υπάρχει ανηφόρα, ο καθένας παίζει για την πάρτη του. Για αυτό κι όλες οι επιθέσεις τους στο τελευταίο 5λεπτο, ήταν ατομικές ενέργειες.
Και δεν είναι ότι δεν έχω για ικανό κόουτς τον Περάσοβιτς. Δεν ξέρω, δλδ, αν κάποιος θα τους πειθαρχούσε πιο πολύ. Είναι εγγενές χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας πια να παίζει φοβερά όταν έχει καλά ψυχολογία και το ανάποδο, όταν υπάρχει πίεση.