Η Ρέιβεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά το κομμάτι νιώθω ότι χρειαζόταν ένα κάτι ακόμη. Για μένα, στα θετικά ήταν το Λουξεμβούργο, που παρ’ όλο που στην αρχή δίνει την εντύπωση μέτριου, βαρετού Euro-pop κομματιού, εν τέλει έχει μία εξέλιξη, διάφορες φάσεις, με κέρδισε.
Φινλανδία απαράδεκτο που πέρασε έναντι άλλων (το Αζερμπαϊτζάν είχε πολύ καλό τραγούδι, αλλά δεν είχε πολύ καλή απόδοση)
Το κομματι ειναι αρκετα περιεργο, εχει πολυ build up, στο τελος στο ξεπληρωνει αλλα πρεπει να κρατησεις την προσοχη του κοινου μεχρι εκει και δεν ειναι ευκολο οταν μιλαμε για Eurovision. Δεν θα τερματισει ψηλα αλλα ειναι επιτυχια που περασε για εμενα. Εξαιρετικη ονως η Raiven, και φωνητικα και πολυ επιβλητικη παρουσια στην σκηνη.
Το Λουξεμβουργο ειναι καλο ναι, απο τα girl-bops φετος (Κυπρος, Γεωργια, Μαλτα) ειναι ισως το αγαπημενο μου).
Για την Φινλανδια δεν ξερω τι να πω πραγματικα. Αν εμενε εξω η Σλοβενια η η Σερβια για να περασει αυτο θα ξενερωνα ασχημα, το περιμενα, ευτυχως δεν εγινε. Συμφωνω και για Αζερμπαιτζαν, πρωτη φορα που εστειλαν κατι στην γλωσσα τους και οχι κατι ‘τωρα παμε να κερδισουμε’ οπως εκαναν πολλα χρονια στο παρελθον, ωραιο τραγουδακι, τσιλλ, αλλα δυστυχως δεν εκτιμηθηκε.
Δεν την βαζω στην ιδια κατηγορια ρε, λεω αυτο το εντελως Fuego-inspired χορευτικο bop με γυναικα τραγουδιαρα και απαραιτητα dance break (καταραμενη Chanel), οριακα να βαλω και την Kaleen εκει μεσα, αλλα ειναι πολυ διαφορετικη μουσικα (90s eurodance <3 ) οποτε την αφηνω απ’εξω. Εμεις ειμαστε μια κατηγορια μονοι μας
Και το κουπλέ είναι το Du riechst so gut. Ξεκάθαρα αντιγραφή από Rammstein.
Ωραίος ο πρώτος ημιτελικός, ήθελα όμως να περάσει το Αζερμπαϊτσάν με το πιο έθνικ κομμάτι αντί για την χαζοποποπιά της Λιθουανίας. Της Φινλανδίας μ’ άρεσε και το κομμάτι, είναι από τα πιο πιασάρικα του διαγωνισμού.
Αγαπημένο βέβαια παραμένει το κομμάτι της Raiven, το ερμήνευσε και πολύ ωραία.
Βλέπω είστε αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι που έχετε ακούσει και σχηματίσει άποψη για τα τραγούδια. Γιατί δεν κάνετε μια πρόβλεψη πρώτης πεντάδας/δεκάδας, και όταν με το καλό γίνει ο διαγωνισμός, να δείτε πόσο κοντά πέσατε, παίρνοντας π.χ. έναν βαθμό για κάθε χώρα που σωστά προβλέψατε ότι θα πλασαριστεί στις πρώτες 5-10 και έναν bonus βαθμό για κάθε ακριβή θέση στην τελική κατάταξη!
(ο γνωστός ψυχαναγκασμός με τις λίστες κλπ)
Από τα φετινά έχω ακούσει μόνο μια φορά το δικό μας. Την ημέρα που βγήκε. Αλλά θα κάτσω να δω τη γιουροβιζιον από περιέργεια και, κυρίως, βαρεμάρα - να δούμε πόσο θ’ αντέξω, μονο τα ποιντς με διασκεδάζουν κάπως. ;Ρ
Εμένα πάλι δε μαρεσε καθόλου το Γαλλικό κ το Ισπανικό.
Ακόμα στηρίζω Μαρινακι κ συνεχίζει να μου αρέσει πολύ - αλλά τελικά δε ξέρω εάν μου άρεσε το μονοπλάνο.