Ιστορία από το πουθενά μου φαίνονται εμένα τα χασμουρητά. Για αρχή, η κοπέλα χασμουριέται ενώ μιλάει ένας δημοσιογράφος από την Ιρλανδία ο οποίος αργότερα απευθύνεται στην Ισραηλινή τραγουδίστρια. Και όλο το βίντεο τελείως out of context ενώ το χασμουρητό μοιάζει… αληθινό. Προϊόν κούρασης και όχι πολιτικής άποψης.
Joost Klein δεν επαιξε στο Jury Show και δεν θα παιξει στον τελικο μετα απο επεισοδιο με Ισραηλινο δημοσιογραφο που τον προκαλεσε.
Bambie Thug τριγυρναει σημερα στο χωριο και δινει συνεντευξεις με μια καφιγια στον λαιμο.
Χαμος χτες στο Jury Show, επεσε το σταδιο στην κονσερβα της εμφανισης του Joost Klein, απειρες γιουχες και συνθηματα Free Palestine στην εμφανιση του Ισραηλ (αυτο μου δινιε λιγο ελπιδα σε σχεση με αυτο που λεγαμε με τον Γρακχο, ο απλος κοσμος φαινεται να ειναι με την Παλαιστινη), φυσικα δεν θα ακουστει τιποτα αυριο στον τελικο, αλλα πλεον εχουμε και κοσμο που καταγραφει απο τα κινητα, τιποτα δεν μενει κρυφο.
H Ισπανια (μελος των big-5 ε) απειλει να ακολουθησει λογω καταπιεσης της ελευθεριας του λογου.
Μεσα σε ολα αυτα βγηκε και η Angelina Mango (Ιταλια) και εβγαλε statement και τραγουδησε το Imagine.
Μιλαμε για επικων διαστασεων trashfire, ειναι σχεδον κωμικη η κατασταση
Ειδα απο περιεργεια την εμφανιση της Σαττι και μπορω να πω οτι ηταν αθλια…
Γενικά, φαίνεται να υπάρχει πολύ ξεκάθαρο κλίμα μέσα στη διοργάνωση, από τον κόσμο και τα διάφορα καλλιτεχνά:
https://twitter.com/i/status/1789198143529078907
https://twitter.com/i/status/1789193689274655156
και μην ξανακούσω “ναι αλλά τι φταίει η κοπέλα που πήγε να τραγουδήσει” https://twitter.com/i/status/1789205132942475655
Και ο Λετονος εκανε μια πολυ ωραια δηλωση προχτες στην συνεντευξη τυπου προχτες, για το πως η καθε χωρα εχει δικαιωμα να ειναι ελευθερη.
H Ισραηλινη δηλωσει οτι με το που θα τελειωσει η Eurovision θα παει να καταταγει, φυσικα και δεν υπαρχει το ‘δεν φταιει’, ουτε για αστειο.
Αν κατι μου δινει μια μικρη ελπιδα ειναι οτι παρολο που το Ισραηλ εχει ανεβει δευτερο στις στοιχηματικες, παραμενει ισχυρο φαβορι η Κροατια, με ο,τι μπορει να δειχνει αυτο.
Θα ευχόμουν κάτι που πάει κόντρα με τις θέσεις μου, αλλά θα πω πως ελπίζω να αλλάξει σύντομα γνώμη όσο είναι στο πεδίο μάχης, όπως δείχνουν βίντεο από Ισραηλινούς/ινές που πάνε στον πόλεμο και πολύ σύντομα διαπιστώνουν ότι δεν το σηκώνουν όλο αυτό
Το θέμα είναι πως ένα τραγούδι που αφορά την επίθεση της Χαμάς και το έστειλε ο Νετανιάχου ως πολιτική προπαγάνδα, δε γίνεται ερωτική μπαλάντα γιατί άλλαξαν 3 λέξεις όταν τους είπαν από τη Eurovision πως No politico. Η Eurovision έπρεπε εξ αρχής να τους έχει αποκλείσει δίχως κουβέντα και δίχως να παίρνει θέση υπέρ/κατά του Παλαιστινιακού. Τώρα είναι φαβορί το Ισραήλ γιατί οι υποστηρικτές του Νετανιάχου δε θα μοιράσουν τις ψήφους τους σε 25 χώρες όπως όσοι δε θέλουν την προπαγάνδα του μέσω Eurovision. Αναμενόμενα η Ισραηλινή κεφαλαιοποιεί τις γιούχες γιατί για πολιτική μάχη πήγε εκεί εξ αρχής. Όχι για μουσικό διαγωνισμό
H Morocanoil που είναι ο grand sponsor είναι Ισραηλινό μπραντ, κάπως δύσκολο αυτό που λες
Είμαι σίγουρος πως οι 6 χώρες που πάνε απευθείας στο τελικό είναι μεγαλύτεροι σπόνσορες αλλά δεν πρέπει να ασχολήθηκαν σοβαρά. Φοβάμαι πως το πρόβλημα πιθανόν προκύπτει από το ότι οι στη EBU είναι χαζά βύσματα ανίκανα να δουλέψουν οπουδήποτε αλλού πέρα από τη μαύρη κρατικοδίαιτη τρύπα της Eurovision και ορισμένα πανηγύρια στα χωριά τους (που πάλι με βύσμα θα τους τα ανέθεταν). Είναι ανίκανοι να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και να κάνουν σωστά τη δουλειά του να εφαρμόσουν 6 κανόνες σωστά. Αν πήραν την απόφαση για τα ψίχουλα της Moroccanoil και τα σαμπουάν, τότε να απολυθούν όλοι άμεσα. Διαιρέθηκε η μισή Ευρώπη από αυτή τη απόφαση για ένα πανηγύρι
Είμαι Malmö και θα είμαι σήμερα στον τελικό, έχω φίλη στον OGAE Greece που είναι εδώ και κάνει ανταπόκριση, αλλά ο Morgoth από το rocking.gr forum τα ξέρει καλύτερα Τα respect μου φίλε Morgoth, ξέρεις πραγματικά να κάνεις track πηγές!
Από εδώ πάντως δεν έχουμε άλλα νέα, ο, τι ξέρετε και ανέφερε ο φίλος Morgoth. Θα ανεβάσω υλικό από μέσα, προβλέπω τρελό μπάχαλο και τζέρτζελο μέσα απο την αρένα!
Δεν είναι θέμα ανικανότητας. Είναι θέμα ρόλου. Είναι συγκεκριμένη κατεύθυνση να ενισχυθεί το Ισραήλ και γενικά το αφήγημα της Δύσης ΚΑΙ μέσα από τη Eurovision. Οπότε είναι φουλ συνειδητό αυτό που γίνεται με το Ισραήλ που έχει ξαναγίνει, όπως και αυτό που είχε γίνει με την Ουκρανία.
Ευτυχώς υπάρχουν και φωνές που εκφράζουν δυσαρέσκεια αλλά δεν είναι αρκετό για να αλλάξει η γραμμή της Eurovision.
Το πιο φωτεινό είναι ο κόσμος που διαμαρτύρεται και έχει δώσει διαστάσεις. Και κάποιοι καλλιτέχνες που αν και πήγαν προσπαθούν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη. Αν και για μένα δε θα έπρεπε να πάνε ή έστω να αποχωρήσουν βλέποντας το πώς φιμωνονται…
Χαίρομαι αν νομίζετε πως η Ε.Ε. είναι τόσο οργανωμένη και με βαθείς μηχανισμούς γιατί εγώ για glorified γραφειοκρατικό μπουρδέλο μας έχω και μου δίνετε ελπίδα
Σε αυτά είναι μανούλες ρε… όταν έχει να κάνει με την προπαγάνδα είναι σοβαροί. τώρα σε άλλα πράγματα πιθανόν να είναι γραφειοκρατικό μπουρδέλο.
ωραία λοιπόν
Μακάρι να έχουμε αντιδράσεις από καλλιτέχνες και να μην περάσει έτσι απλά. Αν και το έχουν ντύσει από την EBU με σκηνικό επίθεσης σε άτομο της παραγωγής κλπ…
Το χασμουρητό της ήταν θεατρικό, δεν χασμουρήθηκε απλά, έκανε κι ότι ροχαλίζει. Αλλά με τη σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι δεν θέλει να παραδεχτεί και να υποστηρίξει την κίνησή της αυτή - τζάμπα μαγκιά.
Έχει πολύ παρασκήνιο η φετινή Eurovision, και μόνο ότι αποκλείστηκε συμμετοχή χώρας για ένα τόσο αμφιλεγόμενο περιστατικό δεν νομίζω ότι είχε ξαναγίνει.
Δεν είναι τυχαίο που χθες κράτησε αυτή την στάση απέναντι στην Ισραηλινή συμμετοχή και σήμερα αποκλείστηκε (από χθες το βράδυ διαδίδονταν φήμες περί αποκλεισμού) με τη δικαιολογία ότι τάχα χτύπησε γυναίκα ρεπόρτερ ή εργαζόμενη της παραγωγής, δεν θυμάμαι ακριβώς, (ενώ εντωμεταξύ χθες έγραφαν ότι χτύπησε άτομο της Ισραηλινής αποστολής - τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί).
Μεγάλο ξεβράκωμα για τους δημοκράτες Ευρωπαίους που έχουν κατσιάσει τους χορηγούς τους με τόσο γλείψιμο. Κρίμα για τον νεαρό.
Αστα να πανε ρε, ολη μερα στο Τουττερ και στα σοσιαλ παρακολουθω σε λαηβ μεταδοση τον χαμο
Ωραιος, περιμενουμε ανταποκριση!
Εδω να πω οτι ο αποκλεισμος του Joost ειναι γιγαντιαια ξεφτιλα της EBU αλλα ισως τελικα να κανει καλο, θα συσπειρωθουν οι ψηφοι του κοινου που δεν θελει να κερδισει το Ισραηλ στον Κροατη, δεν θα σπασουν, πολλοι θα ψηφιζαν Joost αν επαιζε με livo on tape.
Ας γινω εγω ο πρακτορας της Μοσαντ στο ροκιν, αλλα επειδη κατι εχει αναφερθει για echo chambers παραπανω, το ενδεχομενο ενας τραγουδιστης να χτυπησε ή να εβρισε καποιον που μπορει να του μιλησε ασχημα ενω δεν επρεπε, το απορριπτουμε by default;
Στο ριπορτ της αστυνομιας δεν λεει κατι για ξυλο, για λεκτικη βια μιλανε.
Το γεγονος οτι εχουν ξαμοληθει (ειδικα ενα συγκεκριμενο σιχαμα, ενας χοντρος με γυαλια) διαφορα μελη της αποστολης και προκαλουν αυτους που εχουν στοχοποιησει ειναι καταγεγραμμενο σε πολλα βιντεακια. Ο συγκεκριμενος τυπος ειχε ανεβασει βιντεο στο τουιττερ μια μερα πριν οπου περηφανευοταν που εβγαζε βιντεο τον Joost Klein στα κρυφα ενω τους ειχε πει οτι δεν θελει, μεγαλη μαγκια.
Γενικα το Ισραηλ κανει αυτο που ξερει καλυτερα και που ειναι και η επισημη πολιτικη του κρατους, προκαλει, προκαλει μεχρι που καποιος θα απαντησει ωστε να μπορει να παιξει το θυμα, γνωστα πραγματα.