VIC
Ή Κίρκη που είδαμε χθες που γουστάρουν τα εθνικ αυτοί εκεί
VIC
Ή Κίρκη που είδαμε χθες που γουστάρουν τα εθνικ αυτοί εκεί
Να πάει με το μουλέτι που είχε χτες όμως, όπως ήταν ο Hetfield το '95
Αλλιώς δεν το συζητάμε καν
Πολύ φίλος μου.
Οι παρουσιαστές*, η μαμά και γω με μια φωνή: ΤΙΙΙΙΙΙ
Ελβετία, Ιταλία και Ιρλανδία άξιζαν καλύτερα από το κοινό.
*σχολιαστές
Καλα πηγε η Ελβετια στο κοινο ρε, 5η βγηκε, και μιαλαμε για μια χρονια που ειχες 3 χωρες με 300+ ποντους, δεν μενουν πολυ διαθεσιμοι.
Εξαιρετικο το νικητηριο, τρελος καλλιτεχνης το Νεμο, απιστευτη φωνη και με πολυ απαιτητικη σκηνικη παρουσια, εμενα μου αρεσε και το τραγουδι πολυ. Χαρηκα απιστευτα για Ιρλανδια, το οτι πηρε πιο πολλους βαθμους σε επιτροπες παρα κοινο ειναι το γτφ της χρονιας, αλλα μαλλον εκτιμηθηκε η συνθεση και το τρομερο staging. Εντωμεταξυ το Ισραηλ με ολο αυτο το νταβαντουρι δεν κερδισε τελικα ουτε το κοινο, το εχασε για 15 ποντους απο Κροατια (και 15 ποντους απο κατω ηταν η Ουκρανια).
11η θεση για την Μαρινα δεν ειναι καλη φυσικα αλλα δεν ειναι κακη, εγω 5-10 περιμενα προσωπικα, ειμαστε οκ. Την σκισανε οι επιτροπες για καποιο λογο αλλα και οι 85 απο κοινο επρεπε να ειναι ενα τσικ παραπανω. Κριμα αλλα μεχρι εκει, ειναι μια ελληνικη συμμετοχη την οποια ειλικρινα εγω θα την θυμαμαι με περηφανια.
Στενοχωρηθηκα παρα πολυ για Νορβηγια, δεν το αξιζε με τιποτα. Ουτε η Σλοβενια φυσικα αλλα ηταν πιο αναμενομενο.
Εγώ αυτές που θεωρώ ότι αδικήθηκαν βάσει τελικής θέσης ήταν κυρίως Εσθονία και δευτερευόντως Αυστρία. Φανταστικό το Νέμο, τι να λέμε τώρα.
Ξεκάθαρα μη Γιουροβιζιονικό τραγούδι, αλλά αυτό το μούδιασμα με τους ελάχιστους πόντους φάνηκε…
Νέμο το άξιζε, το κέρδισε… Δεν έσπασε τον κώδικα μόνο, αλλά και το βραβείο!
Ιρλανδία και Αρμενία τοπ στην καρδιά μου
Στη Σάττι φάνηκε το εθνικό echo chamber, νομίζαμε ότι θα πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα, αλλά οκ, φάνηκε ότι δεν έκανε γκελ καθόλου, ούτε στις επιτροπές, ούτε στο κοινό (ακόμη και αν αφαιρέσουμε το Ισραήλ από την κατάταξη ως νοθεία, βγαίνει 10ο, πολύ μακριά από πρωτιές που ακούγαμε)
Αν στενοχωρήθηκα, να πω την αλήθεια μου, για κάτι, ήταν που περιμέναμε ότι κάτι θα γίνει, κάτι θα ειπωθεί, κάποιο άτομο θα αντιδράσει κάπως, έστω όπως το έκαναν οι Hatari το '19, κι εν τέλει τα πιο τολμηρά σχόλια τα ακούσαμε από εκπροσώπους χωρών που βγήκαν να ανακοινώσουν το 12άρι. Αυτή η τρομακτική σιγή ιχθύος δεν ξέρω σε τι οφείλεται, και με τι κυρώσεις απειλήθηκαν καλλιτεχνά και λοιπά συμμετέχοντα άτομα κάθε εκπροσώπησης, αλλά ήταν εκκωφαντική η σιωπή τους.
Χθες πάντως σε μια champion leagueκικη βραδιά βγηκα ο μεγάλος νικητής προβλέποντας 7 στις 10 χώρες μεσα στην δεκάδα.
Κατά τα αλλα τραγική και τρομαχτική(οπως παντα) η ολη φάση με το Ισραήλ εκτός και εντός ολων αυτων των διοργανώσεων.
Προσωπικά, το «Ζάρι» το είχα για 14η-16η θέση, βλέπω όμως ότι πολλοί το τοποθετούσατε εντός 10άδας ή οριακά 10άδα. Μόνο το 7άρι της Κυπριακής επιτροπής δεν μπορούσα να προβλέψω (8 στο Ισραήλ; Ντροπή!) και το 12άρι της Ελβετίας σε μας.
ποιός κώδικας έσπασε μπας και καταλάβει και κανένας εντελώς άσΚετος ;;
Προσωπικά ήμουν σε ένα εβεντ μπύρας στη Τεχνόπολη ( και απόλαυσα Κίτρινα Ποδήλατα & Μπλε )
πήγα 23:45 σε φιλικό ζευγάρι επίσκεψη , είδα δλδ Γιουροβίζιον από Ελβετία και μετά , τα υπόλοιπα στο recap και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ βαθμολογίες γιατί για αυτά ζούμε όπως έγραψα και χθες
Εγώ μια απ’ τα ίδια είδα πάλι με εξαίρεση Ιρλανδία .3-4 κομμάτια που θα ακούγονται στην παραλιακή το καλοκαίρι , βαλκανομπαροκ , μπαλάντες , ηλεκτρονική ποπ , τα κλασικά από σκηνικές παρουσίες δλδ όμορφοι γδυτοί άνθρωποι ( πόσο γέρος φαίνομαι λολ ) , τα κλασικά από ψηφοφορίες , δλδ άλλος πλανήτης οι επιτροπές αλλού το κοινό . Μια φορά τη δεκαετία βγαίνει μια γαμάτη ροκιά και βγαίνει άνετα πρώτο πχ Μανεσκιν
δεν αντιλήφθηκα κάτι διαφορετικό
Ο δυαδικός, ones and 0’s
10001110101
Periodic table with a center piece of mind.
anyway, τελικά δεν παρακολούθησα με προσήλωση το σοου και δεν κατάλαβα ότι έτσι λέγεται το κομμάτι και το περιεχόμενο των στίχων
Εγώ 5-10 έλεγα για το ζάρι και όλες οι σοβαρες προβλέψεις και μέσα στο ελληνικό community για εκεί ήταν, τα περί πρωτιάς ήταν βλακείες των πρωί αδίκων (που σήμερα θα μιλάνε για πανωλεθρίας και για ξεφτίλες βέβαια).
και για αυτά ζούμε επίσης ,καλύτερο μεσημεριανό φαγητό της χρονιάς μετά τη γιουροβίζιον βλέποντας παράλληλα τρας τιβι
Πάντως μέσα στο στάδιο το Ισραήλ έφαγε αρκετή γιούχα. Όχι τύπου να πέσει το στάδιο, αλλά πολλή. Στο video μπορείτε να ακούσετε σε σημεία να “ρουφιέται” ο ήχος, είναι προφανώς αυτό το software που χρησιμοποιούν ή η μίξη που κάνουν για να καλύψουν τις γιούχες.
Την πιο πολλή γιούχα βέβαια την έφαγε ο πρόεδρος της EBU κάθε φορά που εμφανιζόταν. Και στην αρχή επίσης ο κόσμος τραγουδούσε το Europapa και μας λέγανε με τα μικρόφωνα μην είστε hateful και τέτοια.
Στα του διαγωνισμού τώρα.
Για τις ψήφους του Ισραήλ είναι ξεκάθαρο ότι παίχτηκε κάποια παρέμβαση, μποτάκια ή απλά ψήφισαν όλοι οι ισραηλινοί που ζουν σε άλλες χώρες για να δηλώσουν στήριξη, όπως έγινε με την Ουκρανία. Εντελώς πλασματικό το νούμερο, παραλίγο όμως να κάνει ζημιά. Πάλι καλά που βγήκε η Ελβετία, που μπορεί να μην ήταν 1η σε televoting, αλλά νομίζω είναι καθολικά αποδεκτή σαν νικήτρια, όπως θα ήταν και η Κροατία φυσικά.
Τα δικά μου αγαπημένα ήταν Βέλγιο, Λιθουανία, Σλοβενία, Νορβηγία, Αυστρία. Πάτωσαν καλά σχεδόν όλα. Αλλά για αυτούς τους πάτους πχ της Νορβηγίας και της Αυστρίας, νομίζω φταίνε σήμερα οι bookmakers. Όταν βλέπεις ότι η νίκη θα παιχτεί ανάμεσα σε 2-3, άντε πέντε χώρες, νιώθεις ότι κάθε ψήφος σε αυτές που δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν είναι χαμένη. Ακριβώς όπως με τα κόμματα! Και μπαίνεις στην διαδικασία ίσως να ψηφίσεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο από τα φαβορί για να μην βγει το άλλο. Μεγάλη μαλακία, όταν ήμουν μικρός δεν θυμάμαι να το ζούσαμε έτσι.
Τέλος, εμένα ο διαγωνισμός έχει μια trash - nostalgia θέση στην καρδιά μου, και ενώ είχα να παρακολουθήσω πάνω από 10 χρόνια το χάρηκα φέτος. Και καμιά σημασία δεν έχει στα πάρτυ που θα κάνουμε στο μέλλον το ποιος κέρδισε, πάλι θα βάζουμε sieben sieben ein lulu, SAGAPO, Llamame και τέτοια hitακια και θα γελάμε και θα περνάμε καλά. Από τα φετινά πιστεύω στα πάρτυ του μέλλοντος θα βάζουμε ζάρι, We will rave, Europapa.
Τα όσα συνέβησαν στη Eurovision 2024 που έλαβε πολιτική χροιά, λόγω της παρουσίας της εκπροσώπου του Ισραήλ και των αντιδράσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που παρά το φοβερό μπούλινγκ έως και εκφοβισμό, απειλές κατά της ζωής της και όλα όσα είδαμε να έχουν συμβεί (η εκπρόσωπος του Ισραήλ πήρε τη δεύτερη θέση). Με τα γιουχαΐσματα μέσα στην αίθουσα από ένα κοινό εμφανώς εχθρικό προς το Ισραήλ, σε μια πόλη της Σουηδίας που έχει πολύ μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων. Ως γνωστόν, σχεδόν είναι όλοι μουσουλμάνοι εκεί. Με μια σύμπτωση πολιτών, αριστερών κινημάτων και αριστεριστών κινημάτων της Ευρώπης μαζί με τους ισλαμιστές σε πλήρη συμμαχία κατά του Ισραήλ», είπε αρχικά στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
«Η κυρία αυτή όχι μόνο τραγούδησε πολύ ωραία, αλλά πήρε και τη δεύτερη θέση, την ψήφο του ευρωπαϊκού κοινού. Οι Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετείχαμε χθες όλοι στην ψηφοφορία της Eurovision, στείλαμε ένα μήνυμα. Αυτή η καινούργια περίοδος αντισημιτισμού που έχει γεννηθεί στη Δύση, υποβοηθούμενη από την ανοησία της άκρας αριστεράς, που δεν αντιλαμβάνονται ότι αν ποτέ επικρατούσαν οι δυνάμεις της Χαμάς στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους», σημείωσε.
Μιλάει για αντισημιτισμό ο Άδωνις και το συνάφι του… του Αδόλφου τα εγγόνια…
Ωραία ελευθερία του λόγου πάντως στην δυτική Ευρώπη. Την παραμικρή κριτική να κάνεις στο Ισραήλ κατευθείαν αντισημιτισμός βαφτίζεται.
Ότι για να εξοντωθεί η Χαμάς η απάντηση είναι η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στην Γάζα το περνά φυσικά στο ντούκου, γιατί είναι ο Άδωνης και δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτό το ακροδεξιό σκουπίδι.
Γενικά για την Γιουροβίζιον περάσαμε ένα βράδυ με μπύρες πίτσες και καλή παρέα, κάποιοι βγάλανε και κάτι τις από τα στοιχήματα και τέλος. Τα τραγούδια που διαγωνίζονται ποτέ δεν μου έλεγαν κάτι με ελάχιστες εξαιρέσεις.