Eurovision

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα για το συγκεκριμένο. Κριντζαρα

2 Likes

Για την ακρίβεια, είναι τι περιμέναμε ότι θα ακούσουμε από Σάτι…αλλά έριξε το Ζάρι κ μας έστειλε. :sweat_smile:

1 Like

Κανένα δε νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει τον διαγωνισμό, και αυτό είναι ξενερωτικό.

Το αγαπημένο μου είναι το Odyssey. Θα προτιμούσα να είχαν επενδύσει λίγο παραπάνω στο ελληνικό στοιχείο, να έδιναν παραπάνω έμφαση στην φασούλα που γίνεται από το 2.20 και μετά, και να μην είχε τόσο απότομο κλείσιμο. Μου φαίνεται σαν θέμα μέτριου arrangement περισσότερο. Πάντως αυτό θα έστελνα γιατί και οι κοπέλες (που φυσικά δεν τις είχα ξανακούσει ποτέ), θα μπορούσαν να κάνουν χαμό στη σκηνή. + το έγραψαν οι ίδιες, φαίνεται να είναι αρκετά δημιουργικές και αυτόνομες σε αυτό που κάνουν.

Το Vale λογικά θα πάει, αλλά κρίμα. Πραγματικά μετριότατο και η λύρα ΕΝΤΕΛΩΣ ξεκάρφωτη, είναι λες και το έβαλες στο Suno ξέρω γω.

Το Αστερομάτα και το Sirens κομπλέ, αλλά θεωρώ ότι έχουν πολύ χαμηλό ταβάνι στον τελικό.

Όλα τα υπόλοιπα από αδιάφορα εώς κακά.

1 Like

Ας πάει όποιο θέλει, αν και κατά τα φαινόμενα θα στείλουμε τη φίρμα. Δεν έχω τίποτα εναντίον της κοπέλας, αλλά το τραγούδι είναι του κώλου και δεν μπορώ να την αξιολογήσω ως καλλιτέχνη, γιατί δεν βλέπω/ακούω κανένα potential σε αυτό το -Θου Κύριε, φυλακήν τω στοματί μου- τραγούδι! Και πείτε με
γριά παράξενη (που είμαι), αλλά αυτή η φάση είναι ξενερωτική όχι γιατί δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον διαγωνισμό ούτε σε μία αιωνιότητα, αλλά κυρίως επειδή κάνουμε πολύ κακό representation της εγχώριας μουσικής και της χώρας γενικότερα. Αν και, ομολογουμένως, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όλος ο διαγωνισμός είναι μία παρωδία και η μεροληψία υπέρ ορισμένων κρατών είναι τόσο έκδηλη, που σε πιάνει αηδία!

Μην πέσετε να με φάτε, αφήστε με να γκρινιάξω και λίγο :stuck_out_tongue:
(Τα ίδια σκεφτόμουν και το 2005, και τότε “γρια παράξενη” ήμουν :sweat_smile:)

2 Likes

Από προχτές κυκλοφορεί στο twitter ότι το Vale είναι αντιγραφή από το κομμάτι Pepas του Farruko. Κανονικά θα έπρεπε ο συνθέτης να τους πάει δικαστήριο. Έχουν κάνει ό,τι έκαναν πολλοί συνθέτες στα '90s στην Ελλάδα, έχει μεταλλάξει ελάχιστα τον ρυθμό ενός ξένου κομματιού. Νομίζω υπάρχει και κανόνας στη Eurovision για τη μη αντιγραφή. Είναι τραγικοί γιατί πέταξαν και μία λύρα στο άκυρο για να παραστήσουν ότι υπάρχει ελληνικό στοιχείο στο κομμάτι.

Γενικά υπάρχει μία έλλειψη πρωτοτυπίας, σχεδόν όλα έχουν μία αφαιρετική ενορχήστρωση και λίγο ρέγκετον μπιτάκι. Κάποια είναι ακριβώς όπως η συμμετοχή της Γιάννας Τερζή.

Ο Χριστοφόρου με τον Καραφώτη είναι σαν να ακούω Πάριο στα νιάτα του, γενικά είναι καλοί φωνητικά, αλλά το τραγούδι, όπως και τα περισσότερα, είναι άχρωμο, άοσμο.

Όλα είναι τραγούδια που μιλάνε για καψούρα, θάλασσες, κοχύλια. Όσο κιτς ήταν η συμμετοχή της Σάτι, τόσο κιτς είναι οι στίχοι των τραγουδιών που επέλεξαν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ. Τραγούδια αθώα, χωρίς προσωπικότητα.

3 Likes

Αντε να γραψω την αποψαρα μου για τα κομματια και εγω μετα απο μερικες ακροασεις

12.Thanos Lambrou - Free Love
αν οπως φαινεται η ΕΡΤ διαλεξε οχι τα καλυτερα κομματια απαραιτητα αλλα προσπαθησε να βαλει διαφορα genres και αυτο ηταν το καλυτερο ροκ, εχουμε προβλημα. Κακο, απλα

11.Rikki - Elevator (Up and Down)
καποιοι το βρισκουν cute, προσωπικα με εκνευριζει λιγο, παμε παρακατω

10.Andy Nicholas - Lost My Way
Δεν ειναι κακο, μια meh μπαλαντα, θυμιζει αρκετα περσυνη Λεττονια, ευχαριστο, μεχρι εκει

9.Georgina Kalais & George Vlaseros - High Roar
ΟΚ, εκτιμω το οτι ακουμε μπλουζακι στο selection μας, αλλα μετριο, δεν ειναι και πολυ φαν του στυλ προσωπικα.

8.Nafsika Gavrilaki - Unhurt Me
Επισης δεν ειναι κακο κομματι αλλα υπερβολικα τχενερικ μπαλαντα, δεν σου μενει κατι.

7.Kostas Ageris - Gi Mou
ΟΚ, εχω και ενα θεμα με τα ποντιακα, σορυ. Η αληθεια ειναι οτι αν πας με κατι παραδοσιακο, καν’τ πιο παραδοσιακο ρε παιδι μου. ΟΚ κομματι, με το ποντιακο στοιχειο αλλα τιποτα ιδιαιτερο.

6.Karafotis & Christoforou - Paradeisos
Δεν ειναι κακο, λιγο παλιακο, λιγο τραγουδι τιτλων σειρας τυπου Σασμος ξερω γω, αλλα ακουγεται ευχαριστα, καλο το ελαφρυ λαικο με παρααδοσιακα, μοιαζει πολυ με το Ταξιδι στην Βροχη οπως ελεγα, αλλα οκ

5.Evangelia - Vale
Το πιο πολυαναμενομενο σε Ελλαδα και κυριως εξωτερικο (εχει τρελο φανμπεης απο Ευρωπαιους Γιουροφαν η Ευαγγελια για καποιο λογο) και ειναι, meh? ΟΚ κολλητικο, ανεβαστικο, αλλα τιποτα τρομερο, το γηπεδικο στο ρεφραιν με εκνευριζει λιγο και το παντελως ξεκαρφωτο περασμα με τον Πεντοζαλη ειναι παρα πολυ obvious. Καλο αλλα περιμεναμε καλυτερο

4.Xannova Xan - Play It
Λοιπον, αν θες να στειλεις κατι κλασσικο χορευτικο με ψιλοεθνικ στοιχεια εδω πας. Η κοπελια εντωμεταξυ ειχε παει με Ελλαδα σε Junior Eurovision το 2005 (!!!) και βλεποντας απο το ινστα της, εκτος απο ωραιοτατη κανει και κατι cosplay, κανονιστε μαλακες της ΕΡΤ να εχετε καλο stage production στον τελικο, να ξεδιπλωσει το ταλεντο της. Guilty pleasure, κολλητικο, μια χαρα

3.Dinamiss - Odyssey
Ω μαλακα μου. Αδελφες Ντινα (γκουγκλαρετε τις), ΕΡΤ κανονισε, θα δουμε μεγαλα πραγματα στην σκηνη, και ενα κομματι το οποιο ειναι ενας γαμηστερος αχταρμας. Κλισε στιχοι, ραπαρισμα στο κουπλε, κολλητικη εθνικ γεφυρα, Techno Drop (!!!) στο ρεφραιν. Μαλακες γαμει, χωρις πλακα.

2.Barbz - Sirens
ΟΚ διαμαντακι κατ’εμε, το κομματι με το οποιο πας αν δεν θες κατι “ελληνικο”. Συγχρονη παραγωγη σε ενα κομματι που φερνει λιγο (και η φωνη της Βαρβαρας) σε Sia, μου αρεσε παρα πολυ, αν το ακουγα στον Σουηδικο τελικο πχ θα μου εκανε πολυ εντυπωση. Μπραβο, στηριζω

1.Klavdia - Asteromata
ΟΚ τα εχω ξαναπει, το νουμερο ενα μου απο την πρωτη στιγμη, μοιρολοι με πιο συγχρονο μπιτ απο πισω, ανατριχιαστικη η φωνη της Κλαυδιας, κομματι που αν περασει παιζει να μπει στο τοπ-5 αγαπημενων μου ελληνικων συμμετοχων αμεσως. Πολλοι φοβουνται οτι ειναι πολυ αργο/δεν εχει hook αρα δεν θα παει καλα στον διαγωνισμο, οκ στα παπαρια μας, ειναι γαματο, πρεπει να κερδισει, αυτα.

Overall καλυτερο το επιπεδο απ’οτι περιμενα, εξαιροντας 3-4 fillers τα υπολοιπα ειναι απο decent μεχρι πολυ καλα, καλη επιστροφη στους διαγωνισμος και ας ελπισουμε να κερδισει καποιο απο το τοπ 3 μου

6 Likes

Θα σε καρδούλιαζα και μόνο που έκατσες και τα άκουσες όλα μερικές φορές. :stuck_out_tongue:

Ωραία ανάλυση!

1 Like

Εδω καθομαστε και ακουμε κατι selection απο Μοδαβιες και Λετονιες, την Ελλαδα δεν θα ακουγα μετα απο 10 χρονια? :stuck_out_tongue:

1 Like

ΤΙ “ΑΣΤΕΡΟΜΑΤΑ” Γ Τ Χ Μ :bangbang:

4 Likes

image

1 Like

Ισχυει στην στροφη φερνει αρκετα! Αυτο ειναι grower παντως, οσο το ακουω τοσο μου αρεσει. Η Βαρβαρα εντωμεταξυ ειχε παιξει στο λαηβ στην Πυλη του Βραδενβουργου την παραμονη της Πρωτοχρονιας TIL

https://www.tiktok.com/@barbz_official/video/7455370604493982998