Eurovision

Διαβάζω ότι αυτό το απάλευτο τραγούδι της Xanova Xan ήταν συμπαθητικό και αναρωτιέμαι σε τι κόσμο βρίσκομαι :stuck_out_tongue: Ενοχλητικό μέχρι αηδίας, σε όλα του

Xannova :stuck_out_tongue:

Δεν τη σώζει μουσικά το δεύτερο ν, ούτε την καταδικάζει η αφαίρεσή του! :no_mouth:

Κακό κακό

“Say pame

Musaka, greek souvlaki, malaka, summer, kalimera

Βρε άντε

2 Likes

Μην συγχύζεσαι για την Eurovision. Η πιο καθαρόαιμη (κ πετυχημένη) κωμωδία που παίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελληνική tv…

Ομολογώ πως δεν έχω καταλήξει όσων αφορά ποιο θα πρέπει να είναι το κύριο κριτήριο επιλογής τραγουδιού για τη Eurovision. Πρέπει να είναι το πιο ωραίο τραγούδι;; Πρέπει να προωθεί τον Ελληνικό πολιτισμό;; (…δηλαδή π.χ. μερικά ακραία παραδείγματα: Αν ήταν Καλλιτέχνης από την Inner Ear ώστε οι ξένοι να μάθουν για αυτή ή π.χ. ο Σινόπουλος που είναι στην ECM που έχει και κάτι από Κρήτη κλπ θα έπρεπε να χαρούμε και ας πάει άπατο;; ) …ή πρέπει απλά να έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει;; Αυτά δεν συμπίπτουν απαραίτητα.

Όπως και να’χει…

Για Eurovision στην οποία συνήθως πάνε μπιπ είναι ωραίο τραγούδι. Όμως βάζοντας μια προσωπική νότα νιώθω το collateral damage να έρχεται …και <<αστερομάτα>> και <<αστέρι μου>> έλεγα μια πρώην μου η οποία επικοινωνεί κατά καιρούς.

Αστεροματα κ Odyssey ήταν στις προτιμήσεις μου. Δυστυχώς η απόδοση σκηνικά, ήταν μεγάλο χαντακωμα για Κλαυδία… Ελπίζω να σωθεί στην τελική παρουσίαση. Έχει φοβερή φωνή η κοπέλα κ χτίζεται πολύ όμορφα το κομμάτι.

2 Likes

Μια και πέρυσι κάναμε μία ανασκόπηση των ελληνικών συμμετοχών και μια και είπα ότι η ελληνική Eurovision έχει κάκιστη με το ροκ, αξίζει να διαβάσετε αυτό το ποστ που κυκλοφόρησε σήμερα, από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος “Θάλασσα” που συμμετείχε το 1998 εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Λέγονται πολλά για το πώς μεθοδεύτηκε να πατώσουν από κάποια άτομα τότε στην ΕΡΤ. Για όσους δεν το ξέρουν, το κομμάτι με το οποίο συμμετείχαν ήταν μία ροκ μπαλάντα, αρκετά διαφορετική από τις λαϊκές και έντεχνες συμμετοχές της εποχής.

4 Likes

Άκουσα το δεύτερο…Αυτό μάλιστα, χτυπούσε 5άδα! Διαχρονικά το ροκ/μέταλ υπερίσχυσε αυτού του ηλίθιου διαγωνισμού.

1 Like

Δες αυτο και θα παρεις καποιες απαντησεις:

Ο συνθετης ηταν απλα βλαμμενος. Το τραγουδι δεν ηταν κακο, δεν διαφωνω. Το αν σαμποταριστηκε απο την ΕΡΤ δεν το ξερω και δεν το εχω ακουσει, πως μπορει να εμπλεκεται η ΕΡΤ στα τηλεοπτικα προβληματα στις αλλες χωρες ομως, δεν το καταλαβαινω. Μια εξηγηση για την απρεπεια που εγινε στο να μην συμπεριληφθει στην ανασκοπηση ισως να ειναι το γεγονος οτι τα δικαιωματα του βιντεοκλιπ ανηκουν στον συνθετη και οχι στην ΕΡΤ, οποτε ΙΣΩΣ εγινε παραβλεψη. Ισως και οχι, χου νοους?

Δεν περίμενα ότι θα το ψάξει κάποιος με τέτοια ντοκουμέντα. Όντως αντιεπαγγλματική συμπεριφορά να καθίσει σαν το μπάστακα στην πρόβα, ακόμη κι αν υπήρχε πρόβλημα με τον ήχο. Έκανε το παράπονό του πολύ άκομψα. Όμως δεν είναι λιγότερο αντιεπαγγελματίας από τη Σάτι που χασμουριόταν τάχα για πολιτική τοποθέτηση και μετά το πήρε πίσω κι είπε ότι ήταν κουρασμένη. Για την ανασκόπηση ακόμη και το απόσπασμα από την τηλεοπτική προβολή του τραγουδιού στο διαγωνισμό θα αρκούσε. Η ΕΡΤ έχει όλο το αρχείο από τη Eurovision. Παίζουν ρόλο και οι επιλογές κάποιων εκεί μέσα.

Δεν εκατσα να κανω ολοκληρο research ρε μην νομιζεις :smiley: απλα ειχα πεσει πανω σε αυτο το γαματο μινι-ντοκυμανταιρ προσφατα και το θυμομουν.

Γενικα ολη εκεινη η εμφανιση πηγε στραβα, δηλαδη βλεπεις η κοπελα σε τι ενταση ειναι πριν βγει στην σκηνη, ο ηχος βγηκε χαλια, η σκηνοθεσια χαλια (λογικο, αφου η συνεργασια μεταξυ της ελληνικης αποστολης και των διοργανωτων ηταν εντελως ανυπαρκτη) και ετσι χαντακωθηκε μια συμμετοχη που οκ, δεν ηταν αριστουργημα, αλλα σιγουρα δεν αξιζει τον τιτλο της χειροτερης ελληνικης συμμετοχης εβερ (οκ υπαρχουν και οι Argo :rofl: ).

Η ΕΡΤ σιγουρα θα μπορουσε να δειξει απο τα λαηβ (οπως εκανε για πολλες αλλες συμμετοχες), εγω μια εξηγηση εδωσα για τυχον παραβλεψη. Ειναι πολυ πιθανον να μην ηταν οντως παραβλεψη και να ηταν κακοβουλη η παραλειψη, δεν εχει κανει καποιος καμια δηλωση παντως σο φαρ, οποτε υποθεσεις κανουμε.

1 Like

Ψηφίζω Λιθουανία

2 Likes

Καλό είναι. Δεν θυμάμαι οι Βαλτικές χώρες να στέλνουν παρατράγουδα γενικά.

Παρ’ όλ’ αυτά, άπατο θα πάει, όπως και της Σλοβένας πέρυσι, που κατ’ εμέ ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές.

1 Like

Σίγουρα δεν θα πιάσει καλή θέση, όμως τα λίγα αυτιά που πρέπει θα το θυμόμαστε, ενώ όλα τα άλλα πανομοιότυπα παρατράγουδα θα τα έχουμε ξεχάσει σε μια βδομάδα. Σε σχέση με την Ελλάδα πάντως, που είχε στον ελληνικό τελικό ένα κακέκτυπο ροκ κομμάτι, αυτό το συγκρότημα έχει τόνους έμπνευσης.

1 Like

Μην ακουσεις Εσθονια φετος :stuck_out_tongue:

Λιθουανια ειναι το #1 μου βεβαιως, εξαιρετικο. Απατο δεν θα παει, θα περασει τελικο νομιζω, δεν εχει πολλα ροκ κομματια φετος οποτε δεν βλεπω να περναει απαρατηρητο, στο τελικο γυρω στην μεση το βλεπω. Ελπιζω να μην εχει την τυχη του Ajia (Λεττονια 2023) γιατι θα ειναι τρομερο κριμα.

Ουκρανια ειναι πολυ περιεργη φαση, ο πιο πολυς κοσμος το εχει τελευταιες θεσεις, εμενα μου αρεσει πολυ προσωπικα, Art Rock στην Γιουροβιζιον? Οου γιεα.

UK επισης πολυ κραξιμο αλλα μου θυμιζει παρα πολυ Queen οποτε εχω soft spot.

Για τα υπολοιπα δεν λεω τιποτα γιατι θα αρχισει παλι κραξιμο απο OwlKitty και δεν εχω ορεξη. Απλα η Κλαυδια παραμενει στο τοπ5 μου σταθερα. Και Γαλλια και Αυστρια και Αλβανια ( <3 ) . Επισης αυτα τα ρετρο early-00s dance κομματια παντα τα αγαπαω (Δανια) οπως και το techno του Βελγιου.

Γενικα η χρονια ειναι απο τις χειροτερες οχι γιατι δεν εχει καλα κομματια. Η πρωτη μου δεκαδα ειναι εξαιρετικη. Το κακο φετος ειναι οτι εχει πολλη σαβουρα και πολυ κακη σαβουρα. Περσυ πχ τα χειροτερα κομματια ηταν απλα βαρετα, φετος με εκνευριζουν.

2 Likes

Μπα, δεν θα ακούσω, όχι μονάχα την Εσθονία αλλά οποιαδήποτε συμμετοχή.

Άλλες φορές είχα περιέργεια να δω την βαθμολογία (ο πραγματικός λόγος που παρακολουθούσα), φέτος δεν μου κάνει καθόλου κλικ. Τεσπα, ας την πάρει την πρωτιά όποιος την αξίζει, με μουσικά κριτήρια.

1 Like