Αντε να περασει και αυτο το trend μπας και ησυχασουμε…
Δεν ειναι ψεμα.
Αλλιως θα επαιζαν ακομα οπως στα 2-3 πρωτα τους…
Α, σόρρυ τότε. Απλά νόμιζα πως εννοούσε οτι προηγήθηκαν οι Evanescence των Nightwish.
Βέβαια τις ενοχρηχτρώσεις του Holopainen ούτε τις έχουν φανταστεί οι άλλοι.
Ε προφανως. Δεν ειπαμε οτι ο Τουομας δεν εχει ταλεντο στις ενορχηστρωσεις…
Αλλα οφειλουμε να αναγνωρισουμε οτι αφου εκαναν το μπαμ οι Evanescence, “ξαφνικα” υπηρξε αλλαγη στον ηχο των Nightwish και πολλων αλλων παρομοιων συγκροτηματων…
Μια χαρα φωνη εχει η Amy, πολυ καλυτερη απο Scabbia πχ.
Αυτο που λεει ο ChrisP ειναι απολυτα σωστο (note: ειμαι μεγαλος fan Nightwish απο την εποχη του Oceanborn) και δεν ισχυει μονο για τους Nightwish αλλα και τους Within Temptation και αλλα συγκροτηματα με γυναικεια φωνητικα.
???
#-o
Βρέθηκε μετρητής ‘πόσο γαμάτη φωνή έχετε?’ και καθήσανε και το μετρήσανε?
ε καλα εδω δεν κρατιεμαι θα απαντησω… ε ψιτ! οταν η amy παρακαλουσε να της κανουν demo η anneke η liv κ η floor αποθεωνονταν. οχι βεβαια στην αμερικη αλλα κ παλι ηταν γνωστες κ οχι επειδη μαλωσαν με τα αλλα μελη του γκρουπ τους κ βγαιναν στα εντυπα να μιξοκλαινε κ να λενε “θα δεις ben στο επομενο μου αλμπουμ τι θα σε κανω” νταξει λιγος σεβασμος δε βλαπτει σε μουσικους με ολη τη σημασια της λεξης (πιστευω δεν υπαρχει κανεις να αμφισβητει το γεγονος οτι οι παραπανω frontwomen ξερουν πραγματικα τι παιζουν) ενω η αγαπητη goth princess ms amy lee οταν ηχογραφησε το fallen ουτε καν μαθηματα φωνητικης δεν ειχε κανει (το εχει δηλωσει η ιδια αυτο δε λεω αλαρουμπες) μην υπερεκτιματε one hit wonder bands αυτο εχω να πω μονο…
Στο ιδιο ποστ αναφερω οτι τους ακουγα, και μαλιστα αρκετα φανατικα…
Επισης δεν βλεπω χακο
Για τους Gathering δεν ειπες κατι λαθος, απλα ανεφερες οτι ουτε αυτοι ειναι μεταλ στα τελευταια τους, και τονισα απλα οτι δεν το θεωρω κακο, και δεν ειναι ο λογος που λεω οσα λεω για τους evanescence…
Εγω εχω να πω οτι εξαιτιας ολου του τρεντ evanescence οι πιο πολλες μπαντες παρομοιου υφους αλλαξαν το στιλ τους για να μιμηθουν τους e. που ειδαν οτι πουλανε.Αυτο μου φτανει για ν αντιπαθω απιστευτα e.
Τι παραδειγματα να πρωτοαναφερω?Nightwish?Θυμηθειτε τι επαιζαν στο angels…,στο oceanborn…Και δειτε τωρα.Ελεος.After forever?Και ναι αυτη η μπαντα ειχε βγαλει το decipher και το invisible circles.Ακομα και οι επικα που σε πρωτη ματια κρατανε ακομα,αν βαλεις ν ακουσεις το phantom agony και το τελευταιο καταλαβαινεις τη διαφορα.Tristania?Που ειναι το widows weeds?
Οι Gathering εχουν κρατησει αξιολογοτατη σταση και ειναι απο τα πιο ποιοτικα συγκροτηματα του ειδος.Ισως και το πιο ποιοτικο.Respect.Αλλα ισως δεν ειναι αρκετα ‘μεταλ’ για μερικα αυτια.(omg δηλαδη)
Για να μη μιλησω για τα δεκαδες συγκροτηματα που βγαινουν καθε λιγο και λιγακι,εντελως αδιαφορα εως εκνευριστικα.Και να χουμε και τα περιοδικα να μας τα πριζουν με τα female-fronted επειδη πουλανε.Οταν οπως ηταν πραγματικα αξιολογα τηρουσαν σιγη ιχθυος.
Τεσπα και επειδη καποιος χρησιμοποιησε σαν επιχειρημα οτι επειδη πουλανε σημαινει οτι ειναι και καλοι εχω να πω οτι η britney spears πουλαει πιο πολυ απ ολους.Μηπως ν αρχισουμε ν ακουμε brit μ αυτη τη λογικη?
Τι να πω.
Δηλαδη αντι να αντιπαθησεις αυτους που αντιγραφουν, αντιπαθεις το original 8O #-o
Ποιος ειπε οτι επειδη πουλανε σημαινει οτι ειναι και καλοι? Quote παρακαλω…
10 φορες μαγκια της που εχει τοσο καλη φωνη τοτε…
Α και κανενας δεν την συνεκρινε με τις “κλασσικης παιδειας” τραγουδιστριες (Liv, Tarja, Sharon Den Adel) κατι τετοιο θα ηταν εντελως αδικο, να συγκρινουμε τον Dickinson με τον Φραγκουλη και τον μακαριτη τον Παβαροτι τοτε.
εμενα μου αρεσει που οι εβανεσενς ειναι η μαλλον ηταν εμπορικοι γιατι με το δε οπεν ντορ
εχασαν την εμπορικοτητα τους (κριμα).
εσεις φαινεται να εχετε προβληματακια με την εμπορικη μουσικη.
ξεπεραστε τα! επειδη κατι ειναι εμπορικο δεν σημαινει οτι δεν ειναι και πιοτικο.
και δεν μιλαω για ποπακια της συμφορας τυπου μπριτνει σπιαρς[-X
Το να κράζουμε εμπορικά συγκροτήματα είναι λίγο άκυρο όταν από την άλλη γουστάρουμε Maiden/Metallica πχ. Εκτός αν αυτοί δεν είναι εμπορικοί.
Και η Britney τα σπάει :band:
#-o #-o #-o
τι ακουω βραδιατικα!!!:lol:
Η Μπρίτνι μας τα χάλασε λίγο στο τελευταίο της άλμπουμ (ξέρετε… αυτό που έβγαλε τελευταίο:p). Στα πρώτα της έσπερνε!!
Μπρίτνι ζούμε, για να σ’ ακούμε! (Ζητώ ταπεινά συγνώμη από την ΚΥΡΙΑ Άννα Βίσση που δανείστηκα το σύνθημα της)
@Freedom, δε ξέρω και γω πόσα ποστ σου έχω δει όπου απoθεώνεις την Britney! :lol:
Περί Evanescence τώρα, ασφαλώς και δε μπορούμε να κατηγορούμε ένα συγκρότημα με βάση την εμπορικότητα του. Δεν είναι μόνο οι Maiden και οι Metallica, αλλά και οι Beatles, οι Queen, οι Radiohead, οι Bon Jovi, οι Pumpkins, οι Red Hot Chilly Peppers, και ένα σωρό άλλα συγκροτήματα που γουστάρουμε και ωστόσο, ήταν και είναι πολύ δημοφιλή στον κόσμο. Το ερώτημα είναι: ξέρω κάτι οτι πουλάει και προσαρμόζω σε αυτό τον ήχο μου ή πουλάω γιατί απλά είμαι καλός ή/και πιασάρικος και με γουστάρει ο κόσμος? Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ένα και στο άλλο (αν και μερικές φορές συγκαλύπτονται και είναι δύσκολο να τα διαχωρίσεις).
Βρίσκω απλά συμπαθητικούς τους Evanescence, και δε νομίζω πως χρειάζεται να απολογείται κιόλας κάποιος αν τους γουστάρει (όπως και γενικά να απολογείται επειδή γουστάρει το οτιδήποτε). Ωστόσο τους θεωρώ πολύ υποδεέστερους σε σχέση με άλλα συγκροτήματα όπως οι Nightwish, Within Temptation, After Forever κλπ, ενώ η σύγκριση και μόνο με τους Gathering για μένα είναι ανεπίτρεπτη! Και είναι γεγονός, όπως αναφέρθηκε, πως συγκροτήματα απο τα παραπάνω “προσάρμοσαν” τον ήχο τους σε πιο εύπεπτες και radio-friendly φόρμες, αλα Evanescence στυλ. Αλλά είπαμε, το θέμα δεν είναι το radio-friendly (όπως είπα τόσα και τόσα συγκροτήματα που γουστάρουμε έχουν τέτοιο ήχο) αλλά το αν μας αρέσει πιο πολύ αυτή η στροφή ενός συγκροτήματος ή όχι.
Περί ταμπέλας τώρα. Ούτε goth metal, ούτε goth καν (αυτοί που αποκαλούν goth τους Evanescence έχουν ακούσει ποτέ Siouxsie?). Δε ξέρω τι είναι, ίσως pop rock/metal, αλλά δεν έχει όμως σημασία, όπως και γενικά δεν έχουν σημασία οι ταμπέλες σε τελική ανάλυση.
ΥΓ - Κοίτα ρε κείμενο που έγραψα για τους Evanescence!
Πολυ πιο εμπορικοι απο Evanescence για την ακριβεια, συμφωνουμε επιτελους.
Γενικως κατι που δεν εχουν καταλαβει μερικοι. Με το να απορριπτεις (χωρις να γνωρισεις) κατι το οποιο ειναι “της μοδας” η “εμπορικο” ουσιαστικα γινεσαι δεσμιος αυτου του συστηματος απλα απο την αναποδη (που δεν σε κανει ελευθερο ομως, το ιδιο εξαρτημενος εισαι).
Γι’αυτο, ακουμε και κρινουμε, αν πουλανε, αν τους παιζει το STAR η δεν ξερω και εγω τι αλλο, δεν εχει καμια σημασια με την ποιοτητα τους.
Ελαφρως οφτοπικ τα παραπανω, I know
οι εβανεσενς δεν ειναι μεταλ.
απλα ετσι τους πλασαρουν στην αγορα.
ειναι dark/epic/dramatic/theatrical rock η κατι τετοιο τελος παντων.
αλλα μεταλ δεν ειναι.
ειδα κατι βιντεο κλιπ των lordi και οι εβανεσενς οχι ροκ ουτε ποπ
δεν ειναι μπροστα τους.
φυσικα εγω προτιμω εβανεσενς,πιο ηπια πραγματα.
δεν εχω πεσει στα σκληρα ακομα.
αλλα θα δειξει…:roll:
:-k :-k
Γενικά μη κολλάς σε ταμπέλες. Άκου οτι γουστάρεις. Και ας είναι και Britney 8)
(H Britney ήταν το πρώτο που άκουσα γενικώς στην τρυφερή ηλικία της Τετάρτης (?) Δημοτικού. Εξού και το κόλλημα :lol:)
Θα έρθουν και τα σκληρά με τον καιρό:)
ε οχι και μπριτνει!
μην το ξεφτηλισουμε τελειως:p
ακουω ποπ κι αλλαζω δρομο.
το πιο ξεφτιλα που μπορω ν’ακουσω ειναι 3 doors down και αν…