Falling Skies

Είναι η εποχή που όλες οι καλές σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης έχουν μόλις τελειώσει, και ψάχνεις εναγωνίως το επόμενο κόλλημα στο φτωχό μενού του καλοκαιριού. Δε θέλει και πολύ για να μείνεις στο πρώτο Falling Skies που θα βρεις μπροστά σου…

Και εξηγούμαι: sci-fi/survival σειρά του TNT από το Robert Rodat, σεναριογράφο του “Saving Private Ryan”, με τον Spielberg να έχει βάλει αρκετά το χεράκι του.
Οι εξωγηίνοι έχουν εισβάλλει στη γη εξολοθρεύοντας το 90% του πληθυσμού, καθώς και κάθε οργανωμένο πολεμικό εξοπλισμό θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην επιδρομή τους. Έξι μήνες μετά, παρακολουθούμε την αντίσταση μιας ομάδας πολιτών, στην οποία ανήκει και ένας πατέρας που με τους δυο γιους του αναζητά τον τρίτο που είναι αιχμάλωτος των εξωγηίνων. Η σειρά είναι “District 9 meets War of the Worlds meets Walking Dead meets δενξερωγωτιαλλο”, είναι τίγκα στα κλισέ, αλλά βλέπεται ευχάριστα, και καθότι καλοκαίρι δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές…

Μετά τα δύο πρώτα επεισόδια δεν υπάρχει κάποια ταυτότητα και σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά όσοι ψήθηκαν με την περιγραφή θα γουστάρουν τη σειρά 100%.





Είδα το πρώτο trailer που είχε κυκλοφορήσει και στο καπάκι είχα διαβάσει μερικές κριτικές. Ήταν πάνω που είχε κυκλοφορήσει το πρώτο επεισόδιο βασικά. Δεν μου φάνηκε και τόσο ξεχωριστό, έψαξα να βρω το πρώτο κάποια στιγμή σε τορεντ αλλά δεν… και απλά το παράτησα. Αλλά όπως είπες μιας και δεν υπάρχει και τίποτα άλλο μέσα στο καλοκαίρι ίσως του δώσω μια ευκαιρία.

Πάντως περισσότερο με έχει ψήσει το trailer μιας άλλη σειρας sci-fi που δεν θυμάμαι πότε ξεκινάει. Το Terra Nova που με έχει ψήσει περισσότερο.

http://www.youtube.com/watch?v=X6aNEIZwPFc

Βασικά τα δύο πρώτα επεισόδια είναι ενιαία. Είπαμε, δεν είναι κάτι το τρομερό, αλλά μέσα στο τίποτα του καλοκαιριού είναι πολυτέλεια. Σε σχέση με ό,τι περίμενα πάντως με βάση το trailer, μ’άρεσε λίγο περισσότερο.

Το Terra Nova ξεκινά τέλη Σεπτέμβρη. Είπαμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. :stuck_out_tongue_winking_eye:

ps. Στηρίζουμε Moon Bloodgood. \m/

Μετριότατο ήταν, τουλάχιστον στα πρώτα του δυο επεισόδια. Αναρωτιέμαι αν θα ανεβεί καθόλου. Επίσης, Moon Bloodgood αυστηρά ντυμένη= fail.

καλοκαίρι έχουμε το breaking bad ρε…

αλλα θα το ρίξω και αυτο μια ματιά

Έχουμε και την υπέρτατη καλτίλα.

HUNG ρε φλώροι \m/

Θα το τσεκάρω τούτο

το cgi του τι λεει;

Ε ναι.
Γι’αυτό έπρεπε να είναι στο HBO η σειρά…

Τι να μου κάνουν μια-δυο σειρές? Με όσα προβλέπεται να περάσω το φετινό καλοκαίρι, θέλω καμιά δεκαριά τουλάχιστο. :stuck_out_tongue:

Χωρίς να είναι το χειρότερο ever, έχω δει και καλύτερους εξωγηίνους. Ας το θέσω έτσι…

Και βασικά δείτε το, για να σχηματίσετε άποψη μόνοι σας, να συζητήσουμε το αν και κατά πόσο θα βελτιωθεί στη συνέχεια, και να αριθμήσουμε κοινοτοπίες του είδους.

Μέτριο το τρίτο επεισόδιο. Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασαν τόσο άδεια 40 λεπτά σε σειρά. Ούτε καλή, ούτε κακή. Και δε βαρέθηκα. Απλούστατα όλα τα έχεις ξαναδεί.
Το σημαντικότερο μειονέκτημα της σειράς, όπως το βλέπω, είναι το ότι δεν υπάρχει η αγωνία για επιβίωση και αυτός ο κίνδυνος που ελλοχεύει σε κάθε δευτερόλεπτο, όπως λόγου χάρη στο Walking Dead. Πολύ φλατ… Και οι χαρακτήρες δεν έχουν βάθος.

Μάλλον θα τη δω και τη συνέχεια, αλλά η έλλειψη ταυτότητας είναι βασικό μειονέκτημα για μια σειρά.

αμα θες κατι χαλαρο να περναει η ωρα, και ομορφο παραλληλα, με ωραιο γενικο στορυ και καλο καστ, δες το Castle. Αστυνομικουλι/μυστηριο, με υπερθεο Nathan Fillion. Καμια σχεση με αυτο δεν εχει, αλλα εχω ψιλοκολλησει αυτες τις μερες που δεν εχω να κανω τιποτα

ισως ανοιξω θρεντ αργοτεροτερα

Το έχω δει το Castle. Ωραία σειρά. Πέρναγε πάντα ευχάριστα η ώρα (Stana Katic .). Βασικά αυτό το καλοκαίρι δε βρίσκω μια καλή νέα σειρά. Μάλλον θα συνεχίσω το Damages που κάπου το είχα αφήσει, και λέω να αρχίσω το Terriers. Πλησιάζει και το Breaking Bad. Στην τελική μωρέ θα τη βγάλουμε με Falling Skies. Σιγά! :stuck_out_tongue:

Ω ρε μεγάλε τι με θύμησες τώρα… (την εποχή που έβλεπα την σειρά :p)

Την έχει ποστάρει κανείς στο πιο όμορφη… άραγε?

Ε, Terriers, ξεκίνα, τώρα…

Και κάπου εδώ στο 5 επεισόδιο το σταματάω γιατί δεν έχει και νόημα να το δει κανείς. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, να έχει έστω λίγη αγωνία