Fates Warning - 19/10/13 Thessaloniki @8ball. 20/10/13 Athens @Gagarin205

.καπου πηρε το αυτι μου, οτι πηγε μιση ωρα αργοτερα το ολο προγραμμα…

Doors open: 20:00

PARTHIAN SHOT: 20:30 ? 21:00

THE SILENT WEDDING: 21:15 ? 21:45

FATES WARNING: 22:15

http://www.i-jukebox.gr/music/news/item/3793-fates-warning-greece

Να τηρηθει ελπιζω για να μην τρεχουμε σαν τον Βεγγο μετα.

Θα διαφωνήσω ελαφρώς με τις αποθεωτικές κριτικές αλλά whatever,είμαι και γεροπαράξενος.

1)Το 8ball εντελώς ακατάλληλος χώρος για τόσο κόσμο.Πήχτρα ήταν σε ψιλοενοχλητικό βαθμό.Και αυτός ο εξώστης-κλουβί είναι υπερτραγικός.
2)Ο Vera είναι απ τους πιο υποτιμημένους μπασίστες όλων των εποχών. Μιλάμε για τρελό επίπεδο-groove και ΗΧΟ για metal παίχτη.
3) O ήχος ήταν ψιλοαπαράδεκτος. Ήμουν μπροστά στον Matheos και η κιθάρα του είχε έναν αψύ,πριμαριστό ήχο που ξύριζε κουνούπια. Καμία σχέση με τις προηγούμενες φορές που η γλύκα του tone του ξεχώριζε και ήταν διαυγής και ογκώδης. Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα να ακούγονται τα όσα λάθη έγιναν στη διάρκεια του live.(Πίσω δεν ξέρω πως ακουγόταν,δεν νομίζω ότι είχε τόση μεγάλη διαφορά.Στους Wardrum θεωρώ ότι είχε πολύ καλύτερο ήχο.)
4) O Alder σε μυθική φόρμα,άψογος,λυρικότατος όπως πάντα και ξεσηκωτικός.
5) Σετλιστ πάρα πολύ ικανοποιητικό,κανένα θέμα πάμε παρακάτω.:slight_smile:
6)Αντιδράσεις κοινού χμ… ναι μεν,αλλά. Λίγο το ηλικιακό γκρουπ των 30+ που ήταν η πλειοψηφία, λίγο ο χώρος, λίγο η γενικότερη σκαταδούρα της εποχής, λίγο ο σνομπισμός της συμπρωτεύουσας, ε μας έχω δει στο παρελθόν πολύ πιο ζεστούς απέναντι στους Fates. Τα πιτσιρίκια μπροστά στην μέση μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.Γύρω γύρω ήμασταν λίγο πρώτη σειρά Μέγαρο.
7)Η έλλειψη πλήκτρων εμφανής,ειδικά στο Still Remains,και η διαφορετική ενορχήστρωση σε συνδυασμό με τον κακό ήχο(και on stage απ ότι κατάλαβα) οδήγησαν σε αρκετά λαθάκια σε φάσεις,που εντάξει δεν χάλασαν και πολλούς, αλλά υπήρξαν ωστόσο.
8) Το σαπόρτ πολύ καλό για το είδος που έπαιξαν,παντελώς άσχετο ωστόσο με την main μπάντα.(Βέβαια παλιότερα τους άνοιξαν οι Sarissa οπότε πάλι καλά ήταν…). Ουσιαστικά είναι οι Horizon’s End με τον τραγουδιστή των Until Rain που παίζουν heavy metal παλαιάς κοπής και όντας εξαιρετικοί παίχτες το κάνουν πολύ καλά. Not my cup of tea,αλλά δεν έχω να πω κάτι αρνητικό.Ίσως μόνο κάτι άστοχες ατάκες του frontman (-Είστε ψόφιοι!!!) και κάτι τέτοια φαιδρά που λες wtf και τα προσπερνάς.

Πολύ καλό live γενικά,χάρηκα που τους ξαναείδα. Μακάρι να έρθουν κάποια στιγμή και να παίξουν ΞΑΝΑ όλο το APSOG το οποίο για άλλη μια φορά διαπίστωσα και το δηλώνω ευθαρσώς ότι είναι το καλύτερο prog metal concept album όλων των εποχών μαζί με το Operation Mindcrime.Οκ δηλωσάρας τέλος.Πάω στα ΚΑΠΗ για να συνεχίσουμε την κουβέντα.

fixxxed

Καλά να περάσουμε σήμερα! :smiley: Θα 'μαι με μπλούζα Awaken, πείτε “Γεια. Θέλεις τα λεφτά μου;”.

Σωστη στυλιστικη επιλογη moonchild:!:

Πάμε σιγά σιγά. Θα 'μαι με τον κύριο που θα φοράει μπλούζα Awaken. Πριν το λάιβ. Μετά, λογικά στα επείγοντα…

"Γεια, θέλω τα λεφτά σου…"
Καλά το είπα;

Η μεγαλη μερα εφτασε, θα δω επιτελους Fates Warning… Μετραω ωρες πλεον και ανυπομονω σαν μικρο παιδακι…

…άντε να ξεκινάμε…καλά να περάσουμε:):!:

To δωράκι μας τελικά ήταν το Eye to eye στο encore αμέσως μετά το still remains.

Τους ευχαριστήθηκα πολύ, νομίζω περισσότερο από την Parallels περιοδεία και το 2005 στο Gagarin.

Όπως είπε και ο hokam πιο πάνω περιμένουμε το σωτήριο έτος 2018 APSOG 20th anniversary tour με ολάκερο το ΕΠΟΣ ζωντανά.

Του 2005 δυσκολα ξεπερνιεται, αλλα ηταν σιγουρα η δευτερη (αν οχι πρωτη) αγαπημενη εμφανιση.

Εν τω μεταξυ ακουγα Parallels αυτες τις μερες και οταν εφτανε στο Eye To Eye ελεγα ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ… το καλυτερο δωρο πραγματικα.

…τέτοιες βραδιές καύλας να περνάμε και όλα θά’ναι καλύτερα
…σετ-λιστ, απόδοση, πόρωση κόσμου, όλα ονειρικά
…magma είσαι μια fates εγκυκλοπαίδια…angus7pl είσαι πηγή αστείρευτης ενέργειας, και από αύριο λιώσιμο R.C.
…και όσοι βρεθήκαμε εκεί το γνωστό…’’‘τα περάσαμε όμορφα’’ (τρις)…πάντα τέτοια
… οι Parthian Shot δεν με χάλασαν, είχαν πάθος ένιωθαν, και το μισάωρο πέρασε ευχάριστα
…οι The Silent Wedding είσαν ακόμα καλύτεροι, με πιο δεμένη ομάδα, ενώ μάρεσαν πολύ οι φωνητικές μελωδίες…και φυσικά έπαιξαν και Gutter Ballet
…οι Fates Warning είσαν εκπληκτικοί…όλοι τους παικταράδες, ακόμα και ο πιτσιρικάς
:):!:

Mεγάλη βραδιά, σπουδαια συναυλία…

Πολυ ωραια βραδια η σημερινη οντως!Το μονο αρνητικο ισως οτι δεν ειχε merch!

Μεγάλη νύχτα, δεν τελείωσε ποτέ. Κι ας μην είμαστε πια παιδιά…

Τωρα μπηκα σπιτι, ο,τι και να γραψω θα ειναι λιγο μπροστα στα συναισθηματα που βιωσα αποψε. Απο τις καλυτερες συναυλιες της ζωης μου, απλα θα μου μεινει αξεχαστη η σημερινη βραδια.

Δεν προλαβα τους Parthian Shot και τους The Silent Wedding τους ειδα λιγο απο πισω και φυσικα πωρωθηκα οταν επαιξαν το Gutter Ballet. Γενικα καλη αποδοση και πολυ ωραια η εκτελεση στην κομματαρα των Savatage.

Στους Fates Warning ημουν μπροστα και αριστερα ακριβως κατω απο τον Μαθιο και η ανυπομονησια μου να τους δω για πρωτη φορα live δεν εκφραζεται με λογια. Με το που βγηκαν στις 22.30 και για την επομενη 1 ωρα και 45 λεπτα ταξιδεψα στο Fates συμπαν με τις κομματαρες της μπαντας. Αψογη αποδοση απο ολους, οι ανθρωποι δεν παιζονται. Πραγματικα respect, μπαντα-λατρεια. :bow2: Ο Matheos αψεγαδιαστος παικτικα και με πολλες ορεξεις γενικα, εσκαγε και χαμογελα και μας ευχαριστουσε συνεχως με κινησεις των χεριων του. Ο Joey Vera ειναι τεραστια μορφη και απο τους καλυτερους μπασιστες εκει εξω, ειχε απιστευτο ηχο και ειναι απολαυση με το παθος του πανω στην σκηνη. Ο Bobby Jarzombek ηταν και αυτος εξαιρετικος στον δυσκολο ρολο που ειχε και πραγματικα απεδωσε ολα τα κομματια οπως τους αρμοζει, αλλωστε δεν ειναι και κανενας τυχαιος, μακαρι να στεριωσει για χρονια στην μπαντα. Ακομα και ο πιτσιρικας Michael Abdow στην κιθαρα ηταν πολυ καλος, οσο για τον Ray ο,τι και να πεις δεν μπορεις να εκφρασεις το μεγαλειο αυτου του τραγουδιστη, φωναρα απο τις λιγες, τρομερη σκηνικη παρουσια, αψογη επικοινωνια με τον κοσμο, μοναδικος. Το setlist ηταν ολα τα πιθανα εκτος του Silent Cries, αλλα μας επαιξαν το Nothing Left To Say που ειχε παιχτει μεχρι στιγμης μονο χθες στην Θεσσαλονικη και ειχαμε και την εκπληξη μας με το Eye To Eye. Επειδη ημουν μπροστα ειδα το setlist και ηξερα νωριτερα για την εκπληξη, αλλα και παλι οταν αρχισαν να το παιζουν πωρωθηκα. Ακουσα κομματια που πραγματικα λατρευω και ο ηχος ηταν παρα πολυ καλος, εκει που ημουν τα ακουγα ολα αψογα. Ηδη ανυπομονω για την επομενη φορα.

Το μονο αρνητικο ηταν οτι το merchandise εχει εξαντληθει στην Θεσσαλονικη… Cheers σε ολους τους συμφορουμιτες που ειδα, χαρηκα παρα πολυ παιδια.

Μετα περιμενα και πετυχα για φωτογραφιες και υπογραφες τον Joey Vera, τον Bobby Jarzombek και τον αρχηγο Jim Matheos. Ολοι τους ευγενεστατοι, φιλικοι, δεν χαλασαν χατηρι σε κανεναν. Μονο ο Ray μας ξεφυγε γιατι βγηκε τελευταια στιγμη και τους ελεγε ενας απο το crew τους να βιαστουν και δεν προλαβε να μιλησει ή να φωτογραφηθει με καποιον. Την επομενη φορα.

Τωρα μπηκα σπιτι, ο,τι και να γραψω θα ειναι λιγο μπροστα στα συναισθηματα που βιωσα αποψε. Απο τις καλυτερες συναυλιες της ζωης μου, απλα θα μου μεινει αξεχαστη η σημερινη βραδια.

Δεν προλαβα τους Parthian Shot και τους The Silent Wedding τους ειδα λιγο απο πισω και φυσικα πωρωθηκα οταν επαιξαν το Gutter Ballet. Γενικα καλη αποδοση και πολυ ωραια η εκτελεση στην κομματαρα των Savatage.

Στους Fates Warning ημουν μπροστα και αριστερα ακριβως κατω απο τον Μαθιο και η ανυπομονησια μου να τους δω για πρωτη φορα live δεν εκφραζεται με λογια. Με το που βγηκαν στις 22.30 και για την επομενη 1 ωρα και 45 λεπτα ταξιδεψα στο Fates συμπαν με τις κομματαρες της μπαντας. Αψογη αποδοση απο ολους, οι ανθρωποι δεν παιζονται. Πραγματικα respect, μπαντα-λατρεια. :bow2: Ο Matheos αψεγαδιαστος παικτικα και με πολλες ορεξεις γενικα, εσκαγε και χαμογελα και μας ευχαριστουσε συνεχως με κινησεις των χεριων του. Ο Joey Vera ειναι τεραστια μορφη και απο τους καλυτερους μπασιστες εκει εξω, ειχε απιστευτο ηχο και ειναι απολαυση με το παθος του πανω στην σκηνη. Ο Bobby Jarzombek ηταν και αυτος εξαιρετικος στον δυσκολο ρολο του drummer στους Fates Warning και πραγματικα απεδωσε ολα τα κομματια οπως τους αρμοζει, αλλωστε δεν ειναι και κανενας τυχαιος, μακαρι να στεριωσει για χρονια στην μπαντα. Ακομα και ο πιτσιρικας Michael Abdow στην κιθαρα ηταν πολυ καλος, οσο για τον Ray ο,τι και να πεις δεν μπορεις να εκφρασεις το μεγαλειο αυτου του τραγουδιστη, φωναρα απο τις λιγες, τρομερη σκηνικη παρουσια, αψογη επικοινωνια με τον κοσμο, μοναδικος. Το setlist ηταν ολα τα πιθανα εκτος του Silent Cries, αλλα μας επαιξαν το Nothing Left To Say που ειχε παιχτει μεχρι στιγμης μονο χθες στην Θεσσαλονικη και ειχαμε και την εκπληξη μας με το Eye To Eye. Επειδη ημουν μπροστα ειδα το setlist και ηξερα νωριτερα για την εκπληξη, αλλα και παλι οταν αρχισαν να το παιζουν πωρωθηκα. Ακουσα κομματια που πραγματικα λατρευω και ο ηχος ηταν παρα πολυ καλος, εκει που ημουν τα ακουγα ολα αψογα. Ηδη ανυπομονω για την επομενη φορα.

Το μονο αρνητικο ηταν οτι το merchandise εχει εξαντληθει στην Θεσσαλονικη… Cheers σε ολους τους συμφορουμιτες που ειδα, χαρηκα παρα πολυ παιδια.

Μετα περιμενα και πετυχα για φωτογραφιες και υπογραφες τον Joey Vera, τον Bobby Jarzombek και τον αρχηγο Jim Matheos. Ολοι τους ευγενεστατοι, φιλικοι, δεν χαλασαν χατιρι σε κανεναν. Μονο ο Ray μας ξεφυγε γιατι βγηκε τελευταια στιγμη και τους ελεγε ενας απο το crew τους να βιαστουν και δεν προλαβε να μιλησει ή να φωτογραφηθει με καποιον. Την επομενη φορα.

[B][SIZE=“6”]EYE TO EYE ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ!!![/SIZE][/B]

Τα άλλα είναι περιττά. Μόνο όσοι ήταν εκεί τα ένιωσαν.

Εγώ θα ξεκινήσω από τα αρνητικά της βραδιάς.

1. FUZZ. Δεν παλεύεται ρε παιδιά ο ΗΧΟΣ εκεί μέσα. Μεγάλα προβλήματα, ειδικά με το νεαρό.
  2. DRUMER. Η διαφορά με τον ZONDER είναι χαοτική. Επειδή σχετικά πρόσφατα είδα τον Zonder με τους Warlord (άλλο πράγμα ξέρω), το στυλ παιξίματος (μπότα) του Bobby δεν μου κάνει. Ειδικά στο Fuzz περισσότερο βαβούρα δημιουργούσε. Σκεφτείται μόνο την εισαγωγή του ‘‘Through Different Eyes’’…ηρέμησαν τα αυτιά μας και ΑΚΟΥΣΑΜΕ λίγο ΗΧΟ.

Αυτά. Κατά τα λοιπά, ο Ray Alder, ήταν εξαιρετικός συνολικά, ο Matheos τρελά κέφια (δεν πίστευα στα μάτια μου, τραγουδούσε!!!), ο Joey παιχταράς και ο μικρός, τεχνικά σαφώς το έχει, αλλά ήταν σαν ξένο σώμα, μαγκωμένος και ψαρωμένος (λογικό).

Επίσης, έγινε και το ‘‘συγκριτικό’’ των νέων κομματιών γιατί παίχτηκαν κολλητά με αντίστοιχα παλαιότερα και προσωπικά μόνο το [B]Firefly[/B] πιστεύω στάθηκε μια χαρά στο set-list. Το [B]I Am[/B] είναι ένα ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ τραγούδι και το [B]One Thousand Fires[/B] είναι πολύ καλό, αλλά θυμηθείτε όσοι ήσασταν πώς ακούστηκε το επόμενο :wink:

[B]Eye To Eye[/B] όμορφη έκπληξη, αλλά από τη στιγμή που έπαιξαν τα [B]Through Different Eyes [/B]και [B]Nothing Left To Say[/B] δεν είχα κάτι άλλο να ζητήσω. Δε μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου επαφή με τους Fates Warning :wink: Μεγάλος δίσκος το Perfect Symmetry :smiley: