Fates Warning

Τραγουδάρα. Αν ήταν υπό το όνομα των Fates θα γινόταν Ο Χαμός.
Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς στηρίζουμε. Jim δώσ’ τα όλα!

Έχουμε:

2 δίσκους Ray
2 δίσκους Α-Ζ
2 δίσκους North Sea Echoes
2 δίσκους Tuesday the Sky

Eν απαν αγα μη θει…

1 Like

Πολύ ωραίο το τραγούδι…μου θυμίζει και ήχο από OSI, που θα μπορούσε να είναι σε κάποιο από τα άλμπουμ τους

2 Likes

Έλα… μην κάνεις έτσι. Ο Jim είναι ξεκάθαρος και δεν κάνει τούμπες. Είπε δεν έχει άλλο, εκτός κι αν κάτι αλλάξει… τι να κάνουμε.

A δεν τα έχω με τον Jim. Αν είναι δυνατόν. Με την τύχη μας τα έχω…

Ας κάνει κωλοτούμπα, δεν θα τον πούμε και Τσίπρα…

6 Likes

O Ray κι αν εγέρασε κ’ άσπρισε το μαλλί του,
μήτε το τάλαντο απώλεσε,
μήτε μαράθηκε η φωνή του.

8 Likes

Kαι σχεδον ξαφνικα…

Mε Ray στα φωνητικά.

3 Likes

Τι φαση;

Αργεί πολύ να πάρει μπρος όμως, δλδ ο Ρέυ μπαίνει στο 3ο κομμάτι κ ήμουν έτοιμος να το κλείσω.

Μου μπήκε ένα σκουπιδάκι στο μάτι…

10 Likes

Αχ μωρη αρρώστια…

Ρε Ray
Δηλαδή, ρε Jim
Θέλοντας να γράψω ρε Ray
Συνεπώς, ρε Jim
Οπότε, καταλήγουμε ρε Ray.

Πάει να χτυπήσει πολύ βαθιά φλέβα. Θα πω, ήδη, ανώτερο από το ντεμπούτο.

ΡΕ RAY!

5 Likes

Ρε 'σεις, μιλάμε ο άνθρωπος έχει απελευθερωθεί πλήρως. Μέχρι και τους Madrugada χώρεσε στο “Villains or Saints”. Ρε Jim, να σε πω κάτι; Μπέσα για μπέσα όμως.

Αυτός ο δίσκος, ως Fates να έβγαινε, θα ήταν Η Δ Ι Σ Κ Α Ρ Α Η Α Π Ο Λ Υ Τ Η. Και ας έγραφε ό,τι ήθελε ο Τύπος περί λανθάνοντος και αποπροσανατολισμένου prog και άλλα αστεία.

2 Likes

Το πρώτο δεν με συγκίνησε πολύ, έχεις κάνει ισχυρό ψηστήρι όμως για αυτό εδώ. Θα του δώσω την πρέπουσα σημασία και μακάρι να με ανταμείψει.

1 Like

Καμία σχέση με το προηγούμενο. Ειλικρινά. Έχω πάθει μία μικρή παράκρουση.

Δηλαδή, για να καταλάβεις. Να χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή τον @toxikos ή ακόμη και τον @cynic1 και ν’ απουσιάζουν. Που 'σαι βρε @Ian_Metalhead και 'συ να κάνουμε το μετόχι του δίσκου;

2 Likes

Μωρε γιατι δημιουργεις τετοιους παραλληλισμους; Δεν θα μπορουσε να βγει αυτος ο δισκος αυτος ως Fates γιατι απλα δεν εχει καμια σχεση - καλα δεν συζητω με τον μοντερνο ηχο των Fates post-00s - αλλα ουτε και τον πιο παλιο λυρικο ηχο. Οι North Sea Echoes ακολουθουν ενα πιο singer/songwriter ηχο και «ραδιοφωνικο» θα μπορουσαμε να πουμε (κατι σαν το Euphoria Morning του Chris Cornell για να δωσω την αντιστοιχια με τους Soundgarden πχ). Καλο θα ειναι κανεις να ακουσει (και να απολαυσει) τους North Sea Echoes γιαυτο που ειναι και οχι σαν υποκαταστατο.

1 Like

Τι εγινε ρε παιδια;; ενα βραδυ απουσιασα.
Ακουω πάραυτα και επανέρχομαι ο δόλιος

1 Like

Κοίτα, το ότι κάνω αυτόν τον παραλληλισμό, δε σημαίνει ότι απορρίπτω ή καταδικάζω την ύπαρξη των North Sea Echoes. Ούτε είμαι και ο άνθρωπος, που θα κλαίγομαι “μα γιατί να μην κυκλοφορούσε υπό τους Fates;”. Επικροτώ και υπερασπίζομαι τη θέση του Jim, όσον αφορά την κατάστασή του προς τη δημιουργία τραγουδιών για τους Fates.

Τώρα, για μένα προσωπικά, οι Fates δεν είναι απλά ένα progressive metal συγκρότημα. Η προοδευτική τους ταυτότητα είναι κάτι πέρα από το metal. Δε θα μου έκανε καμία αίσθηση αυτός ο δίσκος να ήταν δικός τους. Ούτε και με προβληματίζει το γεγονός ότι τα τραγούδια του είναι πιο ραδιοφωνικά. Ποτέ κανείς δε ρώτησε τους Fates, γιατί συνθέτουν έτσι ή αλλιώς; Για σένα δεν έχει σχέση, μα για μένα, όμως, έχει. Είναι μία ακολουθία αυτός ο ήχος μέσα στην προοδευτική αντίληψη του Jim.

Το ότι γίνονται αυτοί οι συσχετισμοί, καλό είναι. Αφού αναφερόμαστε σε κάποιους μουσικούς, που τους αγαπάμε, όπως και τη μουσική τους. Πολλοί ήταν, επίσης, εκείνοι που βγήκαν και κατέκριναν το ντεμπούτο των Arch/Matheos. Για μένα, όπως σας έχω πρήξει τα συκώτια κατά το παρελθόν, είναι ο καλύτερος prog metal δίσκος εκείνης της δεκαετίας και ας έκανε την εμφάνισή του και ο δίσκαρος “Darkness in a Different Light”. Οπότε, εν κατακλείδι, το νέο North Sea Echoes είναι δισκάρα. Εκεί καταλήγουμε. Και γουστάρουμε.

2 Likes

Άκουσα δις το δισκίο, αλλά όχι με ιδιαίτερο focus. Θα γίνει κι αυτό γιατί με εξιτάρατε. Και μάλλον δικαίως.

Γενικά σε σημεία μου θυμίζει λίγο μια φυσική συνέχεια του LDGN και σε κάποια σημεία προσεγγίζει την μουσική με μια πιο “ποπ” και ραδιοφωνική αισθητική. Αν με πιέζατε (μη με πιέζετε, σας λέω) δεν είναι Fates. Eίναι North Sea Echoes, ένα βήμα πιο πέρα. Και αυτό το κάνει από μόνο του progressive. Και ο @Dr.Feelgood το έθεσε πολύ σωστά. Ο Jim έχει ορίσει το όνομα “Fates” ως κάτι πέρα από τα στενά όρια του είδους. Κάποια στιγμή θα επανέλθω.

2 Likes