Favorite Lord of the Rings Character

μιας και υπάρχει αντίστοιχο πολλ για αγαπημένο χαρακτήρα από το star wars, είπα να φτιάξω και ένα πολλ για αγαπημένο χαρακτήρα από το lord of the rings.
τους ξέρετε,ψηφίστε.

Ομολογώ ποτέ δεν ένιωσα πολλή μεγάλη ταύτιση με κάποιον απο τους χαρακτήρες του LOTR. Αν και σπουδαίο βιβλίο γενικά (πρώτα μιλάω για το βιβλίο, και κρίνω απο αυτό, μετά για την ταινία, και ας έχει ανοίξει στον “κινηματογράφο και τηλεόραση” το θρεντ), δε θεωρώ πως η χαρακτηρολογία ήταν το πλέον δυνατό του σημείο. Με εξαίρεση τα χόμπιτ που ομολογουμένως είχαν δυνατούς χαρακτήρες και βάθος, όπως και το γκόλουμ.

Ωστόσο αν το συγκρίνουμε με άλλες δουλειές του Τόλκιν (Σιλμαρίλλιον πχ) υστερεί κατά τη γνώμη μου. Χαρακτήρες όπως ο Μπέρεν και η Λούθιεν, ή φυσικά ο Τούριν, δεν υπάρχουν στο LOTR. Για να μην αναφερθώ σε χαρακτήρες απο άλλα fantasy, όπως ο Έλρικ, ο Raistlin, κλπ…

Αυτά χωρίς να μειώνω τη συνολική αξία του σημαντικότερου fantasy έργου που έχει γραφτεί ποτέ.

Όπως και να χει, τελικά θα ψηφίσω τον Gimli. Τα χόμπιτ είχαν μεγαλύτερο βάθος, αλλά πολύ τον γούσταρα τον νάνο γενικά και έδινε έναν άλλο τόνο στην ιστορία, ειδικά όπου είχε ντουέτα με τον Legolas… Δεύτερο θα έλεγα τον Aragorn, κλασικό πρότυπο ήρωα.

καλά κάνεις και αναφέρεις πρώτα το βιβλίο γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα.πάντως το έβαλα στο “κινηματογράφος και τηλεόραση” γιατί όταν σκεφτείς π.χ. τον aragorn θα σου έρθει στο μυαλό αμέσως η φιγούρα του viggo mortensen ή άν σκεφτείς τον gandalf αυτή του ian mckellen και ούτω καθ’εξής, αλλά και επειδή οι χαρακτήρες διαγράφονται μάλλον καλύτερα.
πάντως εγώ έχω στο μυαλό μου και τα video games της σειράς και σε συνδυασμό του βιβλίου, της ταινίας και του video game είμαι ανάμεσα σε aragorn και gandalf και τελικά ψηφίζω aragorn γιατί γουστάρω αυτό το είδος του ατρόμητου ήρωα που πάντα ξέρει τι κάνει.

Άραγκορν βέβαια. Έχω και ρέπλικα του Νάρσιλ. μουαχαχα.

Γενικά δε θα πω χαρακτήρα, αλλά χαρακτήρες. Αυτών των Ξωτικών. Επηρεασμένος φυσικά και από τα βιβλία του Τόλκιν αλλά και όχι μόνο, τρέφω μια μεγάλη συμπάθεια για αυτή τη φυλή. Για τον χαρακτήρα της, τη γνώση και τη σοφία που κατέχει σαν λαός, την ευγένεια, την λεπτότητα που την χαρακτηρίζει. Οι ταινίες δυστυχώς δείχνουν μηδαμινά πράγματα από αυτά.

Οπότε Legolas μαζί με όλους του χαρακτήρες(Ξωτικά) που εμφανίζονται στις ταινίες και θα συμφωνήσω με ellanor για το δίδυμο με τον Gimli, που απλά είναι απολαυστικό από κάθε άποψη.

Επίσης θα πρέπει να δώσουμε και στα Nazgul το σεβασμό, για την απόλυτη απελπισία που δείχνεις όταν απλά τα αντικρίζεις και από μίλια μακρυά.:smiley:

Εύκολα Γκόλουμ.

μακραν Gandalf! :D:!:

Mακράν Άραγκορν…

οι μαγοι γαμανε ρεεεεε.γκανταλφ για παντα

Aragorn:ωραιο παλικαρι…γενναιος… αλλα σερνει καραβια

Legolas:νταξ…η υπερβολη

Gimli:ασοβαρος

Gandalf:εδω είμαστε…gandalf ρε!!!

Frodo:rediculus οπως ολα τα χομπιτς

Sam :>>

Boromir:αναλωσιμος

Arwen:γιατι…τι αλλο εκανε εκτος απο το να υπαρχει???

Gollum:ρισπεκτ μεν αλλα ειναι λιγο σπασικλακι…τι mine κ mine…πρηξα!!!

δεν εχω διαβάσει τα βιβλία κρίνω μονο απο την ταινα…
legolas(οχι δεν ειμαι gay!!!)
απλα κάπως ετσι ειναι οι χαρακτήρες που παίζω στο D&D…

αυτο πρέπει να ειναι η πιο κουλι αιτιολόγηση για favorite character αλλα τι να κανω ετσι ειναι…:stuck_out_tongue:

Ελα απο τα ευκολοτερα polls…χαλαροτατα Gimli.Μορφαρα,γαματο attitude και τα παντα ολα.Ειναι γενικοτερη η λατρεια ομως:γουσταρω απειρα lore dwarfαδων και σε αρπιτζοντιεντι καταστασεις ειναι παντα πρωτη επιλογη8)

@pax:στις ταινιες τον υποβαθμιζουν αρκετα σε σχεση με τα βιβλια,τον παρακανουν goofy φαση,ειδικα στο ΙΙ -μιλαμε για τον γιο του Gloin ffs-γι’αυτο και σου χει μεινει αυτη η εντυπωση:wink:

[CENTER]bring your pretty face to my axe[/CENTER]

Επειδή τα έχω λιώσει τα βιβλία του Τόλκιν από 3 και 4 φορές το καθένα, κριτήριό μου εννοείται δεν είναι η ταινία. Γενικότερα, η συμπάθειά μου είναι τα ξωτικά, αλλά στο LOTR δεν φαίνεται ούτε το 1/100 του μεγαλείου και της τραγικότητάς τους, οπότε ο Λέγκολας παρότι συμπαθής απορρίπτεται ως τριτοδεύτερος. Οι νάνοι γενικά παρόλη την γενναιότητα και το ήθος τους, είναι πολύ ξεροκέφαλοι, εγωιστές και λίγο πουστράκια, οπότε ο Γκίμλι απορρίπτεται. Ο Άραγκορν παρόλο που είναι μεγάλη μορφή, είναι λίγο χέστης και θέλει μονίμως σπρώξιμο για να πάρει μπρος, οπότε άκυρο κι αυτός. Μπόρομιρ, Φάραμιρ τους πάω για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, αλλά είναι άνθρωποι, άρα εύθραυστοι και ευάλωτοι. Άργουεν δεν το συζητάω, αυτή μόνο στην ταινία υπάρχει γιατί είναι χόλιγουντ, στο βιβλίο κάτι λιγότερο από κομπάρσος. Θα μπορούσα να ψηφίσω άνετα Γκαλάντριελ γιατί είναι το πιο αρχαίο πλάσμα στην Μέση Γη εκείνη της στιγμή, η σοφία της είναι τρισμέγιστη και το τι έχει δει τόσες χιλιετίες δεν περιγράφεται. Όμως ο ρόλος της είναι δευτερεύων στο LOTR, οπότε δεν ψήνομαι. Τα ίδια πάνω κάτω και για τον Έλροντ, ο οποίος είναι κάμποσους αιώνες μικρότερος της Γκαλάντριελ, οπότε είναι και λίγο νέοπας. Γκόλουμ δυνατός χαρακτήρας, με βασικό ρόλο στην εξέλιξη, αλλά ντάξει, δεν το συμπαθώ κιόλας. Τα χόμπιτ παίζουν γερά γιατί όπως και να το κάνουμε γύρω από αυτά περιστρέφεται το όλο στόρυ. Αραχτοί, καλοπερασάκιδες, τα ζώα μου αργά, στον κόσμο τους, αλλά αν δεν ήταν η επιμονή, η αισιοδοξία και η γενναιότητά τους, θα τους κλαίγαν οι ρέγγες όλους τους μεγάλους πολεμιστές. Θα προσπεράσω όμως παρόλα αυτά και θα ψηφίσω Γκάνταλφ. Μέγιστος χαρακτήρας. Ξεπερνά ακόμα και την Γκαλάντριελ σε χιλιετίες, δύναμη και σοφία, είναι ο απευθείας απεσταλμένος των Βάλαρ (κάτι σαν θεοί), εκμηδενίζει ακόμα και τον Σάρουμαν που υποτίθεται είναι ανώτερος, καθοδηγεί και ελέγχει την όλη αποστολή δίνοντας καίριες λύσεις. Ε και πάνω απ’όλα είναι μάγος οπότε θαμπς απ!

ειδικός λορντοφδερινγκολόγος ο witchfinder…:thumbup:

From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken:
The crownless again shall be king.

Θα επιστρέψω με ποστ σεντόνι για όλους τους χαρακτήρες

Onen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim

Καταρχας να διαχωρισουμε τα βιβλια και τις ταινιες.
Γιατι ? Γιατι εκτος απο τι εχουν οι ταινιες και τι δεν εχουν,
δεν εχουν και τον καλυτερο χαρακτηρα που υπαρχει στο βιβλιο.
Ποιος ειναι αυτος ? Αυτοι που εχουν διαβασει το βιβλιο ξερουν.

Στα της ταινιας ο αγαπημενος ηταν ο Γκιμλι και ας τον ειχαν κανει λιγο
σαν τον κλασικο νιγκα της αμερικανιας.

Nazgul

μαυρος μανδυας.κουκουλα με σκετο χαος μεσα.αρβυλα με καρφι.ζωντανοπεθαμενο αλογο και ζωντανοπεθαμενο attitude.τσιριδα χαλφορντ και πανω απολα.ΣΠΑΘΑΡΑ/ΓΑΝΤΑΡΑ

Old Tom Bombadil is a merry fellow
Bright blue his jacket is, and his boots are yellow :smiley:

έτσι!
τα nazgul είναι οι καλύτερες φιγούρες από τη σκοτεινή πλευρά και τρού black metal…8)

Tι σπαθαρα ρε ! Ο τυπος ειχε το best blunt οπλο ολων των εποχων !

Αυτος ξερει !