Favourite sci-fi movies

Οι επιλογές είναι δυστυχώς μόνο δέκα:

Stalker by Andrey Tarkovsky

The empire strikes back by Irvin Kershner

Blade Runner by Ridley Scott

2001: A space Odyssey by Stanley Kubrick

Twelve monkeys by Terry Gilliam

Alien by Ridley Scott

Planet of the apes by Franklin J. Schaffner

The matrix by Wachowski brothers

Terminator 2 - Judgment day by James Cameron

Metropolis by Fritz Lang

Οι επιλογές είναι περισσότερο “αντικειμενικές” και λιγότερο προσωπικές.
Περιμένω σχόλια, αναλύσεις και λοιπές καβλάντες από όλους…

Ναι το ξέρω: Δεν υπάρχουν τα Brazil, The day the earth stood still, Solaris, Dark city κτλ. κτλ…

[SIZE=“3”]ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟ 10 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΑ POLL. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ[/SIZE] : P : P : P

κανε εντιτ κ βαλε το μπραζιλ που ειναι μεσα στις 5 καλυτερες ταινιες των 80s στην θεση του ματριξ που ειναι ταινια για να ψαρωνουν οι πιτσιρικαδες,

κατα τα αλλα,μια χαρα λιστα ειναι.

ψηφισα 12 πιθηκους γιατι ειναι ταινιαρα.

οπα οπα οπα!!!
θα πέσει φωτιά να σε κάψει!!! :stuck_out_tongue:
εγω ψήφισα το ματριχ βεβαία βεβαία
αυτο που σκεφτήκαν τα αδερφια Wachowski ειναι τρελο
ειναι σίγουρα μια απο τις καλύτερες cyberpunk ταινίες(μαζι με το blade runner)…

:respect::respect:

δεν τα σκεφτηκαν αυτοι,απλα μαζεψαν ιδεες απο αλλες ταινιες κ κανανε μια ομορφη συρραφη.

μη ψαρωνεις.δες το μπραζιλ να δεις τι σημαινει ‘καμμενη’ ταινια (αν κ αυτο ειναι επηρεασμενο φουλ απο 1984)

κι εμένα μ αρέσει το μάτριξ, αλλά δεν το σκέφτηκαν πρώτοι αυτοί ε, μην τρελαθούμε. πως και δε σου είπε ο awake να διαβάσεις p.k.dick :lol:

ωραία επιλογή ταινιών πάντως, όλες γαμάτες, δεν ψηφίζω :stuck_out_tongue:

Blade Runner γιατί είναι απλά φοβερή.Η ατμόσφαιρα με το σκάφος εκείνο στον αέρα για τις νέες ευκαιρίες και η παρακμή στους δρόμους και φυσικά η σκηνή στην ταράτσα με τον Deckard και τον Roy Batty απλά τα σπάνε.

Αυτό το πολλ έχει μέγιστα έπη, αλλά όταν υπάρχει η Οδύσσεια του Διαστήματος αυτομάτως οι υπόλοιπες επιλογές εξαφανίζονται.

α) Το Empire Strikes Back δεν είναι Science Fiction αλλά Space Fantasy.
β) Το Terminator 2 είναι για τα μπάζα συγκριτικά με το πρώτο.
γ) Το Brasil επίσης δεν είναι Science Fiction
δ) Από το Poll Blade Runner.
ε) Βάλε το Dark City ΤΩΡΑ μέσα στο Poll για να ψηφίσω γιατί θα σου φάω το λαρύγγι με πλαστικό μαχαιροπήρουνο.

Άρα Νταρθ να το δω λες αυτό το Dark City, ε;

Καταρχην θα συμφωνήσω πως το empire strikes back δεν ειναι sci-fi, όυτε το brasil ειναι. Το dark city μέγιστη παράλειψη. To Matrix μπορει να μην προέρχεται απο καμιά προτωτυπη ιδέα αλλα είναι ταινίαρα (άλλο αν τα μέτρια σικουελ μίκρυναν το μύθο του), το terminator 2 ειναι σίγουρα ανώτερο απο το επίσης πολυ καλό πρώτο μέρος. Αν δεν έβγαινε το σικουλ το terminator θα έμενε απλα ως μια πολύ καλή cult ταινία sci-fi τρόμου και τίποτα παραπάνω, το σικουελ την έκανε ολόκληρη μυθολογία. 2001 a space odyssey θα το ψήφιζα αλλα όταν διάβασα το υπέροχο βιβλίο του Αρθουρ Κλαρκ η ταινία έπεσε πολυ μέσα μου. Τελικά με μεγάλη δυσκολία μάλλον στο bladerunner θα καταλήξω. Πρωτοπορα ταινία για την εποχή της επηρέασε όσο λίγες το ειδος αυτό. Τέλεια σκηνοθεσία-ποιημα απο τον Ρίντλευ Σκοτ στην ίσως καλύτερη ταινία του.

Εγω απλά θα αναφέρω και μια ακόμα ταινια που είναι απλά προσωπικό κόλλημα και την λατρεύω πραγματικά. The fiflth element, ξέρω πως οι περισσότεροι την βρίσκουν πατάτα, ρηχή και εγω δεν ξέρω τι άλλο, αλλά απλα είμαι ερωτεμένος με αυτην την ταινια. Παιζει να ειναι και η ταινια που εχω δει πιο πολλές φορές. :roll:

Στο πρώτο ποστ εκ παραδρομής έγραψα ότι είναι προσωπικές οι επιλογές. Το αντίθετο εννοούσα. Μόλις το έκανα εδιτ.
Το Matrix προφανώς δεν θα το έβαζα δεκάδα και όπως είπατε σίγουρα δεν είναι πρωτότυπη ταινία. Είναι μια ενδιαφέρουσα μίξη από προγενέστερα sci-fi θέματα (ταινίες και βιβλία), ταινίες πολεμικών τεχνών και action movies.

Επειδή βλέπω μέχρι και απειλές για την ζωή μου :stuck_out_tongue: να πω ότι το Brazil και το Dark City έφτασαν πολύ κοντά στην δεκάδα.

Κάπου αναφέρθηκε και ο όρος cyberpunk. Είναι ένας όρος που μπορεί να περιοριστεί σε βιβλία κάποιον συγγραφέων. Όμως googlάροντας για τον ορισμό του βλέπω ότι οι μισές sci-fi ταινίες μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι

Cyberpunk is about expressing (often dark) ideas about human nature, technology and their respective combination in the near future.

edit: Dead χωρίς να με τρελένει ο Luc Beason το fiftη element to θεωρώ καλή ταινία. Παίζει και Mila βεβαίως βεβαίως…

Χθές όμως.

Dead το δεύτερο Terminator γειώνει σχεδόν όλο το σενάριο του πρώτου με την τελική αποτροπή του πολέμου, ο πιτσιρικάς Κόνορ είναι γτπκ, ο Σβάρτζ σαν κακός ήταν αξεπέραστος ενώ εδώ είναι απλά καλός(να μην πω για όταν αρχίζει τα ασταλαβιστα πόσο γελοίος γίνεται) και τέλος χάνει όλή την ατμόσφαιρα του πρώτου. Καμία σχέση όμως.

+1 για ολα…

Απο τη λιστα,εφοσων υπαρχει Blade Runner,δεν βλεπω κατι αλλο που να με συγκινει-μονο το Σταλκερ-…

μου αρεσουν πολλα απο τις επιλογες του πολλ.Επισης προσθετω minority report

οκ με πιάνεις αδιάβαστων σε αυτο…(αλλα οκ λογικό μου φαίνεται)

πιστεύω οτι οι περισσότεροι “ρίχνετε” το ματριχ λογο των σικουελ του όπως λεει και το dead…η μαλακια που καναν με τα σικουελ ηταν οτι έδιναν παρα πολλές άχρηστες πληροφορίες ,οι διάλογοι καπια στιγμή κουράζουν γιατι επαναλαμβανόνται, και μερικά σημαντικά γεγονότα τα δίνουν μεσο του animatrix και του enter the matrix(το παιχνιδι)
τελος πάντων ειμαι fanboy οπως καταλάβατε…:stuck_out_tongue:

awake το μπραζιλ δυστυχώς ολο λεω να το δω και δεν το βλεπω(θα κατσω σημερα αν μπορέσω)

τωρα για οσους τους αρέσουν τέτοιων ειδών ταινίες ας ρίξει μια ματια σε αυτο το site
εχει παπάδες!!!

Εμένα πάντως το δεύτερο terminator μου αρεσει περισσότερο. :stuck_out_tongue:

Ο κακός του δευτερου Robert Patrick απλα δεν παίζεται, απο τους καλύτερους κακους ever. Ασε που η όλη σεναριακή στροφή μπορεί να άφησε ξεκρέμαστο το σενάριο του πρώτου αλλα την βρήκα καλύτερη. Επίσης η Linda Hamilton σε αυτην την ταινια μας παραδιδει την καλύτερη female action woman ever.

Σβηνει και Χαμιλτον και τους παντες απο το χαρτη…:stuck_out_tongue:

οριακά Νο2 για μένα :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Stalker: Δεν το έχω δει.
The empire strikes back: Η καλύτερη και πιο βαθιά ταινία της σειράς Star Wars, η ταινία που ανεβάζει την τριλογία σε άλλο επίπεδο αλλά μπροστά σε άλλα έπη που αναφέρονται στο poll χάνει από τα αποδυτήρια.
Blade Runner: Φανταστική ταινία και ειδικά για την εποχή του υπερ-έπος. Η αισθητική και η ατμόσφαιρά του είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΕΣ αλλά και πάλι σε σύγκριση με άλλες ταινίες του poll χάνει (αλλά δύσκολα… :stuck_out_tongue: ).
2001: A space Odyssey: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Αριστούργημα με όλη την σημασία της λέξης, η εκπληκτική εισαγωγή σε βάζει στο τρυπάκι αμέσως, η άρρωστη ατμόσφαιρά της σε καθηλώνει, το διφορούμενο φινάλε της σε κάνει να την σκέφτεσαι για πολλές πολλές μέρες ακόμα. Γενικά… αριστούργημα.
Twelve monkeys: Αποτελεί προσωπική αδυναμία και μάλλον αυτό θα ψηφίσω παρά το γεγονός ότι ίσως αδικήσω την “Οδύσσεια”. Ίσως η καλύτερη ταινία του Τέρι Γκίλιαμ, το σενάριο είναι από άλλο πλανήτη, οι ερμηνείες είναι θεϊκές, η ατμόσφαιρα έχει την κατάλληλη αρρώστεια και σκοτεινιά που επιβάλλεται σε αυτές τις ταινίες… ΤΑΙ-ΝΙ-Α-ΡΑ!!
Alien: Πολύ μεγάλη ταινία αλλά θεωρώ πως είναι κατώτερη σε σχέση με τις συνέχειες της. Γενικά η τετραλογία αυτή είναι από τις λίγες περιπτώσεις που όσο περισσότερες συνέχειες έβγαιναν τόσο καλύτερες ήταν από τις προηγούμενες.
Planet of the apes: Πολύ ωραία ταινια αλλά υπερεκτιμημένη. Περνάει τα αντιρατσιστικά της μηνύματα, έχει ωραία αισθητική αλλά κάτι λείπει.
The matrix: Εντάξει, δεν ξέρω τι λέτε για αντιγραφές κτλ αλλά για την γενιά μου αποτελεί ταινια-σταθμό. Μιλάμε πάντα για την πρώτη ταινία, ε… Εντάξει, δεν έχει ελπίδες για ψήφο αλλά την θεωρώ ταινιάρα.
Terminator 2 - Judgment day: Tίμια αμερικανιά, πολύ καλύτερο από το πρώτο, μια χαρά ταινία είναι, την βλέπω άνετα όποτε τύχει.
Metropolis: Δεν το έχω δει (ντρέπομαι)…

Μεγάλη παράλειψη το Dark City. Προσωπική συμπάθεια το Minority Report (βασικά τι συμπάθεια, αριστούργημα το θεωρώ).

Ε, ναι.

12 Πίθηκοι πάντως και για μένα, από τις τοπ ταινίες μου έβα.