FIBA Basketball World Cup - China 2019

Υπάρχει μεγάλη προσμονή για το Μουντομπάσκετ έπειτα από 5(!) - τούτη τη φορά - χρόνια. Προσωπικά νιώθω ενθουσιασμό για την προοπτική της χώρας μας, θα έχουμε μετά από τόσο καιρό τον Γιάννη, ίσως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αυτές τις μέρες… Επίσης, έχουμε ένα απ τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη, τον Σλουκα (major fan του είμαι). Είναι και ο Καλαθης - το πιο άστοχο γκαρντ της Ευρωλιγκας (λολ) - ελπίζω να είναι καλός δημιουργικά κι αυτός με την σειρά του…

Όσον αφορά την Αμερική, έπειτα απ τον AD, ανακοίνωσε κι ο Harden οτι δεν θα λάβει μέρος τελικά… Παράξενο.

Anyway, θα χει πολύ ενδιαφέρον πιστεύω αυτό το Παγκόσμιο.
Για μετάλλια… :thinking:θα πω: ΗΠΑ :us:, Ελλάδα :greece:, Γαλλία :fr:

dark horse: Ιταλία :it:
dark horse #2: Καναδάς :maple_leaf:

Εσείς? lemme know :stuck_out_tongue:

“Είναι και ο Καλαθης-το πιο άστοχο guard της Ευρώπης, ελπίζω να είναι καλος δημιουργικα και αυτός…”

Το διαβάσαμε και αυτο…

3 Likes

Παιχταράς ο Καλάθης.

Από κει και πέρα η Αμερική δεν είναι το απόλυτο φαβορί για την 1η θέση για το λόγο ότι πολλοί υπερπαίχτες δεν κατεβαίνουν για διάφορους λόγους (Harden, Curry, Durant, Lebron, Davis, Westbrook, George κλπ).

1η θέση: ΗΠΑ
2η θέση: Σερβία
3η θέση: Γαλλία

Απλά μια πρόωρη εκτίμηση είναι το παραπάνω.

Μισο λεπτό, γεγονός ανέφερα… Δεν είναι ο Καλαθης το πιο άστοχο pg στην Ευρωλιγκα? Στην Ευρωλιγκα, όχι συνολικά στην Ευρώπη. Αν δεν είναι, τότε λάθος μου, προφανώς. Σαν δημιουργό προφανώς τον βρίσκω καλό.

Και εγω την Σερβια την βλεπω πολυ δυνατη. Για μας δεν ξερω. Δεν θεωρω δεδομενο οτι ο Γιαννης θα κανει την διαφορα σε πιο σφιχτο μπασκετ.

Έγραψες ότι ελπίζεις να είναι καλός δημιουργικά και αυτός.
Πρώτα απ’όλα σε σχεση με τον Σλουκα είναι σαφώς πολύ καλύτερος οργανωτής. Σουτερ όχι δεν είναι, το ξέρουμε αυτο.
Δεύτερον όταν μιλάμε για έναν guard που δίνει για πλάκα καμία 10αρια ασίστ στα ματς της Ευρωλίγκα, δεν “ελπιζεις”, ξέρεις ότι θα είναι καλός στην οργάνωση και δημιουργία.
Σε αυτή την εθνική υπάρχει ο Γιάννης και ο Καλάθης.
Μετά ακολουθούν όλοι οι άλλοι, Σλουκας και λοιποί.
Πριντεζης τεράστιος παίκτης και καριερα, αλλά πλέον όχι στην κατάσταση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και ήταν το κορυφαίο 4αρι της Ευρώπης.

Για μένα ΗΠΑ και Σερβία είναι τα ξεκάθαρα φαβορί για τα 2 μετάλλια. Και λόγω ροστερ και λόγω των απουσιών των άλλων.
Από εκεί και πέρα, Ισπανία, Γαλλία, ίσως Λιθουανία.
Την εθνική την έχω εκτός τετραδας και μεταλλίων.

1 Like

Αν ο Καλάθης στην ευρωλίγκα είχε γύρω του ένα σοβαρό σύνολο θα έβγαζε εύκολα double-double παίζοντας το μισό χρόνο από όσο παίζει τώρα. Ούτε θα έπρεπε να παίρνει πάνω του τόσες επιθέσεις, ούτε θα καίγονταν ασσίστ επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος να βάλει αμαρκάριστο σουτ σε φάσεις που τραβάει 2-3 παίχτες πάνω του.

Στην εθνική δεν ξέρω τι στήσιμο θα γίνει γενικά, αλλά επειδή είναι τρομερά κοντρολαρισμένος τον εμπιστεύομαι τυφλά. Μαζί με Σλούκα τρομερό ντουέτο στα guard.

Για Γιάννη κι εγώ αμφιβάλλω αρκετά κατά πόσο θα μπορέσει να αποδόσει με τους ρυθμούς που θα πάνε οι υπόλοιποι. Μακάρι, αλλά δύσκολο.

Για φαβορί όπως τα λέει ο προλαλήσας.

3 Likes

Ναι, έτσι όπως το είπα η αλήθεια είναι πως φαίνεται ν’αμφιβαλλω και για την δημιουργία του. Δεν αμφιβάλλω σ’ αυτό. Όμως τον Σλουκα τον θεωρώ ανώτερο overall. Δεν έχω πρόβλημα με το οργανωτικό κομμάτι, ούτε με την άμυνα και την αντοχή φυσικά. Δεν τον αντέχω καθόλου ως σουτερ τον Νικ. Παραείναι άστοχος, πως το λένε. Παραείναι τραγικός στα σουτ, στις βολές… Και να πω ότι οκ, ο ίδιος το αναγνωρίζει και δεν πολυσουταρει, να το καταλάβω… Στον Παναθηναϊκό σουτάρει περισσότερο από κάθε άλλον. Στην Εθνική βέβαια έχω την αίσθηση πως θα είναι πιο μετρημένος στο κομμάτι αυτό. Θα δούμε.

Δεν ξερω… Ας πούμε ότι διαφωνούμε. Κατ’εμέ Σλουκας > Καλαθης. Σίγουρα θα προτιμούσα να έχω Σλουκα αντί Καλάθη στον Παναθηναϊκό. Έχει τρομερή εξέλιξη ως παίκτης τα τελευταία χρόνια. Πρεπει να ναι και το πιο γρήγορο γκαρντ στην Ευρώπη.

ps. Τα Γαλλακια έχουν απίθανο ροστερ.

1 Like

Στα μαύρα άλογα βάλτε και την Αυστραλία ρε. Δεν ξέρω τελικό ρόστερ αλλά η προεπιλογή έβγαζε γούστα.

Μακάρι να μην χαντακωθεί ο MVP από τους συμπαίκτες και το όλο στήσιμο.

Πιστεύω με 35% τρίποντο μπαίνουμε 8αδα. Παραπάνω δεν μας κόβω, ελπίζουμε όμως!

Ο Ben Simmons ανακοίνωσε κι αυτός πάντως ότι δεν θα λάβει μέρος στο Μουντομπασκετ. Έχουν ούτως ή άλλως όμως καλή ομαδουλα οι Αυστραλοί. Όπως και οι Καναδοί, αν και κει θα χουν την απουσία του Tristan Thompson μου φαίνεται…

Χάσανε 10 rebound και 8 πόντους. Πέρα από την πλάκα οι Καναδοί πάνε γερά.

Βέβαια η Αυστραλία θα έχει τον άρχοντα Delly που μπορεί να λέει πως έκανε lock down σε prime Curry σε τελικούς NBA.

Πλάκα κάνω μην πέσετε να με φάτε

Νομίζω πως ο τελευταίος όμιλος είναι μακράν ο πιο ανταγωνιστικος κι αμφίρροπος, έτσι? Αυστραλία, Καναδάς, Λιθουανία, και η αρκετά υποδεέστερη Σενεγάλη.

2 Likes

Γενικά λείπουν αρκετοί παικτες ονοματα τελικά, ενώ αρχικά φαινόταν ότι οι περισσότεροι θα είναι στο παγκόσμιο.
Η Αυστραλία είναι και αυτή μέσα στις πολύ καλές ομάδες αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει τετράδα.
Οι νοτιοαμερικανοι, Αργεντινή και Βραζιλία δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν, είναι πεσμένοι και οι δύο σε ποιότητα σε σχέση με το παρελθόν.
Οι Ιταλοί θα είναι πλήρεις και έχουν παικταράδες αλλά ειναι πάντα ασοβαροι.

1 Like

ΗΠΑ πρώτο φαβορί και χωρίς τους μεγάλους αστέρες {Ακύρωσαν και πολλοί της προεπιλογής με τελευταίο τον ΜακΚόλουμ}
Σερβία-Ισπανία τις κερδίζεις μόνο στις κακές τους μέρες τις θεωρώ τα επόμενα φαβορί και μαζί με ΗΠΑ το τρίο των μεταλλίων. Μετά είναι ομάδες όπως εμείς, η Ιταλία, η Γαλλία, η Λιθουανία, Η Αυστραλία και ο Καναδάς. Με όλους αυτούς η Ελλάδα είναι στο 50-50 και όλες αυτές μπορούν να κάνουν ζημιά. Άντε κουτσά στραβά θα δυσκολέψει κόσμο και η Τουρκία αλλά μέχρι εκεί. Οι υπόλοιπες απλά υπάρχουν για μένα.

Εμείς καλά είναι να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια και να πάμε βήμα βήμα στοχεύοντας αρχικά 8άδα.

Στο τέλος με τους παίκτες που δηλώνουν ότι δεν θα είναι στο παγκόσμιο, η USA θα ψάχνει παίκτες να βγάλει 12αδα…Μόνο ο Ποποβιτς έχει απομείνει για να πει και αυτός ότι δεν θα είναι.
Εκτός και οι ΝτεΡοζαν, Λιλαρντ, ξενερα…

1 Like

Ξενέρα και τελικά παίζει να μην είναι καν στα μετάλλια. Θεωρώ Σερβία το πρώτο φαβορί για χρυσό μετάλλιο πλέον.

Αλλαζοντας θεμα κ βλεποντας οτι γινεται στην κινα , οσοι δουλευουμε πρωι με μεσημερι , δεν μας βλεπω να καταφερνουμε να δουμε κ πολλους αγωνες…Καναν τελικο κ κανεναν αγωνα βραδινο για εκει…Κατι σαν την ιαπωνια το 06 ενα πραμα

Οτι αντι για τον Λιλαρντ θα παει ο Κεμπα και δεν θα παρουν ουτε μεταλλιο ας πουμε.

Παιδια, στο ΝΒΑ υπαρχουν καμια 30αρια παικτες εκ’των οποιων οποιοι 5 και να κατεβουν παιρνουν το χρυσο χαλαρα. Τι συζηταμε τωρα?

1 Like

Ο Κεμπα Γουοκερ λες; Δεν έχω δει ποιους θα κατεβάσουν ακριβώς οι ΗΠΑ αλλά βλέπω ότι όλοι αυτοί οι παιχταράδες που ήταν στην προ-επιλογή λένε όχι ο ένας μετά τον άλλον. Συν όλους τους υπόλοιπους υπερπαίχτες που δεν θα κατέβαιναν έτσι και αλλιώς. Ξενέρα το όλο σκηνικό γιατί θα είχαμε τον Σεπτέμβριο μια υπερηχητική ομάδα που θα έπαιρνε το χρυσό για πλάκα. Για πλάκα όμως.

Επιμένω ότι τώρα η Σερβία έχει ένα προβάδισμα για χρυσό μετάλλιο. Εκτίμηση δικιά μου είναι αυτή, θα δείξει. Μιλάω για μια πλήρης Σερβία εννοείται χωρίς ατυχίες τραυματισμών και τέτοια.

Ακομα και απο τους 13 που εχουν μεινει (θα αντικαταστησουν καποιους) μια πενταδα πχ Lowry-Walker-Tatum-Love-Drummond δεν χανει απο καμια ομαδα στον κοσμο, μπορει να μην τους παρει ολους με 40αρες οπως θα εκανε αν κατεβαινε ο Χαρντεν η ο Καρυ, αλλα δεν το χανει εκτος και αν τα κανουν μπουρδελο στα αποδυτηρια.