FIBA Eurobasket 2022

Dorsey ξύπνα επιτέλους, Παπαγιάννη σκούπισε το βούτυρο από τα χέρια, Ιτουδη γιατί ξέχασες τον Παπανικολάου στον πάγκο; Μερικά παράπονα προς το παρόν, νομίζω θα αλλάξουμε πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο.

1 Like

2 Likes

Συνήθως είμαστε κοντά στους 50 στο ημίχρονο, σήμερα 39 γιατί ο Dorsey είναι εκτός παιχνιδιού (από χθες ε - κατάλαβε κανένα τι έκανε στο αντιαθλητικό;) και γιατί ο Παπαγιάννης χάλασε 4-5 πάσες του Σλούκα (ο οποίος επανήλθε).

Τώρα, για τους Ουκρανούς πέρα από το μπάσκετ εποχής παγετώνων που παίζουν στην άμυνα, έχουμε τραγική περιφερειακή άμυνα, ειδικά του Καλάθη. Είτε μας περνάνε σαν σταματημένους με το 1μιση guard που έχουν να είναι πολύ γρήγορο (δεν βγήκε ούτε ο Παπ στην αρχή πάνω του), είτε αλλάζουμε (δίχως προσπάθεια να τα σπάσουμε) στα σκριν και μπαίνουν για μπάσιμο οπότε τελειώνουν τη φάση ή αλευούπ/επιθετικό ριμπάουντ, που βγαίνει γιατί το 5ρι μας πάει πάντα για βοήθεια στον κοντό στη μπούκα. Βέβαια, όταν θες δημιουργία, πας με Λούτζη/Λάρυ παρατεταμένα; Θα δούμε, θέλει ξέσπασμα.

Λογικά θα διορθωθούν πολλά, πάντως παρατήρησα πως σε 2-3 κοψίματα ή πάσες σε ψηλό στο ζωγραφιστό δεν ξέραμε τι να κάνουμε την μπάλα, επειδή οι Ουκρανοί είναι λίγο ψηλότεροι από Κροατία/Ιταλία. Θα το βρούμε, ελπίζω.

2-3 από αυτες τις πάσες του Σλούκα ήταν κακές, δεν έφταιγε ο Παπαγιάννης.
Γενικα Καλάθης, Σλούκας ειναι κακοί, συν τον Ντορσει ο οποιος έπαιξε λίγο και δεν έκανε τίποτα.

Ναι, τη συνεργασία την είχαν διαβάσει, και κατά κανόνα σε αυτά φταίει ο πασέρ, αλλά είναι και πόσο δυνατά πάει ο ψηλός να πιάσει την μπάλα. Σε μια περίσταση δεν περίμενε καν πάσα, χτύπησε πάνω του και βγήκε.

Εγώ θεωρώ τον Σλούκα καλό σήμερα, είχαμε πιο ορθολογικές επιλογές με αυτόν στον άσσο.

Ντόρσευ 2 φάουλ, μια τάπα σε τρίποντο και βγήκε. Τώρα θα βρει ρυθμό, ξεκίνησε (σωστά) τις μπούκες. Για να δούμε.

Edit: Πάντως, με κανονική διαιτήσια, το πως μαρκάρουν σήμερα τον Γιάννη οι Ουκρανοί, είναι ακριβώς ο τρόπος που δεν πρέπει για να τον σταματήσεις. Πλάκα τους κάνει, και τους φθείρει.

1 Like

Μόνος του τους παίζει…

Μπορει κανεις να μου εξηγησει γιατι οσοι ποντοι μπαινουν απο μια (1) βολη, δεν καταγραφονται στον πινακα που μας δειχνει η μεταδοση μεχρι να μπει το επομενο καλαθι ή βολη (απο οποιαδηποτε ομαδα)?

Εβαλε ο Γιανναρος μια βολη πριν κανα διλεπτο για το 46-49 μετα το καρφωμα στο οποιο δοθηκε και φαουλ, και το σκορ εγραφε 45-49 μεχρι να βαλει τις δυο βολες στην επομενη επιθεση για το 48-49. Ειναι κατι που εχω παρατηρησει σε καθε αγωνα που εχω δει ως τωρα, και συμβαινει μονο με τις βολες.

Οσον αφορα το ματς, το εβαλα στο δευτερο ημιχρονο, εχασα ολο το πρωτο γιατι ημουν κομματια και κοιμηθηκα λιγο παραπανω. Στο δευτερο ημιχρονο αυτο που βλεπω ειναι οτι μαλλον απλα πρεπει να δινουμε την μπαλα στον Γιαννη και να τον αφηνουμε να κανει οτι γουσταρει. Μονο καλα πραγματα θα συμβουν.

1 Like

Γιατί η Φιμπα είναι για τον πέο.

3 Likes

Tyler time παιδιά, μη φοβού!

4 Likes

Ενταξει αυτην την εξηγηση ειχα κι εγω, απλα ειπα να επαληθευσω :sweat_smile:

Ξεχασα να αναφερω τις παμπολλες φασεις στις οποιες σφυριζουν οι διαιτητες γιατι το χρονομετρο δεν μηδενιστηκε στα 24 δευτερολεπτα, τις παμπολλες φασεις που ο χρονος τρεχει χωρις λογο, και τις φασεις που οι διαιτητες σταματανε το ματς γιατι “κατι πηγε λαθος”. Α ναι, και τον ιδρωτα στο παρκε που εχει οδηγησει σε γλιστρες παικτων 2-3 φορες στα ματς που εχω δει.

Ντορσει εχει κανει 2 κλεψιματα και εχει βοηθησει σε αλλο 1. Και σημαντικα καλαθια.

Γιανναρος αν συνεχισει ετσι θα ριξει 50αρα.

Πολύ σωστή προσέγγιση από τον Dorsey σε όλο το δεκάλεπτο, και άμυνα. Και ο Παπ βρήκε πατήματα στην άμυνα.

και 32 στην τριτη περιοδο :sweat_smile:

2 Likes

Ο Γιάννης κάνει ότι θέλει, ο Καλαθης επιτέλους παίζει σαν Καλάθης, ο Παπαγιάννης εξαιρετικές άμυνες και ο Ντόρσει ξύπνησε και καπως ετσι πηγαμε στο +14.

9 Likes

O Σλούκας γιατί τόση ώρα έξω;

Τι κανεις ρε υπερλατρεια Αγραβανη, μετενσαρκωση Βαγγελη Βουρτζουμη :heartpulse:

5 Likes

Γιατί παίζουμε καλά ίσως;…αν χρειαστεί θα τον βάλει.

1 Like

Τρομερό β ημίχρονο.

9 Likes

Αριστούργημα ήταν το β μέρος

5 Likes

Μακράν η καλύτερη μας εμφάνιση.

Για τον Γιάνναρο ότι και να πούμε είναι λίγο.

3 Likes

Χάρμα ιδέσθαι στο β΄, ανέβηκε Ντόρσεϊ και Νικ (τρομερή σκαστή πάσα από το τρίποντο για κάρφωμα του Γιάννη), ο Σλούκας συνεργάστηκε καλά με Παπαγιάννη στο 4ο.

Όλοι θετικοί απόψε. Να ανέβει κι ο Παπαπέτρου στα επόμενα 2 (edit: τελικά 1) αδιάφορα πλέον, ματσάκια και να ενσωματωθεί ο Κώστας και πάμε με φόρα στο Βερολίνο.

Αν δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο 100% (που προφανώς δεν έχουμε φτάσει), δε φοβάμαι κανέναν αντίπαλο στα 2α σταυρώματα για τα νοκ-άουτ.

Edit: Μέχρι στιγμής οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά είναι Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Σερβία.

9 Likes