FIBA Eurobasket 2022

Έφτιαξα τόπικ να τα λέμε για το Ευρωμπάσκετ.

Συμφωνείτε με τα Power Rankings?

2 Likes

Επιτέλους Ευρωμπάσκετ

Εδώ έχει αρκετες πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων

Στην πρώτη φάση παίζουμε 2,3,5,6 και 8 Σεπτεμβρίου με Κροατία, Ιταλία, Μ. Βρεττανία, Ουκρανία και Εσθονία.

Και εδώ την προεπιλογή παικτών για την προετοιμασία που ξεκίνησε χτες

6 Likes

Μετά από χρόνια νομίζω ότι έχουμε καλές βάσεις για μετάλλιο.

7 Likes

Κοιταω το power ranking κ βλεπω την αλλοτε κραταια ισπανια στην 6η θεση κατω απο την λιθουανια που ειναι 5η.Παραδοση θα μου πεις εχουν κ οι λιθουανοι γενικα κ η 6η θεση δεν ειναι μακρια απο την 4αδα.Αλλα οι ισπανοι σε τι φαση βρισκονται?Φαση αναδομησης?Η παλια φουρνια εχει αποχωρισει ολη?

Α,κ οι γιουγκοι 4οι ,κατω απο μας?Πολυ δυνατη ομαδα κ παικτες γενικα , αν κ δεν εχω δει με ποιους θα κατεβουν,οπως κ με τους ισπανους.

Οσο για μας θελω κ ελπιζω να παρουμε ενα μεταλλιο μετα απο χρονια.Τα τελευταια χρονια οντως δεν ειχαμε καλη ομαδα αλλα κ οταν ειχαμε κ πηγαιναμε για κατι καλο,αποτυγχαναμε.Τοσο το 05 οσο κ το 09 περισσοτερο , δεν ειχαμε παει σαν φαβορι ή για μεταλλιο.

Το μονο που με προβληματιζει στην ομαδα ειναι οτι δεν εχουμε 2ο σεντερ πισω απο τον παπαγιαννη. Δεν ξερω αν μπορει να παιξει ή παιζει ο γιαννης.Στις αλλες θεσεις πιστευω ειμαστε αρκετα καλα.

Περα απο την ελλαδα , περιμενουμε να δουμε καλο μπασκετακι.Απο το προημιτελικα κ μετα που θα ειναι κ δυνατοι οι αγωνες.1 μηνας εμεινε για να δουμε χιτσκοκικα γκραγκινιολικα φιναλε :slightly_smiling_face:

8 Likes

Για μένα πρώτο φαβορί είναι μακράν η Γαλλία στα χαρτιά. Περιμένω να δω το τελικό ρόστερ. Μια φροντ λάιν με Πουαριέ, Φαλ, Γκομπέρ, Γιαμπουσέλε, Μπατούμ είναι θεωρητικά αχτύπητη. Και στο βάθος (Παγκόσμιο 2024) υπάρχει και η συμμετοχή του Εμπίντ που περιμένει τα χαρτιά του για να ενσωματωθεί.

Όχι ότι υπολείπονται παικτών στις άλλες θέσεις με Μαλεντόν, Οκόμπο, Μπομπουά, Ερτέλ, Φουρνιέ… μιλάμε για υπερπλήρες ρόστερ.

Δεύτερο φαβορί η Σερβία με εξίσου εντυπωσιακό βάθος: Γιόκιτς και Μιλουτίνοφ. Πετρουσεφ, Ποκουσέφσκι, Λούσιτς, Κάλινιτς. Νέντοβιτς, Μπιέλιτσα και Μαρίνκοβιτς. Τεόντοσιτς και Μίσιτς!

Η Ελλάδα έχει τον Γιάννη (όπως και η Σλοβενία τον Λούκα) αλλά δεν έχουμε αλλαγές στο 4 για να ματσάρουμε τόσα (και τέτοια) κορμιά. Φανταστείτε ότι αλλαγή του Γιάννη είναι ο Αγραβάνης και ο Κασελάκης! Επίσης πίσω από τον Παπαγιάννη υπάρχει μόνο ο άπειρος Κώστας Αντετοκούνμπο.

Για να πάρει η Ελλάδα μετάλλιο θα χρειαστεί καλά ζευγαρώματα, ξεκούραστους βασικούς και Γιάννη σε MVP mode.

12 Likes

Ισχύει. Αν είχαμε Μήτογλου θα ήταν πιο σίγουρα.
Εγώ δεν έχω σίγουρο κανένα μετάλλιο πάντως. 8αδα και βλέπουμε για αρχή.

1 Like

Προφανώς τίποτα δεν είναι απολύτως σίγουρο σε τέτοιες διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα το ρόστερ μας είναι αρκετά καλό και ο Ιτούδης είναι τεράστιο +. Α ρε Μήτογλου αν σε είχαμε θα ήμασταν τέλειοι…

Όπως και σχεδόν σε κάθε διοργάνωση μετά το 1995, σκέφτομαι τι υπερομάδα θα είχαν οι Πλαβι αν δεν είχε διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία. Μόνο και μόνο το Ντονσιτς και Γιοκιτς στην ίδια ομάδα θα ήταν εξωφρενικό.

Ελπίζω σε μετάλλιο, όλα γίνονται όταν έχεις Γιάνναρο στην ομάδα σου. Εδώ έχει πάρει τίτλο με Μίντλετον 2ο καλύτερο παίκτη στην ομάδα του…

5 Likes

Δεν ξέρω, μακάρι. Δεν έχουμε δει ποτέ τον Γιάννη να εντυπωσιάζει με την Εθνική, όπως κάνει με Μπακς. Γι αυτόν τον λόγο, διατηρώ επιφυλάξεις.

Επίσης, στους Μπακς η μπάλα περνάει απ αυτόν στο 70% των επιθέσεων και είτε θα πάρει την επίθεση, είτε θα μοιράσει την μπάλα. Με Καλάθη/Σλούκα να θέλουν μπάλα στα χέρια τους, μόνο ο Ντόρσεϊ και ίσως ο Παπανικολάου μπορεί να περιμένει πάσα από τον Γιάννη (ενώ ο Παπαπέτρου θέλει κι αυτός την μπάλα στα χέρια για πολλή ώρα συνήθως). Θα έβαζα και Παπαγιάννη στην εξίσωση αλλά φαντάζομαι ότι ο Γιάννης θέλει τη ρακέτα όλη δικιά του (iso) για να επιτεθεί. Ο Γιώργος έχει middle range σουτ αλλά είναι πιο αποδοτικός με πικ ν ρολ.

6 Likes

Δεν φταίει ο Γιάνναρος που το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μάπα :smiling_imp:

Να δούμε πώς θα κατάπινες τη γλώσσα σου και θα έτριβες τα μάτια σου, αν εμφανιζόσουν στο Dome! :face_with_raised_eyebrow:

3 Likes

Άσε με εμένα, εγώ όταν λέω ότι είμαι ΠΑΛΤΟ στο μπάσκετ το εννοώ, όχι σαν εσένα που ήσουν μια χαρά στην μπαλιτσα.

Θα τελείωνα το ματς με 1/12 σουτ, 5 φάουλ , 7 λάθη και 1 τεχνική ποινή :joy:

2 Likes

1/12 δεν είναι άσχημο… 2 πόντοι είναι αυτοί!

2 Likes

Με τόσα χρόνια σφαλιάρες, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μετάλλιο. Ας δούμε πρώτα τι μπάσκετ θα (θέλει να) παίξει η εθνική. Το είχαμε ξανασυζητήσει και σε άλλο θρεντ, ο Ιτούδης με την ΤΣΣΚΑ είχε το μεγαλύτερο 3PA ratio στη διοργάνωση που σημαίνει ότι το μπάσκετ του εξαρτάται πολύ από το τρίποντο. Τον Γιάννη θα τον αντιμετωπίσουν με τείχος 2-3 παίκτών όπως και στο ΝΒΑ άλλωστε. Αν είναι αποτελεσματικοί στο να περιμένουν και να ευστοχήσουν στα catch’n’shoot οι Σλούκας, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, ακόμα και ο Αγραβάνης τότε κάτι θα μπορούμε να κάνουμε. Η παρουσία Ντόρσεϊ και Παπαγιάννη (στη φετινή του κατάσταση) είναι μεγάλο συν πάντως σε σχέση με το ρόστερ του '19.

Λογικά το depth-chart θα είναι το παρακάτω:

PG: Σλούκας / Καλάθης / Μποχωρίδης
SG: Ντόρσεϊ / Λαρεντζάκης
SF: Παπαπέτρου / Παπανικολάου / Θανάσης
PF: Γιάννης / Αγραβάνης
C: Παπαγιάννης / Κώστας

(Μποχώ, Λάρι είναι δικές μου εκτιμήσεις, τόσο λόγω εμπειρίας σε σχέση με π.χ. Καλαϊτζάκηδες, όσο και λόγω ύψους στο αμυντικό σκέλος).

Από τους υπόλοιπους, συμφωνώ με @plex27 για προβάδισμα Γαλλίας (ο Μπατούμ νομίζω είναι εκτός αλλά αρκούν και οι υπόλοιποι) και Σερβίας (είναι εκτός ο Μπογκντάνοβιτς αλλά και πάλι μιλάμε για υπερ-ρόστερ). Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει Ισπανούς, όποιους κι αν κατεβάσουν, όπως και ΛΙθουανούς που σχεδόν πάντα βρίσκουν τρόπο να τρύπώσουν στην οκτάδα, ενώ σίγουρα θα είναι πολύ δυνατοί οι Σλοβένοι (δεν είναι μόνο ο Λούκα, είδα πρόσφατα τα προκριματικά τους για το παγκόσμιο και με κάποιον τρόπο παίζανε όλοι διαστημικό μπάσκετ). Προσωπικά έχω σε κάποια εκτίμηση και τους Ιταλούς, αν και με μέτριο ρόστερ συνολικά, πού είναι και γηπεδούχοι στον όμιλό μας.

Ερωτηματικά όπως πάντα Κροάτες και Τούρκοι που έχουνε ένα σωρό μονάδες αλλά από χημεία μηδέν.

7 Likes

Ο Μπαντενχολτσερ γελάει αλλά από μέσα του μάλλον σκέφτεται μην τυχόν και μου τραυματιστεί το χρυσωρυχείο θα σας γαμησω όλους

10 Likes

Του Παπαγιάννη να φανταστώ δεν προχωράει για Μπακς ε;

Να ξεπεράσει τον τραυματισμό του εύχομαι και για να τον έχει η εθνική και για να παίξει ξανά στο NBA το αξίζει

3 Likes

Με φόρα από χτες ο Ντόρσεϊ, για να δούμε. Χωρίς Γιάννη σήμερα, για να προστατευτει

Εντυπωσιακό το πόσες δικαιολογίες έχουν εφεύρει οι μύστες στο μικρόφωνο.

1 Like

Λούντζης μάλλον κλειδώνει για το euro ε;

3 Likes

Τελικά όσο έχουμε Ιτούδη στον πάγκο κάτι μπορεί να γίνει.

4 Likes