FIBA Eurobasket 2022

Στην τρίτη περίοδο είμασταν υπερβολικα νωθροί και εκτός κλίματος. Αφού δεν καταφέραμε να αλλάξουμε το μομεντουμ τότε και ξέφυγε η διαφορά, μετά ήθελε ένα μικρό θαύμα που δεν ήρθε, δεν βοήθησε καθόλου και η αστοχία μας στο β’.

Πολύ κρίμα, πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια πραγματικά πίστευα πως θα πάμε για μετάλλιο.

6 Likes

Ξέρεις τι @QuintomScenario, πέρα από τα καντήλια, εμένα με χαλάει πολύ να βλέπω μια ομάδα με καλούς και ενίοτε φτασμένους παίκτες (που έχουμε τέτοιους) να παίζουν λες και κατέβηκε το ροκιν ξερωγω στο παρκέ. Δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο, το κοουτσάρισμα ήταν κάκιστο, δεν έγινε καν προσπάθεια να τους περιορίσουμε στην περιφέρεια, οι παίκτες δεν πήραν πρωτοβουλίες (μόνο ο Γιάννης και ο Λαρετζάκης). Αφούς τους βλέπεις πως σουτάρουν σαν τρελοί, πέσε πάνω τους, ανέβασε την άμυνα, κάνε κανά φάουλ, δοκίμασε κάτι! Η ξενέρα και τα μπινελίκια για αυτό ακούγονται, είμαι 100% ενάντιος σε αυτό που λες, αναγνωρίζω πως υπάρχει και η ήττα στον αθλητισμό φυσικά αλλά ρε παιδιά, το σημερινό ήταν οριακά κοροϊδία. Δεν νοείται τέτοια αντιμετώπιση αν θες να πας ψηλά, χάσε αλλά μην πέσεις αμαχητί, δείξε πως το πάλεψες.

2 Likes

εμενα παντως το παραπονο μου που δεν εχει σχεση τοσο με το σημερινο ματς οσο γενικοτερα με το ελληνικο μπασκετ ειναι οτι τοοοοσα χρονια δεν εχει βγει ουτε ενας σουτερ

6 Likes

Παπανικολάου, Θανάσης, Γιάννης, Λάρετζακης το πάλεψαν πολύ πάντως.

Πάρα πολύ κακή περιφέρειακη άμυνα, κακό μπλοκ άουτ και μεγαλη αστοχία στο β’ για μένα οι αιτίες της ήττας από αυτά που αφορούν εμας. Και εννοείται και το … Chechik των Γερμανών.

3 Likes

Καλή εμφάνιση επιθετικά στο πρώτο - κακή στο β. Κακοί αμυντικά σε όλο το ματς.

Δε θέλω να μηδενίσω τους πάντες γιατί είδαμε ωραίο μπάσκετ από την ομάδα. Όσο και να μην είναι της ώρας, αν παραμένει το ρόστερ ως έχει (+ Μήτογλου), ίσως γίνει χρήσιμο μάθημα για το ερχόμενο Παγκόσμιο (κι ας έχουμε στην καμπούρα τόσες απογοητεύσεις, την ομάδα αυτη του Ιτούδη, πρώτη φορά την είδαμε).

Μεγάλη ευθύνη ο Ιτούδης και το προπονητικό σταφ για το ότι δε βρήκαν λύση τόση ώρα στο σκριν ψηλού στον Σρέντερ που τον εβγαζε συνεχώς απέναντι στον ψηλό μας. Εκεί έκανε ατομική φάση με iso ενώ όταν δεν είχαμε switch στα σκριν, επιτίθονταν στα πρώτα 6-7 δευτερόλεπτα σε ανοργάνωτη σχεδόν άμυνα, περνώντας σαν σταματημένους Καλαθη και Σλούκα.

Ο Ντορσει πήρε πολλες προσπάθειες και δεν του βγήκε σχεδόν καμία. Αλλά είναι ο μοναδικος σουτέρ σου και θα τον επέλεγα σε κάθε διαθέσιμο τουρνουά. Τον Γιάννη τον έπαιξαν πάλι με τρίγωνα στην άμυνα, όπως οι Τσέχοι.

Προφανώς ήταν καθοριστική η ευστοχία των Γερμανών στα 3π αλλά στο 1ο μπορέσαμε και τους ακολουθήσαμε. Στο β χάθηκε η ψυχραιμία από όλους, πάλι ευθύνη κοουτς. Αλλά, ειλικρινά, δεν έχω απάντηση αν κάποιος άλλος κόουτς θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Αυτό με τα τρίποντα του Γιάννη, ήταν αναγκαίο κακό (όντας ο ηγέτης της ομάδας). Δυστυχώς γύρισε μπούμερανγκ. Πάντως αυτή η ήττα, νομίζω θα κάνει τον Γιάννη πιο δυνατό. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε ευκαιρία να τον ξαναδούμε στην εθνική, πολλές φορές ακόμα.

Το κεφάλι χαμηλά, μακάρι να παραμείνουν όλοι στην ομάδα και να παρουσιάσουμε λύσεις στο μέλλον σε όλες τις αποψινές αδυναμίες. Οι ομάδες χτίζονται σταδιακά, ας μάθουμε από αυτόν τον αποκλεισμό.

9 Likes

Έχω την αίσθηση πως η αστοχία γενικά ήταν ένα θέμα, το οποίο κουκουλώθηκε από τις μαγικές ικανότητες του Γιάννη και σήμερα, εναντίον μιας πιο ποιοτικής ομάδας, φάνηκε εμφανώς η αδυναμία μας. Ο Σλούκας θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα σε αυτόν τον τομέα, αλλά φάνηκε συνολικά πως δεν βρήκε τον καλό του εαυτό, όπως ελπίζαμε.

2 Likes

Ισχύει πως το μπάσκετ άλλαξε και στην Ευρώπη και εμείς δεν έχουμε ακολουθήσει τις αλλαγές. Θέλει αθλητικότητα, τρίποντο και δουλειά. Και guards. Σήμερα δε γινόταν να νικήσουμε

1. όταν όλοι οι Γερμανοι έβαζαν 3ποντο άρα δεν ήξερες ποιον να μαρκάρεις
  2. Παίζαμε άμυνα από τα Lidl όπως είπε κάποιος
  3. Στο 3ο αρχίσαμε τα ηλίθια 3ποντα αντί να συνεχίσουμε από τη ρακέτα (64 πόντους σε ημίχρονο είχαμε)
  4. Δεν είχαμε απάντηση στον Σρέντερ

Ίσως το 3ποντο του Σλούκα στο ημίχρονο, να έκανε κακό

5 Likes

Κριμα να παει χαμενο να χεις τετοιον παιχτη παντως στην ομαδα σου.

Ολα αυτα ομως προκυπτουν απο καποια αισθηση υποχρεωσης που μπορει να εχεις μεσα σου εστω και ασυνειδητα. Δεν παιζουν για μενα και για σενα ο Γιαννης και ολοι οι αλλοι. Παιζουν εκπροσωποντας την πατριδα τους, και κανουν το καλυτερο που μπορουν. Δεν μπορω καν να διανοηθω οτι υπαρχει εστω και ενας παικτης στην Εθνικη ομαδα αυτην την στιγμη που να μην αισθανεται πολυ χειροτερα απο οτι εγω, εσυ και ολοι οι αλλοι μαζι.

Ουτε κοροιδεψαν κανεναν μας και διαφωνω πολυ με την χρηση της λεξης, γιατι πολυ απλα δεν μας χρωστανε και τιποτα. Η ελλειψη πιεσης που λες, μπορει πολυ απλα να οφειλεται στο οτι δεν ειχαν την ψυχολογια ή την ικανοτητα εκεινη την στιγμη να σκεφτουν καθαρα. Τι οφελος θα ειχε να αρχισουν τα φαουλ που λες?

Οι Γερμανοι ηδη ηταν στο μπονους μετα απο 5 λεπτα αγωνα στην 3η περιοδο, και ειχαν ηδη αρχισει να παιρνουν τζαμπα ποντους απο βολες. Ολοι οι guards μας οπως πολυ σωστα επισημανε ο @plex27 ειχαν ηδη 3 φαουλ ο καθενας στην 3η περιοδο. Δεν μπορεις να παιξεις σκληρα εναν αντιπαλο οταν παιζει τοσο εξυπνα και κερδιζει τοσα πολλα φαουλ και ευκολους ποντους ΚΑΙ βαζει και 17/28 τριποντα. Ειναι απλα αδυνατον.

3 Likes

107 πόντους. Στο πιο κρίσιμο ματς, αυτό που ξέραμε οτι θα είναι από την αρχή της διοργάνωσης με βαση τους ομίλους και τις διασταυρώσεις.

Απογοητευση και ο παπαπετρου…και ο σλουκας - καλαθης δεν μου αρεσαν καθολου…τον λαρεντζακη τον σεβαστηκα σημερα ακομα πιο πολυ εδικα οταν εδειξε και η καμερα να κλαιει με λιγμους… τουλαχιστον το προσπαθησε και επαιξε οσο μπορει … δειτε και τα ριμπαουντ… εκει φενεται ολη η εικονα

1 Like

Επίσης όταν κάναμε αλλαγή έβγαλε πολλές φάσεις με μις ματς τον γκαρντ μας με ψηλό . Ή πέρναγε τον ψηλό μας στα πόδια, και αυτό έγινε κάποιες φορές. Και οι βοήθειες υπολειτουργούσαν, όπως και τα μπλοκ άουτ που τους έδωσαν εύκολα τελειώματα με τους ψηλούς.

Απλά πράγματα έκαναν, αλλά τα έκαναν σωστά και δεν είχαμε απαντήσεις.

6 Likes

Είναι απλά η προσδοκία που είχα/-με ανάλογα με το potential της ομάδας, καμία αίσθηση υποχρέωσης, συνειδητή ή ασυνείδητη. Σιγά μην λογοδοτήσουν σε μένα και σε σένα οι παίκτες. Απλά με ενοχλεί αφάνταστα να βλέπω μια ομάδα που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να κάνει 2 βασικά πράγματα σωστά, να φαίνεται λες και τους έχει καταπιει η γη χωρίς κάποια προσπάθεια να αλλάξουν την ροή του ματς. Και με ενοχλεί γιατί ξέρω πως δεν είναι αυτή η ποιότητα αυτών των παικτών και είναι κρίμα αυτό που είδαμε απόψε.

Εδιτ: @RiderToUtopia Αυτό με τα μις ματς ήταν απίστευτο, έφτασε να παίζει άμυνα ο Καλάθης κοντά στη ρακέτα.

4 Likes

Αυτό έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο γιατί τους έκανε έως τότε πλάκα στις σύνθετες άμυνες (2 ατόμων) με βοήθεια, επειδή όπως προείπα οι άλλοι έκοβαν (ειδικά ο Ντόρσι στο 2ο δεκάλεπτο - άλλο αν έφαγε κάπου 20 πόντους προσωπικά στην άμυνα).

Αυτό όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο σταμάτησε, όπως και τα ριμπάουντ (μας πήραν 46 - και αυτό το πρόβλημα το λέγαμε από το Ακρόπολις), ενώ η αδυναμία να βγούμε από τα σκριν στην άμυνα και να κάνουμε contest το οτιδήποτε απλά μας στοίχησε το ματς. Κοινώς, δεν είχαμε τρόπο να κρύψουμε τα πολύ αργά πόδια των περιφερειακών μας. Δεν ξέρω τι φταίει για αυτό, πολλά μπορώ να πω (καφενειακά πάντα), δεν είναι της παρούσης.

Φυσικά, όταν πήγαμε να παίξουμε με κοντό σχήμα για να το γυρίσουμε, πέραν των θυσιασμένων ριμπάουντ παραχωρήσαμε και miss match, τα οποία δεν σταματούσαν αφού δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις (3 φορές γερμανός ψηλός έσπασε double team κάτω από το καλάθι με περιστροφή και σκόραρε - ανεπίτρεπτο και για ερασιτεχνικά). Τα προβλήματα στην άμυνα είναι εύκολο να εντοπιστούν από το σταφ, και από αυτή χάσαμε. Όχι από τα τρίποντα του Γιάννη.

Κάποια στιγμή (αργοπορημένα) ο Ιτούδης έβαλε Γιάννη πάνω στον Σρέντερ για να τρώει την αλλαγή στα σκριν και να μένει ρακέτα και λειτούργησε, ρίξαμε τη διαφορά στους 9, αλλά μετά πάει χάθηκε αυτό. Φυσικά, σε τέτοια ματς δεν θες Παπαγιάννη, αλλά δυνατά 3-4ρια δίπλα από τα guard.

Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίξω στην ευστοχία των Γερμανών, και περιμένω να δω έπειτα από ποιό αποκλεισμό θα αλλάξουν δομικά πράγματα, και τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε από τον Γιάννη (edit: για μένα τίποτα, χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα να παίζουμε), που δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο (ειδικά αμυντικά).

Επίσης μην ξεχνάμε αυτό:

Τέλος πάντων, πήγαμε στο τουρνουά με πολλούς αστερίσκους (τραυματισμοί - ντεφορμέ περιφέρεια) και μπήκαμε 8δα. Μερικές φορές κάνεις τόσα με όσα έχεις. Αλλά πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε ματς με “ηρωϊκές” ανατροπές και ψυχωμένα 5λεπτα, δεν θα φέρνουν για πάντα μετάλλια αυτά, νομοτελειακά.

6 Likes

Μα αυτό είπα. Επέλεγε η Γερμανία (εντολή κοουτς φαντάζομαι) κάθε φορά ο σκρινερ του Σρέντερ να είναι ο ψηλός τους, ώστε να «ξεμείνει» ο δικός μας ψηλός με τον Σρέντερ (μιας και παίζαμε με αλλαγές για πολλή ώρα).

Τα μπλοκ αουτ δεν μπορούσαν να γίνουν σωστά για τον ίδιο λόγο, οι αλλαγές έφερναν κοντούς κάτω από τη ρακέτα (δεύτερο σκριν εκτός μπάλας) ή παίκτες μας κοντά στο τρίποντο (άρα μεγάλη απόσταση να διανύσουν) γιατί ήταν τρομερά εύστοχοι από την περιφέρεια.

Γενικά πολύ δύσκολες καταστάσεις για να αντιμετωπιστούν από μια ομάδα κι έναν κοουτς σε συνθήκες τουρνουά και φάση νοκ αουτ. Γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να μη διαλυθεί αυτή η ομάδα και να την ξαναδούμε στο Μουντομπάσκετ, ελπίζοντας ότι θα είναι πιο διαβασμένη.

Τέλος, είναι σωστο επίσης ότι υστερούμε πλέον πολύ σε περιφερειακή άμυνα (γκαρντς). Ο Σλούκας κι ο Καλαθης είναι 30+ και δεν έχουν την ταχύτητα και τη δύναμη να τα βγάλουν πέρα κάθε νύχτα με τη νέα φουρνιά «αθλητών» που έχει έρθει (όπως ο Γιάννης, ο Σρέντερ ή ξερωγω ο Μάικ Τζέιμς).

2 Likes

Μεγάλο κρίμα σήμερα. προϋποθέσεις αρκετά καλύτερες και απ το 15 για μετάλλιο αλλά πάλι δεν.

Χάστε ρε παλικάρια δεν λέω αλλά παλέψτε τουλάχιστον, βγάλτε λίγο νεύρο, παίξτε λίγο ξύλο (στα πλαίσια του παιχνιδιού πάντα). Κάποιοι θα βρουν την εύκολη δικαιολογία ότι ήταν εξωφρενικά κωλόφαρδοι οι Γερμανοί. ΟΛΑ τα τρίποντα που έβαλαν ήταν ελεύθερα θα πω εγώ αυτοί την δουλειά τους έκαναν και τους μπήκαν και 3 παραπάνω (η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς) η περιφερειακή μας άμυνα που ήταν; Κόουτς σε εκθειάζω απ την πρώτη μέρα αλλά σε όλο το ματς είχαν miss match και μας έβαζαν εύκολα καλάθια δεν γίνεται να το είδαμε εμείς οι προπονητές του καναπέ και όχι εσύ.

Η 3η περίοδος πάλι;;;; 3 πόντοι σε 7 λεπτά όλοι από βολές;;;; 107 πόντους;;;;; Αυτά πληρώνονται.

Αν τα έχω με κάποιους παίχτες ατομικά αυτοί είναι σίγουρα οι Καλάθης, Σλούκας. Λες και ήταν αμούστακοι έφηβοι και παίζανε πρώτη φορά μεγάλο ματς απαράδεκτοι. Χωρίς αυτοπεποίθηση σούταραν τρίποντα σε φάση θα το χάσω σίγουρα αλλά δεν γαμιέται.

Μπράβο στον Γιάννη που έκανε τα γνωστά του θα πω (αν και στην άμυνα θέλει να τα ακούσει και αυτος) και στον Λαρενζάκη που ήταν ο μόνος που έβγαλε νεύρο.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο ξενέρα και πάλι, τρακάραμε στον σκόπελο 8αδα για άλλη μια φορά. Κρίμα κρίμα

ΥΓ Συμφώνησα μια φορά με τον Χατζηπαπαρα πάντως. Σήμερα φάνηκαν όλες οι παθογένειες του Ελληνικού μπάσκετ (τα αγωνιστικά θέματα εννοούσε). Και επειδή γράφουν πολλοί να βγάλουμε έναν σουτέρ εγώ θα πω ότι δεν αρκεί. Θέλουμε σουτέρ πολλούς. Έτσι είναι το μπάσκετ πλέον. Η κ16 κάτι έδειξε αλλά 1ον αργεί η ώρα τους και 2ον μπορεί κανένας τους εν τέλει να μην κάνει το μεγάλο βήμα

ΥΓ Μπράβο για την προσπάθεια δεν θέλω να ακυρώσω τα πάντα και ναι έχουμε αγωνιστικά θέματα αλλά το ρόστερ μας ήταν μίνιμουμ για 4αδα και αφού δεν πήγαμε είναι αποτυχία. όχι παταγώδης όπως το 19 αλλά αποτυχία

ΥΓ2 Σρέντερ βλακάκο σε 20 χρόνια δεν θα θυμάται κανένας ότι έπαιζες μπάσκετ κόψε το υφάκι. .Κάφρος δεν έγινα. Χιαστούς και ψόφο δεν ευχήθηκα όπως κάτι βλάκες εκεί που έβλεπα το ματς αλλά μου την έδωσε απίστευτα η αλήθεια είναι

Καλα οχι, αλλα δεν πειραζει

1 Like

Ούτε γι αστείο, απορώ πώς πείστηκε τόσο πολύς κόσμος για κάτι τέτοιο.

1 Like

Αντε μωρε σχεδον ολα

Ισως υπερεκτιμησαμε καποιους παιχτες μας η αληθεια ειναι

Δεν θα σχολιάσω πολλά για την εθνική, μπράβο τους και εκεί που φτάσανε. Η Γερμανία έπαιξε τρομερά, εμείς δεν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε, οπότε δίκαιο αυτό που έγινε.

Επειδή είχα καιρό να δω ευρωπαικό μπάσκετ: τι αηδία είναι αυτή με τους διαιτητές? Κάθε 2 λεπτά να σταματάνε το ματς (με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ρυθμό), κάθε δεύτερη φάση αντιαθλητικό/τεχνική ποινή, κάθε 3η φάση var. Πότε έγινε το μπάσκετ έτσι ρε παιδιά? Ποιός βλέπει αυτή την αηδία?
Με τέτοιες διακοπές στα ημιτελικά του 2005, θα είχαμε πάρει τα παπάρια μας.

1 Like