FIBA Eurobasket 2022

η κυρια βασιλικη φταιει,φαινονταν απ την αρχη οτι ειναι λαθος επιλογη

9 Likes

Κρίμα για την εθνική, η προσωπική μου άποψη επί του θέματος είναι ότι στην ουσία - ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ - δεν έχουμε σκληροτράχηλους παίχτες. Δε γίνεται να κοντράρεις παίχτες του NBA με παίχτες που αγωνίζονται στο ευρωπαικό μπάσκετ. Οι διαφορές είναι ξεκάθαρες, ακόμα και μέτριοι παίχτες του NBA σε τέτοιες διοργανώσεις βγάζουν μάτια γιατί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν ΘΗΡΙΑ. Για αυτό μας ενοχλεί ο κάθε Σρέντερ που γελάει ειρωνικά. Δε συμφωνώ ούτε εγώ με αυτή την αντιμετώπιση, αλλά σκεφτείτε ότι αν και γηπεδούχοι, το φαβορί στα χαρτιά ήμασταν εμείς. Και αυτοί σε κάθε περίοδο έβαλαν σχεδόν 30 πόντους, ενώ εμείς στην τρίτη περίοδο είχαμε βάλει μόλις 1 πόντο σε 6 λεπτά. Τραγικά πράγματα. Αν κοιτάξουμε το σκορ βέβαια, συνολικά βάλαμε 96 πόντους, που εννοείται ότι δεν είναι λίγοι, αλλά όταν τρως 107 σημαίνει ή ότι δεν έπαιξες άμυνα, που είναι το δυνατό σου χαρτί ή ότι απλά οι άλλοι ξεκωλώθηκαν, το οποίο όμως είναι νόμιμο να συμβεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δε σε αφήνουν να μπεις εντός ρακέτας και εσύ με το ζόρι ευστοχείς στα τρίποντα και πετάς τούβλα δυστυχώς δε μπορείς να έχεις απαιτήσεις νίκης. ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή να βρούμε σοβαρό σουτέρ. Γιάννης ψυχάρα με 31 πόντους, το ντισκαλιφιέ για 'μένα ήταν προκλητικό και αστείο από πλευράς διαιτησίας, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό που μας έφταιξε.

3 Likes

Το σωστό για μένα δεν είναι απλά να βρεις σοβαρό σουτέρ… είναι να μάθουμε επιτέλους να σουτάρουμε από όλες τις θέσεις. Ακόμα και αν θεωρητικά έχεις τον σουτέρ Ντόρσει, όταν αυτός δεν είναι στη μέρα του δεν μπορείς να γίνεις απειλητικός. Πρέπει να ξέρει ο αντίπαλος ότι δεν μπορεί να είναι χαλαρός στην περιφέρεια γιατί υπάρχει απειλή.

Και όταν λέμε σουτέρ τι εννοούμε; Γιατί για μένα σουτέρ είναι εκείνος που ακόμα και σε κακή μέρα θα στάξει 3-4 τρίποντα, και ας έχει 4/10

Στο 1 με ποιον απειλούμε; Είχαμε στον Σλούκα (μετά από τραυματισμό) και τον Καλάθη
Στο 2 έχουμε Ντόρσει, Λάρυ …
Στο 3 έχουμε Παπανικολάου και Παπαπέτρου (μετά από τραυματισμό)
Στο 4 έχουμε Θανάση, Αγραβάνη

Δεν υπάρχει ουσιαστική απειλή σε καμία θέση αν σβήσεις τον Ντόρσεϊ (του οποίου το μυαλό χαλάει πιο εύκολα από όλους). Μόνο ο Σλούκας θα μπορούσε να απειλήσει αλλά και πάλι του αρέσει να έχει περισσότερο τη μπάλα στα χέρια του, δεν μπορεί να βρει το χώρο που έχει στον Ολυμπιακό. Παπανικολάου δυστυχώς είναι ανάλογα το φεγγάρι

Απειλή για μένα είναι αυτός που με βάση το σχέδιο που έχεις κάνει στην άμυνα, απαγορεύεται να τον αφήσεις μόνο του (άσχετα αν τελικά βρεθεί επειδή έπαιξαν καλά το play)

Οσο εχουμε γκαρντ χωρις σκορινγκ ικανοτητες κ αθλητικοτητα δεν θα εχουμε ιδιαιτερες ελπιδες. Το μπασκετ ειναι πολυ των κοντων αυτη την εποχη.

Θα άλλαζα τα γκαρντ με FW.

Firmware? :smiley:

1 Like

Κοίτα να δεις που πέρασαν μπροστά οι Ιταλοί ρε φίλε! Ελπίζω να αντιδράσουν οι Γάλλοι, μην αποδειχτούν Σερβία.

εγω παλι θα πω Ιταλια μακαρι το χρυσο

1 Like

Σλοβενία repeat θέλω εγώ! :stuck_out_tongue:

1 Like

Ετοιμάζεται ο Ποτζέκο για τους 4…

1 Like

Τι εγκληματικό σφύριγμα δόθηκε μόλις…

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Ιταλία σήμερα έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ από ότι στον αγώνα με τη Σερβία, ειδικά στην άμυνα. Κάτι λέει αυτό.

3 Likes

Ρε Φοντέκιο τι κάνεις.

Βουντού Γαλλίας και στους Ιταλούς.

4 Likes

Allez Les Blues!

94-86;

Φίμπα-μάφια

1 Like

Αυτό το 0/2 βολές απέναντι στους Γάλλους από Τουρκία και Ιταλία ενώ ήταν δικό τους παιχνίδι δεν ξέρω τι επίπεδα μεταφυσικής αγγίζει.

2 Likes

Βλέπω Γαλλία για το χρυσό.
Η κωλοφαρδία της ειναι αήττητη πραγματικά.

λέτε να τους ξεκωλόφσκι;

6 Likes