Δεν εχω δει καποιο σχετικο thread για το γκρουπ, κι ειπα να τ’ανοιξω εγω.
Πιστευω οτι ειναι μπαντα που αξιζει αναφορας.
Fields of the Nephilim is a gothic rock band formed in Stevenage, Hertfordshire in 1984. The original line-up consisted of vocalist Carl McCoy, saxophonist Gary Whisker, Tony Pettit on bass, guitarist Paul Wright and drummer Alexander “Nod” Wright. Following the release of the debut EP Burning the Fields, Whisker left the band to be replaced by Peter Yates as second guitarist. The band’s name refers to a Biblical race of giants or angel-human hybrids, known as the Nephilim. Different band members have conflicting opinions about the nature of the “Fields”: either they represent magnetic fields[1] or agricultural ones[2]. Although they have not received substantial mainstream success, the band’s seminal sound has proved highly influential, especially in the genre of gothic rock and, later on, gothic metal.
cure,fields of nephilm,bauhaus,joy division,dead can dance,siouxsie and the banshees,sisters of mercy,clan of xymox,Cocteau Twins και Αnne Clark ειναι τα 10 συγκροτηματα του χωρου που ειναι υπερανω κριτικης,οπωτε εδω ανηκουν και οι Fields…τεραστιο συγκροτημα,Dawnrazor με εισαγωγη once upon a time in thw west και τα μυαλα στο μπλεντερ…δεν εχω ακουσει απο το 2000 και μετα,τα 2 τελευταια τους δλδ,αλλα ολα τα προηγουμενα γ@μ@νε…πολυ μεγαλη η επιδραση τους στο χωρο,Carl McCoy μεγαλη μουρη και ψυχακιας(αν και τα ψιλοχαλασε με τα copyright μετα που εφυγε-το zoon ωραιο αλμπουμ παντως) και τιγκα στιχοι για τον Crowley…γκρουπαρα!!
Zoon είναι ΔΙΣΚΑΡΑ (όχι, όχι η γνωστή καραμέλα του φόρουμ “ναι αυτό είναι δισκάρα”, εδώ το εννοώ με όλη τη σημασία της λέξης) και Mourning Sun τρέχα να ακούσεις. Αγγίζει Elizium για μένα.
ναι,το zoon το ειχα ακουσει παλιοτερα και μου αρεσε αρκετα,δεν εκατσε να το λιωσω ομως και τωρα μιας και το αναφεραμε,θα το τιμησω λεω τις επομενες μερες οπως του αξιζει…και καποια στιγμη,οντως πρεπει να τσεκαρω και τα 2 τελευταια,αμεσα μαλλον,μιας και μου τους θυμησατε τωρα,ειχα και καιρο να ακουσω,ευκαιρια…θενκς chief:razz:
Το “Ζοοn” στην αρχη με ξενισε, αλλα σιγα σιγα με κερδισε.
Φρεσκος, σκληρος, ηχος κι ο Μεγαλος σε κεφια.
Το “Morning Sun” ηταν καλο come back, που ελπιζω να χει συνεχεια…
Παντως, τις συναυλιες τους τισ απολαυσα και τις δυο.
Ειδικα η πρωτη που εκλεισε με “Wail Of Sumer” και “And There Will Your Heart Be Also” ηταν σκετη μαγεια.
To Zoon εκσπερματωνει στο 99% των συγκροτηματων που προσπαθησαν να παιξουν και-καλα-σκοτεινο-μοχθηρο-Black/Death. Ο δισκος ειναι υπερτατος. Και αληθινος… Θειλα σκετη…
Είναι τεράστιοι, αν και μας άφησαν με μια γεύση ανικανοποίητου στο λάιβ πέρισυ - ήταν ωραία, αλλά όχι τέλεια, σα να έλειπε κάτι (ποιό Elizium κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? :P)
Αναφέρεστε στο Zoon πολύ, αλλά τι να λέμε τώρα για τους κλασικούς τους δίσκους των '80ς. Παρέα με τους Sisters υπήρξαν τα συγκροτήματα που εκτόξευσαν το goth rock. To The Nephilim είναι απλά μνημειακός δίσκος, λατρεία σκέτη που θα με στοιχειώνει για πάντα. Το Dawnrazor υπήρξε ένα πολύ καλό ντεμπούτο με ορισμένες φοβερές στιγμές, ενώ το Elizium βρίσκεται στα σύνορα όπου το goth ενώνεται με το prog - και στα σύνορα με τη φαντασία γενικώς.
Οι Fields είναι Gothic Rock. Με αρχίδια.
Εδώ δύο στιγμές που αποδεικνύουν γιατί αγαπάμε τόσο το γλυκό τους έρεβος…
At The Gates Of Silent Memory
Blue Water
Ο McCoy είχε πει κάποτε σε συνέντευξη “δε καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τόσο το σκοτάδι”.
Θεοί- τι να λέμε τώρα. Αγαπημένη κυκλοφορία μακράν το ‘‘The Nephilim’’. Από τους δίσκους που με σημάδεψαν. Το ‘‘Elizium’’ είναι και αυτό ισάξιο θα έλεγα. Σχεδόν υπνοτιστικό album. To ‘‘Mourning sun’’ με ψιλο- δυσκόλεψε για να πω την αλήθεια. Έχει κάποιες συγκλονιστικές στιγμές, αλλά στο σύνολο του δε φτάνει τα μεγαλεία του παρελθόντος. Επίσης δε μου άρεσε που ακουγόταν τόσο πολύ Nefilim και όχι Fields of the Nephilim. Παρόλα αυτά θα είμαι αιώνια ευγνόμων σε αυτόν το δίσκο, αφού χάρη σε αυτόν πέρυση τους είδα live, σε μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχω παραστεί. Carl McCoy και τα μυαλά στα κάγκελα…
Α, και προσκυνάμε ‘‘Zoon’’ φυσικά. Από τους ποιοτικοότερους death metal δίσκους των '90s.
Εδώ και λίγο καιρό τους ανακάλυψα και είναι από τι φορές που λες, μα γιατί να μην τους ξέρεις τόσο καιρό.
Απίστευτη μπάντα, δύσκολα ξεχωρίζω δίσκο, αν και προτιμώ λίγο παραπάνω το ‘‘The Nephilim’’.
Θα ήθελα να τους δω live.
Το elizium πρέπει να ήταν απο τις μεγαλύτερες πατάτες που έχω κάνει όσο αφορά την αγορά δίσκου (δεν είναι τυχαίο ότι τελικά το πούλησα με ελάχιστα χρήματα 1 χρόνο μετά). Διαφορά ανάμεσα στα κομμάτια δε κατάλαβα, και έκανα υπερπροσπάθεια τη πρώτη φορά για να μη με πάρει ο ύπνος. Όποτε δοκίμασα να το ξανακούσω απλά δεν άντεχα πάνω απο λίγα λεπτά.
Το Mourning Sun απο την άλλη ήταν εξαιρετικός δίσκος, τα κομμάτια του είχαν τεράστιο ενδιαφέρον ενώ πολύ θα ήθελα να διαβάσω μία ανάλυση των στοίχων.΄
Θέλω σαν τρελός να πέσει στα χέρια μου το Zoon για να το ακούσω όπως του αξίζει, σε σωστές συνθήκες
Eγω το εισητηριακι μου για Hellfire fest με My dying bride και ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ το εχω σταντ μπαη:D,αντε να ανεβει και κανεις να κανουμε φορουμομαζωξη στο μπιρμινχαμ…
μολις χθες τελειωσα την τελετουργια…δεν ειχα ξανακουσει και πετυχα τυχαια στο γιουτουμπι πριν 1-2βδομαδες το love under will…δεν ηθελε και πολυ μα τον οσιρις!!!
κατεβασα με τη μια δισκογραφια και καθε μερα ακουγα απο ενα δισκο 2-3-4 φορες…αναλογα!!και βεβαιως i steel keep walking…!!!πραγματικα δεν εχω λογια…ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ οτι και να πω λιγο!!!
και καπου διαβασα οτι πριν το ζοον ειχε αρχισει να ακουει slayer και εχει εμφανη επιρροη μεσα…ενταξη…τι αλλο…υπερτατος συνδιασμος δηλαδη!!!
α…και απ’οσο εμαθα εχει κυκλοφορησει αυτο το λαηβ απο το βιδεο στο λαβ ανδερ γουιλ…οποιος εχει κανα λινκ για κατεβασμα…οπωσδηποτε!!!