Firefox ή Internet Explorer?

ti exw liwsei re sy…H douleia mou apaitei na ta gnwrizw auta…sysadmin eimai kai vgazw to pswmi mou kathimerina eksigwntas me apla logakia se asxetous tin texnologia…tespa…peri oreksews leei stifado…ante geiaaaa…

ένα customize με add-ons και plug-ins στον firefox και είσαι άρχοντας

Καλα ρε φιλε πλακα εκανα!!με τα μουτρα με την μια!!

Σου προτείνω να βάλεις στον Firefox το Download Statusbar. Αντί να βγαινει παράθυρο θα έχεις τα downloads το statusbar. Εμένα με βολεύει πολύ

Για δωσε καμια οδηγια πως να το ωαλω!!Plzzz!!

pas edw…
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/26
patas install now kai eisai etoimos!! :wink:

Thnx magka!

στα vista ο καινούριος explorer έχει τα ίδια πάνω κάτω με τον firefox…:-k

ton 7 exei…ama thes ton vazeis kai sta xp…
opws proanefera einai asta na pane…polu “varu” programa…kai opws panta spastiko stin ekkinisi…

kaneis lathos man…den exei kamia sxesi…epeidi me kathisterisi 6 xronwn evalan tabs ston IE den ton kanei idio me ton firefox…den mporeis na ton parametropoiiseis (ton IE) katholou, kai to kyriotero…o IE eksakolouthei na einai o Windows explorer me diktyako prosanatolismo…in other words, einai demenos sto leitourgiko opws kai na to kaneis oti trypes exei o win.explorer exei kai o IE…

Opera ftw:)

Gia osous theloun na “peiraksoun” ton firefox parathetw links :

[SIZE=2]Hacking Firefox: The secrets of about:config[/SIZE]

http://www.computerworld.com/action/article.do?command=printArticleBasic&articleId=9020880

kai apo to official mozillazine [B] [SIZE=2]about:config entries

[/SIZE][/B]

http://kb.mozillazine.org/about:config_entries

[SIZE=2]

[/SIZE]

Firefox ασυζητητί. Στο Mac βέβαια δεν υπάρχει ο IE ενώ υπάρχει ο Safari, που είναι πολύ καλός και γρήγορος, ενώ ο Firefox ώρες-ώρες σέρνεται απελπιστικά… Έχω εθιστεί όμως στα extensions:roll:

Διαλέγω FireFox διότι είναι πιο ελαφρύς, έχει και add-ons με διάφορα καλούδια themeς, tab extensions κτλ. O IE 7 είναι πολύ βαρύς, και δεν μπορεί να μπει σε ένα μέτριο pc (P4 2,4 Ghz). Δοκιμάστε να ανοίξετε 5-6 tabs μαζί, θέλεις περίπου 30 δεύτερα για να αρχίσει να αποκρίνεται.

Για την ιστορία ο πρώτος browser με tabs είναι ο Opera. Μπορεί και να το είπε κάποιος αλλά το έχασα :stuck_out_tongue: . Βγήκε και ο safari όπου λένε ότι είναι πολύ πιο γρήγορος και από τους FF IE. Επίσης για καιρό είχα το Mozilla Suite (τώρα είναι Sea Monkey), μου κάνει καλύτερος από τον Firefox (στα ψιλά) αλλά δεν έχει καλά themes:( .

Ναι, βγηκε ο safari για windows την προηγουμενη εβδομαδα, αλλα με το που βγηκε εκανε παταγο με τα bugs και τις τρυπες του…3 μερες μετα εβγαλε η apple “μπαλωμενο” version αλλα και παλι δεν μας πειθει…ενω στο macos ο safari πεταει γιατι στηριζεται στο engine toy konqueror (απ’το linux/bsd), στα windows ειναι αλλου παπα ευαγγελιο…

Καλά αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο. Με τον καιρό θα στρώσει φαντάζομαι. Κάτι τέτοιο βέβαια δείχνει το πόσο “ευάλωτα” είναι τα Windows σαν λειτουργικό. Αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα, πολύ μεγάλο

Ρε σεις τον τελευταιο καιρο ο Firefox συνεχως κολλαει στο ασχετο…Εχει αρχισει να με εκνευριζει.
Τι στο διαολο γινεται?

Το Netscape Navigator, το «ιστορικό» λογισμικό πλοήγησης από τις πρώτες ημέρες του Παγκόσμιου Ιστού, δεν θα κυκλοφορήσει σε νέες εκδόσεις εξαιτίας έλλειψης χρηστών, ανακοίνωσε ο αμερικανικός πάροχος AOL στον οποίο ανήκει σήμερα το πρόγραμμα.

«Μετά την 1η Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει ενεργή υποστήριξη για το Navigator 9 ή για τις προηγούμενες εκδόσεις του Netscape Navigator» γράφει στέλεχος στο ιστολόγιο της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι από τον επόμενο μήνα οι χρήστες θα πάψουν να λαμβάνουν ενημερώσεις για τη βελτίωση του προγράμματος.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν το Διαδίκτυο άρχιζε να γίνεται δημοφιλές, το Netscape εξυπηρετούσε το 90% των χρηστών. Το ποσοστό αυτό έχει πέσει σήμερα στο 0,6%.

Στην αγορά κυριαρχεί πλέον ο Internet Explorer της Microsoft, με μερίδιο σχεδόν 80%, ενώ οι «εναλλακτικοί» χρήστες, ένα 16% του συνόλου, έχουν στραφεί στο Firefox του Ιδρύματος Mozilla.

Πολλοί προγραμματιστές της Netscape, που απολύθηκαν όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από την AOL το 2003, έγιναν μέλη του Ιδρύματος Mozilla και συμβάλλουν σήμερα στην ανάπτυξη του «ανοιχτού» κώδικα του Firefox.

Η πρώτη έκδοση του Netscape παρουσιάστηκε το 1994 από την Netscape Communications Corporations, μια εταιρεία που είχε μόλις ιδρυθεί από τον Μαρκ Αντερσεν, έναν απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Ίλινοϊ που είχε εργαστεί στον «αρχαϊκό» browser Mosaic.

Κλείνοντας το κεφάλαιο Netscape, η AOL παροτρύνει το κοινό της να επιλέξει Firefox: «Πιστεύουμε ότι είναι η σωστή στιγμή να σταματήσουμε την ανάπτυξη των browser της μάρκας Netscape, να παραδώσουμε τα ηνία στο Mozilla και να ενθαρρύνουμε τους χρήστες να επιλέξουν Firefox» γράφει ο Τομ Ντραπό της εταιρείας.

in.gr

εγώ που τα εχω και τα δύο, χρησιμοποιώ κάθε φορά όποιο να 'ναι… Δε έχω βρει σημαντικές διαφορές, ωστόσο αρκετές φορές μου έχει τύχει πχ. ένα σάιτ ή κάποιο βίντεο να μην ανοίγει με εξπλόρερ και να ανοίγει με φάιρφοξ. Αλλα κατα τ’άλλα νο προμπ. :slight_smile:

Kαι τα 2 στο PC ου σερνονται…οπότε επιλέγοντας το μη χείρον βέλτιστον…θα έλεγα Firefox…
Eρωτηση:Δεν είναι λιγο δύσχρηστος ο Mac???