Firehouse, Bonfire, Pretty Maids 16/10 Principal - Σαλόνικα 17/10 Gagarin - Aθήνα

Και οι δυο ακυρώσεις οφείλονται στις μπάντες και όχι στον διοργανωτή .
Επίτρεψτε μου να το λέω γνωρίζοντας τα πράγματα από μέσα.
Οπότε εφόσον ισχύει αυτό και με δεδομένα το ότι ο διοργανωτής έχει ήδη προκαταβάλει κάποια χρήματα στο εξωτερικό για να “τρέξει” το live και οι μπάντες επιθυμούν μετάθεση και όχι αναβολή το να επιστραφούν χρήματα είναι δύσκολο ίσως και αδύνατον.
Το να είμαστε έξω από τα πράγματα πολλές φορές μας οδηγεί στα εύκολα σχόλια και συμπεράσματα δεν είναι πάντα έτσι όμως.

Όσο για την απρόσμενα ευχάριστη αλλαγή του να μην έρθουν -ευτυχώς- οι Harcore Superstar και στη θέση τους να έρθουν οι ΤΝΤ … παραμένω με το στόμα ανοιχτό ανυπομονώντας να ακούσω τον κυρ Harnell από κοντά με την υπέρτατη φωνή του.

τον Harnell δεν θα τον ακούσεις, πάνε χρόοοοοονια που έχει φύγει από το συγκρότημα…

METAL_LAWS έχεις δίκιο τα λεφτά έπρεπε να επιστραφούν αν και πρόκειται για αναβολή κι όχι ακύρωση.

Αλλά άλλο αυτό κι άλλο όσα μετά σούρνεις όχι μόνο στο συγκεκριμένο διοργανωτή αλλά σε όλους στο τέλος του post σου.

Αρα στην δευτερη αναβολη ο διοργανωτης δηλωσε ψευδως οτι οφειλωταν στην απεργια! Θα καραφλιασουμε!!!

Αν εξαιτιας των συγκροτηματων μπαινει μεσα ο διοργανωτης, δεν θα τον πληρωσω εγω. Αν το κρεμασαν και του ανεβασαν το κοστος διοργανωσης τοτε απο αυτους πρεπει να παρει μειωνοντας την αμειβη τους. Σε τελικη αναλυση για επαγγελματικη συμφωνια μιλαμε αν δεν κανω λαθος.

Σε τελικη αναλυση, ευκολα σχολια, δυσκολα σχολια και πρασινα αλογα. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ. Τοσο δυσκολο ειναι??? #-o

Οχι, οχι, οχι. Με παρεξηγησες. Στο τελος του ποστ μου δεν κανω στοχευμενη επιθεση. Απλα παραθετω παραδειγματα. Γιατι ο χρηστης exodus λεει οτι ειμαστε αγνωμονες. Κατσε δηλαδη, αμα δεν πληρει βασικες ποιοτικες προδιαγραφες μια διοργανωση δεν θα την κραξω επειδη ηταν δυσκολο να διοργανωθει??? Ξερεις εμενα στην δουλεια μου αν δεν την κανω καλα δεν θα πω “ξερετε ειστε αχαριστος που διαμαρτυρεστε, εγω προσπαθησα πολυ για το αποτελεσμα”, θα πω “συγνωμη, εσφαλα” και μετα θα το βουλωσω και θα προσπαθησω να διορθωσω το λαθος μου.
Δεν καταλαβαινω που ειμαι λαθος σε αυτο το πολυ απλο πραγμα που λεω.

Α, τότε πάω πάσο…

Απλά είδα σχόλια περί πραγμάτων που δεν ελέγχει ένας διοργανωτής (ήχος, χώρος, ορατότητα) κ δεν νομίζω ότι πρέπει να πετάμε τους πάντες σ’ ένα τσουβάλι, γιατί υπάρχουν και διοργανωτές που κάνουν καλή δουλειά…

η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να έδιναν επιλογή εξαργύρωσης των εισιτιρίων αφού υ συναυλία θα γίνει τελικά 7 μήνες μετά την αρχική ημερομηνία…

εγώ πάντως εχω κράτησει το δικό μου και καλά να είμαστε θα παω…

εχω ακουσει ελαχιστα απο αυτες τις μπαντες, θα τις τσεκαρω το καλοκαιρακι κ αν μ’αρεσουν θα ερθω… θα ειναι η τελευταια πριν το φανταριλικι…

Προς Metal Laws

Απ’ ότι βλέπω συνεχίζεις να λες ασυναρτησίες και μάλιστα σε επιθετικό ύφος εξ’ αρχής.

Για να είσαι ενήμερος λοιπόν, θα σου πω ότι τους όρους δεν τους θέτουν τα διάφορα σημεία προπώλησης, βλέπε π.χ. Ticketmaster, Ticket House, Ticket Services, κ.λ.π., αλλά οι καλλιτέχνες και οι διοργανωτές.

Πάψε επιτέλους να αμφιβάλλεις για τα πάντα, να κατακρίνεις τους πάντες, ακόμα και για πράγματα για τα οποία δεν φταίνε οι διοργανωτές (π.χ. για τα κλαμπ / συναυλιακούς χώρους, θέμα ήχου, κ.λ.π.). Τα πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά ούτε και τραγικά όπως εσύ τα παρουσιάζεις (αλλά φαντάζομαι ότι από τις πολλές συναυλίες που έχεις ήδη διοργανώσει, έχεις αποκτήσει μεγάλη πείρα!!!). Βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό το επιβεβαιώνουν και πολλοί καλλιτέχνες αλλά και οπαδοί. Έχω δει συναυλίες και στο εξωτερικό (και μάλιστα στην Στοκγχόλμη μία απ’ αυτές, με τον YNGWIE MALMSTEEN συγκεκριμένα) ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ σε χώρους σαφέστατα μικρότερους και υποδιέστερους απ’ ότι είναι το Sin City στην Αθήνα, ή απ’ ότι ήταν το Ξυλουργείο στην Θεσσαλονίκη, μιας και είσαι από εκεί. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΨΕ ΝΑ ΛΕΣ ΑΗΔΙΕΣ!!!

Η συναυλία για την πρώτη φορά μετατέθηκε λόγω των Firehouse και ενός σοβαρού προβλήματος που προέκυψε, ενώ την δεύτερη μετατέθηκε λόγω της απεργίας, μήπως φταίει ο διοργανωτής και γι’ αυτό (δηλαδή εγώ); ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;

Επίσης εξυπνάκια (που έχεις τις λύσεις στο τσεπάκι σου και τις μοιράζεις απλόχερα), λες να μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συναυλία την επόμενη μέρα, Παρασκευή 21 Μαίου και να μην το έκανα; Λες να έχω βίτσιο και να θέλω να κάνω τις συναυλίες καθημερινές αντί για Σ/Κ για να μου κοστίζουν περισσότερο τα αεροπορικά, κ.λ.π. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ Π-Σ-Κ (21-22-23/5/2010).

Επίσης μήπως σκέφτηκες πόσο δύσκολο είναι τα ταιριάξουν τα προγράμματα τριών διαφορετικών συγκροτημάτων; Μπα, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τύπους σαν και εσένα.

Και προφανώς δεν μπορείς και ούτε θέλεις να καταλάβεις και να εκτιμήσεις την προσπάθεια ενός διοργανωτή, όταν αυτός προσπαθεί να σου δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αξιόλογα ονόματα (όπως π.χ. στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις) με το λιγότερο δυνατόν αντίτιμο.

Και επειδή αναφέρθηκες στην προπώληση, την στιγμή της δεύτερης μετάθεσης, η προπώληση στην Αθήνα ήταν αρκετά καλή, στην Θεσσαλονίκη σχετικά χαμηλή, όπως πάντα άλλωστε, και αυτός θα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο θα σταματήσουνε να γίνονται συναυλίες στην Θεσσαλονίκη, ή θα μειωθούν στο πραγματικά ελάχιστο, μέχρι το κοινό εκεί να καταλάβει, εάν θελήσει να καταλάβει, ότι θα πρέπει να υποστηρίζει τις συναυλίες και μετά να ζητάει και να απαιτεί!!!

Επίσης οι Firehouse έχουν ήδη πληρωθεί το 100% της αμοιβής τους, ενώ οι άλλες μπάντες το 50% των αμοιβών τους, εδώ και 3 μήνες!!! Και αυτά είναι χρήματα που ακόμα δεν έχουν εισπραχθεί από την προπώληση, εξυπνάκια ή μάλλον κουτοπόνηρε.

ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ωστόσο θα σου πω να πας στο σημείο που αγόρασες το εισιτήριο σου (Musicland ή Metropolis) και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, με τον όρο ότι θα τους επιδείξεις το αεροπορικό σου εισιτήριο ή το εισιτήριο οποιουδήποτε άλλου μέσου, για το ταξίδι σου στο εξωτερικό εκείνη την περίοδο, απ’ την στιγμή που αυτό ισχυρίζεσαι. Γιατί τώρα τελευταία όλοι ξαφνικά ταξιδεύουν μανιωδώς στο εξωτερικό!!!

Για να μην έχεις την μαλακισμένη νοοτροπία του Έλληνα και να λες το αυτονόητο πρέπει ναχεις ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό!( Δεν εξηγείται αλλιώς) Φυσικά και δεν είσαι λάθος αλλά μην περιμένεις αυτό να γίνει κατανοητό.

Συμφωνω με metal laws σε ολα κ θεωρω οτι ο exodus,αν οντως ειναι ο διοργανωτης(που προφανως ειναι γτ δεν εξηγειται αλλιως η σταση του),εκτος απο παραλογος σε πολλα σημεια(οχι ολα),ειναι κ αγενης.
Να του υπενθυμισουμε οτι ο metal laws κ ο καθε συναυλιοφιλος στην τελικη ειναι που δινει υποσταση στη δουλεια του.
Και δεν προκειται περι αχαριστιας,αλλα κοινης λογικης.

Προς sicada

Πριν κριτικάρεις και γράψεις κάτι, θα πρέπει να διαβάσεις όλα τα προηγούμενα posts και μετά να εκφέρεις άποψη, έτσι δεν είναι;

Και απ΄ότι φαίνεται δεν το έχεις κάνει. Γιατί αλλιώς θα έβλεπες ποιος γράφει επιθετικά και ποιος όχι.

Όπως επίσης θα έβλεπες ότι το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να πάρει τα λεφτά του πίσω, υπό τον όρο που έθεσα και είναι απόλυτα λογικός.

Και βάσει των λεγόμενών του, σίγουρα το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει αποβάλλει την νοοτροπία του νεοέλληνα, παρόλο που ζει / έζησε στο εξωτερικό.

Για την συγκεκριμένη συναυλία είχαν αγοράσει και Γερμανοί / Ιταλοί εισιτήρια μέσω internet, οι οποίοι επίσης ενημερώθηκαν και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα στην συνεννόηση!!! Οι ξένοι δεν έχουν το πρόβλημα, αλλά κάποιοι λίγοι Έλληνες (οι οποίοι πάντα θα διαμαρτύρονται για τα πάντα και με τίποτα δεν θα είναι ευχαριστημένοι).

Επίσης πάψτε μέσω των forums να βρίζετε και να γράφετε ανακρίβιες, πάντα ανώνυμα!!!, και όταν σας απαντάει κάποιος με στοιχεία, να τον χλευάζετε.

Και αφού όλα νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολα, ρόδινα, ότι όλοι σας κλέβουν, κ.λ.π., αντί να χάνετε τον χρόνο σας γράφοντας ασυναρτησίες, κάντε μια εταιρία διοργάνωσης συναυλιών, όλοι μαζί, και αρχίστε να διοργανώνετε συναυλίες, και όταν τα βρείτε σκούρα, ελάτε να το ξανασυζητήσουμε

Μια ερώτηση μόνο: Δε θεωρείς λογικό κάποιος να ζητάει τα χρήματα του πίσω όταν ένα λαιβ έχει μετατεθεί 7 μήνες αργότερα?

Όχι δεν το θεωρώ λογικό, απ’ την στιγμή που το live θα γίνει. Το ίδιο και οι Γερμανοί και οι Ιταλοί που επίσης έχουν αγοράσει εισιτήρια, όπως και χιλιάδες άλλες άνθρωποι ανά τον κόσμο σε ανάλογες περιπτώσεις (π.χ. περιοδεία In Flames, περιοδεία Slayer, κλπ).

Βλέπεις πάλι ότι το πρόβλημα το έχουν μόνο κάποιοι λίγοι Έλληνες;

Άμα διοργανώσεις και εσύ μία συναυλία και σου παρουσιαστούν προβλήματα και μάλλιστα όχι εξ υπετιοτητάς σου, τότε θα καταλάβεις.

Δε σε αμφισβητώ, απλά θεωρώ ότι έστω ένα μέρος του αντίτιμου του εισητηρίου θα πρέπει να δίνεται.

Anyway…

Και κάτι ακόμα. Και εγώ είμαι οπαδός και πηγαίνω σε συναυλίες (και πληρώνω κανονικά εισιτήριο) σε εσωτερικό και εξωτερικό, και σε περιπτώσεις που μου έχουν τύχει, δεν αντιδρώ κατά αυτόν τον τρόπο (με το να βρίζω και να λέω δεν με ενδιαφέρει τίποτα, κλπ). Και αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι ελληνική και μόνο συνήθεια.

Γιατί; Αυτό θα συνέβαινε μόνο στην περίπτωση που κάποιο απ’ τα βασικά ονόματα δεν έπαιζε. Και εγώ μάλιστα έκανα το αντίθετο, στην θέση των Hardcore Superstar που δεν μπορούσαν να παίξουν στις νέες ημερομηνίες λόγω ηχογραφήσεων, έβαλα τους TNT, μία μπάντα μεγαλύτερη και ακριβότερη από τους Hardcore Superstar, κάτι που κανένας άλλος διοργανωτής δεν θα έκανε. Και αυτό γιατί λειτουργώ ταυτόχρονα και ως οπαδός, και το ευχαριστώ είναι τα σχόλια που διαβάζεις.

Επίσης οι ημερομηνίες πάντα ορίζονται βάσει του προγράμματος του κάθε συγκροτήματος, της διαθεσιμότητας των χώρων και επίσης σε συνδυασμό με τις ημερομηνίες άλλων παρόμοιων συναυλιών του είδους, έτσι ώστε να μην συμπαίσουν.

κοίταξε να δεις το καταλαβαίνουμε ότι έχεις ρίξει τρέξιμο, δουλεια, ιδρώτα κλπ για να γίνει το λαιβ αυτό, καταλαβαίνουμε ότι στράβωσε κάπου όλο αυτό αλλά ήδη 4-5 παιδία που είναι εξωτερικοί παρατηρητές (εξαιρουμένου του metal laws ) σου είπαν ότι θεωρούν ότι έχει δίκιο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Να σημειώθει ότι αυτοί που στο είπαν πολλοί θα πάνε στο λαιβ και δεν έχουν κάτι ενάντιον σου. Τα βλέπεις λίγο υποκειμενικά σεβόμαστε την προσπάθεια σου αλλά καμία φορά ένας εξωτερικός παρατηρητής τα βλέπει κάπως καλύτερα τα πράγματα.

Επίσης αυτό με το κάντε δική σας εταιρία συναυλιών είναι λίγο λάθος γιατί ο καθένας διαλέγει το επαγγελμά του και κρίνεται από αυτό. Με την ίδια λογική δεν μπορώ να κράξω ποτέ έναν πολιτικό γιατί αν ήμουν μάγκας να πήγαινα να γινόμουν έγώ πολιτικός να βλέπαμε πόσο καλύτερος ήμουν, να μην πω τι μαλακία έκανε ένας ποδοσφαιριστής γιατί αν μπορώ να μπω να παίξω εγώ καλύτερα κλπ κλπ. Λίγο μαλακίες τα παραδείγματα αλλά νομίζω πιάνεις το νόημα.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά αν διαβάσεις αρκετά από τα posts θα δεις ότι κάνουν αυτό που γράφεις στο τέλος.

Επίσης και εγώ δουλεύω κάπου εδώ και πολλά χρόνια (όπως επίσης και πολλά συγκροτήματα), γιατί τα χρήματα που ενδεχομένως να κερδίσεις σε μία συναυλία, είναι πλέον πολύ εύκολο να τα χάσεις σε μία άλλη. Και ιδίως από την στιγμή, που όλες οι συναυλίες που διοργανώνεις, είναι metal και μόνο, και όχι πιο εμπροικά είδη, όπως pop, dance, κλπ. Κατά αυτόν τον τρόπο τα χρήματα από τις συναυλίες, πρώτον δεν είναι σίγουρα και δεύτερον δεν είναι αρκετά, για να πεις ότι ζείς. Η περίπτωση της ζημιάς είναι πάντα παρούσα.

Δεν διαφωνώ σε αυτό απλώς αντιστοίχως και τα 38 ευρώ (αν δεν απατώμαι για την τιμή) δεν είναι πλεον το πιο εύκολο πράγμα να διαθέσει κανείς. Όπως οι καιροί είναι δύσκολοι για σένα άλλο τόσο είναι και για τον καταναλωτή και λογικό είναι να κάνει τα πάντα για να μην πάνε χαμένα. Τεσπα δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει κάτι παραπάνω απο αυτήν την συζήτηση παω να διαβάσω γιατί έχω και μια ρημάδα εξεταστική :stuck_out_tongue:

Πάντα η τιμή έχει να κάνει με το τι προσφέρει κάποιος. Εδώ λοιπόν θα δεις τρία γνωστά ονόματα του χώρου (Firehouse, Bonfire & TNT) που κάποτε απλά θα το ονειρευόσουν, σε full set το καθένα!!! Αν έβλεπες το καθένα απ’ τα τρία χωριστά με κάποια τοπικά συγκροτήματα ως support, περισσότερο θα σου κόστιζε (π.χ. 25 Ευρώ x 3 = 75 Ευρώ). Και οι περισσότεροι αυτό το καταλαβαίνουν, εκτός από αυτούς που πάντα θέλουν να το παίζουν έξυπνοι και ποτέ δεν θέλουν να καταλάβουν. Οι ξένοι είναι ηλίθιοι;