Firewind - The Premonition

Εψαξα και ειδα οτι δεν εχει ανοιξει καποιος ενα thread οποτε…να λοιπον το νεο αλμπουμ των Firewind με τιτλο The Premonition, προσωπικα δεν τον ακουσα αρκετες φορες αλλα σαν πρωτο ακουσμα μου αρεσε και ειναι απο οτι φαινεται πολυ καλος δισκος. Ειναι λιγο πιο μελωδικος θα ελεγα,μου αρεσαν τα Head up High,Into The Fire και τα υπολοιπα φυσικα ειναι καλα με εξαιρεση ισως μια διασκευη που εβαλαν στο αλμπουμ.:wink:

1. Into The Fire
  2. Head Up High
  3. Mercenary Man
  4. Angels Forgive Me
  5. Remembered
  6. My Loneliness
  7. Circle Of Life
  8. The Silent Code
  9. Maniac
  10. Life Foreclosed

Πολύ ευχάριστη έκπληξη από τους Firewind! Το Mercenary Man είναι φόρος τιμής στον Phil Lynnot. Πλάκα έχει και η διασκευή στο πoπ hitάκι των 80’s Maniac.

Sorry για το spam αλλά δεν αντεχω να μην το πώ…όταν δίαβασα τον τίτλο του thread διάβασα Firewind-the promotion:lol:

Mε αφησε απολυτα ικανοποιημενο,ευτυχως ο Γκας δεν το κουραζει με περιττα σολο,απλα παιζει τα απαραιτητα και αυτο ειναι προς οφελος των κομματιων!Η εισαγωγη στο δισκο θυμιζει Μεταλλικα υπερβολικα χωρις να ειναι κακο αυτο…Αγαπημενο κομματι το Angels Forgive Me
Γενικα πιστευω ο δισκος αυτος θα τους ανεβασει κι’αλλο!

Θυμίζει αρκετά από την εισαγωγή του Battery, και μετά λίγο Sanitarium. Πολύ γαμάτος δίσκος, και μάλλον μου αρέσει περισσότερο από το Allegiance.

Αυτο ακριβως…ανετα καλυτερος απο το Allegiance!!

Το Maniac διασκευή δεν είναι? :-s

Nαι.

τρομάζω και μόνο στην ιδέα =|

τα σπαει . αν και οχι καλυτερο απο το allegiance . αλλα πολυ καλο :!:

Ο δίσκος γαμάει. Κανονικά και με το νόμο. Ψήνομαι να πάω και στο λάιβ με Kamelot τώρα.

Η διασκευη του maniac δεν ξερω πως την ειδατε αλλα τελικα την βρισκω πολυ καλη!

Καλούτσικος δίσκος με την πρώτη ακρόαση, απλά δεν είχε κάποιο κομμάτι που να μου κολλήσει με τη μία όπως ta falling to pieces kai breaking the silence από τον προηγούμενο, μόνο το Angels forgive me κάτι κάνει προς αυτή την κατεύθυνση… Η διασκευή στο Maniac προσωπικά δεν μ’ άρεσε… Δεν έχει ένταση, ενώ και τα ρυθμικά τα βρήκα κάπως βαρετά…

δισκαρα ειναι παιδια και χαλαρα καλυτερο απο το προηγουμενο
King of Angmar,ακριβως αυτο,στο Αllegiance 2-3 κομματια υπηρχαν και τα υπολοιπα μετρια προς αδιαφορα.
αυτος ειναι συνολικα γαματος δισκος και πλεον ακουγονται πιο “δεμενοι” σαν μπαντα…

Όντως, στο Allegiance αυτό συνέβαινε… Με τη δεύτερη ακρόαση ο δίσκος μου αρέσει αρκετά περισσότερο πλέον… Δεν έχει το hitaki, όπως ήταν το falling into pieces, αλλά όλα τα κομμάτια είναι αρκετά καλά…:slight_smile: Η διασκευή στο Maniac, πάντως, συνεχίζει να μην μ’ αρέσει, αλλά δε βαριέσαι… Ωραίος δίσκος…

εχει και αυτο μεσα καλα “χιτακια” οπως το head up high , remembered , mercenary man .

ο κωστακης παντως και ο μπαμπης εχουν παρει μαστερ στο ποπ-μεταλ :roll:

και κατι ασχετο . η εισαγωγη του into the fire (κομματαρα και αυτο ) δεν μοιαζει λιγο με Battery απο metallica ??? λεω τωρα :roll:

Αντιγραφή είναι το όλο κόνσεπτ.

Την διασκευη παντως την γουσταρω!!Βεβαια το κομματι γαμαει και χωρις να ειναι μεταλ!!Φοβερο και το σολο του Gus!!

Εγώ νομίζω ότι το σχήμα χρειάζεται μία αλλαγή. Βγάλανε ένα ίδιο άλμουμ με το allegiance( μέχρι και το εξώφυλλο είναι στο ίδιο στυλ). Επίσης το allegiance ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό εδώ. Αυτό είναι κάπως αδιάφορο. Άκουσα το άλμπουμ 2-3 φορές και τα μόνα κομμάτια που μου έμειναν ήταν το εισαγωγικό και η διασκευή. Αν είναι δυνατόν σε ένα δίσκο το καλύτερο κομμάτι να είναι η διασκευή. Τα παιδιά έχουν μεγάλες δυνατότητες ( ειδικά ο gus) και πιστεύω πως μπορούν να βγάλουν πολύ καλύτερα από αυτό.

Το νέο αλμπουμ θεωρώ ότι έχει πολύ καλές συνθέσεις 4-5 είναι κομματάρες και είναι ισάξιο του Allegiance. Απλά δεν πρέπει να γράψουν πάλι ένα ίδιο. Για μένα καλά έκαναν και έγραψαν ένα Allegiance pt2 καθώς ανεβαίνει η δημοτικότητά τους και χρειάζονται ένα σταθερό στυλ. Αν τα καλά τραγούδια είναι το ζητούμενο…mission succeed!