Για οσους αμφιβαλλουν για το αν μπορουν ακομα οι Σεξ Πιστολς διαβαστε αυτο:
http://crackhitler.com/?page=gigs&search=sex%20pistols&id=67
Sorry Fido Dido αλλά ο τύπος που έγραψε αυτό που έχεις κάνει link γράφει μαλακίες. Τι πάει να πει οι Arcade fire δεν θα γίνουν ποτέ Sex Pistols; Oι Αrcade Fire είναι ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα του σήμερα, οι Sex Pistols ήταν ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα της δεκαετίας του '70. Το ότι στην Ελλάδα είμαστε κολλήμενοι μουσικά είναι γεγονός αλλά κάτι τέτοια κείμενα το επιβαιβεώνουν ακόμα περισσότερο. Καθόμαστε και λέμε οι Arcade fire ποτέ δεν θα φτάσουν τους Sex Pistols. Μιλάμε ότι στην Ελλάδα μουσικά είμαστε 30 χρόνια πίσω. Γι’αυτό και οι Sex Pistols έρχονται τώρα, 30 χρόνια μετά την πραγματική τους επιτυχία (γιατί πιθανών τότε στην Ελλάδα να μην τους ξέραμε καν), γι’αυτό και οι Arcade Fire ενώ θα κάνουν επιτυχία σε όλη την Γη εμάς θα μας κλάνουν μια ζωή για έρθουν μόνο μετά από 30 χρόνια, όταν εκείνοι θα έχουν ξεπεραστεί σε όλη την υπόλοιπη Γη αλλά εμείς θα είμαστε επτέλους σε θέση να πούμε “πόσο μεγάλο συγκρότημα αυτοί οι Arcade Fire”. Και παράλληλα να μιλάμε απαξιωτικά για ένα τότε μεγάλο συγκρότημα που θα έχει κάνει το λάθος να είναι καινούριο-και άρα ελεεινό με βάση τα δίκά μας δεδομένα.
Δηλαδή ρε Φίντο, κατά ποιον τρόπο ακριβώς απαντάει αυτό το κείμενο σε όσους αμφιβάλλουν για τα Live των Sex Pistols του σήμερα? Προσπαθώ να καταλάβω…
Ένα χωρίς αξία κείμενο κάποιου φανμπόη ήταν…
αν και εχω βαρεθει να τους ακουω (το nevermind the bollocks εχει πιασει πολλη σκονη στο ραφι μου τα τελευταια 4 χρονια),και η δουλεια ειναι αρπαχτη(το ειπε και ο ιδιος ο rotten αλλωστε"γυρισαμε να σας τ’αρπαξουμε")ενα live των sex pistols ειναι κατι που μ’ενδιαφερει παρα πολυ.μετα απο offspring,pistols,siouxsie μπορω να ζητησω και dead kennedys?(με jello biafra εννοειται)
Και πιθανως εχεις δικιο -δεν ξερω ποιοι ειναι οι Αrcade Fire, το ομολογω- αλλα αυτο που επιασα διαβαζοντας τα λογια του τυπου ηταν οτι καλοι οι (καθε και πολλοι) Αrcade Fire που σημερα κανουν επιτυχια, ομως οι Pistols αντιμετωπιζονται ως κατι μοναδικο στην ιστορια της μουσικης ακριβως επειδη ηταν πρωτοποροι.
Θελω να πω οτι πολλες δυνατες μπαντες στο μεταλ υπαρχουν σημερα, αλλα οταν ηρθαν οι Sabbath στην Ελλαδα και ημασταν σαν τα τσαμπια πανω στα δεντρα, μαλλον τιμησαμε την ιστορια και το γεγονος οτι εκαναν κατι μοναδικο πριν απο μερικες δεκαετιες κι οχι τα γενεθλια για τα 60 χρονια του Ozzy, ετσι δεν ειναι; Τα ιδια και με τους KISS, λαθος;
Ισως να μην το καταλαβα καλα, αλλα διαβαζοντας το ριβιου αυτο μου εμεινε.
Εγώ πάντως δεν άντεξα να διαβάσω πέραν της πρώτης παραγράφου
Εγώ πήγα να δω τους Sex Pistols. Και όταν πέντε χιλιάδες κόσμος τραγουδούσε ‘No Future For You’ σκεφτόμουν πως όσο μεγάλη μπάντα και να γίνουν οι Arcade Fire, όσα εκατομμύρια μαλάκες και να τραγουδάνε για τα χιόνια που έριξε σε κάποιο γαμημένο χωριό του Καναδά ή για την γκόμενα που τους παράτησε για κάποιον που την είχε πιο μεγάλη, μπάντα σαν τους Pistols δεν θα γίνουν ποτέ.
Είπα να προστατεύσω τον εγκέφαλό μου. Υπάρχουν τόσες όμορφες κριτικές στο Internet για τους Pistols. Θα τις προτιμήσω για το δικό μου καλό
Όπως έγραψε και εσύ. Έκαναν κάτι μοναδικό πριν από μερικές δεκαετίες. Το πιθανότερο είναι πως αν οι Black Sabbath ερχόντουσαν εκείνο τον καιρό στην Ελλάδα θα έπαιζαν ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους. Αυτό είναι το θέμα. Είμαστε τόσο κολλημένοι που δεν ζούμε την μουσική ιστορία όταν αυτή γράφεται. Την ζούμε όταν έχει πλέον γραφτεί και ξεπεραστεί. ΟΚ, τότε ήρθε ένα μεγάλο συγκρότημα στην Ελλάδα και επειδή το είχαμε απωθημένο πήγαμε και το είδαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ιστορία γράφτηκε και πάει τελείωσε. Η ιστορία συνεχίζει και γράφεται και καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα μεγάλα συγκροτήματα την στιγμή που κάνουν κάτι μεγάλο και 30 χρόνια αφού το κάνουν.
Όσον αφορά την πρωτοπορία των Sex Pistols, να πω απλά ότι το Damned, Damned, Damned των The Damned, κυκλοφόρησε μισό χρόνο νωρίτερα…
Ω, οκ. Δε διαφωνουμε. Αλλα απο την αλλη δεν πετας στα σκουπιδια τη (δεδομενη) ιστορια της μουσικης επειδη η ιστορια συνεχιζει να γραφεται, ετσι δεν ειναι; Επισης, τη στιγμη που γραφεται η Ιστορια εμεις δεν το αντιλαμβανομαστε. Ιστορια σημερα ειναι τα γεγονοτα του χθες, ετσι τουλαχιστον το βλεπω εγω.
Για να κρινουμε την “ιστορικη στιγμη” πρεπει να περιμενουμε λιγο, ασε που ο ιστορικος του μελλοντος καταφερνει να καταγραψει μονο το 10% των πραγματικων γεγονοτων. Δεν μπορω να φανταστω τους Αrcade Fire, που μολις ειδα οτι εχουν δυο δισκους, ως “μπαντα που εγραψε (σ.σ.: προσεξε τον χρονο…) ιστορια” επειδη ακομα εξελισσεται και ισως συνεχισει να το κανει για χρονια. Οι Pistols, Sabbath, KISS (τα παραδειγματα που χρησιμοποιησα νωριτερα) εγραψαν την ιστορια τους και αλλαξαν καταστασεις με την επιρροη τους, γεγονος που ειναι ΠΙΑ αποδεδειγμενο.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος, μη με παρεξηγεις.
Επισης, το γεγονος οτι ολες αυτες οι μεγαλες μπαντες που ειδαμε τα τελευταια χρονια δεν ηρθαν στο σωστο χρονο οφειλεται στην αντικειμενικη απουσια οργανωσης, καθως ΚΑΙ στην ελλειψη παιδειας απο το κοινο (τους Stones τους κατεβαζαν απο τη σκηνη για τα γαρυφαλα και στους UFO -αν δε με απατα η μνημη μου- πετουσε ο κοσμος μπουκαλια… Δυο διαφορετικα παραδειγματα). Αυτο δε σημαινει, ομως, οτι δεν πρεπει να τους δουμε εστω και αργα, ετσι; Το ιδιο ισχυει και για τις μπαντες του σημερα, αυτες που (ισως) γραψουν ιστορια στο μελλον.
βασικα ισως να μην ξερετε αυτο το σαιτ γι’αυτο και να σας φανηκε λιγο υπερβολικο το κειμενο. Αυτο το σαιτ ειναι ψιλο οτι να ναι που τα χωνει παντου και κοροιδευει τα παντα. τρελο γελιο. Εγω αυτο το λινκ δε το βαλα ως αποψη μου ουτε συμφωνω για οτι λεει. Το εβαλα ως μια θετικη κριτικη σε λαιβ των Πιστολς. Μια αποψη καποιου που τους ειδε λαιβ που λεει οτι ηταν γ*ματοι. Τπτ παραπανω τπτ λιγοτερο. Απλα μια αποψη καποιου.
Οι Αρκειντ για να γινουν Πιστολς θα πρεπει να βγαλουν κατι τοσο καλο οσο το Νεβερμαιντ…
κατε με, δεν το χουν κανει ακομη.
Οι Pistols έχουν λιγότερους δίσκους από τους Arcade Fire.
Δε χρειαστηκαν πολλες προσπαθειες για πετυχουν διανα.
Φυσικα και εχουν λιγοτερους. Αλλα γραφω “…ΕΓΡΑΨΑΝ την ιστορια τους…”, δεν εκανα συγκριση των δυο συγκροτηματων με βαση τους δισκους. Ισως να μην το καταλαβες ή να το προσπερασες.
Παντως, σημερα συζητουσα με καποιον και αναρωτιομουν πώς γινεται μερικες μπαντες οπως οι Pistols να εχουν γινει cut με ενα-δυο δισκους. Αλλο παραδειγμα (πιο underground, φυσικα, οι τρομεροι Warlord).
Βασικά χρειάστηκαν έναν καλό manager και τις μαλακίε που έκανες ο Sid Vicious όπως η από κάτω μπλούζα:
Υπήρξαν πολύ ανώτερες punk μπάντες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παραγνωρίσω την τεράστια συμβολή των Pistols στη διάδοση της punk μουσικής και κουλτούρας αλλά τους βοήθησε τρελά το hype της εποχής…
Σωστος χεχεχε. Αλλα δεν μπορεις να αγνοησεις τον Ροτεν, ως μορφη και ως προσωπικοτητα!
Δεν αντιλεγω αλλα δυσκολα να βρω αλλο τετοιο δισκο, πανκ και μη.
Τοσες κομματαρες μαζεμενες, απλα δυσκολα.
Βασικά οι Πίστολς είναι το πιο υπερτιμημένο συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής γιατί έβγαλε ένα καλό άλμπουμ και για καλή τους τύχη το έβγαλαν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος (Αγγλία). Αυτό δεν τους κάνει σε καμία περίπτωση το καλύτερο πανκ συγκρότημα έβερ. Και σίγουρα δεν χρειάζεται ένα συγκρότημα να κάνει ένα Νέβερμαιντ για να θεωρηθεί μεγάλο. Αρκεί να έχει μια σταθερά καλή πορεία.
Συμφωνω σε αυτα που λες, Και πουθενα δεν ειπα κατι που να αντιτιθεται σε αυτα που λες. Απλα με ενα Νεβερμαιντ μενεις στην ιστορια. για διαφορους λογους.
Αυτο ακριβως. Και ετσι ομως, δεν σημαινει πως δεν ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα ονοματα του ροκ. Επηρεασαν σημαντικα την μετεπειτα μουσικη σκηνη.
Άρα οι Nirvana με ένα nevermind και ένα in utero είναι ακόμα πιο ιστορικοί…