Fontaines D.C

Δε βρήκα topic για τους Ιρλανδούς και είπα να ανοίξω ένα, μιας και ακούω το 3ο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε σήμερα και πάμε για 3/3 φοβερές κυκλοφορίες!

4 Likes

Ανα γεια σου! Να τα λεμε εδω ηρεμα, γιατι το αλμπουμ παει καρφι στη τοπ 5αδα μου !
Αντε με το καλο να τους δουμε κ το καλοκαιρι.

3 Likes

Σήμερα, στο Galway της Ιρλανδίας, ο yours truly στο κάγκελο και οι Fontaines DC να φαντάζουν ήδη ως θρύλοι.

11 Likes

Νέο κομμάτι, νέο άλμπουμ και περιμένουμε την περιοδεία. Μακάρι να τους δούμε από τα μέρη μας.
23 Αυγούστου το νέο άλμπουμ.

7 Likes

Πολυ με αρεσκε το βαιμπ του - ινστα χιτακι.

1 Like

ωραια πραγματα!

1 Like

ζαχαρώνω ένα Δουβλίνο μέσα στο καταχείμωνο χαχα. αν κολλούσε καλύτερα με κάποια ημερομηνία των Idles θα έκλεινα σίγουρα

4 Likes
2 Likes

Λατρεία τα παιδιά!!

Βγήκε και νέο κομμάτι τις προηγούμενες μέρες. Τέρμα 90ιλα μου ακούγεται. Ωραίο και το κλιπ
https://youtu.be/0a_vpigwDb4?si=-YlYM3zGORtmjoo0

Τελικά έχω κλείσει για Μιλάνο στις 5 Νοεμβρίου

3 Likes

Κυκλοφόρησε σήμερα και όλο το άλμπουμ!
Αρκετά διαφορετικό από το Skinty Fia. Έτσι και αλλιώς νομίζω και τα τρία προηγούμενα άλμπουμ ήταν διαφορετικά μεταξύ τους.
Γενικά βγάζει ωραίο feeling, χρειάζεται ακροάσεις (έχουν γίνει ήδη οι 2 αναγνωριστικές). Τα singles έδιναν τον τόνο, και όντως κάπου εκεί κινείται. Έχουν επεκτείνει τον ήχο τους, έχουν προσθέσει synths κλπ. Σε ένα κομμάτι (Sundower) τραγουδάει ο μπασίστας.
Νομίζω το καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ είναι το Favourite. Μου αρέσει πολύ και το In the Modern World. Ίσως επειδή βγήκαν και νωρίτερα να τα έχω πιο οικεία στα αυτιά μου. Πολύ ωραίο και το Bug.

Γενικά φαίνεται για πολύ καλός δίσκος, από μια μπάντα που ψάχνεται, δεν φαίνεται να έχει στεγανά και έχει πολλές προοπτικές.

3 Likes

Τέσσερα στα τέσσερα!

Ανεβαίνει η κριτική μας αργότερα, τα λέμε έπειτα!

3 Likes

Ειναι ωραια μπαντα αδιαμφισβήτητα. Οι βρετανικες μπαντες ειναι διαχρονικα φοβερα κολληματικες, εχοντας ξεζουμισει ολες τις μπαντες του παρελθοντος απο Αγγλια μερια, αυτοι εδω παρ’ολο που πατανε στα γνωστα εχουν μια φοβερη φρεσκαδα και εξαιρετικη τραγουδοποιια.

2 Likes

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΡΛΑΝΔΟΙ, όχι Βρετανοί!

4 Likes

Η προσωπική μου άποψη εδώ:

Συνοπτικά, εξαιρετικό άλμπουμ. Λίγο πιο εξαιρετικό απ’όσο περίμενα, για να είμαι ειλικρινής. Φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει άλλο I Love You. Και τα 11 κομμάτια όμως είναι πάρα πολύ ωραία.

11 Likes

Διαφωνώ μόνο στο “λιγότερο λυρισμό αλλά περισσότερο νεύρο”.
Θα έλεγα πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ ακούω μια μπάντα που προσπαθεί να επανέλθει από burn out.
Όλος ο δίσκος στα αυτιά μου ακούγεται λες και το “Skinty Fia” (το οποίο live ήταν τρομαχτικά απαιτητικό συναισθηματικά, παιχτικά κι ερμηνευτικά, κυρίως για τον Chatten) να άφησε ένα τεράστιο τραύμα και το “Romance” λειτουργεί ως το αντίδοτο. Σαν να είναι επόμενο πρωινό μετά το πιο υπέροχο, πιο εκκωφαντικό, πιο συναισθηματικό και πιο αξέχαστο βράδυ του κόσμου, όπου όλοι μαζεύουν τα κομμάτια τους, ντύνονται, βάζουν τα μαύρα τους γυαλιά, και κατεβαίνουν στην παραλία να τους βαρέσει λίγο ο ήλιος.

4 Likes

H δισκογραφική είναι μεγαλύτερη, επειδή είναι XL?

εντάξει, φεύγω μόνος μου…

6 Likes

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση! Εγώ παίρνω άλλα vibes όμως. Τύπου “οκ, τελειώσαμε με την ιρλανδικότητα μας, πάμε τώρα να γίνουμε super stars”.

1 Like

Δεν το ένιωσα αυτό ως στόχο. Πιο πολύ δηλαδή στο προηγούμενο.
Επίσης, δεν αισθάνομαι πως θα πετύχουν κάτι τέτοιο με την προσέγγιση του νέου άλμπουμ. Ίσως πριν 25 χρόνια.
Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.
Η δικιά μου προσέγγιση είναι πως τα πρώτα δύο πρώτα άλμπουμ ήταν η Υβρις, το τρίτο η Νέμεσις, και το καινούργιο είναι η Κάθαρσις. Από εδώ και πάνω δεν φοβάμαι που λέει κι ο Γιαννάρας.
Επίσης, ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟ STONE ROSES ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ; ΝΑΙ.

4 Likes

Έτσι όπως το σκέφτομαι (και το άλμπουμ παίζει για 3η φορά) νομίζω πως τείνω να συμφωνήσω με αυτό που γράφει ο @antonis86antoniadis για αντίδοτο και κάθαρση (και για τους Stone Roses). Ταυτόχρονα συμφωνώ και με @Aldebaran στο περί (μη) ιρλανδικότητας. Νομίζω πως ο ήχος είναι πιο “βρετανικός”. Μέχρι και η προφορά του Grian είναι πιο ήπια.

3 Likes

A, ναι, αυτό το τελευταίο σίγουρα. Είναι φουλ βρετανίλα.

1 Like