Foo Fighters - Wasting Light

Απ ότι φαίνεται μάλλον είναι ο καλύτερος δίσκος τους αφού δε τις άκουγα και γω τις παλαιότερες δουλειές τους λόγω “νερόβραστου” που λέει κι ο από πάνω.:roll:

Τώρα που ανοίγει ο καιρός ακούγεται άνετα.:slight_smile:

Πολύ “αμερικανιά” ο ήχος τους. Ποτέ δεν μου έκαναν κλικ. Έχουν μερικά καλά κομμάτια άλλα μέχρι εκεί. Τίποτα εξαιρετικό. Από τον καινούριο άκουσα το Rope. Καλό. Δεν κόβω και τις φλέβες όμως.

Ναι είναι αμερικάνοι που το φτιάξανε αλλά δεν το έφτιαξαν οι πολιτικοί. Αρκετά μιζεριάζουμε με τη καθημερινότητα μας με κομπλεξικούς ,σπάταλους, κλέφτες και πάει λέγοντας … Αν έλεγες αμερικανιά και ήταν country η μουσική οκ αλλά απο που κι ως που η grunge μουσική που είναι και, κυρίως, ροκ το θεωρείς αμερικάνικο. Το άλμπουμ σε γεμιζει με ενεργεια και αισιοδοξία. :slight_smile: Το Rope είναι μέτριο τραγούδι, για ακου τα υπόλοιπα.

Πολύ feel good αλμπουμάκι, αλλά πολύ derivative ο ήχος του στο μεγαλύτερο μέρος. Δεν έχει κάτι αναγνωριστικό νομίζω.

Δεν έχει τον χαρακτηριστικό ήχο, τη βρωμιά που έχουν π.χ. οι δουλειές του Homme (τον αναφέρω απλά επειδή έχουν δουλέψει αρκετά μαζί).

Φίλε καταρχήν δεν καταλαβαίνω που κολλάνε τα σχετικά με με κομπλεξικούς ,σπάταλους, κλέφτες και πάει λέγοντας … Μετά αμερικανιά όταν λέμε προφανώς δεν εννοούμε μόνο την country. Tέλος αν όντως είσαι 25 θα σου πω ότι εγώ έζησα το grunge τότε που γινότανε. Συγνώμη αλλά οι Foo Fighters δεν έχουν καμμιά σχέση με Nirvana, Screaming Trees, Soundgarden, Pearl Jam, και πάει λέγοντας. Ευτυχώς δηλαδή. Γιατί αν στη θέση των Nirvana ήταν οι Foo Fighters απλά τώρα δεν θα ξέραμε τί εστί grunge

συγγνωμη οι foo fighters θεωρουνται grunge???

Tο grunge έχει καταντήσει ένας μεγάλος κουβάς που ο καθένας βάζει μέσα ότι νομίζει. Ήταν ένα κίνημα, ένας ήχος μιας σκηνής, μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Πλέον grunge δεν παίζουν ούτε οι Pearl Jam, ούτε οι Alice In Chains, ούτε φυσικά ο Cornell. Πόσο δε οι Foo Fighters, δεν έπαιξαν ποτέ.

http://foofighters.tv/ : μπορείτε να δείτε όλο το δίσκο παιγμένο ζωντανά στα 606 studios. Υπάρχει και σε εξαιρετική ποιότητα.

Ήταν και ήχος ρε Χρήστο μου? Γιατί έκανε και ο Thayil μια (περίεργη/άκυρη) δήλωση τελευταία “ότι δεν πρόκειται να κάνουμε άλλο ένα grunge αλμπουμ” και πραγματικά αναρωτιέμαι τι σόι πράγμα είναι αυτό…

Χρονογεωγραφικός προσδιορισμός είναι θαρρώ. Ναι, μπορείς να το πεις και “κίνημα”.

Μουσικά, οι 4-5 μπάντες όλες κι όλες που μπαίνουν στον κουβά του grunge έχουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ τους, αλλά για την εποχή ο ήχος είχε μια ομοιογένεια (θέματα παραγωγής ίσως).

μονο εγω ακουω εν το μεταξυ σε καποια τραγουδια ηχο που φερνει σε ποστ/χαρντκορ αλα φουγκαζι;

Εχετε δίκιο δεν είναι grunge και ευχαριστώ που με διορθώσατε γιατί εννούσα για [U]επιρροές[/U] από grunge με distorted ηχους στο white limo. Ηθελα να πω “grunge και κυρίως ροκ που είναι” γιατι ούτε και γω τους θεωρώ τους foo fighters grunge μπάντα ποτέ. Τα προφανέστατα πρεπει να τα λέμε φιλε crabsody γιατι προφανέστατα τα παραλείπουνε και δε τα λογαριάζουν. Τελοσπάντων το " πολύ αμερικάνια" δε το βλέπω γιατι το πολύ αμερικανια παει στο country που ειναι η παραδοσιακή μπουσική τους.

[SPOILER]Οχι…Είμαι 125 ετών και βάλε.:p[/SPOILER]

grunge επιρροες το white limo???

κανανε μεγαλη ζημια οι δημοσιογραφοι τοτε μου φαινεται…

Να πω και γω τη γνωμη μου για τον δισκο μιας και τον εχω ακουσει αρκετα για να πω πως τον “χωνεψα”.

Kαταρχας να πω, πως δν ειμαι κανας μεγαλος φαν των Φου,αλλα τους ακουω και γενικα τους παρακολουθω.

Ο δισκος για μενα ειναι πολυ-πολυ καλος.Μου αρεσε ολοκληρος,ακομα και τα τελευταια 3 τραγουδια που θεωρητικα στερουνται των υπολοιπων ,μια χαρα ακουγονται.

Τα δυνατα σημεια του δισκου ειναι η φοβερη παραγωγη για μενα και το κυριοτερο,το ποσο [B]προσεγμενα[/B] ειναι τα κομματια.Δν γραψανε απλα πολυ καλα τραγουδια,αλλα τα χουν “ντυσει” και αψογα (ομορφα κοψιματα στις κιθαρες,πολλες πινελιες στα φωνητικα, πολυ καλα ντραμς και εναλλαγες ρυθμων,μερικα απ τα στοιχεια).

Αγαπημενα κομματια,bridge burning,white limo,one of these days,i should have known και φυσικα το Alandria που εκανε το μπαμ απο την πρωτη ακροαση.

Τωρα κατα τα αλλα και επειδη εγινε πολυς ντορος με το ποσο σπουδαιος ειναι ο δισκος, η γνωμη η δικια μου ειναι πως ως τετοιον μπορει να τον θεωρησουν μονο οσοι απο πριν ακουγαν και τους αρεσε η μουσικη τους.[B]Δν τολμησαν[/B] εν ολιγοις να αλλαξουν κατι στον ηχο τους,οποτε δν νομιζω να κερδισουν νεους οπαδους .

Το wasting light ειναι ενα κλασσικο foo fighters album.Οσοι τους ακουγανε ευχαριστα θα πουνε οτι ειναι πολυ καλο,οι fanboys θα το αποθεωσουν και οσοι τους θεωρουσαν αδιαφορους θα συνεχισουν να χουν την ιδια γνωμη.

Η μπητλικη εμφανιση στον Λεττερμαν ειναι αψογη

http://www.youtube.com/watch?v=OyGkq5ifoIQ, εχει και αλλα Ε

και BUMP

εχουν τοσες ζωντανες ηχογραφησεις του δισκου ηδη που δεν ξερω ποια να χαζευω.

Άψογη δε λες τίποτα! Και το τραγούδι πολύ ωραίο!!!

και είναι όλες καλές γαμώτο.

θα σου πρότεινα.

• Wasting Light On Sydney Harbour (παρόλο που έπαιξαν όλο το δίσκο δεν το έχω βρει όλο σε καλή ποιότητα video)
  • Live From 606 (τρομερή ποιότητα)
  • κι αν βρεις το Roxy που είναι πριν βγει καν ο δίσκος (παίζει να είναι η πρώτη φορά που το έπαιξαν ολόκληρο ή μια από τις πρώτες)

Τέλος, όπως αναμενόταν το documentary του “Back & Forth”.

[SPOILER]Θυμίζει αρκετά το πρώτο μέρος του αφιερώματος, αλλά να, ειναι video, με τον Grohl και τους άλλους να μιλάνε, έχει και πράγματα που μπορεί να ξέφυγαν και οκ όταν φτάνει στις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ, τι να πεις…:p[/SPOILER]

απειρως καλυτερος ο ηχος live, ξαναλεω για τα γουστα μου η παραγωγη ειναι ασχημη

θα τα ακουσω και τα αλλα αυριο, αλλα το συγκεκριμενο μαρεσε πολυ

Ήρθε η ώρα του. Είμαι στην πρώτη ακρόαση, These Days κομματάρα. Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ.

όντως και εγώ κόλλησα με τη λαιβ εμφάνιση και πιστεύω ότι λαιβ έχει άλλο αέρα (ο ήδη εξαιρετικός) δισκός!!!

ο δισκος απο τοτε που βγήκε λιώνετε καθημερινά…

σίγουρα μπαίνει στο τοπ 3 για φετος!!!