1)[B]Return To Forever-Romantic Warrior[/B]:Καλα να περασεις.Τα ιερα τερατα της fusion/jazz rock/progressive rock σκηνης.Θυμιζει Camel σε σημεια,πρωτος τους δισκος χωρις Billy Evans,αλλα με θεο Al Di Meola.Προσωπικα το θεωρω το καλυτερο τους.Αψογο!!!‘
2)[B]Camel-Camel[/B]:Δισκαρα μεγαλη,ο πρωτος τους,αλλα προσωπικα ψηφιζω [B]’’[B]Mirage’’.[/B][/B]
3)[B]Emerson,Lake And Palmer[/B]-[B]Tarkus[/B]:Oυδεποτε υπηρξα fan του group,τους θεωρουσα μια ζωη κουραστικους,πρηξαρχηδες και πομπωδεις.Κουραστικος δισκος για μενα.Ολο solo και 25 λεπτα κομματια ειναι.
4)[B]Lynyrd Skynyrd-Street Surviviors:[/B]Πολυ καλος δισκος,αλλα προσωπικα αν προτεινα καποιον δισκο απο Skynyrd σε καποιον,θα προτεινα ασυζητητι το ‘’([B]Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd[/B])’’.Ειναι πολυ καλυτερο για μενα.
5)[B]ΖΖ Τop-Deguello[/B].O τελευταιος μεγαλος δισκος τους,αλλα παλι εγω προτιμω αλλο.Θεωρω πολυ καλυτερο το ‘’[B]Τres Hombres[/B]’’.
6)[B]Triumph-Rock and Roll Machine[/B].Καναδικο trio με το θεο Rick Emmett στην κιθαρα.Πολυ καλος δισκος και να ξερεις οτι η δισκογραφια τους ειναι ολη πολυ καλη.Επισης πολυ καλος δισκος ειναι και το [B]’‘Progressions Οf Power’’[/B],αλλα αυτο εδω ειναι καλυτερο.
7)[B]Cream-Disraeli Gears[/B].Τι να πω για εναν απο τους καλυτερους δισκους στην ιστορια του rock.Koμματια σαν τα :’‘Tales Of Brave Ulysses’’,’‘Strange Brew’,’‘Sunshine Of Your Love’’,δεν γραφονται καθε μερα.
8)[B]Βlind Faith-Blind Faith[/B]:Group που εκαναν οι Clapton και Baker απο Cream με Steve Winwood(Traffic)και Rick Grech(Family).Καλος δισκος,αλλα κουραζει σε σημεια.
9)[B]Rolling Stones-Sticky Fingers[/B].Τεραστιο group οι Stones,περασαν πολλες φασεις,πολλα ειδη ,αλλα προσωπικα αυτος ο δισκος ειναι ο αγαπημενος μου απο αυτους!!!
10)[B]Socrates-Waiting For Something:[/B].Η δικη μας τεραστια γκρουπαρα!!!Δισκαρα μεγαλη,αλλα τσεκαρε και το ‘[B]‘Phos’’[/B].
1)Tο έχω πάρει, απ’τα καλύτερα fusion albums που έχω ακούσει!
2)Επίσης το έχω, επίσης δισκάρα, και επίσης προτιμώ Mirage!
3)Οι ELP και εμένα με κουράζουν, το Brain Salad Surgery έχω και είναι καλούλι…
4)Επίσης πολύ καλό, αλλά και εγώ προτιμώ Pronounced και Second Helping!
5)Κι εγώ προτιμώ Tres Hombres και Fandango!
6)Δεν έχω ασχοληθεί πολύ μαζί τους ακόμα, διάσπαρτα κομμάτια έχω ακούσει, θα τσεκάρω αυτά που έγραψες!
7)Τι να λέμε τώρα!
8)Αρκετά παλιός στα αυτιά μου
9)Μπορεί να ακουστεί ιερόσυλο, αλλά οι Stones ποτέ δεν μου έκαναν κλικ!
10)Προσκυνώ Socrates, τους έχω δει 3 φορές live, απλά θεοί (ο Τουρκογιώργης είναι κολλητός του θείου μου, πρόσφατα έπαθε εκεφαλικό, περαστικά να 'ναι και ελπίζουμε να επανέλθει δυνατότερος).Ψάχνω ρε γαμώτο το Phos με τις πιο hard rock εκτελέσεις των κομματιών με το original εξώφυλλο, αυτό που έχω πάρει εγώ που έχει μια εξωγηιινο-πράσινη μουτσούνα απ’έξω, έχει διαφορετικές εκτελέσεις…
Ακου το ‘‘Sticky Fingers’’.Ακουσε με,κι εγω οταν το ακουσα δεν τρελαινομουν.Μετα αρχισα να ασχολουμαι περισσοτερο.
Ελα τωρα που ζεσταθηκα,αλλη μια δεκαδα.
1)[B]Mahavishnu Orchestra-Visions Of Emerald Beyond[/B]:Οι θεοι του fusion,δισκαρα,αλλα προσωπικα ψηφιζω[B] ‘‘Birds Of Fire’’[/B]δαγκωτο.
2)[B]Soundgarden-Badmotorfinger[/B]:Δισκαρα,επος,απιστευτος δισκος,ο καλυτερος τους και για μενα!!!
3)[B]Jean-Luc Ponty-Εnigmatic Ocean[/B]:Ο Ponty,βιολιστης των Mahavishnu,εδω με Alan Holdsworth.Καλο fusion δισκακι.
4)[B]Sir Lord Baltimore-Kingdom Come[/B].Μιλαμε για τρελο heavy rock.Γαμαει!!!
5)Ι[B]ndian Summer-Indian Summer[/B].Progressive rock,με φοβερα φωνητικα.Εναν δισκο εβγαλαν και ειναι τρομερος!!!
6)[B]Budgie-Bandolier[/B]:Aπο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα.Φιλε τα πεντε πρωτα τους ειναι ισαξια ολα!!!
7)[B]Grand Funk-We’re An American Band[/B].Δισκαρα,τους λατρευω.Oi εφτα πρωτοι δισκοι τους ,με εξαιρεση το '‘Phoenix’'ειναι ενας κι ενας!!!
8)[B]Rush-Hemispheres.[/B]Tι να σχολιασω τωρα???
9)[B]The Beatles-Abbey Road[/B].Τι να σχολιασω.Αυτο αρεσει και σε μενα που αργησα να καταλαβω ποσο γκρουπαρα ειναι!!!
10)[B]Queen-Sheer Heart Attack.[/B].Ο καλυτερος δισκος των Queen για μενα!!!
^^ [B]karamourtzounis[/B], όπως σου είπε ο Γράκχος [U][B]μία[/B][/U] είναι η έκδοση του Phos (1976), απλά υπάρχουν δύο διαφορετικά εξώφυλλα.
Αυτό ήταν το εξώφυλλο της πρώτης ελληνικής έκδοσης —>
[SPOILER][/SPOILER]
και αυτό ήταν το εξώφυλλο της αμερικανικής —>
[SPOILER][/SPOILER]
Τώρα, η διαφορετική εκτέλεση του Mountains που ψάχνεις βρίσκεται στον δίσκο “Waiting For Something” του 1980.
Ομολογουμένως, ίσως να είναι και πιο εύστοχη αυτή η εκτέλεση σε σχέση με την αυθεντική του Φωτός. Κολλάει περισσότερο να ξεκινάει με τους επικούς αυτοσχεδιασμούς του Σπάθα στην κιθάρα και μετά να μπαίνει το “χορωδιακό” μέρος, παρά το αντίστροφο.
Πάντως μιας και το ανέφερες, αν έχεις κανένα νεότερο για την κατάσταση της υγείας του Τουρκογιώργη please κάνε τον κόπο και πες μας!
Είναι πραγματικά λυπηρό που ελάχιστοι φαίνεται να ενδιαφέρονται (από τους δημοσιογράφους εννοώ περισσότερο) και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση…
καλά ρε Γράκχε, μην βαράς, απλά νόμιζα ότι υπήρχαν μαζί το Starvation του Socrates Drank The Conium με το Mountains του Waiting For Something.
φίλε brein, από ότι έχω μάθει έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση της υγείας του, αλλά ακόμα είναι σε ένα αναπηρικό νοσοκομείο, στους Αγίους Αναργύρους νομίζω…ας ελπίσουμε να επανέλθει δριμύτερος και δυνατότερος!