Λοιπόν περάσαμε σούπερ χτες. Προς μεγάλη μου έκλπηξη και χαρά, μόνο οι 300 που έλεγα δεν ήμασταν… Είχε πολύ παραπάνω κόσμο και έγινε πραγματικό πάρτυ.
Το set list χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, η απόδοση της μπάντας πολύ καλή, ο laverty τα πήγε άριστα στην κιθάρα, αλλά εγώ έφαγα κόλλημα με τον ντράμερ. Καταπληκτικό παίξιμο, υπέροχα δεύτερα φωνητικά και ανέλαβε τα lead φωνητικά σε κάποιο κομμάτι (δεν θυμάμαι ποιό). Το να παίζει κάποιος ντραμς και να τραγουδάει δεν είναι κ το πιο εύκολο πράγμα…
Ο κόσμος φανταστικός, το συγκρότημα το πήρε αμέσως μυρωδιά και τα έδωσε όλα… Μάλλον μαζέψαμε περισσότερο κόσμο από ότι στην πατρίδα τους.
Φίλοι της Θεσσαλονίκης θα περάσετε υπέροχα απόψε, ΜΗΝ τους χάσετε…
Οι Kingdragon πραγματικά μου φάνηκαν αδιάφοροι. Τα κομμάτια, η μπάντα, τα πάντα.
Χθες ακούσαμε hard rock, με κιθάρες, σολος και τα ρεστα. Εισαγωγή - Κουπλε - Ρεφραιν - Κουπλε - Ρεφραιν - Σολο - Ρεφραιν! Και πολύ τραγούδι! (Τάδε έφη ρασπούτιν:p)
Το σετλιστ ήταν ίδιο (υπάρχει μερικές σελίδες πιο πίσω), με τη διαφορά οτι βγάλανε Highway to hell, Helpless και χώσανε Rock on the radio.
Ήταν καταπληκτικοί. Υπέροχοι…
Καταπληκτική φωνή, εξαιρετική κιθάρα, καταπληκτικός ντράμερ (τα ντραμς του ήταν έτοιμα να φύγουν δεξιά και αριστερά…πόσα στικς είχε…)
Αν κάποιος έχει βγάλει καμιά καλή φωτογραφία ας την ανεβάσει…εγώ όσες έβγαλα ήταν χάλια
Τέλεια νύχτα…
άνετα πήγαινα θεσσαλονίκη να τους ξανακούσω…
Rock you tonight
Love of a lifetime
When I look into your eyes
Don’ t walk away
Shake & tumble
All She Wrote
Don’ t treat me bad
Onernight sensation
Reach for the sky
Rock on the radio
Ανάμεσα σε rock you tonight και all she wrote παίξανε και lover’s lane. Ο άτιμος ο leverty αγέραστος, αν εξαιρέσεις μια αραίωση στα μαλλιά…Στο σόλο του all she wrote που έρχεται μπροστά στο κοινό έλεγες πως θα αρχίσουν να του τραβάνε τα μαλλιά όπως στο video clip…!!!
Πολυ δυνατο live, σχετικα ψοφιο κοινο. Δε ξερω, απ το δευτερο κομματι και μετα πηγα μπροστα μπας κι εχει ξες λιγο ετσι χοροπηδηχτο, τζερτζελο, παρτυ φιλιν’ κι η πλειοψηφια καθοταν σα στηλη αλατος. Ισως ο κοσμος να εχει ψιλοβαρεθει τα live, παρομοια σκηνικα μου χτυπησαν καπως περιεργα στα τελευταια που ετυχε να δω.
Η μπαντα σε γενικες γραμμες: φουλ επαγγελματιες, με την καλη εννοια. Επισης, η επικοινωνια με το κοινο φανηκε πολυ στις διακοπες όπου ετοιμαζοντουσαν να προλογισουν το ταδε τραγουδι που ακολουθουσε. Εκτελεσεις ολες τζι τζι, πολυ αγαπημενη δε σταθηκε αυτη του Oughta Be A Law, λογω καθαρα υποκειμενικων κριτηριων. Απ’ οσους “πεθαμενους” εχω δει (πιανετε τον συνειρμο, χαριτολογωντας το λεμε ) ηταν standar οι καλυτεροι μετα των Skid Row, αλλα κι εκει εδω που τα λεμε παιζει παλι υποκειμενικη αρρωστιλα. :lol:
Βασικα εχει τελειωσει και δε το χουμε παρει χαμπαρι. Και γενικα μου φαινεται πως περναμε υφεση συναυλιακα, προς το παρον τουλαχιστον. Θεσσαλονικη απ οτι ακουσα κλεισαν καποια μαγαζια και τα live μειωθηκαν αρκετα. Αθηνα απ’ την αλλη, βλεπεις πλεον ποσα events κλεινουν σε club τυπου Underworld (νυν Texas) & An και ποσα στο Gagarin.
Σωστά , από την άλλη όμως χθες δεν ήταν θέμα ποσότητας…κόσμο είχε και πολύ , όμως πραγματικά δεν καταλαβαίνω πολύ κόσμο…δε λέω να χτυπιέται κάποιος υποχρεωτικά πάνω-κάτω , αλλά σε αυτό το είδος μουσικής και όμορφα παιγμένο , αν είναι να κάθεσαι στήλη άλατος…ε κάτσε σπίτι και άκου το CD…τι να πω…
Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…Οι Kingdragon καλή μπαντα,ωραίο hard rock με πολλά ΑOR στοιχεία,μια πολυ καλή διασκευή στο love games των Pretty Maids,αλλα πολλά ανουσια ποζερίσματα απο τον frontman Γιώργο Ασπιώτη (πληκτράς καποτε στους Νιghtfall για την ιστορία-respect…) που ηταν αχρείαστα καθως η μουσική εικόνα της μπάντας ηταν πολύ καλή…Οσο για τους Αμερικάνους θρύλους του Hard Rock (οι Νιrvana ακόμα θα τους βλέπουν εφιάλτη-ξερουν οι γνώστες…) μας προσεφεραν ενα όμορφο αναμνησιακό live,αποδίδοντας αψογα ολα τα hit τους,με την φωνή του CJ Snarre να εχει μεινει αναλλοίωτη στον χρόνο και τα solos του Laverty πραγματικά να βγάζουν αυτιά…Μοναδικό ψεγάδι το οτι εκοψαν 2-3 κομμάτια απο το setlist…Κορυφαίες στιγμές του live πιστευω overnight sensation,reach for the sky και all she wrote…
Και κάπου εδώ αρχίζουμε.
Kingdragon.Απο κάποια samples που είχε τύχει να ακούσω είχα σχηματίσει μια κάποια θετική άποψη η οποία και καταρρίφθηκε χθες το βράδυ.Παντελώς αδιάφοροι.Ποζεριά δίχως νόημα και πολύ, μα πάρα πολύ κρύο χιούμορ.
(Ναι γι αυτό με το κεράκι λέω!:lol:).Μετά λοιπον απο κάμποσα λεπτά βαρεμάρας είδαμε το φως!
FIREHOUSE.
Ο CJ θεός όπως και αναμενόταν άλλωστε.Αφιέρωση στις κυρίες της βραδιάς το Oughta be a Law και κάπως έτσι αρχίζουν όλα!
Απογείωση της βραδιάς στο Reach for the Sky (στο οποίο τραγουδάγαμε εγώ ο rasputin και άλλα 4 άτομα!).
Τελειώνει το live και εγώ έχω μείνει απο κάτω και περιμένω νομίζοντας ότι μου κάνουν πλάκα:lol:
Περίμενα να ακούσω helpless και home is where the heart is (ήλπιζα έστω!).Δεν με πείραξε.Αποχώρησα έχοντας την γλυκιά γεύση των love of a lifetime και when i look into your eyes και κυρίως την εικόνα μιας μπάντας που αγαπώ εδώ και κάποια χρόνια.
ps:το κοινό πράγματι απογοητευτικό έχει δίκιο ο γιάννης το συζητήσαμε και εντός.
ps2 DAVI!:nirvana…και alice in chains…Για να μην λες ότι δεν είμαι αντικειμενική!
ps3:highlight της βραδιάς (δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε!) ο τυπάκος πάνω απ την σκηνή ο οποιος την είχε δει πικνικ στην εξοχή είχε πάρει το πιατάκι του το πιρουνάκι του και έτρωγε το κολατσιό του ο άνθρωπας!:lol:
Μετά ήπιε και το μπυρόνι του!
Και οι FIREHOUSE εν δράση!