Funeral Mist (Αποθεώσεως τόπικ, το)

Δε θυμάμαι να’χω ανοίξει άλλο τόπικ σχετικό με black metal. Δεν είμαι ο ειδικός να περιγράψω τι παίζουν, οι γνώστες τους έχουν εκθειάσει αρκετά πάντως.


To περσινό τους άλμπουμ (“Maranatha”) έτυχε ευρύτατης αποδοχής, πιστεύω περισσότερο από οποιοδήποτε άλμπουμ άλλης 00ς ΒΜ μπάντας, ακόμα και από μη-μπλακμεταλλάδες, οπότε έβαλα να το τσεκάρω και μου πέσαν τα βρακιά λίγο. Τι λίγο, πολύ!
To blackmetal, οπως το θέλω: Σκοτεινό, Με χαρακτήρα, να σου σηκώνει την τρίχα (και την πούτσα) κάγκελο. Για κάποιους (αρκετούς) η κορυφαία κυκλοφορία του 2009.

Αμέσως επόμενη κίνηση αφού το έλιωσα, να τσεκάρω και το (κλασσικό) “Salvation” του 2003. Ε είμαι στη δεύτερη ακρόαση κι έχω πάθει πλάκα μεγάλη. Μνημειώδες το λιγότερο. Και να ξέρετε ότι δυσκολα σκαλώνω με μπλακμέταλς.

Οι μπλακμεταλάδες του φόρουμ (αν δε βαριέστε) πείτε δυο κουβεντούλες ξανά. Οι υπόλοιποι γνωρίστε αυτή τη ΜΠΑΝΤΑΡΑ.

The Earth Trembled… And was Silent.

Αν και δεν είμαι ο κλασικός blackmetalas θα προβώ και εγώ σε μερικά αποθεωτικά σχόλια.

Τους έμαθα κάπως αργά, βασικά τους τσέκαρα όταν είδα το hammer να τους βάζει σε υψηλή θέση στα καλύτερα της χρονιάς. Θυμόμουνα την κριτική του Γιοβανίτη και δεν περίμενα κάτι τέτοιο να μπει σε λίστα hammer. Έπαθα χοντρή πλακά με το άλμπουμ όταν το κατέβασα και στο καπάκι σχεδόν έψαξα και τις άλλες κυκλοφορίες τους που επίσης κατέβηκαν. Είναι αυτές οι ανατριχίλες που σου προκαλεί ο Arioch με την φωνή του, τα samples που χρησιμοποιούν σε κομμάτια όπως το Blessed Curse Anti-flesh Nimbus είναι οι κατάρες που εξαπολύει ο Arioch στο Anathema Maranatha αφού τελειώσει η μουσική. Το Maranatha δεν άργησα να το αγοράσω και σε cd, τα άλλα 2 (devilry, που είναι ep και salvation) δεν τα έχω λιώσει ακόμα αν και το salvation που το άκουσα κανα 2 φορές φαίνεται να είναι στα ίδια επίπεδα.

Είναι από τα συγκροτήματα που σου ανανεώνουν το ενδιαφέρον για το black χωρίς να παίζουν κάτι το εντελώς καινούριο. Για μένα είναι μάλλον από τις κορυφαίες μπάντες στον χώρο αφού δεν είμαι και πολύ μεγάλος φαν αυτού του νέου ρεύματος στο black με μπάντες όπως οι Deathspell Omega και Dodheimsgard. (αν και δεν με αφήνουν αδιάφορο)

Ο λόγος μπορεί να περάσει στους blackmetalδες του φόρουμ.

αν θεωρείται άρρωστο το εξώφυλλο που να δείτε τις εικόνες που υπαρχουν στο booklet του cd, αν δεν κάνω λάθος όλα είναι υπαρχοντα και γνωστά έργα καλλιτεχνών (ας μας διαφωτίσει κάποιος γνώστης)

Εντάξει τι να λέμε, κορυφαία άλμπουμ.
Πραγματικά ανατριχιαστικά, η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο με αυτά τα 2 αριστουργήματα.
Και το EP Devilry γαμάει κατά την ταπεινή μου άποψη, και γενικά μεγάλο respect στον Arioch.
Κι εγώ ξεκίνησα ακούγοντας το Maranatha, και αφού έπαθα την πλάκα μου άκουσα και τα υπόλοιπα.
Όποιος δεν έχει τσεκάρει, να το κάνει άμεσα:!:
Και τέλος, χαίρομαι πραγματικά που αυτός ο άνθρωπος είναι frontman στους Marduk πλέον.
Επιβλητικός.
Τίποτα άλλο.

Ε, δεν έχουμε να πούμε και πολλά…

Μια από τις 3-4 σημαντικότερες μπάντες της δεκαετίας για το ιδίωμα, συνυπεύθυνοι για το orthodox blackmetal κύμα και γενικά ακούστε τους και νιώστε. Τα πολλά λόγια είναι περιττά…

Προσωπικά λυπάμαι που ο Arioch σπαταλάει το χρόνο του στους Marduk, but that’s just me.

Εγώ χαίρομαι που ακόμα δεν είναι τελείως τελειωμένοι οι Μarduk και σ’ αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα.
Αλλά ας μη μιλάμε για τους Marduk εδώ, αποθέωση του Arioch είναι το thread.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν το ‘‘Maranatha’’ είναι καλύτερο από το ‘‘Salvation’’. Όταν πρωτοάκουσα το ‘‘Salvation’’ είχα πάθει ψιλο- σοκ. Με όλα αυτά τα αρρωστημένα samples και τα ‘‘ρουφηχτά’’, υπνωτισμένα φωνητικά του Arioch. Πραγματικά ξεχωριστή φωνή, κάτι που είχα χρόνια να συναντήσω σε black metal κυκλοφορία. Στο ‘‘Maranatha’’ μου φαίνεται ότι πάει το όραμα του ‘‘Salvation’’ λίγο παραπέρα, δίνοντας βάση όχι τόσο σε ατμόσφαιρες όσο στη δομή των riffs και στην ποικιλία τους, με αυτά τα περίεργα doom περάσματα που έχει και κάτι περίεργες μελωδίες. Γενικώς έχει ψωμί αυτή η μπάντα.

Ακουσα το “Maranatha”, αφου ειχε κλεισει η καλπη με τις λιστες του 09. Εστω και τωρα, αν ειχα την ευκαιρια θα το εβαζα 3αδα και πολυ πιθανον Νο1. Σεβας…

Σκηνικό: Ακούω το Jesus Saves από το τελευταίο τους αλμπουμ στο pc και εκείνη την ώρα μπαίνει μέσα η μάνα μου με έναν παπά, τον οποίο έφερε για ευχέλαιο!!! Τραγικό?? Πέθανα στα γέλια.
Στο θέμα μας, δεν τους είχα ψάξει και πολύ αλλά ο τελευταίος τους δίσκος είναι σκέτη ανατριχίλα! Και αυτή η φωνή ε??

οι funeral mist κυκλοφορησαν τα αντιστοιχα αενιμα και λατεραλους του bm στα 00ς, δηλαδη ειναι πανδυσκολο να βρεις το καλυτερο. οντως ο αριοχ εχει ξεχωριστη φωνη και οτι γραφει ειναι χαρακτηριστικο οπως και τα σαμπλς που χρησιμοποιει. και να ξαναθυμισω το 2ο καλυτερο ριφφ μετα το traces of reality που βρισκεται στο 1:28 του κομματιου αυτου .

Φορουμίτης μου έστειλε το κομμάτι με το σαμπλ από Ederlezi και έπαθα πλάκα, μου άρεσε αρκετά. Και εγώ με μπλακ μέταλ καμία σχέση ένα πράμα.

Εντομεταξύ μόλις έφαγα ένα deja vu με την αντίστοιχη περίπτωση των Antaeus στα early ‘00s. Ένα album που έφερε τα πάνω- κάτω στους υποψιασμένους κυρίως (’‘Cut your flesh and worship satan’’), και στη συνέχεια το album που τους έκανε γνωστούς (μάλλον) παντού (’‘De principii evangelikum’’). Κάπως έτσι βλέπω και τη φάση με αυτούς, μόνο που είναι κάμποσα χρόνια πιο μετά. Οi Anteus των late '00s ένα πράγμα; Κάτι τέτοιο. Να δούμε, λοιπόν, πώς θα είναι το δικό τους ‘‘Blood libels’’.

Τους εμαθα πριν κανα 2,5-3 χρονια.Ακουσα το Salvation γιατι διαβαζα
αποθεωτικα σχολια παντου.Εχουμε να κανουμε με το De Mysteriis των 00’s.
Το λενε οι περισσοτεροι αλλωστε.

Τωρα μουσικα και οι 3 επισημες κυκλοφοριες της μπαντας ειναι απιστευτες.Απο
το πρωιμο Devilry,στον ογκολιθο Salvation,στην ωριμοτητα του Maranatha,
αυτη η μπαντα ειναι και θα ειναι πρωτοπορα και ποιοτικη.

Μεγαλειωδες ΒΜ,με ενα απο τα καλυτερα λαρυγγια του χωρου,με συνθεσεις που
φτυνουν στα μουτρα οποιον λεει οτι το ΒΜ δεν ειναι μουσικη αλλα θορυβος,με
καποια απο τα πιο γαμηστερα samples που υπαρχουν σε τραγουδια.

Μονο και μονο οτι ολοι περιμεναν στην γωνια για να κραξουν το Maranatha οταν
βγηκε δειχνει οτι αυτη η μπαντα ειναι μεγαλη.

εγώ τους είχα συγκρατήσει σαν όμονα πολλά χρόνια, έπεφτα συχνά πάνω τους, αλλά δεν είχε τύχει να τσεκάρω, μιας και δεν ενθουσιάζομαι εύκολα με μπλακμέταλς.

Είχα πετύχει τη συνέντευξη του Άριοχ στο χάμερ όταν είχε βγει το σαλβέησον, και τους είχα περάσει μάλιστα για white-metal σχήμα. :lol: Δεν ήξερα τίποτα για “orthodox black metal” kλπ.

Μετά είδα αυτό:


Isis στο An 2007

και τα αποθεωτικά σχόλια για το Μαρανάθα με κάνανε να τους τσεκάρω επιτέλους και να πάθω την πλάκα μου βεβαίως.

Γιατί, τι έλεγε; Δε θυμάμαι καθόλου.

“Δεν προσπαθούμε να είμαστε μέρος κάποιας σκηνής, ούτε να μην είμαστε. Η υποχρέωσή μας είναι να εξαπλώσουμε το λόγο του Κυρίου, όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αλλά όσο αποκαλούμε τους εαυτούς μας “black metal”, θα είμαστε μέρος της black metal σκηνής, αν και σιχαινόμαστε το μεγαλύτερο μέρος της.”

και ο τίτλος της συνέντευξης ήταν “In the name of the lord” οπότε είχα μπερδευτεί λιγάκι… :papas:

Δανείζομαι το bold για signature, γιατί έχεις τόσο δίκιο. 8)

Καλά, αυτοί που επιλέγουν να μη “νιώθουν” πάλι θόρυβο θα το πουν αλλά στ’ αρχίδια μας.
Θα φροντίσει ο Κύριος γι αυτούς… :lol:

Aκουσα αρκετές φορές από πέρσυ το Maranatha και ενώ μου αρέσει ο ήχος του, δεν κατάφερα να το εκτιμήσω όπως εσείς. Στο ίδιο επίπεδο. Αναγνωρίζω την πολύ καλη κιθαριστική δουλειά (New Light πχ) και τα φωνητικά του Αριοχ, αλλά πιστεύω μεγάλο ποσοστό δύναμης στο αλμπουμ το δίνει το Anti Flesh Nimbus με την Μπρεγκοβιτς μελωδία του στο ρεφραίν.

Σήμερα στο χτύπημα ενός ταττού, ο χτυπητής (:p) ειχε βάλει ενα από τα καλυτερα κομματια που χω ακουσει τελευταια. Ηταν φιουνεραλ μιστ, και ειχε σαξοφωνο μεσα. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?

Funeral Mist με σαξόφωνο δε θυμάμαι αλλά λογικά πρέπει να άκουσες κάποιο κομμάτι απ’το Maranatha…

Ontopic τα είπατε όλα, οι Funeral Mist μαζί με DeathSpell Omega, είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο είδος σήμερα!