GAMMA RAY - Empire Of The Undead (2014)

Πρώτο δείγμα :trombone:

θυμιζει new world order και κατι απο rebellion.για να δουμε.

Μια χαρά.

Εγώ πάντως είμαι αυστηρός με τους Gamma γιατί τους λατρεύω, μπαρούφες τα 2 κομμάτια του EP και αυτό εδώ με χιλιοακουσμένες φόρμες, τουλάχιστον αδιάφορο.

Παρτε και promo φωτογραφια:

…συμφωνώ με το ‘‘χιλιοακουσμένες φόρμες’’, αλλά πιστεύω ότι μκαι τα δυο τραγούδια του ep, και αυτό δεν θά’ναι τα καλύτερα του δίσκου:):!:

Πολυ καλο το Hellbent, καλυτερο απο το Master Of Confusion αν και απο τα 3 ηδη γνωστα του νεου δισκου μου αρεσει περισσοτερο το Empire Of The Undead. Ναι δεν εχουν κατι το καινουριο, ναι παιζουν σε safe φαση αλλα αυτο που μετραει ειναι να σου αρεσουν τα κομματια. Αναμενουμε ολοκληρο το δισκο.

Επισης επειδη κανονικα κυκλοφορει στις 28/3 μια μερα πριν την συναυλια και δεν ξερω ποτε θα τον φερουν τα δισκαδικα με το που σκασει μυτη καπου στο net να ποσταρετε μπας και ακουσουμε τουλαχιστον αυτα που θα μας παιξουν στο live. Τι μαλακια και αυτο να ξεκιναει η περιοδεια πριν κυκλοφορησει ο δισκος…

Embarrassing. Κακέκτυπο του εαυτού του και των Priest, για πόσους δίσκους θα συνεχίζει το ίδιο παραμύθι ο Hansen?

Ένα ακόμα κομμάτι από το δίσκο, το 9λεπτο mid-tempo (σε τύπο “έπος”) Avalon

Συγκριτικά με τα 3 προηγούμενα κομμάτια το Avalon απλά ΓΑΜΑΕΙ.
Αν και μέτριο σε σχέση με παλαιότερες επικές στιγμές, γενικά είναι λίγο ανατριχίλα το κομμάτι, θυμίζει και λίγο Rebellion in Dreamland, τι άλλο να ζητήσεις μετά από τόσα χρόνια.

Πάμε και ένα καινούριο κομμάτι:
το bonus track της Ευρωπαϊκής έκδοσης: Built A World

Δεν λέει και τίποτα ένα τυπικό συμπαθητικό bonus track.

Τώρα για τα άλλα κομμάτια:
Μέχρι τώρα καλύτερο που έχω ακούσει είναι το Master of Confusion, ωραία μελωδία και γενικά το κλασικό χαρούμενο κομμάτι που πάντα θα αγαπάω, οι στίχοι λίγο “αφελείς” (με την καλή έννοια) -εκτός των αρχικών που είναι εντελώς meh …-
Το Hellbent θα μπορούσε να είναι το καλύτερο του δίσκου, αλλά το refrain είναι ΤΟΣΟ [B]FAIL[/B] Priest κόπια που μου το χάλασε υπερβολικά (ξενέρωσα :(:frowning: ). Κρίμα γιατί είναι κομματάρα κατά τα άλλα !! #-o #-o
Το Empire γενικά καλό μου φαίνεται, αν και θα το ήθελα και σε studio για καλύτερο ήχο από ότι στα live.
Τέλος το Avalon ΑΝ κράταγαν το κομμάτι μεταξύ: 4:20 - 7:20 και βάζανε κάπου 30-60sec intro και outro θα έσπερνε, τώρα μου φάνηκε απλά κουραστικό και βαρετό. [-X

Αυτό που μου κάνει γενικά εντύπωση είναι πως ακούγεται ο Kai σχετικά πεσμένος, που ok λογικό είναι μεγαλώνει, αλλά σε studio αυτά γενικά φτιάχνονται αρκετά. :-s

ρε γαμωτο αυτο το Built A World ειναι ιδιο το Empathy.

Βγήκε το αλμπουμίδιον αλλά δυστυχώς δεν ακούγεται. Κρίμα, άστο καλύτερα βρε Kai, αφού δεν σου βγαίνει. Το καλύτερο κομμάτι του δίσκου για μένα είναι το πρώτο, το Avalon δλδ, οπότε μιλάμε για mega fail.

Χωρις να εχω καμια διαθεση να προσβαλω…αλλα ρε παιδια τι περιμενατε εν ετει 2014 απο τους Gamma Ray και τους καθε Gamma Ray; Τετοιου ειδους συγκροτηματα οτι ειχαν να πουν το ειπαν. Παντα κατα την γνωμη μου.

Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνώ, καλοί για να πας να τους δεις live και να περάσεις καλά αλλά μας έχουν αφήσει χρόνους-από έμπνευση-και μάλλον ακόμα και ο Kai το ξέρει.
Το Αvalon πάντως είναι ένα πολύ καλό κομμάτι και αυτό για μένα αρκεί.

Αντε, ας κανω την αρχη.

Καταρχας, να πω ότι παρακολουθώ συστηματικα το rοcking πανω από 7 χρονια και παντα εψαχνα μια αφορμή να γινω μελος. Βρεθηκε λοιπον. Θα προσπαθήσω να μιλησω αντικειμενικα, μιας και οι Gamma Ray είναι Η αγαπημενη μου μπαντα.

Πρωτα απ’ολα, το αλμπουμ είναι σαφως ανωτερο από το TTM. Aδιαπραγματευτα. Θα μου καποιος πολύ ευστοχα, πως αυτό δεν ηταν ιδιαιτερα δυσκολο να επιτευχθει. Με την ασφαλεια που του παρεχουν τα 4 χρονια από την κυκλοφορια του, μπορει να χαρακτηριστεί απλα ικανοποιητικο. Θα ηταν όμως σαφως ανωτερος με μια στοιχειωδώς καλη παραγωγη.
Στα του δισκου τωρα.

Avalon, Time for deliverance και I Will Return μεσα στις καλυτερες συνθεσεις του συγκροτηματος τα τελευταια 15 τουλάχιστον χρονια.
Hellbent: Κομματαρα, μεσα στα καλυτερα του δισκου ανετα. Και εγω θα ηθελα πιο εμπνευσμενο ρεφραιν. Δεν με ενδιαφερουν οι στιχοι του.

Συνεχιζω, γιατι κατι εκανα λαθος πριν.

Master&Empire: Γνωστα εδώ και έναν χρονο. Μια χαρα κομματια. Θα τα ηθελα όμως σε άλλη σειρα, γιατι καποιος που τα εχει λιωσει, τα κανει πλεον skip.

Born to fly: Εναρκτηριο riff που θυμιζει Symphony X και βασικη μελωδια που θυμιζει αυτήν του Leaving Hell από το Lotf2. Κλασσικη συνθεση Henjo (όπως και το I Will Return, δεν εχω το cd ακομα στα χερια μου αλλα κανει μπαμ) που θυμιζει το Rain του ιδίου απο τον προαναφερθεντα δισκο. Μια χαρα κομματι.

Pale Rider, Demonseed: Τα χειροτερα του δισκου, με καποιες καλες στιγμες, όχι κατι το ιδιαιτερο όμως.

Seven: Εδώ θα κανω την εκπληξη και θα πω πως το γουστάρω απίστευτα. Ναι μεν μοιαζει με το Master…, αλλα το βρισκω σαφως καλυτερο λογω του ανεβασμενου ρυθμου του. Αν επρεπε να μπει μονο το ένα από τα δυο (που κανονικα αυτό επρεπε να γινει), η ψηφος μου παει σε αυτό.

Γενικα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον δισκο. Θα επανελθω μετα από πολλες ακομα ακροασεις, αλλα δεν νομιζω να αλλαξει σημαντικα η αποψη μου. Μην επηρεάζεστε από κριτικες τυπου rockoverdose (όχι επειδή δεν του αρεσε, αλιμονο, αλλα για το υφος του). Δωστε του ακροασεις και μην ψάχνετε να βρειτε τι θυμιζει το κάθε κομματι (ελεος, μονο με τους Gamma Ray γινεται κάθε φορα αυτό), διοτι ετσι χανετε την ουσια.

Καλες ακροασεις και καλο Live να εχουμε σε λιγο.

Μίλησα με Dirk Schlachter προ ολίγου και μου είπε ότι είναι το καινούργιο Ride The Sky, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…

Κατά τα άλλα, το άλμπουμ ακούγεται σίγουρα ευχάριστα με κορυφαίο, προφανώς, το Avalon. Προφανώς είναι τα ίδια και τα ίδια και ξαναμανα τα ίδια, αλλά αν γουστάρεις αυτά τα ‘ίδια’, τότε θα γουστάρεις αρκετές στιγμές εδώ. Αλλά ο Kai το έχει παρακάνει με τις κλεψιές Queen-Judas Priest. Πχ, τα Queen μέρη είναι πάντα ευπρόσδεκτα, αλλά αν είναι να πάρεις κάποια αυτούσια μέρη, ε μην είναι από το We Are The Champions και το Stone Cold Crazy. Πάρε κάτι πιο ομπσκιουρ ρε αδελφέ.

Για μένα πάντως, ο καλύτερος δίσκος των Gamma Ray μετά το 2001 είναι το To The Metal!

To No World Order είναι καλύτερο, αν εννοείς μετά από αυτό τότε συμφωνώ.

Ναι, γι’ αυτό είπα ‘μετά το 2001’ και όχι ‘από το 2001 και μετά’