Ghost

ήρθε το τέλος του μητσοτάκη (Τζουνιορ) και του PAPA-Andrew !
Αμα βγάλει κι άλλα μέτρια πάει για αποκαθήλωση.

Μπα εδώ βγήκε πριν λίγο δημοσκόπηση του MEGA που λέει ότι η ΝΔ προηγείται με 11,8% διαφορά από τον Σύριζα.

Για να δουμε…

• Κομματαρα κολλητικη και πιασαρικη
  • Παραγωγαρα με πεντακαθαρο ηχο και φωνητικα κρυσταλλο
  • Κλασικη γκρινια απο ζηλιαρηδες
  • Εξωφυλλαρα μια ακομα φορα

Yeap, βγαζουν δισκο οι Ghost

3 Likes

Καλά, για να μην τα πολυλέμε, το κολλητικό του πράγματος είναι στο ότι το βασικό riff επαναλαμβάνεται πάρα πολύ, και δεν είναι από αυτά που τη σηκώνουν τόση επανάληψη.

Π.χ. μετά το You will never walk alone, που έχει τόση ωραία μελωδία, αντί να το απογειώσει εντελώς, επαναλαμβάνει ξανά το ίδιο riff και βάζει ψιθύρους που του κλέβουν τη δυναμική. Το ίδιο κακό για το punch είναι το βαρετό a la drum machine τακατακατακα του ταμπούρου. Τα ντραμς είναι λίγο κομπάρσοι, και από αυτούς του Αντ1 στα σίριαλ του Ρώμα…

Μείωση του momentum έχουμε και στο 1:28, που μπαίνει η κιθάρα με τόσο ωραίο ήχο, και λες ‘‘ωπ, εδώ θα παίξει ωραίο μικρό solo’’ ή έστω ένα lick ρε παιδί μου, αλλά όχι, είναι απλά ακόρντα ως ‘‘απάντηση’’ στη βασική μελωδία και μετά σβήνει…

Αργόσυρτη δισολία που θα ήταν ταμάμ αν οδηγούσε σε ωραίο '80ς τυρένιο σόλο γεμάτο φιγούρα, αλλά οδηγεί σε μία γέφυρα με (μαντέψτε) επανάληψη του ρεφρέν και το ίδιο άνευρο και φλατ drumming. To ιδιο πράγμα επαναλαμβάνεται μέχρι τελικής πτώσεως μέχρι να σβήσει το κομμάτι, με μία κουτσουλιά σόλο που πάει να ξεγελάσει ότι δήθεν τάχα μου δεν επέλεξαν ένα πιο βαρετό κλείσιμο και από το fade out

Εν ολίγοις, είναι ένα κομμάτι με φανταστική παραγωγή, ωραίες βασικές ιδέες, οι οποίες όμως θέλανε κατ’ εμέ μία παραπάνω επεξεργασία, καλύτερη διαχείριση της δυναμικής (π.χ. έχεις ένα riff που παίζει και ζητάει παιχνίδι ερωταπαντήσεων, και αντί να στήσεις ένα σόλο γύρω από αυτό τι κάνεις; Τίποτα), περισσότερο νεύρο στα ντραμς, και μια πιο δυνατή γέφυρα…

Το εξώφυλλο σπέρνει, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το αν το single είναι καλό ή κακό (που δεν είναι κακό, ευχάριστο είναι, αλλά δεν είναι ούτε Cirice ούτε Rats)

2 Likes

Δεν γίνεται να έχουν όλα τα τραγούδια τους ίδιο χαρακτήρα και χτίσιμο
εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το ύφος και η κατεύθυνση του τραγουδιού πάντως

πού το είπα εγώ αυτό;

Δεν θα κάνω ανάλυση όπως ο Manos Orff, η ουσία είναι ότι το καινούριο δεν με έπιασε ούτε με την πρώτη φορά που το άκουσα, ούτε με την δεύτερη. Έχουν βγάλει απείρως καλύτερα σινγκλακια. Έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά στο τελος λες, τι αυτό ήτανε;!

Ήρθε σήμερα το 7αρακι, ίσα ίσα για να αυξήσει λίγο την προσμονή για το νέο δίσκο το Μάρτιο και το λαιβ στο (sold out!) O2 του Λονδίνου τον Απρίλιο.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι το σινγκλακι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά οι προσδοκίες για το δίσκο παραμένουν υψηλές.

Η άνοδος αυτής της μπάντας που πριν 5 χρόνια έπαιζε σε κλαμπάκια και πλέον ξεπουλάει αρένες είναι στρατοσφαιρικη. Μπράβο στον Τobias που γράφει ωραία τραγούδια, δούλεψε σα σκυλι και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να supportάρει Maiden και Metallica. Νομίζω πως το support τους στους Maiden στις ΗΠΑ ήταν η αρχή της εκτόξευσης τους εμπορικά

5 Likes

fixed it

Διαφωνώ όσο δεν πάει εδώ. Στα δικαστήρια πήγε και οι αποδελτιώσεις είναι δημόσιες (και στο παρόν τοπικ αν ανατρέξεις θα τις βρεις). Έγραφε όλα τα όργανα και οι συνεργάτες του είχαν στάνταρ μισθό βρέξει-χιονίσει ακόμα και όταν η μπάντα έμπαινε μέσα με τα μπουνιά.

Επένδυε ότι έβγαζε σε stage show κλπ, προωθούσε τη δουλειά του κοκ. Εμφάνισε αποδείξεις για όλα αυτά. Απλά όταν η μπάντα άρχισε να γίνεται εμπορικά επιτυχημένη, 2 πρώην μέλη απαίτησαν ποσοστά. Πολύ εύκολα δικαιώθηκε μιας και όταν δεν έχεις συμμετοχή στη ζημιά και το ρίσκο, δεν έχεις και συμμετοχή στα κέρδη. Παίρνουν τα οποία credits τους και αυτό είναι όλο.

10 Likes

ναι ρε, τα ξέρω, τρόλαρα απλώς

3 Likes

7 Likes

χαχαχα, όχι ρε

1 Like

Έλα κακά τα ψέματα παραδεχτείτε το οι Ghost (ο tobias δηλαδή) είναι φοβεροί, δίνουν στους ροκάδες/μεταλλαδες την καλτιλα που γουστάρουν, τα σκηνικά που γουστάρουν, τον χαβαλέ που γουστάρουν, με live, μουτσουνες, video clip, memorabilia, tshirtαρες και τα σχετικά και οκ έχουν και 5-10 καλά τραγούδια… Μακάρι την δουλειά που ρίχνουν στα γύρω γύρω να την έριχναν και άλλοι! Αλλά μουσικά αυτά τα λίγα μπορούν και δύσκολα για παραπάνω…

Edit: Απλά αγαπάτε τους μην εκθιαζετε τόσο είναι κρίμα για αλλούς που γράφουν ιστορία και δεν θα αποκτήσουν ποτέ το hype των ghost, γιατί δεν δίνουν καυλάντα στο λαό…

4 Likes

Οι Ghost ειναι 30 φορες καλυτεροι απο οποια μπαντα θεωρεις οτι εχει αδικηθει απο τον λαο, προχωραμε

2 Likes

Ας είναι και η καλύτερη μπάντα όλων των εποχών, αν δεν σε αγγίζει , δεν σε αγγίζει

Σιγά γλυκιά μου που ξέρεις και ποια μπάντα θεωρω ότι έχει αδικηθεί από το λαό, που προχωράς κιόλας :rofl:

Ας μπορούσαν ας τα έκαναν κι οι άλλοι, δεν είναι hype να γεμίζεις 20-30k κάθε βράδυ… Ας γράφει ο καθένας τη δικιά του ιστορία, άλλος headline και O2, MSG κι άλλος σε κλαμπακια, που είναι το κακό?

1 Like

Δεν χρειάζεται να ξέρω… Όσοι γκρινιάζουν για τις “αδικημένες” μπάντες, αδυνατούν να καταλάβουν ότι μάλλον ο υπόλοιπος κόσμος τις έχει γραμμένες. Κλάψε λίγο ακόμα

Δεν σημαίνει ότι όποιος καλλιτέχνης γεμίζει στάδια έχει μεγαλύτερο μουσικό εκτόπισμα από κάποιον που γεμίζει το Gagarin πχ.

Γενικό σχόλιο αυτό και άσχετο από τη συζήτηση για τους Ghost.

3 Likes