Τι κλάψε γλυκιά ντροπή του φόρουμ?? Που σου λένε χετφιλντ και κάνεις σαν αγελάδα με περίοδο
Πως κανουν οι αγελαδες με περιοδο?
Σαν εσένα καλό μου
Είμαι της άποψης πως στην μουσική όπως και στο σινεμά δεν υπάρχει ο όρος υπερτιμημένος.
Και να υπάρχουν αδικημένοι καλλιτέχνες δεν φταίνε οι ghost και γενικά το κάθε συγκρότημα/ταινία γι αυτό.
Οι Ghost στοχεύουν ξεκάθαρα στο να κάνουν την μουσική τους πιο “εμπορική” για μεγαλύτερο ακροατήριο και δικαίωμα τους
Πιστευω οτι το marketing παιζει μεγαλο ρολο και στην μουσικη και στο σινεμα, και πως το promotion ειναι υπευθυνο για αναδειξη πολλων καλλιτεχνων γενικοτερα, που χωρις το promotion δεν θα τους ηξερε ουτε η μανα τους με βαση την τεχνη που παραγουν. Αλλα ετσι ειναι η ζωη, τι να κανουμε. Οποιος καθεται και κλαιγεται που δεν αναγνωριζεται ο Χ καλλιτεχνης και πανε τα λεφτα και η φημη στον Υ καλλιτεχνη, ας μπει στο χωρο του marketing αν θελει κι ας προωθησει τον αγαπημενο του καλλιτεχνη.
Εγω περναω καλα ακουγοντας καθε δισκο των Ghost και αδιαφορω για την κλαψα του καθε χατζημεταλλα
Γενικά μιλώντας, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς το θηλυκό γένος για να προσβάλλεις υποτίθεται κάποιον αρσενικό. Σε χαρακτηρίζει με το χειρότερο τρόπο
Ασε μας κι εσυ κουκλιτσα μου
Συμφωνώ εννοείται. Απλά το να έχεις άκρες και να σε προβάλει κάποια εταιρία/ατζέντης είναι ένα πράγμα, το να έχεις άτομα που σε ακούνε ακόμα και μετά από 3-4 δίσκους είναι άλλη υπόθεση.
Γιατί και εμείς οι μάζες που υποτίθεται ακούμε ότι μας πασάρουν θα έπρεπε να είχαμε κουραστεί από την υπερπροβολη των ghost. Κάτι κάνουν καλά και αυτοί άρα .
Καλά μην το γαμαμε το θέμα. Το ότι δε μ αρέσουν οι ghost (τουλάχιστον όχι ολα) δε με κάνει χατζημεταλλα. Επίσης το γεγονός ότι ακούνε πολλοί τους ghost επίσης δεν τους κάνει μεγάλη μπάντα. Αυτό που είπες πιο πριν για το ότι ο υπόλοιπος κόσμος αδιαφορεί για μπάντες που θεωρούμε υποτιμημενες πάει και σε άλλες πτυχές της ζωής? Και στην τελική δεν ειπώθηκε και κάτι ιδιαίτερα κακό (πέρα από τις βλακειες γλυκιά μου κτλ). Γνώμες νομίζω έχουμε όλοι σαν τις κωλοτρυπιδες ένα πραγμα(που έχουν όλα τα φύλα)
Σιγά την υπερπροβολή που έχουν οι Ghost (!). Μια χαρά αθόρυβα, με κομματάρες και ιδρώτα ανέβηκαν εκεί που είναι, κι επειδή δεν αρέσει ιδιαίτερα, ακούμε υπερβολές και κάνουν μανούρα οι υπόλοιποι.
Ωραίες εποχές προ πανδημίας που μαθαίναμε πως λόγω μανατζμεντ των Ατσαλικα φτάσανε εκεί που είναι
Προβολή για τα ροκ/μέταλ δεδομένα λέω ρε συ
@Primordial_hordes φυσικά και δεν σε κάνει Χατζημεταλλα. Είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή οπως και αυτών που τους αρέσει η μπάντα. Το θέμα με μερικούς είναι ότι δεν μένουν σε αυτό (οκ δεν μου αρέσει προχωράω) αλλά νιώθουν την ανάγκη να μειώσουν την χ μπάντα και να την συγκρίνουν από μόνοι τους με μια δικιά τους αγαπημένη μπάντα έτσι χωρίς λόγο. Αυτό πιστεύω εγώ είναι χατζημεταλ λογική
Για να (ξανα)πώ κι εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου, και ως φαν της μπάντας από το 2010 (αν και ρεαλιστικά από το Infestissumam), προφανώς και έπαιξε κάμποση προώθηση όταν μου ερχόταν mail πως κυκλοφόρησε το ντεμπούτο από το Metal Hammer.
Και είχαν και αρκετή στήριξη από την εταιρεία για βίντεο, κλπ. Κομματάρες έβγαλαν, ο Tobias είχε ξεκάθαρο όραμα, όλα τέλεια και αλφαδιά σκέτη, μαζί σας. Απλά είχαν και την προσοχή της εταιρείας κι αυτό δεν είναι κακό, κακό είναι που δεν έχουν όλες οι μπάντες με όραμα τέτοια μέσα και δυνατότητες.
Βρε εσύ καλά τα λες αλλά με αυτή την βλακεια τον κουιντομ δε μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα δω μέσα πετιέται διαβάζει ότι θέλει και λέει ότι ότι θέλει
Το θέμα είναι όμως πως και οι δισκογραφικές (που δεν είναι και τίποτα μηχανές που κόβουν χρήμα πλέον) δε θα ξοδέψουν τα ωραία τους λεφτά για μια μπάντα που δεν θέλει να ακούει κανείς. Θα το κάνουν εκεί που πιστεύουν ότι η προώθηση θα τους φέρει πίσω πωλήσεις. Άσε που κατά βάση οι δισκογραφικές πλέον δεν κάνουν προώθηση. Οι μπάντες την κάνουν με έξοδα τους.
Σαν γενικότερο σχόλιο, καλώς ή κακώς (καλώς) ζούμε σε μια εποχή που το να αποκτήσει κανείς δική του άποψη είναι πολύ εύκολο. Ειδικά στη μουσική δε χρειάζονται διαμορφωτές άποψης. Πατάς το play στο bandcamp ή το YouTube και ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι. Οπότε θεωρώ ξεπερασμένο το επιχείρημα “έγιναν γνωστοί γιατί τους προωθούν”. Έφτασε η μουσική τους σε περισσότερα αυτιά, πιθανόν ναι. Αλλά από εκεί και μετά, το κοινό τους το κέρδισαν τα τραγούδια τους.
That’s my point exactly. Και να σε προωθούν δίχως αύριο αν δεν αρέσεις στον κόσμο ΔΕΝ πρόκειται να συνεχίσει να σε ακούει 5 δίσκους και 1,5 δεκαετία μετά
Γενικά είναι τέρμα κουραστική η φάση, γιατί να ενοχλεί ακόμα κι αν έχουν φάει την προώθηση του αιώνα? Τι σκάλωμα είναι αυτό, ούτε τα λεφτά σας παίρνουν, υπάρχει το hide post, υπάρχει το unfollow, υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλες μπάντες να ασχοληθείτε.
Δόξα τω θεώ, τα festivals έχουν 3+ headline slots, οι αρένες μπορούν να ενοικιαστουν τις υπόλοιπες 364 μέρες που δεν τα κλείνουν οι Ghost και υπάρχουν τόσα album να αγοραστούν/streamαριστουν. Αν δεν αρέσει η μουσική τους, απολύτως θεμιτό, όλα τα άλλα είναι εμπάθεια
Εγω ειπα οτι χατζημεταλλας ειναι οποιος ριχνει κλαψα για την επιτυχια των Ghost. Εσυ ταυτιζεσαι με αυτους που ριχνουν κλαψα για αυτο το θεμα? Αν ναι… ε σε κανει λιγο.
Δεν ξερω τι σημαινει αυτο. Εφαγε κανενας προστιμο εδω μεσα?
Δε διαφωνω. Δεν ακυρωνει αυτο που ειπα.
Σε αυτο ομως διαφωνω παρα πολυ. Ειδικα στην μουσικη, χρειαζονται διαμορφωτες αποψης. Τους χρειαζεται καθε Nicky Minaj εκει εξω, οπως τους χρειαζονται και οι Ghost, και οποιαδηποτε αλλη μπαντα. Η προβολη της μουσικης ενος καλλιτεχνη σε προτεινομενα στο YouTube, σε newsletters, σε αφισες, διαφημισεις σε ιστοσελιδες, διαφημισεις στο instagram κ.ο.κ. κανουν την μουσικη ενος καλλιτεχνη προσιτη στον καθεναν.
Αν ειναι δυνατον να θεωρεις οτι οι μπαντες που γινονται γνωστες και βγαζουν πολλα λεφτα το κανουν επειδη ο κοσμος κινηθηκε απο μονος τους να παει να ψαξει το bandcamp τους! Καπου φτανει η ρομαντικοποιηση της τεχνης, καλως ή κακως το promotion στις μερες μας διανυει τις πιο ενδοξες μερες της ιστοριας του λογω της παγκοσμιοποιησης και της τεχνολογιας, και υπαρχουν ολοκληρες επιστημες για το πως η δημιουργια ενος καλλιτεχνη θα αποκτησει το μεγαλυτερο engage μεσω προωθησης, μην τα ισοπεδωνεις ολα
Αυτό μπαίνει στο πλαίσιο πως
Και μέρα-νύχτα να σου πετάει διαφημίσεις το YouTube, αν δε σου αρέσει η ένρινη χροιά του Tobias, δε θα τους ακούσεις!
Αν και συνεχίζω να διαφωνώ πως εν έτη 2022 χρειάζεται μια μπάντα διαμορφωτή άποψης. Δηλαδή άντε και σου έβαλε 10/10 ο εκάστοτε γραφιάς. Πριν τελειώσω να διαβάζω την πρώτη παράγραφο της κριτικής έχω ήδη και παίζει το single του δίσκου. Αν δε μου αρέσει, όχι τη μπάντα δε θα ακούσω, ούτε την κριτική δε θα τελειώσω να διαβάζω!
Εσυ.
Δεν ειναι ολοι εσυ.
Οι Ghost έχουν βγάλει δισκαρες όπως Infestissumam , meliora, prequelle. Οκ είχαν και έχουν καλό μάρκετινγκ και προωθούνται, αλλά όχι χωρίς να το αξίζουν.
Ενώ οι Maiden ή οι Metallica ας πούμε δυο μπάντες με καθολική αναγνώριση δεν είχαν γαμιστερο μάρκετινγκ (πέρα από τη μουσική) θα θελε κάποιος να πει? Δεν συγκρίνω μπάντες σε καμία περίπτωση, στο κομμάτι μάρκετινγκ εστιάζω.
Το μεγάλο ατού των ghost για εμένα είναι πως γράφουν τραγούδια που καρφώνονται στο μυαλό τα ακούς και μετά τα τραγουδάς και θες να τα ξαναακουσεις. Και καλά κάνουν και γεμίζουν αρένες γιατί παίζουν ωραία μουσική.