Gillan ή coverdale;

Ian Gillan γιατί έχει καλύτερη φωνή και γιατί δεν προσπάθησε να αντιγράψει ποτέ κανέναν (και ούτε έκανε ξανθή περμανάτ για να μοιάσει σε κάποιον και να πουλήσει στην Αμερική)

Καλα ρε παιδιά θα τρελαθούμε εντελώς???

Συγκρίνετε απο θέμα έκτασης φωνής τον Gillan με τον Coverdale?? Δηλαδή πιστεύετε ότι ο Coverdale πορεί να πιάσει τις νοτες του Child In Time? Του Disturbing The Priest ? του Born Again?Δηλαδή ήμαρτον!!!

Ναι ρε είναι θηλυπρεπής κατά την άποψή μου. Κλαίγεται όλη την ώρα μόνο αγάπες και λουλούδια και πόνο κάτι σαν τον Ρουβά της Rock είναι στιχουργικά. Οι στίχοι του είναι για απογοητευμένους αγαπούληδες που και καλά ακούνε Rock.
Αγαάπη αγάπη αγάπη αν θέλω να ακούσω για αγάπη θα ακούσω το Dirty Women και όχι το Fool For Your Loving αν θέλω να ακούσω φωνή θα ακούσω Buffalo και όχι Whitesnake.
Οι δίσκοι των Purple με Hughes\Coverdale είναι κορυφαίοι λόγω Hughes και όχι λόγο Coverdale. Το Come Taste The Band είναι έπος λόγω του Υοu Keep On Moving, Gettin; Tighter, This Time Around\Owed To G και όχι για τα τραγούδια με τον Coverdale.

Aυτή είναι η ΑΠΟΨΗ μου και δεν μου την αλλάζετε!!! Και γουστάρω να την εκφράζω ελεύθερα όπως εσύ τη δικιά σας. Δεν θέλησα να σας αλλάξω γνώμη, γουστάρετε Coverdale περισσότερο δικαιωμά σας.

Τι κόλημα είναι αυτό ρε παιδιά μόλις πει κάποιος κάτι διαφορετικό να πέσετε να τον φάτε.

Και είστε και rock άτομα ανοιχτόμυαλα…

Καλά δεν είναι ανάγκη να τσακωνόμαστε για τέτοιου είδους θέματα. Από άποψη στίχων όντως έχει μια κλίση προς το γυναικείο φύλο. Ένα στα τρία κομμάτια έχει στον τίτλο του την λέξη “love”. Από αυτή τη σκοπιά (στιχουργικά) θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς θυληπρεπή. Που το περίεργο; Η μουσική είναι άλλο θέμα…

Ρε δεν τσακωνόμαστε απλά διακρίνω μια δυσκολία στο να δεχτούμε μια διαφορετική άποψη, εγώ σέβομαι τον Coverdale για ότι έχει κάνει απλά δεν μου αρέσει η φωνή του.
Είναι κακό αυτό??

Ο ανθρωπος ειναι αγαπησιαρης και ερωτυλος … γουσταρει να καψουρευεται αλλα οχι και Ρουβας … να μου πεις Βαλαντης θα σου πω επεσες μεσα … 1000 % .

ε βρε δεν σηκωνετε και λιγο καζουρα…που ειναι τα παλια καλα χρονια που παοκτσιδες και ολυμπιακοι μπορουσαν να ειναι στην ιδια κερκιδα αγκαλιασμενοι και να απολαμβανουν το παιχνιδι, που coverdalακιδες και gillanaκιδες επιναν την μπυρα τους παρεα???τσ τσ η σημερινη νεολαια!!!

Κι εμένα άποψή μου είναι πως η φωνή του Coverdale είναι καλύτερη από του Gillan, πάει και τελείωσε. Και δεν κλαίγεται. Αν το Come an’ Get it είναι κλάμα τότε εγώ είμαι ο χριστόδουλος. Το keep on moving το έγραψαν ο Hughes ΚΑΙ ο Coverdale. Και τα τρία που αναφέρεις δεν είναι τα μόνα καλά κομμάτια του album, άλλωστε συμμετείχε και ο Bolin…
Δηλαδή ο Coverdale είναι ένας άχρηστος. Από καθαρή τύχη θεωρείται από τους περισσότερους ο μεγαλύτερος rock τραγουδιστής. Εντάξει απόψεις είναι αυτές. Αυτά που λες όμως δεν δείχνουν και πολύ σεβασμό. Όπως είδες εγω δεν έγραψα πουθενά πως ο Gillan είναι μουγκός. Και με τη λογική σου οι προηγούμενοι Purple δίσκοι είναι καλοί μόνο λόγω Blackmore…

Τέλος πάντων, ειρήνη. Δεν μπορώ να πείσω κανέναν ούτε και με απασχολεί. Όταν όμως ακούω Coverdale μου σηκώνεται το πουλί, γιατί η φωνή του έχει αρχ…α που κανείς άλλος δεν πιστέυω ότι έχει.

Epeidi to thema travixe se makros tha klepsw ligo apo tin doxa tou ena kai monadikou filou mou rockavlon (o opoios adikws efage ban) kai tha sas pw afto…
O COVERDALE ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑ μαμάει άπαντες, ακόμα και τον Paul Rodjers γραφικέ JimLick…
Ti makros kai ypsos kai loipa… Ti na to kanw egw to makros otan o allos exei antipathitiki xroia fwnis…
A kai kati allo… Egw den eimai rock elefthero pnevma… Eimai ena fasistokapitalistiko electrogothicoposerometallogalwtsa pnevma antilogias…
Kai den epitrepw diaforetikes apopseis…
Gi afto COVERDALE…
Kai Rouvas XAXAXAXAXAXAXA
Gillan kai Valantis go home…

A kai kati allo… Ti wraia pou itan sta 80’s pou Olympiakoi kai Paoktsides kaname rock party sto Levendi kai stin Alamana…

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
:twisted:

tha to theles kai esy kai o idios alla …

Από ποιούς όλους θεωρείται ο Coverdale μεγαλύτερος ροκ τραγουδιστής; Από τα μέλη του fan club Των Whitesnake?
Παιδια προσγειωθείτε λίγο: σε εμπορικότητα , σε δημοτικότητα ακόμα και σε πωλήσεις να το δεις παγκοσμίως ο τύπος δεν υπάρχει ούτε στους πρώτους 20!

Αν ο Coverdale είναι ο μεγαλύτερος ροκ τραγουδιστής τι να πουνε οι Morrison, Dylan, Mercury, Lennon, Burdon, Springsteen, Macartney, Jagger, Plant, Daltrey και πολλοί άλλοι ακόμα;

Και εμένα μου αρέσει ο Dio και για μένα είναι ο καλύτερος αλλά δε λέω ότι θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο

Υ.Γ. Kαι για να ρίξω λάδι στην φωτιά το “Mistreated” το λέει καλύτερα ο DIO!!

Coverdale, γιατι έτσι μας αρέσει…

Αν ο Coverdale είναι ο μεγαλύτερος ροκ τραγουδιστής τι να πουνε οι Morrison, Dylan, Mercury, Lennon, Burdon, Springsteen, Macartney, Jagger, Plant, Daltrey και πολλοί άλλοι ακόμα;

Και εμένα μου αρέσει ο Dio και για μένα είναι ο καλύτερος αλλά δε λέω ότι θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο

Υ.Γ. Kαι για να ρίξω λάδι στην φωτιά το “Mistreated” το λέει καλύτερα ο DIO!![/quote]

Ποιος το λέει ότι οι συγκεκριμένοι είναι καλύτεροι από τον David ή τον Dio;

Υ.Γ. Kαι για να ρίξω λάδι στην φωτιά το “Mistreated” το λέει καλύτερα ο DIO!![/quote]

Ποιος το λέει ότι οι συγκεκριμένοι είναι καλύτεροι από τον David ή τον Dio;[/quote]

Δεν είναι καλύτεροι, είναι μεγαλύτεροι (Βγες στο δρόμο και ρώτα τον κόσμο αν γνωρίζουν τον Coverdale ή τον Mick jagger να δούμε τι θα σου απαντήσουν!!)

΄Ημουν ξεκέθαρος. Υποκειμενικά για τον καθένα μπορεί να υπάρχει άλλος καλυτερος
αλλά υπάρχει και το αντικειμενικό κριτήριο πάντα!

AAAAAAAA και ο Michael Jackson αντικειμενικά είναι ανώτερος;

Υπάρχει άλλο αντικειμενικό κριτήριο εκτός από τις πωλήσεις και την δημοφλία κάποιου τραγουδιστή;
Δυστυχώς όχι, και εγώ μαζί σου είμαι αλλά είμαστε λίγοι!!!

Ρε παιδιά το να κρίνεις ένα τραγουδιστή είναι υποκειμενικό. Σε κάποιον αρέσει σε κάποιον όχι. Για μένα καλύτεροι τραγουδιστές ever είναι OzzY, Wino, Garcia, Danzig κτλ

Αλλά με ποιά κριτήρια? Το εύρος φωνής? Τη χροιά? Όλα μαζί ή για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να περιγράψω? Το θέμα γούστου είναι υποκειμενικό, ( δεν μιλάμε για το αν πχ ο Gillan
έφυγε απο τους Purple ή όχι δεν μιλάμε δηλαδή για κάτι ιστορικό ) μιλάμε για κάτι που ο καθένας το εκλαμβάνει διαφορετικά .

To Come Taste The Band είναι έπος στα τραγούδια που τραγουδάειi o Hughes για μένα, γιατί αν τραγούδαγε ο Coverdale σε όλα τότε θα ήταν απλά ένας κορυφαίος δίσκος. Και αυτό γιατί
εμένα μου αρέσει προσωπικά περισσότερο ο Hughes αυτό δεν τον κάνει καλύτερο τραγουδιστη, γιατί τι σημαίνει καλύτερος? Αν μιλάμε σε εύρος φωνής τότε ναι , αλλά αν μιλάμε γενικά (χροιά, συναίσθημα κτλ) αυτό είναι στην κρίση καθενός.

Τέλη είσαι μεγάλος και πρέπει να κάνουμε παρέα. Άντε να ανοίξουμε εκείνο το fan club επιτέλους.
Εγώ αυτό που προσπαθώ να πω όμως είναι ότι άσχετα με το τι αρέσει στον καθένα, ο καλός τραγουδιστής δεν κρίνεται από το πόσο δημοφιλής είναι (Britney Spears) αλλά από καθαρά τεχνικά στοιχεία. Και ναι, το συναίσθημα που προκαλεί στον κόσμο είναι ένας σημαντικός παράγοντας, άλλωστε περισσότεροι ξέρουν το Soldier of Fortune από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι των Purple. Με αυτή τη λογική λοιπόν μπορεί να μην ξέρουν ποιός είναι αυτός αλλά όλοι τον ξέρουν. Ο Morrison ήταν ένας ματαιόδοξος τύπος που έγραφε ποιήματα και καλούσε τις κάμερες να τον τραβάνε όταν κατουρούσε στα πηγάδια. Dylan, Springrsteen σιγά τις φωνές, απλά μουρμουρίζουν.
Φωνές πράγματι έχουν οι Dio, Plant, Mercury, Halford, Plant, Burdon (αν και αυτός δεν είναι δα και κανένας απίστευτος τραγουδιστής), Rodgers, Hughes, Meine, McAuley, Barden. Και είναι όλοι τους ΘΕΟΙ. Αυτοί μπορούν να συγκριθούν, αλλά με βάση τα κριτήρια έκταση, χροιά, παρουσία. Ναι, είναι υποκειμένικο το τι σου προκαλεί ο εκάστοτε τραγουδιστής, αλλά τότε βάζουμε και τους Ozzy, Hetfield, Morrison στη λίστα, χωρίς η φωνή τους να το δικαιολογεί.
Ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Εντάξει εγώ λατρεύω τον Coverdale αλλά υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια που με επιβεβαιώνουν.

Υ.Γ. Ε όχι και του Dio καλύτερη η εκτέλεση. Σιγά τα ωα.

Δηλαδή απο τη στιγμή που περισσότερος κόσμος ξέρει το Unforgiven απο το Seventh Son ο Hetfield είναι καλύτερος απο τον Dickinson ?

Δηλαδή ο Bon Scott δεν είναι θεός?? Μόνο η έκταση της φωνής μετράει? Με το ίδιο σκεπτικό ο Malmsteen είναι καλύτερος κιθαρίστας απο τον Angus Young, αφού σολάρει πιο γρήγορα.

Είναι υποκειμενικό το θέμα της φωνής και γενικά των μουσικών προτιμήσεων άλλος τη βρίσκει με Theater και άλλος με Eyehategod.

Χαχαχαχαχαχαχαχα

Εδω φαινεται ποσο πορωμενος εισαι…
Βγαλε τις παρωπιδες…

Ο Morrison ήταν ένας ματαιόδοξος τύπος που έγραφε ποιήματα και καλούσε τις κάμερες να τον τραβάνε όταν κατουρούσε στα πηγάδια.

ασχολιαστο…

Η άποψή σου στο a) αντικρούει την αντίστοιχη του c): Tεχνικά ο Dio δεν συγκρίνεται με τον πολλές φορές φάλτσο (και στον Λυκαβηττό) Coverdale

α)Η Britney Spears είναι δημοφιλής αλλά δεν είναι μεγάλη τραγουδίστρια, είναι απλά μια καλή pop τραγουδίστρια που την διαφημίζει πάρα πολύ η δισκογραφική της εταιρία. Μεγάλη Pop τραγουδίστρια είναι π.χ. η Madonna

β)To Smoke On The Water και οι δίσκοι Machine Head & Μade In Japan είναι oι μεγαλύτερες επιτυχίες των DP και οι πιο γνωστές δουλειές τους

Aν δεν πείθεσαι από μένα δες τι λέει το Billboard το οποίο καταγράφει τις πωλήσεις και το airplay στο ραδιόφωνο στις ΗΠΑ (την μεγαλύτερη δισκογραφική αγορά του κόσμου, σχεδόν το 1/2 της παγκόσμιας αγοράς)

Deep Purple singles

Year Song Charts Position
1968 Hush Pop Singles 4
1968 Kentucky Woman Pop Singles 38
1969 River Deep-Mountain High Pop Singles 53
1970 Black Night Pop Singles 66
1973 Smoke On The Water Pop Singles 4
1973 Woman From Tokyo Pop Singles 60
1974 Might Just Take Your Life Pop Singles 91
1985 Knocking at Your Back Door The Billboard Hot 100 61

Deep Purple Albums

Year Song Charts Position