Δηλαδη θα μου προσδιορίσετε και σε τι live α πηγα’ινω τώρα και τι μουσική θα ακούω…ξ’ερω τι ακούω και ψάχνομαι σε αυτά που γουστάρω να ψάχνομαι…αυτά τα group που αναφέρεις δεν τα ξέρω…μαγκιά τους που ήρθαν με τόσα λίγα φράγκα και μαγκιά τους όσοι τους είδαν…και μπράβο που γίνονται τέτοιες ενέργειες…αν αυτοί μου έφερναν τους mono ή τους shels me 5 euros δεν θα πηγαινα νομίζεις…αυτό τι σχέση έχει με το να ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΔΩ GOD…ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ 27 ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑ???ρε θα με τρελανετε???Επίσης η τέχνη είναι εμπορεύσιμη, κανείς δεν δουλέυει για την ψυχή της μάνας του…
Είναι περασμένες 8 μ.μ.
Που σημαίνει ότι δεν είσαι νηφάλιος, go back before you shit your bed, τα λέμε αύριο :*
τώρα ρε dyler αν εσύ είδες κάπου να σου λέω εγώ προσωπικά, τι θα ακούσεις, πως θα το ακούσεις και που θα βάλεις τα φράγκα σου, whatevah.
το ποιντ μου είναι εντελώς διαφορετικό.
επίσης, βλέποντας ότι ασχολείσαι με τον ποστ-ροκ ήχο, απορώ πως επιλέγεις τα 4,5 λαιβ, αν δεχθούμε πως ο συγκεκριμένος ήχος βρίσκεται σε έξαρση και υπερπροσφορά τα τελευταία χρόνια. ελληνική σκηνή υπάρχει και έχει δείξει τα δόντια της btw. δεν προδικάζω πράγματα αλλά όσο ναναι μου δημιουργεί υποψίες αυτό το πράγμα.
Για να καταλάβεις το σωτήριο έτος 2008 τα live που πήγα ήταν οι explosions, massive attack / gogol bordello / the national (flybeeyond) και God χθες…post εχω ξεκινησει να ακούω απο περυσι εποχή που όταν ηρθαν οι Mono εγω τους πρωτομαθαινα…δεν πάω όπου να ναι…υπολογίζω πάντοτε την σχέση ποιότητας τιμής ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ (1000η φορά που το λέω) και αποφασίζω που θα πάω…ας πουμε daturah & maybeshewill μου αρέσουν ψήνομαι αλλά δεν θα πάω γιατι δεν θεωρώ ότι αξίζουν τα πόσα ευρώ κανει το εισητήριο…προτίμω shora & yndi halda που ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΥ θεωρώ πως αξίζουν τα λεφτά τους…τα bold δεν τα πολυέπιασα…εξηγήσου αν θες…και δεν είναι dyler είναι tyler…ντροπή να γράφεις λάθος την μεγαλύτερη κινηματογραφική μορφή μετα τον Don Corleone lol
Και κάτι βασικό για να ξέρετε 5 πράγματα…το αν θας πας σε ένα live ή όχι είναι μια αγοραστική απόφαση όπως χιλιάδες που πέρνουμε κάθε μέρα…δεν έχει να κάνει με τέχνη…είναι πως επιλέγεις να διασκεδάσεις και πιο έμμεσα είναι αγοραστική απόφαση…Επίσης σε όλα τα μαθήματα τιμολόγησης (που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει ποτε) υπάρχει ο εξής κανόνας…τιμολογώ ένα αγαθό/υπηρεσία όχι με mark up πάνω στο κόστος παραγωγής (δλδ εχει κόστος 10 ευρώ και θέλω mark up 30% άρα τιμολογώ 13 ευρώ) αλλά στο ποσό που είναι διατεθειμένο το δυνητικά αγοραστικο κοινό να δώσει…κοινώς αν για το αγαθο/υπηρεσία παρόλο που μου κοστίζει 10 ευρώ το αγοραστικό κοινό το κοστολογεί σαν value for money για 20 ευρώ είναι κανόνας να κοστολογήσεις τόσο…είναι επιχειρηματικά σωστό…και το επιχειρείν είναι όλο σαν σκεπτικό μια αξιόλογη διαδικάσια με άπειρο ρίσκο που όποιος την πράττει επιτυχημένα έιναι άξιος θαυμασμου και πάντα επιδέχεται φθόνο…
Πως μπορω να περιγραψω την τελειοτητα του χτεσινου λαηβ ?
Ποιες λεξεις να χρησιμοποιησει κανεις για την χτεσινη εμπειρια ?
Τετοιο σοκ δεν το περιμενα!Δεν γραφω αλλο γιατι το μονο που θα κανω
θα ειναι να εκθειαζω.
Εκπληκτικη αποδοση μπαντας,απιστευτη ανταποκριση κοινου και μια συναυλια που
θα μας μεινει αξεχαστη!
Σωστα. Αυτο σκεφτεται ο επιχειρηματιας, εσυ ομως που εισαι οπαδος και δεν εχεις οφελος απο αυτο δεν θα ηταν καλυτερα για σενα αν εκανες κατι για να το αλλαξεις απο το να το δεχτεις? Ο φριντομ λεει οτι εδωσε 80 για μεταλικα αλλα θα πρoιμουσε την αλλη φορα να δωσει 60 αλλα αυτο δεν θα γινει γιατι βρεθηκαν πολοι σαν κι’αυτον που την πρωτη φορα εδωσαν 80 οποτε την αλλη φορα θα ξαναδωσουν 80 (η οσο εκανε το φτηνοτερο, δεν ξερω ποσο ηταν) η και παραπανω. Δεν λεω “μην πατε σ’αυτες τις συναυλιες”, ξερω ειναι δυσκολο οταν παιζει καποιος που γουσταρεις πολυ αλλα αντι να σκεφτεις οτι θα ηταν ωραια στο επομενο λαιβ που θα πας να παρεις και εναν φιλο μαζι που μπορει να μην ειναι φαν αλλα λογω φτηνου εισιτηριου θα ερθει να δει τι παιζει, θα σκεφτεις “μπραβο, σωστος επιχειρηματιας ο διοργανωτης, βγαζει καλα λεφτα”? Απο τη στιγμη που και συ κανεις την καβλα σου και ο μουσικος πολλες φορες κανει το ιδιο και δεν κοιταζει να πλουτισει απο αυτο γιατι να αφηνεις καποιον να σου γαμαει την καβλα ενω μπορει να “βγει” και με λιγοτερα? Δηλαδη αυτος οκ φυσικα και ειναι εξυπνος, εμεις τι ειμαστε? Και να πω ότι τα 10 παραπανω ευρω θα τα παρει ο μουσικος, οκ εκει να πω ότι ισχυει το ?value for money?. Για την συγκεκριμενη εταιρια δεν ξερω τι παιζει αλλα για παραδειγμα σε λαιβ της ντιντι εχω πει οτι δεν ξαναπαταω.
Εγώ αυτό που λέω είναι πως τιμολογεί ο εκάστοτε επιχειρηματίας το “προϊον” του…καλώς ή κακώς αυτό είναι το επιχειρείν…τώρα το σε ποια live θα πάω αυτό το αποφασίζω εγώ…και είναι αυτά που η καύλα μου να τα δω είναι μεγαλύτερη απο το χρηματικό αντίτιμο…ότι βγαίνει κ με λιγότερα μια συναυλια είναι γεγονός…όμως σκέψου ότι κ εσυ αν στο μέλλον επιχειρήσεις (τρέξεις μία οποιάηποτε είσδους επιχείρηση) και δεις ότι ο κόσμος δύναται να το πλήρώσει πιο ακριβά το προϊον που προσφέρεις απο όσο το κοστολογείς με ένα χ mark up δεν θα πεις γιατί να χάνω κάποια χρήματα που ο άλλος είναι διατεθειμένος να τα δώσει χωρίς να χάσω δραματικό αριθμό αγοραστών…??επιχείρηση τρέχουν οι άνθρωποι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα…και μαγκιά τους που τρέχουν κάτι κερδοφόρο…έξω απο τον χωρό όλοι λένε αλλά αν τρέχανε καμμιά οικογενειακή επιχείρηση και βλέπανε τα ζόρια θα σου έλεγα εγώ ποιος θα μίλαγε για φιλανθρωπίες…επίσης δεν είναι πάντα όλα τα προϊόντα επιτυχημένα…δεν είναι όλα τα live sold out…μιλάω γενικά και όχι για την συγκεκριμένη εταιρία…δεν την ξέρω και δεν με κόφτει να την υπερασπιστώ…μπορεί να είναι και απατεώνες…απλά είμαι ρεαλιστής και βλέπω τα πράγματα απο όλες τις σκοπιες…και εσύ απο την πλευρά σου καλά κάνεις αν πιστεύεις ότι εξαπατάσαι απο την συγκεκριμένη εταιρία…είμαι πάντως σχεδόν βέβαιός πως όταν φέρει το μεγαλύτερο συναυλιακό σου απωθημένο (υποθετικά μιλώντας) θα λυγίσεις…γιατί αυτή είναι η ανθρώπινη φύση…γιατί στην καύλα του καθενός δεν μπαίνουν όρια και φραγμοι
Ναι ρε παιδι μου δεν διαφωνω σε αυτα που λες ουτε περιμενω φιαλνθρωπιες απο τον επιχειρηματια και σαφως καλα κανει. Δεν λεω τι πρεπει να κανει αυτος αλλα τι μπορω να κανω εγω. Και ρωταω 2 απλα πραγματα
1)Πως ισχυει το “Value for money” οταν τα παραπανω λεφτα δεν τα παιρνει αυτος που σου προσφερει το βασικο “προϊον” η ακομα χειροτερα οταν το προϊον που πρεπει να σου προσφερει αυτος που τα παιρνει (χωρος, ηχος, συνθηκες κτλ) δεν ειναι αυτo που θα πρεπε να ειναι
και
- Δεν μιλαμε για μια κατασταση η οποια δεν αλλαζει για να πεις “ε ας ειναι τουλαχιστον θα περασω καλα” αλλα για μια κατασταση η οποια εξαρταται απο τον “καταναλωτη”. Δηλαδη ο επιχειρηματιας πολυ σωστα κοιταζει το δικο του συμφερον, δεν πρεπει να κοιταξει και το δικο του ο “καταναλωτης”? Αυτο δεν ειναι ρεαλισμος?
Η ντιντι εφερε Μεταλικα και δεν πηγα.
οτι το προϊον δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι όντως το έχουμε δει πολλάκις και συμβαίνει καθαρά λόγω ερασιτεχνισμού των διοργανωτών…και αυτό που λες στο πρώτο ερώτημα είναι αρκετά σωστό…δεν ξέρω τι να σου απαντήσω…απλά σου λέω πως λειτουργεί το σύστημα…εγώ όταν υπολογίζω αν είναι Value for money να πάω κάπου βάζω πάντα μέσα και πόσο αξίζει η αμοιβή κάθε επιχειρηματία (δλδ πόσο σύσκολο είναι να φέρει αυτούς που φέρνει, πόσο προωθεί το γεγονός, πόση προσπάθεια καταναλώνει, πόσοι δουλέυουν γι αυτό, κατα πόσο θα μου προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες κτλ) κ αν όλα αυτά είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικά αξίζει να πληρωθεί και ο διοργανωτής…παράδειγμα χθες που έδωσα 27 ευρω κλαίω το μερος των χρημάτων που αντιστοιχουν στις συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο που αν διάβασες πριν ήταν απαραδεκτες…αν αυτό κοστίζει 3 ή 5 ευρώ ναι μου τα πήραν άδικα…τα άλλα 22 άξιζαν πέρα για πέρα…τώρα ο καταναλωτής εννοείται και πρέπει να προστατεύεται αλλά αυτό είναι ατομικό θέμα του καθενός και ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικα…εσύ απέχεις…σεβαστό απόλυτα…μπορείς όμως να κράζεις και τον deathster ή τον freedom που χθες ο ένας και στους μετάλλικα ο άλλος έζησαν εμπειρίες ζωής??αυτό νιώθουν οι άνθρωποι…Επίσης παλι απο οικονομικής σκοπιάς δεν μπορεί να πλουτίζουν όλες οι εταιρίες…κάποιες τρώνε πακέτο όπως συμβαίνει παντού…όλες προσπαθουν να πάρουν μερίδιο απο μία πίτα η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μεγάλο πορτοφόλι των ατόμων που παρακολουθούν συχνά live και ασχολούνται περισσότερο απο το μέσο όρο με τα μουσικά δρώμενα…και αυτό το πορτοφόλι όμως έχει πεπερασμενη αγοραστική δύναμη…άρα πάλι συνειρμικά δεν μπορούν να γίνονται χωρίς όριο κερδοσκοπίες…
ναι οκ φυσικα και δεν κραζω κανεαν απλα οταν αυτο θα γινει 1,2,3, ε στο τελος ολοι θα βγουν χαμενοι (εκτος απο τους διοργανωτες)
Είσαι off-topic
Και γω δεν το περίμενα να είναι τόσο καλή η συναυλία. Απίστευτοι και οι Ιρλανδοί αστροναύτες. Τα αδέρφια είναι δίδυμοι ή το παίζουν ?
Παραλίγο να γίνει και pit, αλλά που με τόσο κόσμο.
Σωστότατος…έγινε και ένα live χθες και έχουμε αποπροσανατολιστεί εντελώς…εκπληκτικός και ο ήχος παιδιά που πολλές φορές νόμιζα ότι ήμουν μόνος μου και άκουγα το cd σε νυχτερινή βόλτα με το αυτοκίνητο…
Χαίρομαι που το λένε κι άλλοι… Νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου.
η συναυλία ήταν γαμάτη, ήταν αριστούργημα! Κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη μόνο γι αυτούς και θα το ξανάκανα! Μετά το τέλος της συναυλίας, έπιασα μια συζήτηση κάποιων με το συγκρότημα και έλεγαν πως θα ξανάρθουν τέλη Μαίου που θα έχουν περιοδεία στην Ευρώπη για το νέο άλμπουμ!
Όπως είπα ζω Θεσσαλονίκη. Είμαι λογιστής. Έχω ζήσει όμως για λίγο Αθήνα, κατά τα τελευταία δύο χρόνια κι έτσι θέλω να πιστεύω πως έχω μια μικρή ιδέα του τι συμβαίνει τριγύρω…
Γενικά συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον tyler. Απλά έχω μερικές παρατηρήσεις:
- το AN Club είναι γνωστό σε όλους μας τι μπουρδέλο είναι. όταν αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες του να γίνουν επιχειρηματίες και να σκάσουν φράγκα για κλιματισμό σοβαρό, τότε να έχουν απαίτηση να έρχονται σοβαρά συγκροτήματα στο υπόγειο. Μέχρι τότε, ας περιοριστούν σε μικρότερου βεληνεκούς συναυλίες.
- απ΄ ότι μου είπαν κάποιοι φίλοι, οι (ο) επιχειρηματίες του ΑΝ τσεπώνουν καλά φράγκα. Τόσο καλά που άνοιξαν δίπλα και δεύτερο μαγαζί. Άρα οι δουλειές πάνε καλά. Άρα καλό θα ήταν να χώσουν κάνα φράγκο σε κάνα κλιματιστικό και να μην έχουν καβούρια.
- κατά τη γνώμη μου οι σοβαροί διοργανωτές θα πρέπει να απέχουν από το ΑΝ. Εκτός κι αν η διοργάνωση είναι περιορισμένου ενδιαφέροντος.
- απορώ τι συνέβει και το ΑΝ είχε τόσο τέλειο ήχο. Μάλλον πρέπει να τα άλλαξαν όλα γι αυτή τη συναυλία -όχι οι του ΑΝ βέβαια!
- οι φόροι ενός διοργανωτή είναι (είναι η δουλειά μου): 5% (ΕΟΠ), 9% (ΦΠΑ), 7% (ΑΕΠΙ), 20% (φόρος), 20% (φόρος στην αμοιβή του καλλιτέχνη).
- νομίζω επιβάλλεται τέτοιου είδους συναυλίες να γίνονται σε μεγαλύτερους χώρους. Απότι ξέρω υπάρχουν. Κύτταρο, Γκαγκάριν, έστω και Φαζ (βλέπε cult of luna) είναι απείρως προτιμότεροι από το υπόγειο των Εξαρχείων. Ζωτανή Ιστορία μεν -όπως λέει και το διαφημιστικό του- αλλά οκ, enough is enough…
+100000000
Να τονίσω ότι και στους explosions που έγινε στον ίδιο χώρο και απο τον ίδιο διοργανωτή ο ήχος ήταν πάλι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα…και είναι τέτοιες οι μπάντες αυτές που αν ο ήχος ήταν χειρότερος θα χάλαγε πολύ το live τους…επίσης πήρε κανείς και άκουσε το new cd να μας πει μερικές γνώμες για τι εγώ δεν το πήρα…??
Πόσο κόσμο είχε το live ???
Ωραία πραγματούδια!!
Σκέψου το Αν τίγκαρισμενο…
Βασικά για αυτό ρωτάω για να επιβεβαιώσω την εντύπωση την οποία έχω. Π.χ. νομίζω ότι το αν τιγκαρισμένο σημαίνει 500+ άτομα μέσα. Αλλά από την άλλη είναι απλή εντύπωση, δεν έχω ρωτήσει κάποιον διοργανωτή ή κάποιον από το μαγαζί. Πόσα άτομα εκτιμάς ότι είχε μέσα χτες? Επίσης μια καλή ερώτηση είναι πόσα άτομα ΔΕΝ έπρεπε να μπουν για να είναι μεν τίγκα το μαγαζί αλλά όχι να επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες.