Η μουσική είναι shoegaze. Aν λατρεύετε τους Slowdive, αν μια πιο dream pop εκδοχή των Cocteu Twins σας ακούγεται ελκυστική, θα τους λατρέψετε. Σοβαρή υποψηφιότητα για μία απο τις καλύτερες φετινές κυκλοφορίες. Πρέπει να ακούσετε το κομμάτι Under Τhe Milky Way!!
“Tearwave has set the groundwork to become a classic.” - MusicTap.net
(PS: ας μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι στην παραπάνω εικόνα φαίνεται ένα μουντό φθινοπωρινό τοπίο :lol: )
έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες. Στην ουσία πρόκειται για one - man band (με διάφορα επί πλέον μέλη που βοηθούν στα live). Τους έμαθα μιας και ήταν το opening act στους Hocico στο πρόσφατο live τους. Αν και εκεί δεν μου είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, οι στούντιο εκτελέσεις είναι αρκετά καλές και αναδεικνύουν πολύ καλύτερα τη μουσική. H κατεύθυνση της οποίας είναι ebm - industrial, καθώς ακούω τα κομμάτια τους μου έρχοντια στο μυαλό μπάντες όπως οι Retrosic με μια πιο σάπια ατμόσφαιρα όμως που σε πάει σε πιο περίεργα ακούσματα. Aν και νομίζω ότι τα φωνητικά θέλουν βελτίωση, έχει αποσπάσει αρκετές καλές κριτικές και μάλιστα εισέβαλε στην 7η θέση των German Alternative Charts. Γενικά μία αξιολογή προσπάθεια που προσθέτει ένα ακόμα μικρό λιθαράκι στην μικρή electro-goth σκηνή της χωράς μας.
The Mission frontman Wayne Hussey kicks off the European leg of his solo tour this coming Friday, 24th Oct, in Lisbon, Portugal. μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα…
Wayne Hussey European solo tour.
μπλα…
μπλα…
μπλα…
μπλα…
February 2009 Sun. 1st: Athens (venue tbc)
Μπομπα.
Πειτε οποιος ξερει αν εχει προσωπικα και τι παιζει ν’ ακουσουμε απο The Mission.
Έβγαλε ένα άλμπουμ πρόσφατα το “Bare”, το οποίο είναι κατά βάση ακουστικό με αρκετές διασκευές ( A night like this, with or without you, etch) πονήματα που έχει ηχογραφήσει κατά καιρούς και τα έπαιζε όταν είχε ξανακάνει solo tour όταν την κοπάνησε ξανά ο Graig Adams. Ο Wayne δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του προς τον Lennon ( και εμφανισιακά) και πιστεύω πως ακολουθεί μια πορεία όπως είχε αποφασίσει και εκείνος. Εγκληματική θεωρώ την παράλειψη τηε Αθήνας από την τελευταία τουρ των Mission, και οι ευθύνοντες ας καούν στην πυρά. Παρ’όλα αυτά όμως πιστεύω ότι θα περάσουμε όμορφα.
Επιθυμία : Να έφερνε μαζί του και την Julliane … Εκείνη η κοινή τους φωτογράφηση στο uncut πριν 2 χρόνια με είχε γεμίσει με πολλές ελπίδες …
Δε λες τιποτα. Και το 2005 ειχαν λαο, απορω πως δεν εκατσε να τους ξαναφερουν. Ακομα θυμαμαι τη φαση που παιξαν ολα τα χιτακια στο μπαμ, Deliverance, Beyond The Pale, Wasteland και δε συμμαζευεται…
Οι This Mortal Coil είναι ένα project του Ivo ιδρυτή της 4AD, με συμμετοχές σχεδόν από όλα τα γκρούπ της εποχής εκείνης. Έβγαλαν 3 ολοκληρωμένα άλμπουμ με τελευταίο το Blood το 1991 με μια εκπληκτική διασκευή του nature’s way. Περιμένω εντυπώσεις!
Black Tape For A Blue Girl-As One Aflame Led Bare By Desire
Τίτλος σιδηρόδρομος έτσι; Ατμοσφαιρικό darkwave, σίγουρα όχι ροκ, μα ξεχειλίζει από gothic συναίσθημα. Πολύ τσέλο, βιολί, πλήκτρα, synthesizers κλπ, όχι κάτι ηλεκτρονικό. Επίσης το κομμάτι given είναι… κομματάρα!
Ενα αξιολογο συγκροτημα που θελω να αναφερω ειναι οι Specimen.
Το τελευταιο τους album “Electric Ballroom(2007)” ειναι αρκετα συμπαθητικο. Ενα μιγμα gothic rock/post-rock με ελαχιστες Glam πινελιες. (Καλο θα ηταν να ακουσετε το Kiss Kiss Bang Bang) Που ειναι και το hitaki τους.[Στο CD που αναφερα υπαρχει σε ρεμιξ]
Βασικά είναι το μοναδικό τους άλμπουμ, αν και η μπάντα υπάρχει από τις αρχές των 80΄ς! Το Kiss Kiss Bang Bang είναι από τα πιο κλασσικά τους single! Τους ξέρω από κάτι συλλογές. Το άλμπουμ δεν το έχω ακούσει, και μιας και το ανέφερες θα το τσεκάρω κάποια στιγμή.
μιας και πήγες σε αυτές τις ωραίες εποχές… δεν έχουν αναφερθεί καθόλου οι Public Image Ltd. Πρόκειται για το ποστ πανκ γκρουπ του Johnny Rotten, μετά την διάλυση των Sex Pistols. Αναφέρονται ως ένα από τα πρώτα ποστ πανκ σχήματα.