Goth Rock / Post-Punk Κυκλοφορίες (+Μπάντες)

Οσοι πιστοι ακουστε και το Broken grid των Solar Fake…Προκειται για project του τραγουδιστη των Dreadful Shadows,Sven Friedrich και κινουνται στον χωρο του dark/electronic/goth…Kομματια σαν τα hiding memories from the sun,και here i stand δεν γραφονται ευκολα απο μπαντες του χωρου…Στα + επίσης η πολυ καλή διασκευή στο creep των Radiohead…

ενδιαφέρον ακούγεται αυτό που πρότεινε ο davidian. Θα το τσεκάρω, οι Dreadful Shadows ήταν εγγύηση!

Mαζι με τους Love like Blood ηταν οι καλυτερες Γερμανικες μπαντες στον χωρο,πιστευω…Επισης εκαναν διασκευες με την κυριολεκτικη σημασια του ορου…(με κορυφαια πιστευω στο true faith των new order…)

ναι ναι και βέβαια το Twist In My Sobriety!!

+2 για τις εκπληκτικές διασκευές των Dreadful Shadows, οι οποίοι ήταν και το επόμενο συγκρότημα απο το οποίο ήθελα να προτείνω άλμπουμ κάποια στιγμή. Περισσότερο κιθαριστικοί και επιμεταλλωμένοι, σίγουρα ήταν απο τα πιο ενδιαφέροντα gothic σχήματα των '90ς.

Ρε γμτ γιατί τόσο χάλια κριτικές για το καινούριο Wumpscut? :frowning: :frowning: To οποίο btw κυκλοφόρησε και εγώ μόλις το πήρα χαμπάρι καθώς επίσης και το νέο Hocico και ένα remix-album απο ΚΜFDM για όσους ενδιαφέρονται.

Α και να μην ξεχάσω και το νέο Behind The Scenes ε, το Fragment[ed].

Πολλά τελικά δεν είχα παρει χαμπάρι. :?

Αντε καλo μου dc, τέλειωνε με το κατεβασμα…

xaxa αν και δεν τις διάβασα, είναι από τα χειρότερα που έχω ακούσει. Το σκέφτομαι πολύ να το ακούσω για τρίτη φόρα. Εμ δεν πάει να βγάζεις κάθε χρόνο άλμπουμ. Το κούρασε πολύ μωρέ.

Λοιπον αυτους δεν μπορω να αποφασισω οριστικα που να τους καταταξω αλλα επειδη τα φωνητικα εχουν κατι απο την παρανοια του Ian Curtis τους βαζω εδω. Λεγονται The Warped και ακροβατουν αναμεσα στο post-punk και την ψυχεδελεια και ο δισκος τους λεγεται Ambassadors Of Deicide. Δεν τον εχω ακουσει ολοκληρο αλλα τα 3 κομματια που βρισκονται στο MySpace τους φαινονται εξοχως ενδιαφεροντα.

πολύ περίεγοι οι απο πάνω τους ακούω τώρα. nice choice chrisP.

Οι Metro Decay ήταν ένα από τα πρώτα και καλύτερα new wave / post punk gkroups της χώρας μας. Η μουσική είχε μία έντονη goth χροιά. Κυκλοφόρησαν ένα 7’’ το 1983 και ένα χρόνο αργότερα βγήκε το μοναδικό άλμπουμ τους Yπέρβαση από την θρυλική Creep Records. Τα δύο κομμάτια που βρίσκονται στο 7’’ είναι αριστουργήματα. Απλά. Ακούστε το Κειμήλια και θα διαπιστώσετε πόσο μπροστά ήταν αυτή η μπάντα. Ήταν οι έλληνες sisters of mercy πριν καν δημιουργηθούν οι sisters of mercy. Το δεύτερο κομμάτι του ep που λέγεται Σκιές είναι απίστευτο επίσης. Πεσσιμιστικές μελωδίες και στιχουργική θεματολογία, ένα γκρουπ που ψηφίστηκε ως η καλύτερη ελπίδα για το μέλλον από το Ποπ κ Ροκ. Mία από τις κορυφαίες στιγμές τους ήταν όταν άνοιξαν την συναυλία των Birthday Party του Nick Cave το 1982.

ένα βιντεακι που έφτιαξα με διάφορα γκρουπς έχει στο τέλος ένα απόσπασμα από το Κειμήλια.:

Για περισσότερα:

Το '07 έγινε μια προσπάθεια επανένωσης τους για μια συναυλία, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ και έτσι αποφάσισαν την οριστική διάλυση του γκρουπ. :frowning:

7 ep (1983):

[CENTER][/CENTER]

LP Υπέρβαση (1984):

[CENTER][/CENTER]

Ένα από τα ιστορικότερα ελληνικά γκρουπς, όσοι δεν τους γνωρίζετε απλά ψάξτε τους.

[CENTER]

[/CENTER]

Dirty granny tales (gr)

Το μουσικοθεατρικό σχήμα των Dirty granny tales έπειτα από δύο χρόνια παραστάσεων αποφάσισε να ηχογραφήσει μία εξ αυτών και να την κυκλοφορήσει σε album. Το μείον σίγουρα είναι ότι λείπει το οπτικό μέρος το οποίο αποτελείται από μαριονέτες, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς. Έχει διαρεύσει και στο web…

http://www.myspace.com/dirtygrannytales

ωραία πρόταση η αποπάνω αν και δεν πρόκειται για καθαρό gothic, και για αυτό τους είχα αναφέρει (πρόσφατα μάλιστα) στην ελληνική underground σκηνή.

Ναι, είναι περισσότερο soundtrack-ικοί.
Θέλω οπωσδήποτε να παραβρεθώ σε live τους…

Τους είχα δει live πριν λίγους μήνες στο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στο gagarin. Ήταν εξαιρετικοί, απλά. Τόσο σε μουσικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σκηνικής παρουσίας. Βασικά ήταν απο τα πιο πρωτότυπα πράγματα έχω δει, πραγματικά αξίζει να τους δει κανείς. Όσο αφορά την ταμπέλα, είναι gothic περισσότερο στο image, τα σκηνικά και την ατμόσφαιρα, όχι τόσο μουσικά.

ψιλοασχετοσχετικό: πολύ κόλλημα ρε παιδιά με τις “ταμπέλες” εδώ μέσα. κάπου χάνετε η ουσία νομίζω.

Post_digital τις ταμπέλες οι περισσότεροι δεν τις χρησιμοποιούμε για να το παίζουμε ξερόλες αλλά κυρίως βοηθητικά, να καταλαβαίνουμε τι περίπου παίζει η κάθε μπάντα. Εσύ πολύ καλά έκανες και έβαλες του DGT σ’ αυτό το thread, το goth άλλωστε είναι κυρίως feeling και λιγότερο τεχνοτροπία κατ’ εμέ.

…και επίσης φαντάσου να υπήρχε ένα topic στο οποίο να γράφαν όλοι για τα πάντα…θα γινόταν πανικός.

Nέος δίσκος από τους τρισμέγιστους:

Unheilig - Puppenspiel ( 2008 )

Σε μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του, μπήκε στο Νο 13 των Γερμανικών τσαρτς. Για όσους δεν τους γνωρίζουν η μουσική κατεύθυνση εδώ είναι electro rock με λίγο από industrial. Κάτι ανάμεσα σε Rammstein και OOMPH!, ακροβατούν ανάμεσα στην μελαγχολία και την επιθετικότητα, ακολουθώντας την συνταγή - εγγύηση της Γερμανικής σκηνής.

Προτείνω δύο άλμπουμ: ένα για χτύπημα και ένα για βόλτα στα αστέρια.

Neon Synthesis - Our Empty Rooms (2006)

Νέα μπάντα από Ιταλία και αυτή είναι η μοναδική τους κυκλοφορία. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες που ανακάλυψα φέτος. Πρόκειται για μία μείξη industrial metal με ebm. Aν σας αρέσουν οι Deathstars και οι Samael των τελευταίων άλμπουμς με μία πιο “dancefloor” προσέγγιση, χωθείτε. Τα φωνητικά είναι αξιόλογα επίσης καθώς ποικίλουν από καθαρά σε πιο death - ιάρικα.

Qntal - VI Translucida ( 2008 )

Nέο άλμπουμ και για τους Qntal. Ρομαντικοί, μελαγχολικοί, μπαρόκ, folk, medieval, ambient, gothic, αν σας λένε κάτι όλα αυτά απλώς πρέπει να το ανακαλύψετε. Είναι μαγευτικό!

Χμμμ, και έλεγα τι καινούργιο καλό υπάρχει άραγε στον χώρο αυτο τον καιρό? Θα τα τσεκάρω τα γκρουπάκια panagioti 8)

Εγω θα παρω τη βολτα στα αστερια.Ονειρο το VI Translucida…