Grand Magus have announced their new studio album: »Sword Songs«.
The 8th studio album will be released on May 13th through Nuclear Blast. Pre-order »Sword Songs« now: http://nblast.de/GrandMagusSword
This stunning new cover artwork was created by acclaimed artist Anthony Roberts.
Δεν με εχουν απογοητευσει ποτε, αλλοτε οι δισκοι τους μου αρεσουν τρελα, αλλοτε λιγοτερο αλλα ποτε δεν εχω ξενερωσει με κυκλοφορια τους. Περιμενω απο πολυ καλο εως εξαιρετικο αλμπουμ. Και να μας ερθουν για live να τους δω επιτελους.
Ακουσα το τραγουδι 15+ φορες.
Στις 3 τραγουδουσα το ρυθμο.
Στις 6 τα μισα λογια
Στις 10 όλα τα λογια και στις 15 η κοπελα μου πεταχτηκε και μου ειπε "αυτος δεν είναι που λεει το you will die (βλεπε the hammer will bite).
Τι κραταμε από αυτό? ριφ φασολαδα (ξερετε τι εννοω), κολλητικοι στιχοι, ωραιος ρυθμος. Το εχουμε ξανακουσει? Σιγουρα. Είναι καλυτερο από τα 3 τελευταια μανογορ. Σιγουρα. Αν τα υπολοιπα κινουνται στο ιδιο υφος τοτε εχουμε έναν χεβυ μεταλ δυναμιτη του 8/10?Σιγουρα.
Εν ετη 2016 δεν περιμενω ένα ακομη iron will. Αλιμονο. Αν το αλμπουμ εχει την ιδια δυναμικη με αυτό το κομματι πλας 2-3 δυναμιτες-χιτς-υμνους (πεστοπωσθελεις), τοτε γιναμε.
Και μην ξεχνατε, οι γκραντ μαγκους , 9 αλμπουμ μετα, ΑΚΟΜΗ δεν εχουν απογοητευσει.
Μ’ αρέσει ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις και καλά κάνεις.
Όταν όμως ο JB έχει κάνει δηλώσεις για μια πιο άγρια φάση σ’ αυτόν τον δίσκο και βγαίνει αυτό το τραγούδι, έστω κι αν στην τελική πρόκειται μόνο για ένα τραγούδι, σε βάζει σε σκέψεις.
Προσωπικά, δεν έπιασα τον εαυτό μου να το ευχαριστιέται. Ίσως μέσα στην ακρόαση όλου του δίσκου μου φανεί αλλιώς. Κάπως πιο συμπαθητικό.
Τώρα, αν ακούγεται καλύτερο από οποιοδήποτε Manowar τραγούδι των τελευταίων ετών ή όχι, δε με απασχολεί καθόλου. Δεν κάνω συγκρίσεις.
Οι συγκρισεις με manowar ειναι ακυρες κατα τη γνωμη μου.Οι grand magus ακολουθουν εξαιρετικα την ριφολογια ακριβως των προσφατων manowar(αφου των πρωιμων και να ηθελαν δεν…). Τα αλμπουμ τους για μενα στεκονται ανετα διπλα στα τελευταια των “δασκαλων” αλλα το να πει καποιος οτι το συγκεκριμενο κοματι ειναι καλυτερο απο πχ το sons of odin η το call to arms ακουγεται καπως.Τελος να σημειωσω πως ο JB ειναι απο τους λιγους που δεν ακολουθουν την μοδα του κραξιματος των ηγετων (ανεφερε το lord of steel στα λιγα συγχρονα ακουσματα του την περιοδο του triumph and power)
Οσο περισσοτερο τα ακουω τοσο περισσοτερο γουστάρω. Δεν μπορω να παραβλεψω όμως ότι ο JB εχει επαναπαυτεί καπως(=στασιμοτητα). Από την άλλη δεν θα ηθελα να γυρισει σε πιο straight (heavy) metal όπως στο ομωνυμο του χαμερ οφ δε νορθ. Ουτε να το παει παλι σε ντουμ. Επομένως το epic heavy που μενει …είναι epic heavy όπως και να το δεις.
Θα το ηθελα όμως λιγο πιο elaborate, βλεπε revenant king για παράδειγμα, δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος.
Τεσπα τα μεχρι τωρα δειγματα δειχνουν ακομη έναν δυναμιτη (αλλα όχι και ΜΕΓΚΑΤΟΝ). 6 μερες μεινανε.
Με μονο μια ακροαση στο καθενα, το Varangian συμπαθητικο αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο, το Forged In Iron πολυ καλυτερο, δεν ειναι κατι το εξαιρετικο αλλα με ακροασεις παιζει να μεγαλωνει μεσα σου. Και στα 2 κομματια οι στιχοι ειναι επικοι σε φαση Manowar, καπως απλοϊκοι ειναι οι αληθεια, μπορουσαν να γραψουν κατι λιγο πιο δουλεμενο. Επισης ειναι η ιδεα μου ή η παραγωγη ειναι καπως αδυναμη, θα μπορουσε να αναδεικνυει περισσοτερο τις κιθαρες και γενικα εχει καποια θεματακια.
με μια μονο ακρόαση ακόμα και για τους AC/DC δεν μπορείς να βγάλεις εμπεριστατωμένη άποψη.
το Forged In Iron… είναι ίσως το καλύτερο τραγούδι του δίσκου τον οποίο έχω λιώσει εδώ και έναν μήνα. Είναι συνολικά μάλλον ο πιο αδύναμος από το Iron Will και δώθε, αλλά βγάζει τα γούστα του. Δεν θα τον έλεγα απογοητευτικό για κανέναν λόγο αλλά σίγουρα 1 ίσως και 2κλικ κάτω από το Triumph and Power που είναι και περισσότερο κοντά σαν στυλ
τα όσα λέει ο hexenlord πιο πάνω περι στασιμότητας νομίσω πως ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα οι Visigoth βγάλανε πολύ καλύτερο δίσκο πέρσι