Εμένα μου άρεσαν εξίσου και οι 2. Δε μετάνιωσα για κανένα λόγο τα χρήματα του ticket.
Όμως ο ήχος τους αδίκησε.
Στους Digger δεν ακουγόταν η κιθάρα, σαν να είχαν ξεχάσει να τη βάλουν στη πρίζα… Όπου δεν είχε δίκαση ψιλοακουγόταν.
Στους Rage μπούκωνε συνέχεια ο ήχος.
Από Setlist ψιλοαναμενόμενα με βάση τί παίζουν τους τελευταίους μήνες στα live τους. Το Empty Hollow (αν και το περιμέναμε) ήταν το Highlight της βραδιάς.
[U]Σχόλια (για να περνά η ώρα).[/U]
Grave Digger:
Πρώτη φορά είδαμε σόλο Χάρο και σόλο κρεμάλα, χαχα
Rage:
Ο κόσμος σχετικά άνευρος σε τέτοιες ταχύτητες, ούτε μια σχιζοφρένεια.
Όταν o Peavy λέει ότι “τώρα θα ακούσετε some old stuff” και σχεδόν όλα που ακολούθησαν τα θεωρούμε ακόμα καινούρια (δλδ μετά Ευθυμιάδηδων εποχή) ΓΕΡΑΣΑΜΕ!
Γενικό:
Από εποχές Ρόδον έχουμε να δούμε νοικιασμένο εξοπλισμό τύπου “Μάνος” και “Mapex”. Και μου άρεσε, γιατί θύμισε εκείνες τις πιο αγνές εποχές ('90s), όμως από την άλλη έδειξε ότι ήταν πρόχειρη/φτηνή διοργάνωση.
αυτό με το κόσμο ναι ρε φίλε, πολύ down. μου έκανε εντύπωση. δλδ σε πολλά κομμάτια που χώνανε άσχημα και δεν έβλεπες ,όχι πιτ, ούτε καλά καλά κεφάλια να χτυπιούνται.
Gravedigger απλα απιστευτοι επαιξαν μεχρι και το ΕΛΛΑΣ δηλαδη τι αλλο να ζητησεις…Οι Rage επισης καλοι αν και κατα την γνωμη μου ειχανε δυσκολο εργο γιατι επρεπε να παιξουν μετα τους Digger…Τους Silent Rage δεν τους προλαβα…
Έστω και λίγο καθυστερημένα, η γνώμη μου για το λάιβ
Πολύ χορταστική βραδιά. Περίπου τρεισήμισι ώρες μουσική, χρόνος (και χώρος:)) για μπίρα στα διαλείμματα, αφισούλες για όποιον ήθελε, ωραίο κλίμα γενικά.
Στα συγκροτήματα, οι Silent Rage δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, δεμένη μπάντα με καλό κιθαρίστα (για τον αριστερά λέω) αλλά μέτριο τραγουδιστή (αντί να τραγουδάει φωνάζει) και λίγο ανέμπνευστες συνθέσεις.
Οι GD, όπως όλοι είχαν προβλέψει, έπρεπε να είχαν βει τελευταίοι, επειδή και πιο αγαπητοί είναι στην Ελλάδα (γουστάρουμε πολύ κέλτικο παραμύθι) και πιο πολύ χαβαλέ βγάζουν στη σκηνή. Πολύ καλή εμφάνιση.
Μετά λοιπόν από τους ύμνους και τη διασκέδαση, οι Rage είχαν δύσκολο έργο, και ήταν αδύνατο να κρατήσουν το ίδιο επίπεδο ευφορίας. Ίσως είναι και λίγο πιο διανοητική η μουσική τους, δεν ξέρω. Δυστυχώς για αυτούς, ο ήχος τους ήταν πολύ χειρότερος από ό,τι στους GD. Μου φαίνεται απίστευτο ότι δεν μπορεί ένας παπάρας σε μια κονσόλα να βγάλει καθαρό έναν ήχο από ένα μικρόφωνο, ένα μπάσο και μια κιθάρα. Εν πάση περιπτώσει, έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος συμμετείχε περισσότερο για να μην κακοκαρδίσει τον συμπαθή χοντρό παρά γιατί αυτό που άκουγε τον ενθουσίαζε. Έστω κι έτσι παρακολουθήσουμε το αναμενόμενο σεμινάριο από τον τρομερό κύριο Σμόλσκι. Με μεγάλη χαρά θα ξαναβάλω τα σιντί των Rage (το τελευταίο είναι σούπερ) για να θυμηθώ πόσο καλοί είναι στουντιακά.
ΥΓ. Είμαι σίγουρος ότι τα κουπλέ στο Ελλάς ήταν πλεϊμπάκ. Έχει και άλλος αυτή την υποψία;:-k
Πήγαν λίγο πριν βγουν οι Digger! Ακουσα κάνα 2 κομμάτια απο Silent Rage… δεν τρελάθηκα… αλλωστε δεν καουω power metal!
Οι Digger έσπειραν… πάρα πολύ καλοί και με πολύ καλό ήχο… ο ντράμμερ όλο φιγουρίτσες με τις μπαγκέτες, ο Χάρος όλα τα λεφτα… χαχα… γενικά μου άρεσαν!! Αρκετά καλό το setlist, αν και θα προτιμούσα περισσότερα κομμάτια από το Tunes of war… αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας!!
Rage δεν είδα γιατί έφυγα… άλλωστε μόνο για τους νεκροθάφτες πήγα!!
Έτσι έτσι μας τα πρήξανε όλη μέρα με τους βασιλιάδες, αλλά πήραμε το αίμα μας πίσω το βράδυ …
Γενικά πολύ καλό live, οι Digger πολύ καλοί, ο ήχος ΟΚ, το setlist μια χαρά, τα έπη που έπρεπε να ακουστούν ακούστηκαν, ο κόσμος και η μπάντα πολύ κέφι, κανένα παράπονο 8)8)8)8)
μακάρι να μας ξαναέρθουν σύντομα …
Τώρα για rage ήξερα ελάχιστα πράγματα, στο live μου φάνηκαν οκ αλλά πρέπει να τους τσεκάρω με την ησυχία μου (και στους rage ο ήχος δεν πολυβοήθησε … :?)
Οι Rage είναι ο ορισμός της υποτιμημένης μπάντας! Και να σκεφτεί κανείς πως ο τελευταίος δίσκος είναι εξαιρετικός.
Βέβαια με το που τελείωσαν οι Digger όλοι ξέραμε πως θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν τον κόσμο οι Rage.
Γνωμη μου ειναι οτι δεν ειναι και τοσο υποτιμημενοι.Εχουν παρα πολλα αλμπουμ και εχω κατσει να ακουσω αρκετα απ αυτα.Ε λοιπον δεν μου εχει μινει κανενα τραγουδι και δεν τα ξαναεβαλα γιατι μου φανηκαν κουραστικα.Το ιδιο σχεδον υσχιει και για του digger πανω κατω μονο που ειναι λιγο καλυτεροι.
PS:Μονο απ’το τελυταιο αλμπουμ που εχει κατι ωραια τραγουδακια(Edge of darknees και Empty Hollow)
Aν και πήγα λίγο περισσότερο για τους Rage πρέπει να πω ότι ευχαριστήθηκα περισσότερο με τους Grave Digger. O Boddental ήταν σαφώς πιο πορωτικός frontman αλλά εννοείται ότι αυτό οφείλεται ότι πάμε να συγκρίνουμε κουιντέτο με τρίο, οπότε είναι και άδικη η σύγκριση. Συμφωνώ με τον hoegaarden ότι ο περισσότερος κόσμος συμμετείχε μόνο και μόνο για να μην κακοκαρδίσει τον Peavey, ο οποίος να σημειώσω ότι δεν χάλασε χατήρι σε κανέναν μετά το live στο θέμα υπογραφών και φωτογραφιών.
Απλά διαπίστωσα ότι έχω μείνει στα παλιά άλμπουμ και για τις δύο μπάντες (μέχρι Knights Of The Cross από τους Grave Digger και μέχρι Unity στους Rage) οπότε κανένα setlist δεν ήτανε το ιδεατό για μένα.
οι silent rage μπορω να πω οτι μου εκαναν καλη εντυπωση…
grave digger πολυ καλοι - αυτα που ηθελα να ακουσω τα ακουσα…
rage επισης πολυ καλοι αλλα υστερουσαν στο θεμα ηχου, για την ακριβεια πιστευω οτι ηταν λιγο πιο δυνατα απο οτι θα επρεπε… επισης ηθελα να ακουσω οσο το δυνατον περισσοτερα κομματια απο missing link και γενικοτερα παλιοτερες κυκλοφοριες… και απλα δεν επαιξαν τιποτα απο missing…
πολυ χλυαρος ο κοσμος γενικοτερα και σιγουρα θα μπορουσαμε να ειμαστε περισσοτεροι…
τεεεσπα…καλα περασαμε…
Λοιπόν ξέχασα να ποστάρω εδώ. Πάρα πολύ καλό live!
Τους [B]Silent Rage[/B] τους είχα ξαναδεί 2 φορές support σε Ανώριμους με άλλο τραγουδιστή, αλλά μου είχαν κάνει καλή εντύπωση. Τα ίδια συναισθήματα μου άφησαν και αυτή τη φορά. Κατάφεραν και ζέσταναν το κόσμο τόσο με τα δικά τους όσο και με τη διασκευή στο Under Jolly Roger των Running Wild. Και επιτέλους ελληνικό support με ήχο της προκοπής. Όχι τέλειος αλλά αξιοπρεπής.
[B]Grave Digger[/B]: Ας είμαι ειλικρινής γι αυτούς πήγα μόνο. Ένα σετλιστ μια ώρα και 40 λεπτά γεμάτο κομματάρες όπως το Morgane Le Fay, Dark Of The Sun, Hammer Of The Scotts, Ballad Of Mary (Queen Of Scotts) (ανατριχίλα πραγματικά), Killing Time (το αγαπημένο μου Grave Digger), Knights Of The Cross, Ballad Of A Hangman (ΚΑΒΛΑ) κλασσικά Rebellion και για φινάλε HEAVY METAL BREAKDOWN! Γαμάτη απόδοση, το κοινό να τα γαμάει όλα και γενικά μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Respect στον Boltendahl για τα παιχνίδια με το κοινό ειδικά πριν το φινάλε του Heavy Metal Breakdown. Άντε και headliners σύντομα από εδώ!
Στους Rage έφυγα γιατί δεν έχω επαφή με τη μπάντα. Από ότι βλέπω όμως τα σπάσανε και μπράβο τους:wink: