«Ξεφύλλισα» το θρεντ και έχουν γραφτεί ωραία πράγματα (για τους wipers πχ και το ποσό έχουν επηρεάσει την σκηνή κ.α).
Δεν θα μπω στην διαδικασία να βάλω τις μπάντες από καλύτερες σε λιγότερο καλύτερες (γιατί είναι άδικο για τις υπόλοιπες όταν υπήρξαν οι Nirvana).
Για τους Nirvana εάν ξεκινήσω να γράφω δεν θα σταματήσω ποτέ, οπότε θα αρκεστώ (προς το παρών) στο ότι είναι η μοναδική μπάντα που έχω κάνει «κυνήγι» κάθε απίθανης πληροφορίας για αυτούς, ντεμος, bootlegs, ακυκλοφορητών κλπ.
Οι Alice In Chains είναι και αυτοί πολύ αγαπημένη μπάντα και θεωρώ τον Staley πέρα από την φωνάρα του και πολύ κοντά στον Cobain από άποψη εύθραυστης προσωπικότητας.
Οι Soundgarden ήταν πολύ αγαπημένοι στα 90s με ατέλειωτες ώρες ακροάσεων των δίσκων τους, αλλά τώρα είναι μάλλον το συγκρότημα από το big4 που θα ακούσω σπανιότερα. (Σορι αλλά θα το γράψω…με κουράζουν εύκολα τα τραγούδια τους τώρα)
Σε αντίθεση οι Pearl Jam που δεν ήταν και τόσο αγαπημένοι στα 90s, για χαζό λόγο βέβαια : γιατί φαινόταν στα μάτια μου πολύ επαγγελματίες . Από το 2000 περίπου και μετά είναι σταθερά στα ακούσματα μου και εκτίμησα περισσότερο την μουσική τους αλλά και αυτό που δεν μου άρεσε πριν, τον επαγγελματισμό τους και την σταθερότητα τους δισκογραφικά
Επιγραμματικά και για άλλες μπάντες της ευρύτερης σκηνής: θεωρώ πολύ υποτιμημένους τους Screaming Trees, πολύ υπερτιμημένους τους Pixies (μου ακούγονται πολύ φλατ στα αυτιά μου), λατρεύω τους Mudhoney και Dinosaur Jr, δεν ξέρω εάν δεν «έφευγε» τόσο νωρίς ο Andy Wood που θα φτάνανε σαν Mother Love Bone εμένα προσωπικά δεν μου άρεσαν ποτε, δεν ακούω τόσο συχνά πια τους Melvins αλλά τους σέβομαι, η σχέση μου με τους Stone Temple Pilots δεν ήταν ποτε στενή, θεωρώ εξαιρετικό το ντεμπούτο της κυρα Courtney με τους Holes.
Είναι και αλλες μπαντες που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά καλύτερα να το σταματήσω το παραπάνω γιατί δεν έχει και καμία ουσία να γράφω δυο λέξεις για κάθε μπάντα. Το έκανα μήπως και ανάψει η συζήτηση.
Κάτι τελευταίο για αυτό το ποστ. Θέλω να πω ποσό λατρεύω τα 2 super group-projects (Mad Season και Temple Of The Dogs). Μου είναι αδιανόητο πως τα μέλη από τους Mother Love Bones (μου διαφεύγουν τα ονόματα τώρα) βρήκανε τον Vedder γράψανε το Ten και σχεδόν ταυτόχρονα γράψανε και για το Temple Of The Dogs. Πόση έμπνευση πια;