Guitar Pro Questions

Γενικώς υπάρχει κανένα θρεντ σχετικά με το Guitar Pro?? (έψαξα και δεν βρήκα κάτι)

Αν δεν υπάρχει κρατείστε αυτό, κι ας συζητάμε εδώ πέρα απορίες και άλλα πράγματα σχετικά με το GP

Δική μου απορία: Όταν θες να γράψεις κάτι σε Drop D ή C που το ρυθμίζεις αυτό? (εχω το GP5)

Κανεις διπλο κλικ κατω αριστερα στο Guitar l της εικονας.

http://www.guitar-pro.com/en/imgv5/produit/scr-principal.gif

Ελπιζω να καταλαβες πως το εννοω και να μην κανεις διπλο κλικ πανω στην εικονα! :lol:#-o

Thanx ρε!

Προφανώς :stuck_out_tongue:

ανακαλυψα προσφατα ενα ταμπ που ειχα προσπαθησει να γραψω εναν ρυθμο καποτε αλλα δν μπορουσα να βρω καταλληλο μετρο κ συνεχιζω να μην μπορω. ενδιαφερεται κανεις να του στειλω το ταμπ μπας και μου το βολεψει? :stuck_out_tongue:

dwke mou. :slight_smile:

στειλε μου αν θες το μεηλ σου σε πμ για να το επισυναψω και να στο στειλω

πως αλλάζω κλειδί στο guitar pro παίδες?το παλεύω ώρες και δεν λέει να το βρω.

νομιζω αλλαζει αυτοματα αν γυρισεις σε κουρδισμα μπασου. δεν ξερω αν σε καλυψα

να σαι καλά,έτσι ήταν.

ti enweis otan les “den mporousa na brw katallilo metro”?

ουφ ! μισή ώρα το έψαχνα ! θυμόμουν πως κάπου υπήρχε !

λοιπόν . έχουμε ένα κομμάτι π παίζεται σε βαρυκουρδισμένη κιθάρα / μπάσο . αλλάζοντας κ κάνοντας το κούρδισμα το κανονικό μι-λα-ρε-σολ κάποιες από τις νότες “χάνονται” μιας κ δν ανταπορίνονται στο νέο κούρδισμα . ένας τρόπος να το διορθώσω αυτό είναι να γράψω την κάθε νότα μια οκτάβα πιο ψηλή . αλλά είναι κουραστικό να το κάνω για κάθε νότα ξεχωριστά .
υπάρχει τρόπος να κάνουμε αυτότοματα όλες τις νότες μια οκτάβα πιο ψηλές ; :slight_smile:

στο gp5 οταν αλλαζεις κουρδισμα σου βγαζει μια ειδοποιηση “do you want to transport the track into a new tuning?” πατας “no” και αλλαζει το κουρδισμα αλλα οχι αυτα που παιζεις… :wink:

όταν πατήσεις NO κρατάει τις ίδιες ταμπαλτούρες . οι νότες ουσιαστικά έχουν αλλάξει . πχ με drob c 0 στην τελευταία χορδή είναι c , αν κάνω αυτό π λες θα παραμείνει 0 στην τελευταία χορδή δλδ e . :slight_smile:

αν θες να κανεις το κουρδισμα DROP C σε STANDAR E δεν υπαρχει γρηγορος τροπος απο οσο ξερω…απλα αν πατησεις νο εχεις να αλλαξεις μονο την πανω πανω χορδη και οχι ολες

δυστυχώς το κούρδισμα δν είναι drop c . απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα .

απόσο κατάλαβα μια - μια νότα κ με το χέρι . #-o

Σωστά σου είπαν τα παιδιά… Αν κάνεις αλλαγή πχ drop D, και πατήσεις no transpose τότε δεν αλλάζει το “πιάσιμο”, μόνο οι νότες. Αν πατήσεις όμως yes, τότε αλλάζει το “πιάσιμο” και όχι οι νότες… Προσωπικά, όταν κάνω transpose και πατάω yes, το πιάσιμο συνήθως ΔΕΝ με βολεύει, οπότε ξαναγράφω την tab σε πιο βολικό “πιάσιμο”.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: Ξέρει κανείς κανένα κολπάκι ώστε να κάνουμε το guitar pro 6 να δουλέψει? Αν ναι pm please.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :wink:

ΗΕLP, απελπισία μόουντ.

Λοιπόν ερώτηση προς τόλκι που ξέρει, αλλά και σε μπλουζλικς, plj και άλλους γνώστες.

Έχουμε ένα κομμάτι με τρακς κιθάρα, μπάσο, ντραμς κτλ. σε guitar pro 5.

Ξέρει κανείς τι παίζει με τα alternate endings σε μέτρα που επαναλαμβάνονται? Δηλαδή έχω ένα θέμα κιθάρας που επαναλαμβάνεται για 4 μέτρα, και θέλω να βάλω διαφορετικές μπασογραμμές στο 2ο, 3ο και 4ο μέτρο. Ξέρω πως πατάω alternate endings, αλλά αυτή η βλακεία απλά βάζει τη γραμμή από πάνω με την ένδειξη 2,3,4. Από κει και πέρα ξέρει κανείς τι γίνεται για να ενταχθούν αυτά τα μέτρα μέσα στην επανάληψη, και να γράψω τα παραλλαγμένα μέτρα έτσι ώστε να αναπαράγονται γραφικά και ηχητικά?

Μιλάμε έχω σαρώσει το νετ, δεν έχω βρει τίποτα, ούτε το μάνιουαλ βρίσκω να κατεβάσω, και σε κάποια read only μάνιουαλ δε λέει τίποτα ουσιαστικό.

Ξέρω πως η απλή λύση είναι κόπυ πέηστ, απλά είναι μλκ να φτιάχνεις 6 σελίδες σκορ για κάτι που μπορείς να κάνεις σε 3.

Νομίζω ότι το guitar pro σε υποχρεώνει να έχεις τον ίδιο σχεδιασμό στα μέτρα σε όλα τα όργανα (ούτε time sig μπορείς να αλλάξεις π.χ. στα drums, αν ας πούμε θες οι κιθάρες και τα μπάσα να παίζουν 13/8 και τα drums 2 μέτρα 5/8 και 8/8) οπότε μάλλον δεν έχεις άλλη επιλογή απ’το πατροπαράδοτο κόπυ πέηστ.

Κατά 99% απ’αυτά που ξέρω δεν γίνεται.

Eρώτηξη.

Έχω αντιγραμμένο από το 2005 (από ένα φίλο) ένα guitar pro (το 5)

Πάω πριν κάνα μήνα, και σήμερα να ανοίξω ένα guitar pro file που κατέβασα και δε μου το ανοίγει λέγοντας:

Please update your guitar pro software.

Ξέρουμε τί παίζει? Λογικά δεν ισχύει. Γίνεται να βρω καμιά δωρεάν έκδοση του στο ίντερνετ??

Είχα κατεβάσει ένα trial του 6 άλλα δε μου άνοιγε files.

Άκου : Λογκά επειδή έχεις παλαιότερη έκδοση του προγράμματος, το αρχείο που πήγες να ανοίξεις είναι νεώτερης έκδοσης, γι’ἀυτό και δεν σου ανοίγει.

Κατέβασε (δεν ξέρω από που, αλλά σιγά μην είναι τόσο δύσκολο) την πιο πρόσφατη έκδοση του gpro, και έπειτα κάνε uninstall τα πάντα από το gpro που έχεις ήδη εγκατεστημένο. Μετά εγκετέστησε το καινούργιο gpro, και λογικά θα σου το ανοίξει,γενικά πρέπει τα αρχεία που θες να ανοίξεις να είναι ίδιας η παλαιότερης έκδοσης από την gpro version που έχεις (λογικό προφανώς).

Επίσης προφανώς, εκτός από το πρόγραμμα που θα κατεβάσεις, αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται και από “σπασμενα” κλειδιά για την εγκατάσταση του νεου προγρἀμματος,έτσι ? Αυτό γιατί ενώ κάνεις εγκατάσταση του νεώτερου gpro που θα βρεις, θα σου ζητήσει τα κλειδιά για την εγκατάσταση.