Plus το The Wall του μπαρμπαροτζερ
Πιο μικρή από όσες είπαμε, πιο μεγάλη από Maiden. Και του Waters είναι παρεμφερής με της Gaga. Η Gaga ήρθε το 2014, ο Waters το 2013. Πάνε πολλά χρόνια από όλες αυτές.
Κ πολυ χαμογελο ρε πουστημου. Αχ αυτο το χαμογελο
Στον πυρσο στο welcome πηγαίνει στον Φορτους κ του τον δείχνει. Δεν μ φανηκε ξενερωμενος. Πιστεύω οτι αν αναβαν καμια 20αρια παλι θα γουσταρε.
Το ειδα σε βιντεο μόλις. Η αντίδραση των σεκιουριτυ ηταν αμεση βλεπω.
Για τους λόγους αυτούς που λες ( larger than life τραγούδια , μικρή διάρκεια ζωής του γκρουπ στο prime της ) και τη χθεσινή προσέλευση ( 50.000 πάνω κάτω εκτιμώ κι εγώ ) με κάνει να τους θεωρώ τη μεγαλύτερη supernova που έσκασε ποτέ στη μουσική μας . Για μένα πάντα
αυτοί οι τύποι είχαν τον πλανήτη στα πόδια τους και ακόμα μια χαρά τον έχουν σε μεγάλο βαθμό
Τον μπέρδεψαν με τον ΝταΒιντσι των ημερών μας και υπέθεσαν ότι θα τα έπαιρνε κρανίο και θα κατουρούσε τους πυρσούς για να τους σβήσει
Ποιος είναι ο ΝταΒίντσι των ημερων μας?
renaissance man και καλά, ο Βρούτος.
Ε ναι μωρέ, γιατί να μας νοιάζει ο δίπλα, που ίσως έχει κ αναπνευστικά προβλήματα, ή οικογένειες με τα παιδιά τους που τα έφεραν να γουστάρουν κ να μπουν κ αυτά με την σειρά τους στον κόσμο της ροκ μουσικής…στα παπάρια μας όλα. Ας κάνουμε την καύλα μας κ στ@ρχίδιαμαςολαναπούμε.
Έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια κ τα ίδια, αλλά που ξέρεις, ίσως κάποια στιγμή δούμε κ πέρα από την κωλάρα μας κ γίνει αυτός ο τόπος λίγο καλύτερος.
Μεγάλο live, τεράστια μπάντα.3 ώρες…τι να λέμε τώρα.Κανείς δεν παίζει τόσο σε τέτοιες ηλικίες.Oι μουσικοί στο συγκρότημα έπιασαν απόδοση στα όρια του θεικού.Ο Axl για μένα δεν ήταν καλός, θεωρώ ότι οι εμφανίσεις του σε υψηλό επίπεδο έχουν μάλλον τελειώσει, αλλά…3 ώρες.Αυτό τα σβήνει όλα.Και ήταν πολύ ορεξάτος και επικοινωνιακός.
Η οργάνωση για Ελλάδα ήταν οκ.Κόσμο περίμενα παραπάνω ήταν ακριβά όμως γενικά.Το ΟΑΚΑ πολύ δύσκολο για sold out σε σκληρό ήχο.Εδώ δε το γέμισαν οι ACDC.Πρέπει να έχει 40χιλ περίπου.Ήχος στην κερκίδα στα γνωστά μέτρια επίπεδα του γηπέδου.Αρένα απότι άκουσα ήταν καλύτερα.Αυτό οκ το περιμένεις στο στάδιο.Δεν έχω δει ποτέ λάιβ εκεί με σωστό ήχο στις εξέδρες.Ήταν επιλογή η κερκίδα μπας και είχε περισσότερη δροσιά και άνεση από την αρένα.
Δεν ξέρω γιατί πολύς κόσμος το είδε σαν αποχαιρετισμό φάση.Μια χαρά θα ξαναέρθουν απλά πιθανότατα να παίξουν λιγότερο για να είναι πιο άνετος ο Axl.
ΥΓ Εντάξει ρε μάγκες με το κόμπλεξ περί Μπρους οκ ένας χρόνος πέρασε να τον κάνουμε cancel αν είναι…
Πραγματι ειναι “ενοχλητικοι” αυτοι που ηρθαν απλα γνωριζοντας 2-3 χιτακια και μετα απλα δεν ηξεραν τι παρακολουθουσαν,ουτε πιο κομματι παιζει,ηρθαν εκει για το instagram story,για 5 ιστορικες φωτο “ημουν και γω GN’R OAKA ATHENS 2023”,η οι ψευτοδιασημοι λιαγκες στα βιπ ξερω γω,αλλα αυτους δυστυχως δεν μπορεις να τους αποφυγεις,ειναι στους μεταλλικα και ξερουν το nothing else matters,ειναι στους maiden και ξερουν το fear of the dark,στους bonjovi το it’s my life κοκ.
Ο Σλας πως αντεχει με το rayban τοσες ωρες,πρεπει να ειναι ντροπαλος και δεν θελει πολλα με το κοινο,παιζει εκει τους παπαδες του και γεια σας.
Δεν πήγα συνειδητοποιημένα χθες και χαίρομαι που διαβάζω ότι όσοι πήγαν πέρασαν εξαιρετικά.
Κάπου εδώ να αποκαλύψω την ύπουλη δουλειά που έκαναν τα παπαγαλάκια της διοργανώτριας και της μπάντας εδώ μέσα.
Έχοντας πιπιλισει το μυαλό όλων ότι ο Axl δεν μπορεί να τραγουδήσει, ανεβάζοντας και σχετικά βίντεο επίσης, νομίζω έριξαν τον πήχη τόσο ώστε με μια απλά μέτρια βραδιά του Axl να περάσει το live στην στρατόσφαιρα των μεγάλων γεγονότων στη χώρα μας.
Δε μασάω από τέτοια και διαβάζοντας μέσα από τις γραμμές κατάλαβα το ρόλο τους.
Ξυπνήστε!
ΥΓ: Εννοείται ότι τέτοια live μόνο καλό κάνουν…
Κοίτα να δεις που τον έπιασαν οι ντροπες τόσο μεγάλο σταρ
Θα διαφωνήσω στο ότι τα “παπαγαλάκια” και η δυσφήμιση προέρχονται από τη διοργανώτρια εταιρία. Ίσα ίσα θεωρώ ότι έχασαν έτσι πολλά πολλά εισιτήρια. Εδώ άλλες εταιρίες διαφημίζουν στα live ανυπόστατα πράγματα, για να κόψουν μερικά εισιτήρια παραπάνω (π.χ. στα δελτία τύπου για τους Deep Purple, διαφημίζουν Soldier of fortune (!!!) και Child in Time). Και μιας και αναφερόμαστε στη διοργάνωση, έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, με μοναδικό μελανό σημείο ότι οι θέσεις στην κερκίδα όπου βρισκόμουν ΔΕΝ ήταν αριθμημένες και ψάχναμε στο περίπου να βρούμε πού καθόμαστε…
Καλησπέρα, γράφω σπάνια εδώ αλλά παρακολουθώ, ειδικά τα σχόλια μετά από τα live. Η χθεσινή βραδιά ήταν οδοστρωτήρας που έπεσε στην δική μου την κεφάλα από το πουθενά (και πολλών άλλων από όσο καταλαβαίνω). Μου είχε ξανασυμβεί όταν είχα πάει το 2018 ανυποψιάστος να ακούσω Maiden με μια λογική “ας δούμε τα παππούδια γιατί δεν θα τους ξαναδούμε” και δεν πίστευα τι έβλεπα και τι άκουγα…
Χθες λοιπόν, ήμουν υποψιασμένος για τη φωνή μίκυ μάους του Αξλ και έλεγα από μέσα μου “θα τους συμπαθήσω ό,τι και να γίνει”. Ωστόσο, δεν είχα τον πήχυ στο πάτωμα. 'Ηξερα για το 2,5ωρο - 3ωρο του σετλιστ και, σε αντίθεση με ό,τι περίμενα από τους Maiden (πάθημα - μάθημα), πίστευα ότι το υπόλοιπο γκρουπ θα στεκόταν στα στάνταρ μιας παγκόσμιας μπάντας.
Ακόμη και έτσι, την πάτησα. Οι τύποι είναι σε πολύ ψηλές κορυφές. Όποιος δεν ήρθε, λόγω υποψιών παρόμοιων με των δικών μου, απλά έχασε ένα ιστορικό live. Μερικά σκόρπια σχόλια:
- Παππούδι είμαι εγώ στα 43, που λίγο ακόμα θα παρακαλούσα να το σφυρίξει, και δεν εννοώ το Paradise City. Εγώ που οριακά άντεχα ένα Don’t Cry ακόμα, τι να πω γι’ αυτό το μαμούνι τον Αξλ που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο και ό,τι είχε το έδωσε, ξοδεύοντας φωνή και δύναμη ακόμα και σε τραγούδια που δεν “τραβούσαν” για το show και θα μπορούσαν (για εμάς τα παππούδια) να τα παραλείψουν;
- Εξαιρετικός performer ο Αξλ, φοβερά ορεξάτος και ευγενικός - αν κάτι υστέρησε στο live ήταν το κοινό που ελάχιστα ακολούθησε το κέφι του και τα πολλά τσιγκλίσματα. Όποιος θέλει να παραπονεθεί για την φωνή του (που όντως δεν τραβάει σε αρκετά κομμάτια), ας αναγνωρίσει πρώτα ότι ως κοινό ήμασταν κατώτεροι του show που μας χάρισε/αν.
- Πάρα πολύ καλός ήχος στα 30 μέτρα δεξιά από την σκηνή που ήμασταν, με πολύ λίγες αστοχίες που σχολιάστηκαν ήδη από πολλούς (κιθάρα Slash στο Estranged)
- Πάρα πολλά κινητά σε όλη την συναυλία, ελάχιστο sing along, καθόλου χορός και mosh (τουλάχιστον εκεί που ήμασταν). Ήμουν στους Arctic Monkeys στην λαοθάλασσα των αναμμένων οθονών την Τρίτη και έλεγα από μέσα μου ότι ευτυχώς το Σάββατο θα δούμε τι εστί live, αλλά…
- Η υπόλοιπη μπάντα πλην Axl είναι άνετα στο top-3 παγκοσμίως αυτή την στιγμή.
- Για το πλήθος του κόσμου δεν ξέρω, μέσα στην αρένα είχα την αίσθηση ότι ήμασταν λιγότεροι από ό,τι στους Maiden πέρυσι (και οι κερκίδες πιο άδειες νομίζω), οπότε δεν το πιστεύω το 40άρι, αλλά μπορεί να κάνω λάθος.
- Με τους πυρσούς τι έγινε, έψαχναν στην είσοδο ή γίναμε Ευρωπαίοι; Πάντως τεράστια διαφορά οι 4 μετρημένοι φέτος σε σχέση με Maiden πέρυσι που είχε γίνει του Κανάρη - ο Αξλ γούσταρε πάντως δύο φορές και τους έδειξε στα φιλαράκια του. Προσωπική μου γνώμη, πολύ καλύτερα έτσι…
- Θα είχε πλάκα να ήξερε ο Αξλ ότι το ελληνικό γενεθλοτράγουδο είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν ακολουθεί στο Happy Birthday (σε όσες γλώσσες έχει τύχει να το ακούσω είναι η ίδια μελωδία με άλλους στίχους). Τι γέλιο θα είχε να τραγουδούσαμε ένα ωραίο βαλσάκι “να ζήσεις βρε Σλας και χρόνια πολλά…”
- 80 ευρώ για τρίωρο live πακόσμιας κλάσης, το λες και value for money…
Μακάρι να μας ξανάρθουν στα κοντά!
Εντάξει, βρε. Κι εγώ δεν τα ήξερα όλα τα τραγούδια, έβαλα τα μπεστ οφ πριν τη συναυλία, αρκετά δεν τα είχα ακούσει, οπότε δεν μου θύμιζαν και πολλά στο λαιβ. Έκατσα ήσυχα στη θεσούλα μου (χωρίς κινητό) και παρακολούθησα τη συναυλία, ενώ την περισσότερη ώρα κουνιόμουν πέρα δώθε, στα όρια των αντοχών μου. Κατουρήθηκα με τον Σλας, ενέργεια, παιχτούρας, ζωντανός θρύλος, τιμή να εξιστορείς ότι τον είδες από τόοοσο κοντά. Ευτυχώς, έκανα μανούρα για τα εισιτήρια και μου βρήκαν.
Η διοργάνωση είχε υπέρ και κατά σε σχέση με πέρυσι. Στα καλά νέα ότι το όριο που χώριζε την αρένα ήταν κοντά στην σκηνή, δεν σαρδελοποιήθηκαν άνθρωποι για τα μπικικίνια. Στα καπνογόνα (ευτυχώς, άναψαν μόνο τρία) η αντίδραση ήταν ακαριαία.Έτσι έπρεπε. Στα κακά μαντάτα, ο ήχος κινήθηκε στα όρια της μετριότητας,κατανοώ ότι, σ’ έναν βαθμό, έγινε εσκεμμένα, αλλά εμείς τουλάχιστον, εκεί που καθόμασταν δεν διακρίναμε εύκολα τα κομμάτια, πράγμα που αφαιρούσε από τη μαγεία του λαιβ. Επίσης, ο διαθέσιμος χώρος για τους ΑΜΕΑ ήταν υπερβολικά περιορισμένος σε σχέση με τους αιρον μεηντεν. Ντάξει, γκαιζ, διαθέστε δέκα επιπλέον θέσεις και ας μείνουν κενές, από κει περιμένετε να βγάλετε δηλαδή; Ντροπή κάπου, δεν μας κάνετε χάρη, κανονικό εισιτήριο σας σκάμε και εσείς πάτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, στις πλάτες μας, ώπα κάπου κιόλας.
Εμένα καθόλου δε με ενοχλούν. Χωρίς αυτούς δε θα έβλεπες τέτοιου βεληνεκούς συγκροτήματα.
Επίσης, δεν είναι καθόλου κακό να πηγαίνει κάποιος σε μπάντες που δεν είναι οπαδός τους. Ίσα-ίσα που είναι καλό. Για τον ίδιο, για τη μπάντα, για τους φαν της μπάντας.
Σίγουρα είναι ενοχλητικό να βλέπεις το live μέσα από την οθόνη του κινητού του μπροστινού σου (όσο ενοχλητικό είναι να βλέπεις καπνά από τα καπνογόνα των οπαδών θα πρόσθετα) αλλά πέρα από αυτό εγώ δεν έχω κανένα θέμα με το αν κάποιος βγει 10 σελφι και ψάχνει hashtag την ώρα που παίζει το Locomotive. Αν έτσι τη βρίσκει, από τη στιγμή που δε μου χαλάει την εμπειρία, δικό του πρόβλημα
Τα 2 σεντ μου
Γενικά, το ροκ/μεταλ κοινό (όχι μόνο το Ελληνικό, αλλά γενικά) είναι από τα καλύτερα και πιο αξιοπρεπή, οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες, όπως πέρυσι που ανάμεσα σε 25-30k ανθρώπους, 50, μάξιμουμ, ήσαν οι μπαγλαμάδες που άναψαν καπνογόνα. Και ποσοστιαία να το δεις δεν ήσαν πολλοί, αλλά οκ, ήταν άσχημο. Εξακολουθώ, όμως, να πιστεύω ότι ως κοινό (κρατάμε) κρατάνε ένα επίπεδο και φαίνεται, ρε φίλε, πόσο το γουστάρουν. Σκάνε στην ηλικία μου σχεδόν με τα πιτσιρικάκια τους, αν αυτό δεν είναι απόδειξη, τότε τί;
Λογικά όσοι κράζουν τόσο παθιασμένα καπνογόνα από τους Μεηντεν (μην πω το ΛΕΞ) και μετά δεν καπνίζουν ποτε σε κλαμπ σόου, γιατί εκεί δεν επιβαρύνεται η υγεία κανενός, και προσέχουν στο πιτ (και γύρω από αυτό ) παρά πολύ.
Δεν πάει κάπου προσωπικά αυτό, απλά δύο μέτρα δύο σταθμά.
Ίσως φταίει που οι Μειντεν δεν ήταν μεγάλο λαιβ για την Ελλάδα