Τεράστιο λάιβ εχτές, από μία μπάντα η οποία είναι στο πάνθεον των λίγων αυτών συγκροτημάτων που είναι σε άλλο λεβελ…παγκόσμιο και διαχρονικό πλέον.
Φοβερή απόδοση από όλους και φοβερό δέσιμο. Στο δια ταύτα :
Axl : ΝΑΙ η φωνή του δεν είναι όπως ήταν πριν 35 χρόνια, αλλά κατ ’ εμέ χτες ήταν σούπερ (πολύ καλύτερος από πέρυσι στην Πράγα). Πολύ κεφάτος, με τα γνωστά του τρεξίματα - παρά την ηλικία του, και ναι ρε παιδιά είναι απόλυτα φυσιολογικό σε 3 ώρες και 5 λεπτά δίχως διάλειμμα παρακαλώ, να έχει ζόρι σε κάποια τρακς…Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει. Μάγκας. Πολύ τίμιο που μας ευχαρήστησε ουκ ολίγες φορές που είμασταν εκεί με τόσο αφόρητη ζέστη και πολύ ωραίο ανεβαστικό το “loud motherfuckers” που είπε επίσης αρκετές φορές…
Slash…α ρε Slash…είναι μύθος πλεον ο τύπος. Τι σολάρες μας χάρισε. Συγκινήθηκε αρκετά με το happy bday - μας έκανε κ την κωλοτούμπα στο τέλος
Πόσο cool είσαι ρε αλάνι Duff ???
4tus είσαι παιχτάρα από τις λίγες…
Frank respect και μόνο που έχεις τα κάκαλα να παίξεις Locomotive (τι ακουσαμε Θεέ μου…!!!)
Dizzy σταθερή αξία στα πλήκτρα
Μelissa φοβερές δεύτερες
Καραγούσταρα που άργησε να αρχίσει λόγω ζέστης με αποτέλεσμα να τους απολαύσουμε νύχτα - πλην των 2 πρωτων κομμάτιων, και επίσης που άκουγα πολλά singalong.
Στο σημείο που καθόμουν (πρπ 25-30 μέτρα από την σκηνή) ο ήχος ήταν πολύ καλός, έχοντας ωστόσο στην μίξη σε κάποια τραγούδια ανισορροπίες (πχ στο estranged υπάρχαν σημεία που ανέβαζε αδικαιολόγητα ψηλά τα πλήκτρα με αποτέλεσμα να κρύβονται οι κιθάρες) οι οποίες ευτυχώς απο ένα σημείο του λαιβ κ μετά διορθώθηκαν.
Η διοργάνωση ήταν επιτέλους καλή - τόσες πολλές χημικές δεν έχω ξαναδει…
Αναφορικά με την προσέλευση θεωρώ οτι μίνιμουμ ήμασταν 40κ και καιρού επιτρέποντως θα ήμασταν αρκετοί παραπάνω.
Πάντα τέτοια παιδια. Είτε κάποιος είναι hardcore fan είτε όχι, συναυλίες τέτοιου βεληνεκούς μόνο καλό κανουν και πιστέψτε με : είναι πολύ περισσότερο καύλα να βλέπεις αγαπημένες σου μπάντες εντός έδρας. Σαν οπαδοί δεν τους βλέπουμε τους λοιπούς ευρωπαίους…
Η γνώμη μας. Δυο cents ακόμα: τεράστιος Frank Ferrer, μαζί με τον Slash ήταν οι πιο σκληρά εργαζόμενοι χτες, ο τύπος έβγαλε τρεις ολόκληρες ώρες χωρίς το παραμικρό λαθάκι, τρομερός drummer που δεν παίρνει από τον κόσμο (γιατί από τη μπάντα το παίρνει πιστεύω) το credit που του αξίζει.
Πραγματικα τα ειπατε ολα στην κριτικη σας.
Συμφωνω σε ολα (μοναδικη εξαιρεση τα περι ρεπερτοριου-εγω νομιζω οτι ειναι πολλες οι μπαντες που διαθετουν τετοιο).Κυριως ομως βρισκω ακριβοδικαιη την κριτικη σας στην συνολικη παρουσια του Αξλ.Πηγα ελπιζοντας να μην ξαναζησω τα του vince neil(οχι οτι συγκρινω φωνες/περσονες προς θεου)και εφυγα με ενα χαμογελο γιατι αυτη η σπουδαια μορφη της σκηνης ζοριστηκε ,αγκομαχησε αλλα εδωσε αξιοπρεπως οτι μπορουσε σε ενα κατα τα λοιπα σπουδαιο live.
Προσωπικα παντα μνημονευω συναυλιες που μου αφηνουν,εστω και επιμερους,στιγμες μεγαλειου.Και τετοιες μοιρασε εχθες το βραδυ αφειδως ο Slash!
Κι εγώ το σχολίασα εκείνη την ώρα, και μάλιστα σκέφτηκα “όπως παλιά” για το “Only Women Bleed”, αλλά τελικά ξέχασα να το αναφέρω. Συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές.
Η εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι το σόου τους είναι αυστηρά 3ωρο και το ποια τραγούδια θα επιλέξουν να παίξουν επηρεάζει και το πόσα χωράνε σε αυτό το 3ωρο. Από όσο έχω δει το “Don’t Cry” παίζεται συνήθως προς το τέλος και δεν είναι στα στάνταρ τραγούδια που παίζουν κάθε βράδυ. Οπότε, μάλλον δεν χώρεσε. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αρχικά άπειρα respect στους Last Internationale που αν και είχαν τον άχαρο ρόλο να ανοίξουν για το μεγάλο όνομα μεσ την ζέστη κατάφεραν και κέρδισαν τον κόσμο. Μεγάλο highlight η frontwoman που σε 45 λεπτά τα έκανε όλα. Επίσης έμοιαζε ο ντράμερ λίγο σε νέο Axl ή είναι ιδέα μου;
Όσον αφορά τους GNR ένας μικρός πρόλογος. Είχα κάποιες σκέψεις 10 μέρες πριν την συναυλία να πουλήσω το εισιτήριο και να μην κατέβω Αθήνα. Σκεφτόμουν ίσως να μην αξίζει να σέρνεται ο Axl και να φάω τόση ζέστη τζάμπα. Χαίρομαι που ήρθα στα λογικά μου και πήγα τελικά γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναζήσει.
Η μπάντα σαν σύνολο ήταν τρομερή. Fortis, Ferrer, Reece κ Reed πλαισίωναν τέλεια τους Duff και Slash. Οι οποίοι Duff και Slash είναι ατόφια rock αλητεία ακόμα και τώρα και το σημαντικότερο μεγάλοι παίχτες. Ο Slash ειδικά μου έδωσε ένα απ’ τα καλύτερα show με κιθάρα που έχω δει ΘΡΥΛΟΣ.
Όσον αφορά τον ελέφαντα στο δωμάτιο, τον κύριο Axl Rose έχω να πω τα εξής: Ναι η φωνή του χάλασε κάποια κομμάτια και ναι όλο αυτό το τζαμαρισμα και τα 2α φωνητικά ήταν για να κρύψουν τις αδυναμίες του αλλά στα περισσότερα τραγούδια ήταν αξιοπρεπής. Χθες απέδειξε γιατί είναι πραγματικά τεράστιος Φροντμαν. Συνεχώς ευχαριστούσε το κοινό, έπαιξε μαζί του, γυαλίζε το μάτι του και το σημαντικότερο δεν σταμάτησε να τρέχει την σκηνή και να κάνει τα δικά του.
Οι τύποι μας δώσανε 3 ώρες γεμάτες τραγουδαρες που δύσκολα κάποιος θα έφευγε νηστικός. Το γεγονός, όπως λέει και το review στο site, ότι δεν παίξαμε don’t cry και δεν ασχολήθηκε κάνεις λέει πολλά. Στην τελική είδα κάτι που μόνο αρπαχτη δεν ήταν. Τα έδωσαν όλα για 3 ώρες και εν τέλει έφυγα άδειος από δυνάμεις αλλά γεμάτος αναμνήσεις. Και κάτι τελευταίο. Ξέρω πως δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους και πώς το οικονομικό είναι σημαντικός παράγοντας αλλά ρε φίλε χθες με έπεισαν ότι γουστάρουν κιόλας να είναι στην σκηνή
Ήχος: Εκεί που ήμουν εγώ (αρένα στην μέση αριστερά) ήταν πολύ καλός με εξαίρεση κάποιες αυξομειώσεις στα φωνητικά του Axl
Κόσμος: 50000 αν δεν κάνω λάθος. Εκεί που ήμουν το ζούσαμε όλοι
Highlight: November Rain και από κοντά Civil war
Εν τέλει χαίρομαι που κατέβηκα και είδα την τεράστια αυτή μπάντα γιατί παρά τα προβληματικά έφυγα γεμάτος και χαρούμενος.
Οι guns απ’ την άλλη ήρθαν, είδαν και νίκησαν στο αχανές ΟΑΚΑ αποδεικνύοντας ότι είναι δίκαια στην κορυφή.